استعداد ایرانیان هم چنان هرز می رود...
شاخص جهانی استعدادها و نخبگان ۲۰۱۱
هدف از ارائه شاخص جهانی استعدادها و نخبگان کمک به مراکز و بنگاه های اقتصادی در درک فرصت ها وچالش های موجود بر سر استفاده از نخبگان و استعدادها در جهان است.
شاخص جهانی استعداد و نخبگان (Globa Talent Index) از اطلاعات کمی و کیفی (Quantative and Qualitative Data) برای اندازه گیری شاخص های اقتصادی، بسترهای فرهنگی، روندهای آموزشی، سرمایه گذاری مستقیم خارجی (FDI)، مرگ و میر، سلامتی و تغییرات بازار که در توانایی این کشورها برای ایجاد فضای فعالیت استعدادها تأثیرگذار است انتقاد می نماید.
با افزایش رشد اقتصاد جهانی و رونق گیری اقتصاد جهانی پس از دوره رکود، تقاضا برای استعدادها و نخبگان از میزان عرضه آنها فراتر خواهد رفت.
هدف از انجام این پژوهش کمک به مراکز و بنگاه های اقتصادی در درک فرصتها و چالش های موجود بر سر استفاده از نخبگان و استعدادها در جهان است.
در بررسی «شاخص جهانی استعدادها» شاخص های عمده به قرار زیر هستند:
شاخص اول: کیفیت آموزش اجباری (Compulsory Education Quality)؛ در این شاخص متغیرهای عمده به قرار زیر است:
مدت آموزش اجباری، بودجه آموزش، نسبت تولید ناخالص داخلی، سرانه بودجه آموزش دانش آموزان، درصد ثبت نام در دوره دبیرستان، نرخ باسوادی بزرگسالان، نسبت دانش آموز به معلم در سطح ابتدایی، نسبت دانش آموز به معلم در دبیرستان.
شاخص دوم: آموزش دانشگاهی (University Education): در شاخص دوم متغیرهای زیر وجود دارند: ثبت نام در دانشگاه ها، تعداد دانشگاه ها در فهرست ۵۰۰ دانشگاه اول جهان، سرانه هزینه برای هر دانشجو نسبت به سرانه تولید ناخالص داخلی.
شاخص سوم: کیفیت نیروی کار (Quality of Labour Force)؛ در شاخص سوم، متغیرهای زیر مدنظر قرار گرفته اند:
تعداد محققان در بخش تحقیق و توسعه (R & D)، تعداد تکنسین ها در بخش تحقیق و توسعه (R & D)، کیفیت نیروی کار، زبان مهارتی نیروی کار، مهارت تکنیکی نیروی کار، مدیران محلی.
شاخص چهارم: محیط فعالیت نخبگان (Talent Environment)؛ در شاخص چهارم متغیرهای زیر مورد بحث قرار گرفته اند:
نسبت تحقیق و توسعه به تولید ناخالص داخلی، درجه محدودسازی قوانین کار، قوانین دستمزد، میزان حمایت از مالکیت خصوصی و شایسته سالاری.
شاخص پنجم: باز بودن (Openness)؛ در شاخص پنجم متغیرهای ذیل مورد تحلیل قرار گرفته اند: به کارگیری نیروی کار خارجی، میزان متوسط جذب سرمایه گذاری مستقیم خارجی به تولید ناخالص داخلی و باز بودن فضای تجاری.
شاخص ششم: جذابیت جذب استعدادها (Proclivity to Attracting Talents)؛ این شاخص به جذابیت طبیعی هر کشور برای جذب استعدادها می پردازد. در این شاخص به متغیرهای میزان درآمد شخص مورد انتظار و رشد اشتغال پرداخته می شود.
براساس شاخص های بالا و مطالعه صورت گرفته این تحقیق در خصوص 60 کشور به رتبه بندی ذیل می رسد.
این رتبه بندی برای 60 کشور در 4 دسته 15 کشوری صورت پذیرفته است. 15 کشور اول با رنگ سبز سیر، 15 کشور دوم سبز، 15 کشور سوم با رنگ زرد و 15 کشور چهارم با رنگ قرمز. کشورهایی که دارای شرایط بهتری برای فعالیت و جذب نخبگان و استعدادها در جهان هستند به ترتیب با رنگ سبز سیر، سبز، زرد و قرمز رتبه بندی شده اند.
رتبه بندی 60 کشور به ترتیب ذیل ارائه شده است.


باز نشر: مجله اینترنتی Bartarinha.ir
ارسال نظر