امکان تغییر در فیزیک جنسی وجود ندارد
گفت و گویی صریح درباره وسایل کمک جنسی
دکتر شیخ علی شیخ الاسلامی شاید اولین کسی است که سعی کرده تابوی شرم گرفتن مشکلات جنسی را با راه اندازی وبلاگی که مسائل جنسی را در آن آموزش می دهد بشکند. او فضایی را در محیط مجازی به وجود آورده تا از این طریق افراد بدون آنکه شناخته شوند، مشکل جنسی و سوالات خود را بیان کنند و راهکار علمی بگیرند.
استقبال از وسایل کمک جنسی در ایران چگونه است؟
متأسفانه آموزش رسمی در زمینه مسائل جنسی وجود ندارد. چون مردم جامعه آموزش نمی بینند در روابط جنسی با مشکلات زیادی مواجه می شوند. از یک طرف، دسترسی به مکان های رسمی برای پیگیری مشکلات خیلی امکان پذیر نیست و از طرف دیگر، ایرانی ها از بیان این مشکلات شرم دارند و نمی خواهند به زبان بیاورند. برای همین غیرمستقیم به دنبال درمان مشکل خود هستند. آنها از طریق اینترنت، ماهواره، دوستانشان یا بعضی از داروخانه ها و مراکزی که این دسته از وسایل و یا داروها را می فروشند، با آنها آشنا می شوند و آن را تهیه می کنند بدون اینکه بدانند ماهیت و کارکرد این وسیله چیست و چه استفاده ای دارد.
کسانی که از این وسایل و داروها استفاده می کنند جواب مثبت هم می گیرند؟
بعضی از این وسایل هیچ اثری در بهبود مشکل ندارد. داروهایی هستند که مواد مخدر دارند و اعتیادآورند. علاوه بر این، داروهایی هم وجود دارد که غیر بهداشتی تهیه شده و اصلاً ساخت اصولی در آن دیده نمی شود. در مجموع نظارتی هم از طرف وزارت بهداشت روی داروخانه ها نیست که بخواهند از فروش و تبلیغ این قبیل وسایل و داروها جلوگیری کنند.
بیشترین متقاضی را خانم ها تشکیل می دهند یا آقایان؟
بیشتر تقاضا برای خرید به آقایان برمی گردد. آنها توقعاتی دارند که فکر می کنند با تغییر در فیزیک بدنی شان می توانند آن را برطرف کنند. اگر خانم ها مشکلی هم داشته باشند، جرأت اینکه به زبان بیاورند را نخواهند داشت. یکی از این مشکلات زودانزالی است و دیگری اختلال نعوذ است. زودانزالی بیشتر در جوانان شایع است و اختلال نعوذ بیشتر در کسانی است که پا به سن گذاشته اند. این دو معضل درمان مشخص و طبی دارد. حتی امروزه توصیه می شود، قبل از درمان های طبی از روش هایی که اصطلاحاً به آن تکنیک های رابطه جنسی گفته می شود استفاده کنند. در ابتدا باید از طریق مراجعه به مطب پزشکان، درمان انجام شود.
اطلاع رسانی لازم برای راه درست درمان این معضلات چگونه باید باشد؟
اگر بتوانیم آموزش را تقویت کنیم و مراجع رسمی آموزش و خدمات مشاوره ای را برای این دست مشکلات ایجاد شود، می توان امیدوار بود که افراد از راه درست به دنبال درمانشان خواهند رفت و اسیر کلاه بردارها نشوند. باید اطلاعات دقیق به مردم داده شود. بهتر است اجازه داده شود که در رسانه ها تبلیغات آموزش صحیح این گونه مسائل انجام شود. باید این آگاهی ها را به مردم داد تا مردم با اطلاعاتی که به دست می آورند فریب تبلیغات غلط دیگران را نخورند. تا زمانی که این کار نشود افراد هم چنان فریب خواهند خورد.
اما تا اطلاع رسانی نباشد شرمی که در شخصیت ایرانیان نهفته، اجازه مراجعه به پزشک را به آنان نمی دهد.
بله! هستند کسانی که مشکل جنسی دارند اما شرم می کنند از اینکه بروند پیش دکتر و مشکل خود را مطرح کنند. برای همین مستقیم و بدون مشاوره پزشکی از داروخانه یا از طریق تبلیغات ماهواره ای، وسیله و دارویی را که فکر می کنند برایشان مناسب است تهیه می کنند.
چه مشکلی بیش از دیگر مشکلات جنسی، استفاده کننده را به خرید این محصولات وامی دارد؟
مشکل اصلی باورهای غلطی است که مردم ما در مورد مسائل جنسی دارند. یکی از مهم ترین باورهای غلط بحث تغییر در اندام ها به منظور لذت جویی بیشتر است و برای همین دائماً به دنبال دارو و وسیله ای هستند تا بتوانند در فیزیک خود تغییر ایجاد کنند. اما آنها نمی دانند از سن ۴۰ سال به بالا، امکان تغییر در فیزیک جنسی افراد وجود ندارد. این در حالی است که حتی اگر این تغییرات به شکل دلخواه هم اتفاق بیافتد، نکته اساسی اینجاست که در افزایش میزان لذت نقشی ندارد!
گویا تولیدکنندگان هم با تبلیغات متنوع، باورهای غلط را در میان مردم بسط می دهند.
بله، هر سال وسایل کمک جنسی جدید با اسم و عنوان جدید وارد بازار می شود. کارآمد نبودن محصولاتی که قبلاً به بازار عرضه شده، در این یکی دو سال گذشته برای مردم ثابت شده و افراد دیگر به دنبال آن نمی روند. برای همین تولیدکننده های این محصولات مجبورند با عناوین و دروغ های جدید، محصول به اصطلاح جدیدی را به بازار عرضه کنند و تبلیغات گسترده ای روی آن انجام دهند. تبلیغ این باور غلط تضمینی است برای اینکه مردم دنبال این وسایل بروند. ولی وقتی این باور غلط ترویج نشود و تبلیغ روی آن نشود افراد به دنبال خرید وسایل کمک جنسی نمی روند و ترجیح می دهند دنبال راهی باشند تا روش ها و رفتارهای خود را اصلاح کنند. ما اگر بتوانیم کاری کنیم تا مردم متوجه شوند بسیاری از مسکلات جنسی آنها به خاطر باور غلط خودشان است و اگر رفتار خود را در حوزه روابط جنسی اصلاح کنند مشکلشان حل می شود، قاعدتاً دیگر سراغ وسایل کمک جنسی و درمان های مختلف نخواهند رفت.
بیشترین مصرف کننده این داروها و وسایل از چه سنینی هستند؟
از ۱۸ تا ۲۷ سال اوج فعالیت جنسی جوانان است. عمده مشکلات و خطرات نیز این قشر را تهدید می کند. برای همین از سال ۸۴ در این حوزه وارد شدم و دو سال است که وبلاگم را به صورت رسمی راه اندازی کرده ام. کسانی که سوالات و مشکلات خود را در وبلاگ مطرح می کنند در آموزش ها به من اعتماد دارند و حرف هایشان را به من می زنند. در کلاس هایی که قبلاً برگزار می کردم می گفتم که سوالات خود را روی کاغذ بنویسند. با این روش سوالاتی متفاوت، رک و راحت مطرح می شود. از همین جا به این فکر رسیدم که یک فضای مجازی ایجاد کنم تا افراد بدون دغدغه مشکلات خودرا بگویند. ما من به تنهایی از نظر زمان کم می آورم چون تعداد مراجعه به حدی زیاد شده که واقعاً وقت نمی کنم جواب همه را بدهم.
در این دو سال چقدر از انتظاراتتان برای تغییر باورها برآورده شده؟
تأثیرات مثبت این کار را می بینم. کار خیلی سختی است. خانم ها اصلاً جایی برای مطرح کردن این مسائل ندارند. اگر افراد یاد بگیرند که رابطه جنسی درستی داشته باشند خیلی از مشکلات خود را می توانند برطرف کنند. در علت یابی طلاق، بهانه هایی را مطرح می کنند اما زمانی که ریشه یابی می کنیم خیلی راحت این مشکل را مطرح می کنند. بهترین راه حل، دوسویه شدن رابطه است. دلیل زود انزالی استرس است. روابط عاطفی باشد و ترسی وجود نداشته باشد مشکلی پیش نخواهد آمد. باید با حفظ حدود عرفی و حریم شرعی تابوشکنی کرده، اجازه بدهیم که در این باره صحبت شود. فرهنگ باید درست پایه گذاری شود. مسئولان باید وارد صحنه شوند و حمایت کنند. خود مردم هم باید کمک کنند تا باورهای غلط را از جامعه دور کنیم و یک فرهنگ صحیح را به وجود آوریم. در این زمان است که جامعه روز به روز به سمت استحکام خانواده پیش خواهد رفت.
اگر اشخاص به صورت فردی بخواهند برای رفع این معضل اقدام کنند به نظر می رسد که نتوانند چندان کاری از پیش ببرند. چرا وزارت بهداشت اقدامی در این زمینه نمی کند؟
وزارت بهداشت قدرت برخورد برای جلوگیری از توزیع غیرقانونی این وسایل را ندارد .چون آنقدر نیروی انسانی ندارد که بخواهد داروخانه ها را بازرسی کنند. خیلی از معضلات دیگر را در داروخانه ها داریم که نتوانسته ایم آنها را حل کنیم. فروش این محصولات که دیگر جای خود دارد.
اما برخی از همین محصولات از وزارت بهداشت مجوز گرفته اند.
علت اینکه وزارت بهداشت به این وسایل مجوز می دهد این است که عارضه ای ندارند. یعنی نه عارضه دارد و نه فایده ای. مجوز وزارت بهداشت مجوز تأیید کارایی کالا نیست مجوز بی ضرر بودن کالاست.
اما بعضی از سودجویان این بازار از این مجوز برای تأیید کارایی کالای خود استفاده می کنند؟
بعضی از محصولات در داخل کشور تولید می شود که خیلی عجیب هستند که چطور مجوز فروش دارند. اخیراً کپسولی دیدم که نام شرکت تولیدکننده را نمی برم. بروشور زیبایی هم دارد و روی آن نوشته شده تمام اختلالات جنسی را از بین می برد.. این محصول، عصاره یک گیاه است و هیچ توضیحی درباره اینکه این گیاه چیست داده نشده. برای من خیلی جالب بود که بدانم این گیاه چه جور خاصیتی دارد که می تواند تمام اختلالات جنسی را برطرف کند و متوجه شدم این دارو همان تمرهندی است که آن را به صورت کپسول درست کرده اند و به عنوان دارو دانه ای ۷۵۰ تومان در داروخانه ها به مردم می فروشند. هیچ کس هم نیست پیگیری کند که چه تحقیق و بررسی کرده اید و چه اثر ثابت شده ای از این دارو گرفته شده است که به این راحتی با این قیمت در داروخانه توزیع می شود.
دیدگاه دیگری هم که متأسفانه گاهاً برای رفع ناتوانی جنسی توصیه می شود استفاده از داروهای مخدر است.
بحث مواد مخدر از دیرباز راه حلی برای رفع اختلالات جنسی شناخته شده است. کسانی که از مواد مخدر استفاده می کنند در ابتدا که تازه شروع کرده اند بعضی از مشکلاتشان حل می شود. اما به مرور مواد مخدر اثرات مخربش را نشان خواهد داد و معضل اصلی را به وجود می آورد که میل جنسی را به کل سرکوب می کند. چند سالی است در کشور ما قرص های ترامادل را برای رفع اختلالات جنسی تبلیغ می کنند. الان هم در داروخانه ها از صبح تا شب بیش از ۲ تا ۳ هزار ورق می فروشند و در سطح گسترده ای وارد و مصرف می شود. این دارو را برای رفع مشکلات جنسی استفاده می کنند. علاوه بر این برای ترک اعتیاد تجویز می شود ولی خود ترامادل وابستگی ایجاد می کند، چه کسی می تواند پاسخگوی این مسئله باشد؟
داروهای دیگر موجود در داروخانه های برای اختلالات جنسی چیست؟
داروی دیگری وجود دارد که ترکیبی از ترامادل و ویاگرا است. در صورتی که ویاگرا برای کسانی که مشکل قلبی دارند بسیار ضرر دارد، اما در داروخانه ها به راحتی به فروش می رسد. جوانی که دارو را می خرد نمی داند عوارض آن چیست و آن را مصرف می کند. کسی هم پاسخگو نیست.
در ایران غیر از داروی تمرهندی تولید دیگری هم داریم؟
همه وسایل وارداتی است و بیشتر آنها هم از چین وارد می شود. چین همه چیز را با همه نوع قیمت تولید می کند و تجارت پرسودی را برای برخی اشخاص به وجود می آورد و چه تجارتی پرسودتر از این قبیل کالاها که تبلیغ وسیعی برای آن می شود و از طرف دیگر پورسانت خوب به داروخانه ها برای فروش آن می دهند تا آنها تمایل به فروش داشته باشند.
چطور عده ای جامعه پزشکان و صنف داروسازان، اجازه فروش این داروها را به خود می دهند؟
وقتی مسائل اقتصادی وارد مسائل پزشکی می شود اخلاق پزشکی را زیر سوال می برد. داروخانه ها برای اینکه جبران مالی کنند دست به فروش این قبیل کالاها می زنند. دکتر داروساز که داروخانه ای دارد باید حقی برای تلاش علمی که داشته در فروش محصولات و داروها درنظر بگیرد. اما در فروش دارو سودی نمی کنند و از هر راهی برای افزایش درآمد داروخانه خود استفاده می کند.
نظارت بر تبلیغات مجلات و روزنامه هایی که مجوز از وزارت ارشاد دارند چطور انجام می شود؟
نظارت روی تبلیغات وجود ندارد و راحت افراد را گول می زنند. در روزنامه و نشریات محدودیت ها ایجاد شد اما در اینترنت و ماهواره اینطور نیست. شبکه های ماهواره ای پول می گیرند و تبلیغ می کنند. اکثر شبکه های ماهواره ای به خاطر مشکلات مالی که دارند استقبال خوبی از این دست تبلیغات می کنند. پول کلانی گرفته اند و کاری ندارند کسی ضرر می کند یا خیر. باور غلطی در بین مردم است که فکر می کنند چون ماهواره تبلیغ می کند پس حتماً کالای خوبی است. آنها اعتبار زیادی برای تبلیغات ماهواره ای قائل هستند و راحت به آن اعتماد می کنند و هیچ دسترسی هم وزارت بهداشت و نهادهای دیگر برای جلوگیری از این تبلیغات ندارند حتی در توزیع آن هم که می تواند جلوگیری کنند، نمی کنند.
حل مشکل آسان نیست
وقتی که درباره این وسایل و داروها تبلیغات شد و نیاز به خرید آن در میان مردم به وجود آمد، حالا درست یا غلط. باید در جایی عرضه شوند. بهترین روش خرید و فروش برای کلاهبرداری در این حوزه، اینترنتی و تلفنی است. شما تماس می گیرید، پولی را پرداخت می کنید برای جنسی که آن را ندیده اید و احتمال گول خوردنتان می رود روی هزار! یک روش مطمئن تر هم هست که وسایل و داروهای مورد تأیید وزارت بهداشت را می توانید از آن طریق تهیه کنید؛ اولین جایی که به ذهن هر کسی خطور می کند تا وسایل کمک جنسی مورد نیازش را تهیه کند و خیالش از بابت داشتن مجوز و خوب بودن کیفیت کالا آسوده باشد داروخانه ها است. ما هم سری به چند داروخانه زدیم تا ببینیم آیا واقعاً این وسایل که در داروخانه ها، بازار خوبی دارند کیفیت و مجوز لازم را دارند یا نه. با دکتر داروخانه ها که صحبت کردیم به حرف های جالبی رسیدیم. بد نیست شما هم با خواندن آنها، ماجرا دستتان بیاید.
داروخانه خیابان آزادی:
اکثر تقاضاکننده ها کسانی هستند که ماهواره دارند و تبلیغات این نوع از کالاها را می بینند. یک عده به اسم داشتن نمایندگی، خرید انبوه می کنند و به صورت تک فروشی به داروخانه هایی که سفارش می دهند، می فروشند. ما زمانی که مشتری، تقاضا داشته باشد به عمده فروش ها سفارش می دهیم تا برایمان بیاورند. اما مسئله اصلی اینجاست که این وسایل را به هیچ عنوان تأیید نمی کنیم.
داروخانه خیابان اسکندری:
این وسایل سه دسته هستند. داروهای پیشگیری، داروهایی برای درمان و وسایلی که افزایش دهنده میل جنسی اند. سال ها طول کشید تا فرهنگ استفاده از ابزار پیشگیری کننده در داروخانه ها جا بیفتد و به راحتی عرضه شود تا از این طریق جلوی بارداری های ناخواسته گرفته شود. اما با اینکه این قبیل وسایل، کاملاً علمی، بهداشتی و مورد تأیید هستند، از طرف برخی برای عرضه آنها با مشکل روبه رو هستیم و فعلاً عرضه مناسب برای این گونه وسایل در داروخانه ها و مراکز مجاز وجود ندارد.
داروخانه خیابان توحید:
مشتری زیادی برای این کالاها به داروخانه ها مراجعه می کنند، اما زیاد شدن این تعداد مشتری به این خاطر است که متأسفانه اکثر مردم به جای اینکه دنبال یک رابطه جنسی سالم بروند دنبال این دسته از وسایل اند تا از این طریق بتوانند رابطه لذت بخشی داشته باشند. اما مشکل اینجاست که زوج ها نمی توانند با هم طوری ارتباط برقرار کنند که بیشترین لذت را ببرند. بنابراین به این ابزارها روی می آورند و گمان می کنند بهترین راه است. در صورتی که بهترین راه داشتن روابط عاطفی درست و دوطرفه است. ولی این نوع از رابطه به دلیل تابوها و شرمی که بین اقشار جامعه وجود دارد به خوبی آموزش داده نمی شود و همین موضوع باعث روی آوردن بعضی از مردم به این وسایل شده است.
داروخانه ونک:
آمارها نشان می دهد که میزان لذت در رابطه های زناشویی در ایران بین مردها و زن ها به طور مساوی قسمت نشده چرا که مردها نحوه رابطه درست با همسران خود را نمی دانند. الان بیشتر مشتری های این وسایل آقایان هستند چرا که فکر می کنند با این وسایل می توانند با همسر خود رابطه لذت بخش تری داشته باشند. اکثراً این طور فکر می کنند که موفقیت در زندگی زناشویی به این چیزهاست در صورتی که داشتن رابطه ای عاطفی بسیار حائز اهمیت تر است. البته عده معدودی هم وجود دارند که به لحاظ فیزیولويی دارای بیماری جنسی هستند و باید از طریق پزشکی درمان شوند. در حالی که باید تحت درمان قرار بگیرند و با نظارت پزشک متخصص از این وسایل استفاده کنند، نه با تبلیغ ماهواره ای.
منبع: هفته نامه یکشنبه
نظر کاربران
عالي
عالی