آرامش دریــایی
تزیین خانه با ترکیب آکواریوم و گل
طراحی فضایی کوچک از دنیای زیر دریا در کنار مجموعهای از گیاهان آپارتمانی میتواند زیباترین جلوهها از طبیعت را برای اهل خانه ماندگار کند.
در گذشته عناصر طبیعی مانند حوضهای پر از ماهی به حیاط خانههای کوچک شهرها صفا و رونق میبخشیدند، اما با رواج شهر نشینی و آپارتمان نشینی، تکنولوژی، هنر و خلاقیت بیش از گذشته در هم آمیخت تا زندگی همگام با طبیعت را مهمان خانههای برجنشینان کند. نگهداری از ماهی و آبزیان تزیینی در آکواریومهای خانگی نه تنها جنبه زینتی دارد و به چیدمان خانه جلوه میبخشد، بلکه از جنبه روانی نیز در سلامت روان اعضای خانه تاثیرگذار بوده و آرامبخش است. اگرچه استفاده از آکواریوم تزیینی در چیدمان خانه از دیر باز رواج داشته اما درحال حاضر به کار بردن شیوههای مدرن در ساخت آکواریومهای خانگی به نوعی ابزار زینتی و سرگرمی اعضای خانه تبدیل شده است.
فوت و فنهای ساده برای تازه کارها
آکواریومهای خانگی در اندازههای مختلف ساخته شده و به فروش میرسند. بعضی از آنها به اندازه تنگهای ماهی کوچک و برای نگهداری ماهیهای کوچک مورد استفاده قرار میگیرند. اما به غیر از زیبایی در منزل از آکواریوم میتوان به عنوان کف شیشهای در قسمتهایی از خانه، روی میز پذیرایی و یا بهعنوان روشویی در سرویسهای بهداشتی هم استفاده کرد.
شیوه نورپردازی و استفاده از شنهای تزیینی آکواریوم در زیبایی خانه نقش مهمی دارد. شنهای آبی لاجوردی همراه با تزییناتی با رنگ متضاد برای کف آکواریوم و نصب آن در اتاق مطالعه که نیاز به آرامش بیشتری است، پیشنهاد میشود. انتخاب گیاهان تزیینی همگام با چیدمان اتاق هم نقش بسزایی در زیبایی بخشی به خانه دارد.
ارمغان زیبایی آپارتمانهای امروزی
معمولا ماهیهایی که در آکواریومهای خانگی نگهداری میشوند را میتوان به دو دسته ماهیان آبهای سرد مانند ماهی قرمز و ماهی قنات و ماهیان استوایی مانند دم شمشیری، فرشته ماهی و گربه ماهی زرهی تقسیم کرد. همچنین ماهیهای آکواریومی در دو نوع آب شور و آب شیرین هستند. اگر مهارت و اطلاعات چندانی درباره نگهداری ماهی در آکواریومهای خانگی نداشته یا زمان کافی برای رسیدگی به ماهیهای آکواریومی را ندارید، نوع آب شیرین را انتخاب کنید.
پس از شناخت ماهی مورد علاقه که قصد نگهداری در خانه داریم باید سراغ تهیه آکواریوم با توجه به فضا و مشخصات خانه برویم. آکواریومهای خانگی از ابعاد کوچک با طول تقریبی یک متر و عرض و عمق ۶۰ و ۸۰ سانتیمتر در بازار موجودند که بسته به مساحت خانه، چیدمان و سلیقه افراد میتوان این وسیله دکوری را در ابعاد بزرگتر نیز تهیه کرد.
برای ساخت آکواریوم خانگی و چیدمان آن بهتر است سری به بورس فروش تجهیزات آکواریوم خانگی بزنید و وسایلی مانند، تور مخصوص جا به جایی ماهی، صخرههای تزیینی ویژه آکواریومهای خانگی، ماسه و کفی مخصوص و دیگر عناصر تزیینی برای زیبا جلوه دادن آکواریوم را هم بخرید. اگر هم قصد دارید خلاقیت به خرج داده و آکواریوم خانگی بسازید تنها نیاز به یک مکعب شیشهای، دماسنج، تنظیم کننده دمای آب و سیستم اکسیژن رسانی دارید. البته باید کف آکواریوم را با ماسه بپوشانید تا باقیمانده مواد غذایی در آن جذب شود. همچنین کفی مخصوص را نیز فراموش نکنید تا اکسیژن به طور یکنواخت در تمام سطح آکواریوم پخش شود.
برای چیدمان آکواریوم میتوانید از قطعات سنگ، صدف و چوب تا حدی که فضای کافی برای حرکت ماهیها وجود داشته باشد کمک بگیرید. کمی خلاقیت به خرج دهید و با استفاده از قلمو و رنگ سنگها و صدفهای آکواریوم را تزیین کنید. استفاده از سنگهای سیلیسی یا آهکی در طولانی مدت باعث ایجاد تغییرات شیمیایی در آب میشود و برای سلامت آبزیان مضر است.
بهترین مکان برای نگهداری ماهیها
آکواریوم را جایی نصب کنید که در معرض تغییرات شدید دمایی یا نور نباشد و احتمال وارد آمدن ضربه به آن کمتر باشد. قرار دادن آکواریوم در محیطهای آرام و کم تردد خانه مانند اتاق پذیرایی از وارد شدن ضربههای فیزیکی به آکواریوم که در اثر رفت و آمد بهوجود میآید و برای ماهیها استرسزاست، جلوگیری میکند.
این نکته را هم در نظر بگیرید که هنگام تعویض آب آکواریوم وارد شدن ضربه به کیسهای که توسط آن ماهیها را حمل میکنید باعث آسیب جدی به ماهیها خواهد شد. برای تغذیه ماهیها از وعدههای غذایی زیاد اما در حجم کم استفاده کنید. چرا که ته نشین شدن غذای اضافه بیماری ماهیها و آلودگی محیط زندگی آنها را به دنبال خواهد داشت.
تزیین دریای شیشهای با ایدههایی ساده
اگر قصد دارید از سنگها و یا عناصر تزیینی که از سواحل مختلف جمع آوری کردهاید برای تزیین و چیدمان آکواریوم استفاده کنید قبل از استفاده آنها را در آب و نمک بجوشانید تا احتمال رشد انگل و میکروبهای احتمالی را در آکواریوم- که مرگ و میر و بیماری آبزیان را به دنبال دارد- به حداقل برسانید.
محل قرار گرفتن آکواریوم در منزل نباید در معرض نور مستقیم خورشید باشد؛ زیرا علاوه بر بالا بردن درجه حرارت آب، باعث رشد زیاد جلبکها روی دیواره آکواریوم میشود. رشد جلبکها علاوه بر ایجاد منظره نامناسب و مشکلات خاص خود مانند نوسان میزان اکسیژن آب و مسمومیتهای احتمالی ماهیان را در پی دارد. همچنین محل قرارگرفتن آکواریوم در خانه نباید در معرض جریان مستقیم هوا باشد، زیرا این مورد هم باعث کاهش دمای آب و وارد شدن صدمه به ماهیان میشود.
میزبانی گلهای رویایی از آکواریوم خانگی
اگر میخواهید در کنار طراحی دنیایی کوچک از ماهیهای زیر دریا، ایدهای جدید را هم خلق کنید و فضا را رومانتیک و دوستانهتر جلوه دهید، از تلفیق چیدمان گلهای صورتی و زرد در کنار آکواریوم کمک بگیرید. برای آنهایی که میخواهند خودشان گلهای تزیینی درست کنند، کنار هم قرار دادن گلهای صورتی یا بنفش با زرد در کنار آکواریوم میتواند گزینه مناسبی باشد.
گلهای قرمز، بنفش و صورتی چرک را هم فراموش نکنید. کنار هم قرار دادن گلهایی با این ترکیب رنگها در کنار آکواریوم در عین سادگی، منظرهای متفاوت را در خانه خلق میکند و برای میزبانان خوش سلیقهای که میخواهند متفاوت باشند، پیشنهاد جالبی است. اگر هم میخواهید سبدی دیگر از گلهای بهاری در آغاز پاییز درست کنید و نمیدانید چه رنگهایی را در کنار هم قرار دهید، تلفیق رنگهای قرمز و سفید یا قرمز، آلویی و سفید است. کافی است آنها را در گلدانی از جنس کریستال قرار دهید و میز اتاق پذیرایی یا ناهار خوری را به وسیله این گلدان زیبا در کنار آکواریوم خانگی بیارایید.
ارسال نظر