فرنگ گردی در نوروز
زیر و بم های خرید در دبی، استانبول و آنتالیا
تعطیلات نوروز برای همه مردم بهانه خوبی است تا به دور از هیاهوی گذران روزمرگی ها و شلوغی های زندگی، کلوله بارشان را ببندند و چند روزی را رد شهر یا کشوری دیگر خاطر آسوده کنند.
بین تمامی مقصدهای فرنگی که هر ساله پذیرای مهمان های نوروزی می شوند، دبی، آنتالیا و استانبول ، سه شهری هستند که بیشترین میزان مسافر را رداند. علاوه بر نزدیکی این شهرها به ایران، بالانبودن هزینه سفر، وجود انواع امکانات تفریحی، برگزاری کنسرت های نوروزی خواننده های ایرانی و خارجی و از همه مهم تر مراکز خرید بزرگ و پاساژهای چندطبقه به همراه دیگر جذابیت های توریستی گزینه هایی است که مسافران زیادی را برای رفتن به این شهرها قلقلک می دهد.
برای کسانی که امسال عید چندمین بار است که عزم سفر به این شهرها را دارند که دیگر راه و چاه کاملا مشخص بوده و سفرشان به سلامت، اما دیگرانی که اولین بار است می خواهند با پدیده های هیجان انگیزی به نام دبی، استانبول و آنتالیا مواجه شوند، چیزهایی است که دانستن آن ها می تواند در دو چندان کردن میزان خوشگذرانی شان تاثیر بگذارد. نکات ریزی که اگر بدانند، خاطره خوبی برای شان باقی می ماند و تجربه سفر به این شهرها را لذت بخش تر می کند
دبی؛ تجربه خرید در مرکز خرید خاورمیانه
1- تکه ای از یک تجربه: اصل بخرید، خوب ببینید، از دست ندهید
اگر برنامه تعطیلات نوروزی تان را برای سفر به دبی هماهنگ کرده اید، از همین حالا خودتان را برای گشت و گذاری درست و حسابی در مرکز خریدهای بزرگ و آن چنانی که شاید در تمام طول سفر نتوانید یک بار به طور کامل زیر و بمش را در بیاورید، آماده کنید. ممکن است درست در همان حال و احوال خوشی که از آب هوای معتدل نوروزی عید غرق در شادی هستید و فکر می کنید بهترین انتخاب را برای گذران تعطیلات تان داشته اید، به خودتان بیایید و ببینید تمام روزهای سفرتان را در پاساژهای بزرگ گذرانده اید و هیچ جای دیگری را ندیده اید. نگران تفریح تان نباشد.
در تمامی این مراکز خرید گزینه های تفریحی زیادی مانند اسکی در فضای بسته و غواصی هم دارید. مراکز خرید دبی فقط به عنوان جایی برای خرید ساخته نشده اند بلکه هدف شان نمایش نمونه ای کوچک از یک شهر پیشرفته و اروپایی است که با هر کدام شان هم فرهنگی غربی را معرفی کنند و هم محیطی باشند که هر بازدیدکننده ای بتواند یک روز کامل را بی خستگی آنجا بگذراند.
۲- اصل؛ این ها را حتما ببینید
تعداد زیاد مراکز خرید و پاساژهابی دبی، کار را برای مسافرانی که اولین تجربه سفر به این شهر را دارند، سخت می کند. دبی تنها جایی در خاورمیانه است که حتی در طبقات بالای بعضی از مراکز خریدش هتل دارد و مسافران با آسانسور از اتاق خواب شان می توانند به مرکز خرید بیایند. همین می شود که اگر کسی بدون اطلاع قبلی از پاساژها و مراکز خرید راهی دبی شود، ممکن است گزینه های خوبی را از دست بدهد. این مراکز خرید را از دست ندهید: دبی مال، مرکز خرید امارات، مرکز خرید ابن بطوطه، سیتی سنتر دیره، دبی مارینا مال.
۳- ممنوعه؛ ویترین هایی که گول می زنند
در خیابان های دبی که قدم می زنید؛ هر پنج دقیقه یک بار فروشگاه بزرگی می بینید که انواع ترفندهای ممکن را پیش گرفته تا شما را دعوت به خرید کند. این فروشگاه ها که بنام «مغازه های ایرانی» در دبی معروف هستند، انواع لباس های مردانه، زنانه، بچه گانه، لوازم خانه و هر چیزی که فکرش را کنید را با قیمت های بسیار کم و باورنکردنی آماده دارد. خرید از این فروشگاه ها در یک کلمه یعنی دور ریختن پول. جایی که در یک قدمی تان می توانید از انواع برندهای اصل و معتبر با خیال راحت خرید کنید، اسیر بازی های رنگی ویترین این فروشگاه ها نشوید. از کنار این فروشگاه ها با چشمان بسته رد شوید. ارض الهدایا، البسام سنتر، دی تو دی، بیت الاخضر، رویال درهم...
۴- یادآوری؛ یا طلا بخرید یا موبایل
از آن جایی که وسایل الکتریکی در دبی معاف از مالیات هستند، می توانید انواع آن ها از جمله موبایل، تبلت، لپ تاپ و خیلی چیزهای دیگر را با قیمت های مناسب از مراکز خرید بخرید. نگران اصل یا تقلبی بودن آن ها نباشید. ورود وسایل برقی تقلبی به دبی ممنوع است و همچنین خرید از نمایندگی های معتبر در مراکز خرید این اطمینان را دوچندان هم می کند. بعد از وسایل الکتریکی، طلابهترین گزینه خریدی است که در دبی نباید از دست داد. قیمت طلا در دبی نسبت به کشورهای همسایه پایین تر و تنوع آن بیشتر است. همچنین به دلیل قوانین نظارتی روی کفیفت ساخت آن، بسیار خوب ساخته می شوند.
۵- انگیزه؛ روی خط مد بمانید
برای بسیاری از مسافرانی دبی، این سفر یعنی خرید از برندهای معتبری که آن ها را در مسی رهچه خوش تیپ تر شدن یاری می دهد. پربیراه هم نمی گویند. در تمام مراکز خرید دبی، برندهای زیاد و متنوعی با قیمت های باورنکردنی جنس هایی دارند که آدم در انتخاب بین شان می ماند. انواع لباس ها در سایزهای مختلف با رنگ بندی ها قیمت های متنوع آن قدر گزینه های زیادی برای انتخاب روی میز می گذارد که فرد نمی داند از کجا باید شروع کند.
توصیه ما به ش ما این است که اولین روزی که به هرکدام از مراکز خرید می روید را صرفا به گشت و گذار بگذرانید. به مغازه های مختلف سر بزنید و قیمت جنس ها را با هم مقایسه کنید. نگران این هم نباشید که شاید گذرتان دیگر به این مغازه نیفتاد و آن لباس خاص را از دست دادی. تمامی برندها در همه مراکز خرید هستند و جنس های مشابه هم دارند. نوشتن یک لیست از نیازمندی های شما را از گیج شدن بین انبوه لباس هایی که همه شان هم خوب و زیبا هستند، نجات می دهد. هر چیزی از لیست را که خریدید، خط بزنید و چشم تان را روی آن ببندید؛ وگرنه تا پایان سفر همچنان بین گزینه های بسیار زیاد فروشگاه های چندطبقه سرگردان می مانید.
۶- پیشنهاد آخر؛ ایکیا
بین تمام گزینه های حاضر و آماده ای که خرید در دبی را برای مسافران به تجربه ای تکرار نشدن تبدیل می کند، فروشگاه «ایکیا» گزینه ای است که اگر فراموش شود، پشیمانی به بار می آورد. قیمت بسیار پایین انواع وسایل مورد نیاز برای خانه در این فروشگاه بزرگ، موقعیتی استثنایی است که نباید فراموش شود. جنس خوب، طراحی ساده و وسایل کاربردی بزرگ ترین امتیاز است که در راهروهای این فروشگاه چند طبقه با دیدن هرچیزی به ذهن آدم می رسد. مرکز خرید ایکیا را در منطقه فستیوال دبی از دست ندهید!
استانبول؛ خرید در قلب دنیای مد
یادآوری: استقلال، شلوار جین، کاپالی و آکساری را فراموش نکنید
استانبول اسمش با مد و خرید گره خورده است. هیچ کسی نیست که نداند استانبول قدم به قدم فروشگاه و مغازه لباس فروشی دارد و نه فقط برای ایرانی ها که حتی برای بسیاری از ساکنان کشورهای اروپایی و آمریکا، یکی از محبوب ترین مقصدهای خرید بی برو و برگشت است. استانبول به واسطه فرهنگ غنی و تاریخچه پروپیمانش، علاوه بر مرکز خریدهای معتبر و بزرگی که همه برندهای لباس را یک جا جمع کرده، بازارهای سنتی و تاریخی زیادی دارد که پر است از جسن های رنگارنگی که تماشای آن ها مسافران را ساعت ها سرپا نگه می دارد؛ از فرش و قالی های ترک گرفته که مهم ترین سوغات استنانبول است تا زیورآلات، ظرف های مسی و برنجی، قوری، قهوه جوش و انواع شیرینی های وسوسه انگیز استانبولی! این اما همه داستان نیست. استانبول دنیایی از بازارها و مراکز خرید مدرن دارد و بهشت عاشقان مد و لباس است.
خیلی هایی که گذرشان یک بار به استانبول می افتد، می گویند خاک این شهر دامنگیر است. آدم ها یک بار می آیند حال و هوایی عوض می کنند اما خاطره خوب استانبول تا همیشه در ذهن شان می ماند.
۱- قدم اول؛ خیابان استقلال
خیابان استقلال، شانزه لیزه استانبول است. این خیابان را همان روز اول ببینید. علاوه بر برندهای مختلفی که همه شان با هم این جا جمع شده اند، کافه ها و رستوران های ترکی زیادی دور و برتان هست که گذر زمان را در آن ها نمی فهمید. این خیابان که در نزدیکی میدان تکسیم در بخش بی اغلو است، روزهای آخر هفته چیزی حدود سه میلیون نفر بازدیدکننده دارد. آن هایی که از علاقه مندان برند مانگو هستند، مانگوی استقلال را از دست ندهند. طبقه منفی یک این فروشگاه اوت لت است و همه جنس هایش با حراج های بالا فروخته می شود. بعد از خیابان استقلال، میدان تکسیم که همان حوالی است خودش حکایتی دیگر دارد.
۲- خرید مفید؛ برندپوش ها بدانند
با توجه به این که در استانبول علاوه بر بسیاری از برندهای معتبر دنیا، لباس های تولید ترکیه بسیار فروخته می شود، بهتر است قبل از اقدام برای خرید تکلیف خودتان را بدایند. اگر بنا دارید از برندهای معتبر خرید کنید، جای شما در مرکزهای خرید و پاساژهای سطح شهر است. علاوه بر خیابان استقلال که سراسر از برندهای مختلف پر شده است، مرکز خرید زیادی در استانبول وجود دارد که از بهترین آن ها می توان به این ها اشاره کرد: جواهیر، کانیون، فروم استانبول و الیویوم.
۳- جذابیت ویژه: پرسه در سنت
بازار «کاپالی چارشی» در استانبول بازاری قدیمی است که به دلیل تاریخی بودنش تبدیل به یکی از بهترین و جذاب ترین جاذبه های گردشگری استانبول مانند مسجد فاتح، برج گالاتا، مسجد سلطان احمد، قلعه رومی حصار و ایاصوفیه رقابت می کند. گردش در دالان های سرپوشیده این بازار تجربه ای بی نظیر است. اگر از آن هایی هستید که به چاشنی ها و ادویه های مختلف علاقه دارید و طعم خوب غذاها برای تان مهم است، حتما از انواع مختلف ادویه های این بازارچه بخرید.
۴- قیمت عمده؛ سرزمین ناشناخته ها
لباس های ترک در دنیای خوش پوشی برای خودشان عالمی دارند. نه تنها بسیار خوش دوخت و خوش برش هستند که به دلیل پارچه هایی با جنس خوب، می توانند مدت های زیادی پوشیده شوند. همین است که بسیاری از مغازه داران ایران برای این که ارزش لباس شان را بالا ببرند خیلی زود کلمه ترکیه را کنارش می گذارند و می گویند ما جنس های مان را از ترکیه می آوریم. تعداد برندهای ترک ناشناخته هم آن قدر زیاد است که هیچ گاه کسی نمی تواند سر از آن ها دربیاورد و به فروشندگان ثابت کند که فلان مارکی که می گویید اصلا وجود ندارد.
سفر به استانبول اما علاوه بر موقعیت خرید از انواع برندهای شناخته شده، این امکان را هم دارد که از سیل برندهای ترک با قیمت های بسیار ارزان حتی به صورت عمده لباس بخرید. بسیاری از فروشندگانی که ادعا دارند جنس شان ترک است و روی ادعای شان هم می مانند، خریدهای شان را از خیابان های آکسارای و لاله لی می کنند. در این خیابان ها قدم به قدم مغازه های فروش انواع لباس مهمانی، لباس شب، شلوار جین و لباس های مردانه و بچه گانه ترک با قیمت بسیار پایین در دسترس است. بین مرکزخریدهای بزرگ و آن چنان لذت خرید در این فضا را از دست ندهید.
۵- بهترین انتخاب؛ جین های دوست داشتنی
حتی اگر هدف تان از سفر به استانبول صرفا گشت و گذار و لذت بردن از طبیعت بی نظیر و بناهای تاریخی و باستانی این شهر است، لطفا یک شلوار جین هم بخرید. بین تمام جنس های ترکی که فروشندگان ایرانی سنگ شان را به سینه می زنند، شلوار جین های ترک حکایت دیگری دارند. خرید شلوار جین از استانبول یعنی خرید شلواری که نه تنها جنس بسیار خوبی دارد، که به واسطه دوخت بسیار زیبایش خوش فرم به نظر می آید. برای همه کسانی که دغدغه خوش تیپی دارند، شلوار جین از آن گزینه های فراموش نشدنی است که به هر بهانه ای سراغش می روند. با کمک شلوار جین، با یک کفش رسمی و شومیز مجلسی می تواند ترکیب های ایده آلی ساخت یا با کفش ها و لباس های ساده از یک ترکیب اسپرت لذت برد.
آنتالیا؛ فال و تماشا
کلید راه: اوزدیلک و کاله ایچی را از دست ندهید
آنتالیا شاید به اندازه استانبول حرف زیادی درزمینه خرید نداشته باشد و استانبول گزینه بهتری برای این مظنور به حساب بیاید، اما باز هم آنتالیاست و شهری در ترکیه که خصوصیاتش گذشت و گذار در طبیعتی بی نظیر است. و خرید از برندهای معروف اروپایی. این است که سفر به آنتالیا علاوه بر تمام امکانات بی نظیری که هتل ها به مسافران شان می دهند، هم فال است، هم تماشا! برای خرید از برندهای معروف به مارک آنتالیا، میگروس، دیپو، تانساس، تراسیتی و اوزدیلک بروید. تمامی برندها در این مراکز خرید وجود دارند و با قیمت ها و جنس های متنوع حیرت زده تان می کنند. فرصت گشت و گذار در بازارهای سنتی آنتالیا مانند بازار کاله ایچی، توربان کاله ایچی، بازار آنتالیا و بازار غذای سرپوشیده آنتالیا را از دست ندهید.
یادتان باشد از فروشندگان محلی می توانید تخفیف های درست و حسابی بگیرید. در مورد چرم، عطر و ساعت مراقب جنس های تقلبی باشید. یادتان باشد کلاه تان هم افتاد، سمت فروشگاه های داخل هتل نروید؛ گران تر از بازارهای شهر هستید.
براساس قوانین ترکیه، خارج کردن جنس هایی که عمرشان عدد ۱۰۰۰ را رد کرده، از کشور ممنوع است. اگر فرش خریدید از فروشنده بخواهید حتما مدرکی مربوط به سن فرش به شما بدهد. طلا و جواهر را حتما از مغازه هایی بخرید که مجوزشان را روی دیوار نصب کرده اند. در نهایت هم این که برای خرید عجله نکنید؛ اول خوب ببینید، بعد درست مقایسه کنید و در نهایت بخرید!
نظر کاربران
همچين گفتين دبى ارزونه! تور دبى واسه عيد از سه چهار مليون شروع ميشه به بالا! يا خيلى پولداريد شما يا اصلاً در مورد سفر در عيد نوروز خبر نداريد!
پول نميريزم تو جيب حاميان داعش
به خاطر اطلاع رسانی عالتون ممنون
ممنون از این مطلب مفیدتون
در زمینه خرید و واردات از دبی یا ترکیه میتونید راهنمایی کنید؟
سلام . ممنون از راهنمایی و اطلاعات مفیدتون .
در مورد واردات دبی و استانبول هم اگه راهنمایی کنین ممنون میشم