تهرانگردی؛ بهترین کافه های تهران (۱۰)
کافه فقط یک رستوران برای خوردن یک میان وعده و نوشیدن یک دمنوش یا قهوه نیست، بلکه بهانه ای است خواستنی برای یک استراحت کوتاه و تزریق آرامش به روزِ سختی است که گذرانده ایم.
کافه هم همانند فست فود یک صنف وارداتی است. ریشه کافه به اروپا و قرن ۱۳ میلادی با رایج شدن نوشیدن قهوه بازمیگردد. در ایران هم از اواخر دوره قاجار کافه های مدرن اروپایی با سنت شکنی در مقابل قهوه خانه های سنتی در جای جای تهران و کشور قد علم کردند و پس از انقلاب اسلامی و جنگ تحمیلی و دهه ۸۰ به یکی از محبوب ترین و پرتعداد ترین اصناف مربوط به شکم در همه جای کشور تبدیل شدند. کافه نشینی و کافه گردی آنقدر بر روی جوانان تاثیر گذار بود که باعث پیدایش نوعی تفکر و فرهنگ به نام «فرهنگ کافه نشینی» در بین جوانان ایرانی شد.
کافهنشینی مفهومی فراتر از رفتن به کافه، قهوهخانه، چایخانه، کافیشاپ و مانند آنها دارد و معمولاً به کنشی اجتماعی اشاره دارد که ریشههای آن به سدههای هجده و نوزده اروپایی و دوران انقلاب فرانسه و انقلابهای سیاسی این پهنه بر میگردد. کافهنشینی عمدتاً در اقامتگاه افراد نیکوکار و فرهنگی و دارا برگزار میشد که از هنرمندان و اندیشمندان نادار پشتیبانی میکردند. کلوبهای انقلابی در انقلاب ۱۷۸۹ فرانسه را نیز میتوان نوعاً آغاز کافهنشینی (شاید سیاسی) دانست، یعنی گرد هم آمدن در یک محیط بیرونی، برای سرگرمی و همزمان بحث و گفتگو. این کنش در سده بیستم تا دهه ۱۹۸۰ به شدت رشد کرد و هر بار که جنبشهای اجتماعی پدیدار میشد، کافهنشینی هم فراگیرتر میشد. و از دهه ۱۹۶۰ همراه با مفهوم روشنفکری و دیگر شیوهها به کشورهای دیگر جهان نیز سرایت کرد.
با این همه، از یکی دو دهه پیش، اندک اندک با شیوههای دیگری جایگزین شد که فضا و مکان را به صورت دیگری تعریف میکردند، ولی در آنها نیز مساله بسیار بیشتر از گذران اوقات فراغت با آسایش و بدون اندیشه، ورود سیستم اندیشه و جدل فکری در اوقات فراغت در یک حوزه عمومی بود. شروع کافه نشینی در ایران را میتوان با کودتای بیست و هشت مرداد و تحولات بعد از آن برابر دانست. وقتی که جوانان دانشجو با دغدغه ی آگاهی بخشیدن به جامعه و رهایی از اختناقِ سلطنت، به فکر رقم زدن دموکراسی و ایجاد فضای باز فکری در کشورشان بودند و شب ها در کافه نادری و کافه تهرون جمع میشدند و از رویا های دست یافتنی شان میگفتند.
در تهران در سال های اخیر مخصوصا در دهه ۹۰، تعداد کافه ها به طرز شگفت آوری زیاد شده است و یکی از دم دست ترین انتخاب جوانان ایرانی را ایجاد کرده اند. تعداد کافه های خوب و ارزشمند که ارزش معرفی دارند، خیلی زیاد است که ما سعی کرده ایم با قربال بهترین ها، رسالت خود را که معرفی بر اساس کیفیت است، به نحو احسن انجام دهیم. پس این بار هم با ما همراه باشید که بهترین کافه های تهران را بشناسیم. لازم به ذکر است رده بندی و چینش این کافه ها ارتباطی در این سری مطالب به امتیاز و خوب تر و بد تر بودنشان ندارد و فقط مجموعه ای از بهترین ها برای شما مهیا شده است.
کافه تهرون یک کافه با دیوارهای آجری قدیمی در فضای باغ نگارستان در حوالی میدان بهارستان است. اگر روزی دوست داشتید در کنار دیدن باغ موزه نگارستان و یا کمی پیاده روی در این فضای دلانگیز به کافهای هم سر بزنید کافه تهرون گزینه مناسبی است. کافه تهرون فضای با صفایی در بخش بیرونی و در فضای آزاد آماده کرده است، که حدود ۱۰ میز قدیمی با صندلیهای لهستانی کهنه دارد، احتمالا نشستن در فضای بیرون و در کنار درختان در هر فصل مخصوصا در دو فصل اول سال برایتان جالب و خاطرهانگیز خواهد بود. حدود ۶-۵ میز در فضای داخلی و در ساختمان کافه قرار دارد. کافه تهرون حدود یکسال و پس از افتتاح مجدد باغ نگارستان راهاندازی شده، در حال حاضر خبری از اینترنت وایرلس نیست.
در کافه تهرون بیشتر، موسیقی سنتی قدیمی که با حال و هوای کافه تناسب دارد پخش میشود، اگر چه خیلی با سرو غذا و امثالهم در فضای کافه ها موافق نیستیم، اما کافه تهرون منوی کوچک از غذاها را دارد که میتوانید برای صبحانه و یا سایر وعدههای غذایی هم آنرا سفارش بدهید. اگر روزی به این کافه سر زدید ما پیشنهاد میکنیم به جای قهوهها به سراغ عرقیات گیاهی بروید، در مورد تجربه کافه گردی ما این طور بود که عرقیات گیاهی بهتر تهیه شده بود. این کافه از ساعت ۱۰ صبح تا ۱۰ شب میزبان مهمانان میباشد.
آدرس: میدان بهارستان، پشت مترو بهارستان، انتهای خیابان دانشسرا، ابتدای خیابان گودرزی (علائی سابق)، درب شمالی و اصلی باغ نگارستان
کافه دوران
کافه دوران بعد از بزرگراه مدرس در ابتدای خیابان ظفر قرار دارد. فضای کافه در دو طبقه است و دکور آن با سلیقهای طراحی شده که در آن احساس آرامش و راحتی خواهید داشت. این کافه در اسفند ۹۱ افتتاح شده، ساعت کاری آن از حدود ساعت ۱۲-۱۱ صبح تا تا ۱۱ شب است. در مجموع کافه برای حدود ۴۵ تا ۵۰ نفر فضای نشستن دارد، طبقه دوم برای سیگاریها در نظر گرفته شده و در طبقه اول سیگار کشیدن ممنوع است، کافه دوران اینترنت وایفای ندارد. اگر چه این مورد برای صحبت کردن بیشتر آدمها در نظر گرفته شده اما خب برای بسیاری که اینترنت را هم جزئی از برنامه کافهگردی خود دارند احتمالا خیلی مطلوب نیست.
در فضای بیرون کافه یکی دو میز خیلی کوچک قرار گرفته که اگر دوست دارید در فصل مناسب کافه گردی در فضای بیرون را هم تجربه کنید، فضای مناسبی است. فضای کافه دوران بیشتر مناسب قرارهای دوستانه و جشن تولد است پس اگر به دنبال یک کافه در حوالی خیابان ظفر هستید میتوانید روی این گزینه هم تامل کنید. قهوه فرانسه، شکلات داغ و فراپه پرتغال پیشنهاد های ما به شما در این کافه هستند. قهوه فرانسه برایتان با فرنچ پرس سرو میشود که میتواند برایتان جالب باشد. در کل کیفیت نوشیدنی های کافه دوران خیلی بالاتر از کافه های هم سطح و درجه ی خود است و دلیل محبوبیتش هم همین است.
آدرس: خیابان ظفر، بعد از خیابان مدرس، پلاک ۲۲۹
کافه ژی
کافه ژی (Jee) کافهای است نسبتاً تازه تاسیس در محله وزراء که فعالیت خود را از همین شعبه شروع کرده و به همین نسبت زمانِ کوتاه جزء کافههای موفق تهران بوده است که توانسته شعبه دوم خود را نیز افتتاح کند. که اگر اهل کافه گردی باشید حتما نام آن به گوشتان خورده است.فضای کافه شامل ۸ میز چوبی است، صندلیهای کافه با هم متفاوت میباشند، در کنار در ورودی یک پنجرهی سرتاسری بزرگ قرار دارد که اگر روبروی آن بنشینید درست رو به خیابان هشتم وزرا خواهید بود و یک ویوی خوب و دل انگیز خواهید داشت.
در کافهژی سیگار کشیدن آزاد است و مانند بسیاری از کافههای تهران میتوانید از اینترنت کافه استفاده کنید. منوی نوشیدنیهای کافه منوی کوچکی است که در عین سادگی نوشیدنیهای مختلفی دارد از انواع قهوه تا نوشیدنیهای سرد، خوبی ماجرا آنجاست که چند نوشیدنی جدید هم در منوی کافه ژی قرار دارد که پیشنهاد میکنیم اگر گذرتان به ژی رسید این نوشیدنیها را هم امتحان کنید. یکی از این نوشیدنی ها ژیواگ نام دارد که در یک لیوان بلند سرو میشود و ترکیبش فندق تازهی خام به همراه مقداری شکلات مایع و شیر داغ و فوم شیر است، که در نوع خودش نوشیدنی فوق العاده خوش طعمی است. اگر دوست داشتید تا به سراغ کافه ژی بروید ساعت کاری آن از ۱۱ صبح تا ۱۱ شب است، فضای این کافه مناسب قرارهای کاری، قرارهای دوستانه است.
آدرس: خیابان وزرا (خالد اسلامبولی)، خیابان هشتم، پلاک ۱۱
کافه طهرون
به جز کافه تهرون که در بالا معرفی کردیم، کافه طهرون دیگری هم در خیابان فرشته قرار دارد که ربطی به کافه تهرون بهارستان ندارد! اگر اهل فضای باز کافه هستید پیشنهاد میکنیم این کافه را هم امتحان کنید. این کافه فضای بزرگی را در محیط داخلی و به صورت مسقف دارد و به جز آن فضای دیگری را هم در محیط بیرونی و در محوطهی باغ فراهم کرده است، چترهای بزرگی در بالای میزها قرار دارد که میتوانید حتی در روزهای بارانی و یا آفتابی نیز تجربهی یک کافهگردی در محوطه باز را داشته باشید.
کافه طهرون نزدیک به ۱۵۰ نفر ظرفیت پذیرایی دارد، در محوطه بیرون حدود ۱۵ میز آماده کرده است. این کافه برای قرارهای کاری یا دوستانه، جشن تولدها محیط مناسبی دارد. سیگار در محیط بیرونی کافه آزاد است و همچنین میتوانید از اینترنت وایفای کافه نیز استفاده کنید. ساعت کار کافه از ساعت ۱۱ صبح تا ۱۱ شب است و در روزهای پایانی هفته صبحانهی سلفسرویس نیز سرو میشود. اما منوی کافه شامل نوشیدنیهای مختلفی بود که البته جای نوشیدنیهای سنتی و دمنوشها در منوی کافه خالی بود. لاته، موکا و سوفلهی شکلاتِ این کافه پیشنهاد های ما برای شما در کافه طهرون است.
آدرس: خیابان فرشته، خیابان تختی، نبش کوچه هفتم
كافه آپ آرت مان
کافه آپآرت مان در محله ی پر کافه ی ایرانشهر قرار گرفته است. کافه یک خانهی قدیمی است که بدون اینکه فضای داخلی آن به صورت کلی تغییر کند حالا به یک کافهی دوست داشتنی تبدیل شده است. در بدو ورود متوجه خواهید شد کافه دارای دو فضای بسته و باز است. فضای کافه بیشتر مناسب قرارهای دوستانه و دستهجمعی است. هر چند اگر قرار کاری هم داشته باشید نیز محل مناسبی برای قرارهای کاری است. در منوی کافه صبحانه و چند نوع غذای سبک نیز به چشم میخورد.
البته ناگفته نماند مدیریت این کافه که یکی از بازیگران زن محبوب سینماست در مشهور و پر مشتری شدنِ این کافه نقش بسزایی داشته است، ولی کیفیت نوشیدنی ها و خدمات کافه طوری بوده که اگر هم مشتریان به خاطر نام آن بازیگر به کافه جذب شده باشند، بارِ دوم را به خاطر خودِ کافه و فضای خوبش انتخاب کرده اند و مشتری اش شده اند. برای استفاده از صبحانه ی آپ آرت مان بهتر است از قبل میز رزرو کنید تا خیالتان راحت باشد. خلاصه آپ آرت مان در ایرانشهر را حتماً در برنامه کافه گردی خود بگنجانید.
آدرس: خیابان كريمخان، خیابان ايرانشهر، خيابان كلانتري، پلاك ٤٨
ارسال نظر