ساختمانهایی با سر و شكل متفاوت
مالكانِ ديوانه خانهها
بعضيها هم در دنيا هستند كه از داشتن ساختمانها و خانههايي با سر و شكل معمول خسته شدهاند و سراغ ايدههاي تازهاي براي معماري ظاهر بيروني خانهشان رفتهاند.
حتي اگر ندانيم طراح اين خانه تصويرگر كتاب كودك است، ميتوانيم بهراحتي اين حدس را بزنيم كه اين ساختمان از دل يك خواب يا روياي كودكانه بيرون آمده است. هميشه درست وقتي كودكي در رويايش به خانهاي پر از شيريني و شكلات ميرسد، تصوير اينطوري كج و معوج شده و بعد از خواب بيدار ميشود. طراحي اين خانه را مارسين زي زاسر (هنرمند مشهور لهستاني و تصويرگر كتاب كودك) همراه پل دالبرگ (نقاش سوئدي) انجام دادهاند.
اين خانه که به جنگل مارپيچ معروف است و بين سالهاي 1998 تا 2000 ساخته شده را فردريش هاندو واسر، نقاش و معمار معروف اتريشي طراحي كرده است. بناي خانه مارپيچي و پيازيشكل است، اطراف ساختمان حياطی بسيار زيباست و در گوشه اين حياط رستورانی ساخته شده كه مرتب از مشتري پر و خالي ميشود.
مالك اين خانه دختر رئيسجمهور سابق ويتنام است. اهالي، اين خانه را به اسم «خانه ديوانه» ميشناسند. شكل و شمايل اين ساختمان شبيه هيچكدام از خانههايي كه تا به حال ديدهايم، نيست. انگار اينجا از دل يكي از قصههاي ارواح بيرون آمده است. اينطور به نظر ميرسد كه اينجا بيشتر شبيه يك موزه است تا خانهاي براي زندگي.
ايده اصلي اين خانه در سال 1970 به ذهن بيت بلوم رسيد. بعد از آن او كمكم خانههاي مكعبياش را گسترش داد تا به اينجا رسيد. خود بلوم ميگويد، اين خانهها يك جنگل با درختان تو در تو هستند. كسي چه ميداند، شايد روزي هم برسد كه درختهاي جنگلي اينطور مكعبي و هندسي در دل هم رشد كنند.
به ساختمان اين كتابخانه نگاه كنيد. احتمالا شما هم دلتان ميخواهد چند ساعتي در روز را در اين محل كتاب بخوانيد. اين كتابخانه در كانزاسيتي در ايالت ميسوري آمريكا ساخته شده است.
ايده اين كتابهاي بلندبالا به جاي ديوار اطراف ساختمان هم از آنجا آمده كه در يك آمارگيري مشخص شد ميزان مطالعه در اين ايالت بهشدت افت كرده است. مسوولان شهر هم دست به كار ساختن اين كتابخانه شدند تا مهمترين و تاثيرگذارترين كتابهاي تاريخ ادبيات هر روز مقابل چشمهاي مردم باشد. انگار هر روز يك فراخوان عمومي براي انتخاب اين كتابها به اهالي شهر داده ميشود.
اينجا به خانه رقصان معروف است. اين خانه را معمار معروف جمهوري چك فرانكگري ساخته است. او شكل اين ساختمان با طراحي ساختارشكنانهاش را از رقصهاي معروف الهام گرفته است.
خانههاي كانتينري در لندن حالا به يك برند تجاري معتبر تبديل شدهاند. اين خانهها قابل جابهجايي هستند. اولين خانه كانتينري در سال 2001 فقط در چهار روز در لندن ساخته شد و در مدت پنج سال اين خانهها بهشدت طرفدار پيدا كرد.
خانه ذهن يكي از شاهكارهاي آنتوني گوئل، معمار معروف اسپانيايي است. اسپانياييها اين خانه را كه در سالهاي 1900 تا 1914 ساخته شده به عنوان يك اثر باستاني در يونسكو ثبت كردهاند. جناب معمار در طراحي اين بنا از اشكالي كه در طبيعت وجود دارد استفاده كرده و تا توانسته سراميك و شيشه براي ساخت اين خانه به كار برده است.
ارسال نظر