هفت آسمان خراش مدرن که با زمین مهربان اند
دنیایی را تصور کنید که در آن ساختمانهای بلند و سر به فلک کشیده که شهرمان را پر کردهاند، بتوانند اثرات منفی تغییرات آب و هوایی را معکوس کرده و به سیارهمان کمک کند.
از میان ۴۸۹ طرح شرکت کننده، جایزهی اول رقابت سال جاری با طرح خلاقانهاش همه را به تحسین وا داشت؛ این پروژه با نام «افق نیویورک» (New York Horizon) یک ضد آسمانخراش عجیب است و طرحی در پیرامون «سنترال پارک» (Central Park) را پیشنهاد میکند که بهجای اینکه از سطح زمین بالاتر باشد، در آن حفر میشود. پروژهی افقی افق نیویورک میخواهد رابطهی دیرینهی عمودی معماری و منظره را عوض کند؛ طوری که در هر فضایی که قرار گرفتید امکان دسترسی به طبیعت را داشته باشید.
جایزهی دوم را، «کندو: آسمانخراش پهپاد» (The Hive: Drone Skyscraper) گرفت. کندو یک پروژهی زیر ساختی است که میتواند بهتر از پیش پاسخگوی تقاضای تکنولوژی پهپاد باشد. هدف این پروژه ساخت یک پایانهی کنترل مرکزی میزبان برای اتصال و شارژ پهپادهای شخصی و تجاری است.
«هرم زیستی» (Bio Pyramid): این آسمانخراش غیرعادی قرار است در کنار اهرام مصر، نهتنها مثل یک زیستگاه عمل کند، بلکه دروازهای از قاهره به بیابان صحرا باشد. این هرم پوششی پایدار برای جلوگیری از بیابان شدن این مکان تاریخی است.
«آسمانخراش مارآبی» (Hyrdra Skyscraper): این سازه، موقع رعد و برق، با استفاده از جریان برق، آب را به هیدروژن تبدیل میکند.
«کرم خاکی شهری» (Urban Earth Worm Skyscraper): الهامبخش این آسمانخراش یکی از سادهترین موجودات روی زمین بوده است. همانطور که کرم خاکی خاک را تمیز کرده و به حل معضل آلودگی خاک کمک میکند، این آسمانخراش هم به حل مشکل آلودگی خاک و هوای شهر کمک میکند.
«آسمانخراش خنککنندهی زمین» (Global Cooling Skyscraper): برای خنک کردن هوا، یک گلخانهی بزرگ بین ما و خورشید وجود دارد. وقتی هوا از گرم به سرد میوزد، این وزشها هوای گرم را از زمین گرفته و به این برج میبرند. این برج که با توربینهای بادی کار میکند، هم به سرد کردن هوا کمک کرده و هم از این راه انرژی تولید میکند.
ارسال نظر