۲۳۱۹۴
۲۲ نظر
۵۵۱۷
۲۲ نظر
۵۵۱۷
پ

۱۰ دلیل اصلی تمام نکردن روابط عاطفی ناسالم

بیرون آمدن از روابط عاطفی ناسالم به این سادگی نیست که ما متوجه نقاط ضعف شویم و خیلی منطقی با هم خداحافظی کنیم. اما اینکه چرا نمی توانید رابطه را تمام کنید می تواند کمک بزرگی برای برخورد منطقی تر با این قضیه باشد.

10 دلیل اصلی تمام نکردن روابط عاطفی ناسالم

مجله موفقیت: گاهی از اینکه می بینیم کسی همچنان در یک رابطه ناسالم و عذاب آور مانده و قصد تمام کردن آن را ندارد تعجب می کنیم. گاهی هم خودمان را می یابیم که با اینکه ته دلمان می دانیم در رابطه ناسالمی گرفتار شده ایم، اما توانایی خارج شدن از آن را نداریم.

متاسفانه بیرون آمدن از روابط عاطفی ناسالم به این سادگی نیست که ما متوجه نقاط ضعف شویم و خیلی منطقی با هم خداحافظی کنیم. اما داشتن آگاهی از اینکه چرا نمی توانید رابطه را تمام کنید می تواند کمک بزرگی برای برخورد منطقی تر با این قضیه باشد.

10 دلیل اصلی تمام نکردن روابط عاطفی ناسالم

۱- عذاب وجدان

عذاب وجدان و احساس گناه یکی از رایج ترین علت هایی است که نمی گذارد افراد از رابطه ناسالم بیرون بیایند. ممکن است ما چند ماه یا حتی چند سال با کسی در رابطه بوده باشیم و حالا او همه امیدش را به ما بسته باشد. در این صورت ترک کردن او و قطع امیدش برایمان کار بسیار دردناکی خواهد بود. طوری که ترجیح می دهیم تمام عمر در یک رابطه ناسالم بسوزیم اما طرف مقابلمان را با این جدایی نابود نکنیم. این وضعیت معمولا زمانی به بدترین حالت ممکن روی می دهد که شما گرفتار محبوب وابسته شده باشید. به هر حال در اینجا مجبوریم بین بد و بدتر انتخاب کنیم. بهترین کاری که می توانید برای او بکنید این است که با او ظالمانه رفتار کنید. مسلما درصورتی که رابطه ناسالم ادامه پیدا کند هم خود ما و هم محبوبمان آسیب بیشتری می بینیم.

عذاب وجدان نوع دیگری هم دارد و آن زمانی است که ما به علت داشتن رابطه با کسی، احساس گناه کرده و فکر می کنیم اگر این رابطه به ازدواج ختم نشود حتما ما آدم بدی هستیم و برای اینکه این برچسب به ما زده نشود خودمان را به ادامه رابطه مجبور می کنیم.

اما چه کار کنیم تا در چنین تله ای گرفتار نشویم؟ تعهد زودهنگام و بی جا دلیل اصلی ایجاد چنین وضعیتی است. اگر زودتر از هنگام و قبل از ایجاد شناخت کافی به کسی تعهد بدهیم، زمانی که شناخت حاصل شد و فهمیدیم که برای هم مناسب نیستیم جداشدن به معنی بی تعهدی و بی وفایی ما تلقی می شود.


2- ترس از تنهایی

ترس از تنهایی را می توانیم دومین عامل مهمی بدانیم که ما را از خارج شدن از رابطه عاطفی ناسالم بازمی دارد. اگر احساس کنیم که غیر از این هیچ کس را نداریم و خودمان را بین این دو گزینه در منگنه قرار دهیم که یا باید در این رابطه بمانم و تحمل کنم تا در تنهایی بمیرم، دیگر امکان خروج از رابطه ناسالم و آسیب زا برایمان میسر نیست. برای خروج از چنین وضعیتی دو راهکار وجود دارد: اول اینکه بدانیم تنهایی غول نیست که از آن بترسیم. ما همواره این توانایی را داریم که تنهایی خودمان را با چیزها یا افراد دیگر پر کنیم؛ افراد خانواده، دوستان، علایق و سرگرمی ها و شاید یک رابطه بهتر از این، دوم اینکه به اصل فراوانی، اعتقاد داشته باشیم: همیشه افراد زیادی وجود دارند که می توانید با آنها خوشبخت شوید.


۳- احساسات

10 دلیل اصلی تمام نکردن روابط عاطفی ناسالم

گاهی آن قدر شیفته طرف مقابلمان هستیم که احساسات و هیجانات شدید نمی گذارد اصلا فکر جداشدن از او را بکنیم. حتی با اینکه می دانیم این رابطه درست نیست و می تواند به ضرر هر دوی ما تمام شود. علاوه بر این، احساسات شدید یا همان «عشق کور» در رابطه باعث می شود ما اصلا نتوانیم نقاط ضعف رابطه را ببینیم که بخواهیم از او جدا شویم.

اگر احساس می کنید در این تله گیر افتاده اید بهتر است مدتی از طرف مقابل فاصله بگیرید تا این دوری کمی از طغیان احساسات بکاهد و چشمتان باز شود. همچنین می توان از اطرافیان کمک گرفت که داخل رابطه نیستند و چشمشان بازتر از ماست.


4- ویژگی های خاص

اگر طرف مقابل ما ویژگی خاص و بسیار مطلوبی داشته باشد که نتوانیم از آن بگذریم، از رابطه با او هم نمی توانیم صرف نظر کنیم. مثلا اگر ما همیشه آرزو داشته ایم که با یک سوپراستار سینما ازدواج کنیم و حالا هم در رابطه ای ناسالم با یک سوپراستار قرار داریم، مسلما صرف نظر کردن از این رابطه برایمان کار دشواری است. در اینجا توصیه می کنیم یک برآورد از رابطه تان داشته باشید: آیا رابطه داشتن با یک آدم خاص برایتان مهم تر است یا یک عمر بدبخت نشدن؟!


۵- رابطه ناسالم با والد

یکی از نظریات در حوزه عشق و رابطه عاطفی می گوید اگر فرد از کودکی با والد جنس مخالفش رابطه ای مشکل دار داشته باشد که حل نشده است، شریکی را برای رابطه عاطفی انتخاب می کند که او هم مانند والدش همان مشکل را داشته باشد تا بتواند شرایط گذشته را در این رابطه بازسازی کرده و این بار تمام تلاش خود را برای جبران و اصلاح آن انجام دهد و مشکل را برطرف کند، اتفاقی که هرگز رخ نمی دهد. متاسفانه پی بردن به این حالت به این سادگی نیست. اما با تعمق و توجه کافی می توان از بروز آن تا حد زیادی جلوگیری کرد.


6- رابین هودبازی

شخصیت بعضی از ما طوری است که همیشه دوست داریم به کسی کمک کنیم و مثل رابین هود نجات دهنده دیگران باشیم. این افراد معمولا جذب کسانی می وشند که در بدبختی به سر می برند، مشکلات زیادی دارند و محتاج کمک هستند و از این طریق تبدیل به یک مددکار اجتماعی می شوند که نه تنها نمی تواند رابطه عاطفی درستی داشته باشد، بلکه در این میان خودش را هم کم کم نابود می کند. باید دانست که ما یا شریک عاطفی کسی هستیم یا مددکار او، بهتر است حد و مرز این دو نقش مشخص باشد و باهم ادغام نشود. البته در هر رابطه عاطفی، طرفین به هم کمک می کنند و باعث رشد و کمال هم می شوند، اما در حالت رابین هود بازی، فقط یکی از طرفین آن هم به طور افراطی نقش کمک کننده دارد. اگر شما هم، چنین استعدادی دارید بهتر است حس کمک رسانی خود را در جای دیگری غیر از رابطه عاطفی به کار بندید.

10 دلیل اصلی تمام نکردن روابط عاطفی ناسالم


7- خود کم بینی

خود کم بین ها خودشان را آن قدر پایین و بی ارزش می دانند که معتقدند سزاوار چنین رابطه ناسالمی هستند و ارزش بیش از این را ندارند. بنابراین هر بلایی هم که سرشان بیاید رابطه را ترک نمی کنند. پایان رابطه مشکل دار این افراد - اگر پایانی در کار باشد - تقریبا همیشه از سوی طرف مقابل است. افراد خود کم بین غالبا دچار اختلال وابستگی هم هستند. خودکم بین ها اگر در یک رابطه سالم قرار بگیرند دچار احساس عذاب وجدان و ناآرامی می شوند. اگر کم و بیش در خود چنین احساسی دارید بهتر است قبل از شروع هر رابطه ای مشکل را با کمک متخصص حل کنید و با اعتماد به نفس وارد یک رابطه سالم شوید.


۸- پر کردن خلأها

مسلما ما برای بیرون آمدن از رابطه ای که خلأهای شخصیتی یا نواقص زندگی ما توسط آن برطرف می شود تلاشی نمی کنیم، حتی اگر در این رابطه عیب هایی هم ببینیم. فرض کنید من یک آدم خجالتی و بسیار کمرو هستم. اگر رابطه ناسالم من با کسی باشد که بسیار اجتماعی و قدرتمند است و من بسیاری از نیازها و امروز زندگی ام را از طریق او تامین می کنم، بیرون آمدن از این رابطه برایم سخت می شود چون در این صورت بازهم مجبور خواهم بود با این نقطه ضعف خودم رو به رو شوم. اما راه حل مناسب تر این است که یک بار برای همیشه با این نقص مواجه شوم، آن را برطرف کنم و بعد به منظور ایجاد یک ارتباط خوب - نه برای جبران کمبودها - وارد رابطه شوم.


9- ترس از خطرات احتمالی

10 دلیل اصلی تمام نکردن روابط عاطفی ناسالم

بعضی اوقات نه تنها رابطه با فرد مقابل برای ما آسیب زاست، بلکه جداشدن از او هم می تواند خطرآفرین باشد. مثلا جداشدن از یک فرد شکاک که همواره فکر می کند دیگران به دنبال آسیب زدن یا خیانت به او هستند در بعضی موارد می تواند خطرهایی را در پی داشته باشد، چون او ممکن است به فکر انتقام بیفتد. همچنین کسی که به قول خودش به شدت شیفته ماست ممکن است تهدیدمان کند که اگر از او جدا شویم سر ما یا حتی سر خودش بلایی می آورد. بنابراین باید با احتیاط دست به عمل زد. با این حال این به آن معنا نیست که شما مجازید همچنان به رابطه ناسالم با چنین فردی ادامه دهید.


10- احساس مسوولیت بی جا

شاید برای شما هم پیش آمده باشد که در یک رابطه خودتان را مسوول مشکلات طرف مقابل بدانید. مثلا با خود می گویید اگر او عصبی است به خاطر بلایی است که من سرش آورده ام. یا او به خاطر عشق به من خودکشی کرد یا... در این مورد توجه به این نکته ضروری است که شخصیت افراد یک شبه شکل نمی گیرد، بلکه این تمام رویدادها و تجربیات زندگی او از همان روز اول زندگی تا همین امروز است که شخصیت او را می سازد. شاید شما در ظهور مشکلی در فرد نقش اندکی داشته باشید، اما مطمئنا در ایجاد آن نقش خاصی نداشته اید. بنابراین به جای این که خودتان را به گناه دیگران بسوزانید بهتر است بساطتان را جمع کنید و از روابط مشکل دار بیرون بیایید تا از آسیب های آن در امان بمانید.

در همه این موارد، ما به صورت ناخودآگاه سعی می کنیم خودمان را گول بزنیم و واقعیت را طور دیگری برای خودمان توجیه می کنیم، نقاط ضعف را نادیده می گیریم و اصرار داریم همه چیز را - به خودمان و دیگران - خوب جلوه دهیم. بنابراین کمک گرفتن از شخص سومی که خارج از رابطه قرار دارد و از قضاوت درستی برخوردار است می تواند کمک بزرگی برایمان باشد.

یادمان باشد: پایان تلخ بهتر از تلخی بی پایان است.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • ترانه

    به نظر من دلبستگی های الکی فقط عمر آدمو هدر میده.پوچ و توخالیه.

  • sara

    هيچ وقت نمي خواي از كسي كه خيلي دوستش داري دل بكني ولي وقتي مي بيني اين احساس يك طرفست به اين جمله مي رسي كه تنهايي بهتر از گدايي عشقه

    پاسخ ها

    • مهرداد

      موافقم

    • یلدا

      کاملا موافقم

  • مهرداد

    ما انسانیم مترسک که نیستیم خیلی راحت خداحافظی کنیم و بریم.

    پاسخ ها

    • sara

      مهردادجان بعد از كلي عذاب كشيدن تو ي رابطه فقط براي اينكه زنده بموني خودت ميزاري ميري

  • سپیده

    عاشق کسی باش که لیاقت عشق تورو داشته باشه وتورو به خاطرخودت دوست داشته باشه

    پاسخ ها

    • مهرداد

      اوایلش همینطوریه

  • هنگامه

    دل کندن اگر آسان بود،فرهاد به جای بیستون ، دل میکند !

  • مهدی

    انسانها با صورت به هم نزدیک میشن ولی چیزی که اونا رو پیش هم نگه میداره سیرتشونه به نظر من هیچ رابطه ای شروع نمی شه مگه یک سری اشتراکات باشه پس اگه زمانی خودمونو تو یک رابطه ناسالم حس می کنیم دلیل این نیست که رابطه از اول ناسالم بوده بلکه دلیل اینه که یکی از دو طرف بیشتر رشد کردن واین رشد هم نتیجه همین رابطه است پس باید خوشحال و منطقی یک رابطه رو کنار گذاشت بدون فراموشی خوبیاش.

  • FFFF

    سلام به همه دوستان خوبم.یه سوال دارم.
    من مجردم و همیشه یه سوال توی ذهنم هست وقتی که تصمیم به ازدواج میگیرم باید به گذشته اون طرفمون توجه کنیم یا نه؟ مثلا بعضی پسرا توی دوران مجردیشون با هزارتا دختر دوست بودن ولی بعضی هاشون نه.یا بهتر بگم بعضی پسرا توی دوران مجردی تمام خوشی هاشون رو کردن حالا تصمیم گرفتن با یه دختر نجیب و باوقار ازدواج کنن.شما بودین به گذشته طرفتون توجه میکردین یا نه؟

    پاسخ ها

    • سلام

      بله عزیزم. حتما به گذشته ی طرفت توجه کن. معمولا گذشتۀ آدما نشون میده که چه حال و آینده ای دارن

  • بدون نام

    مطلب بسيار خوبي بود

  • shahram

    آره باید توجه کردبرعکس اینکه بعضی ها نظردارندکه گذشته که گذشته نه اصلآ اینطوری نیست .گذشته, امروزجنابعالی هستش واز تو جدا نمیشه مگه که بخواهی قایمش کنی که اونم همیشه یک درده.و وای ازآنروزی که دردش بگیره.خودت حالا فکرکن.

  • بدون نام

    خیلی مفید بود ممنون

  • سارا

    ای کاش چنین مقاله ای رو 10 سال پیش دیده بودم . توی یک رابطه سراسر اشتباه 7 سال دست و پا زدم و به جایی نرسیدم خوشبختانه قبل از اینکه به ازدواج برسه تموم شد اما همیشه از خودم تعجب میکنم که چرا و چطور این همه تحمل کردم؟!!!

  • مبینا

    من نمی تونم بهش بگم ازش خسته شدم اون رفتار هایی میکنه که من اصلا دوست ندارم و اذیت میشم چه کار کنم؟

  • بدون نام

    عالی بود و درست

  • شکیبا

    عشق ادم کور و کر میکنه واقعا همین طور من بعد دو سال عذاب و سختی که کشیدم جدا شدم ولی یادگاریش برام میمونه یه بی اعتمادی بزرگ به تمام مردای اطرافم یه دل شکست خورده تیکه تیکه یه ادمی که به ظاهر جوان ولی دیگه نه چیزی میتونه خوشحالش کنه نه هیجان و اشتیاقی واسه ادامه زندگی من همه چیزم گذاشتم برای طرف مقابلم ولی هیچ وقت هیچ معشوقی قدر عشق ات نمیدونه

    پاسخ ها

    • مرتضی

      دردت بد دردیه بخدا
      در عرض یکسال تمام موهام سفید شد از رابطه ناسالمی که در آن عشق یکطرفه بود.
      پولم وقتم جوانیم سلامت روحم همه از دست رفت
      عطایش را به لقایش بخشیدم

  • ساناز

    عزیزم منم در شرف جدایی و طلاقم...منم همین حسارو داذم...ولی فک کنم تنهایی بعد طلاق بهتر از اینه که کسی تو زندگیت باشه ولی تنها باشی...امیدوارم ما هم ی روزی طعم خوشبختی رو بچشیم

  • شهاب الدین

    بعضی وقتا پیگری های یک طرفه و همینطور توجهات بیش از اندازه از سمت یه نفر میتونه یه رابطه ی سالم رو به سمت یه رابطه ی ناسالم سوق بده و برای طرف مقابل سو تفاهم و توهم ایجاد کنه..

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج