معرفی ایرانیان موفق در سال ۹۰ (۴)
یک گروه جراح ایرانی بیمارستان آموزشی دانشگاه «هانوفر» آلمان با ابداع یک روش جدید جراحی عروق موفق به حفظ اندام بیمار دیابتی کاندیدای قطع عضو شدند
ابداع روش جدید برای جراحی ایمن تر عروق:
یک گروه جراح ایرانی بیمارستان آموزشی دانشگاه «هانوفر» آلمان با ابداع یک روش جدید جراحی عروق موفق به حفظ اندام بیمار دیابتی کاندیدای قطع عضو شدند و همچنین در مراحل تحقیقاتی ساخت پروتز استفاده شده در این جراحی، نقش بسزایی ایفا کردند. دکتر امیرحسین عظیمی لیسار، استاد جراحی عروق، رییس بخش جراحی عروق بیمارستان دانشگاهی دانشگاه «هانوفر» آلمان و سرپرست این تیم با همکاری دکتر فرخ رحیمی لاله، استاد جراحی قلب و عروق با یک روش ابداعی جدید و در نهایت بهبودی و حفظ اندام بیمار دیابتی کاندیدای قطع پای چپ طی یک دوره نظارت یک ماهه شدند و در نهایت با تعمیم این روش جراحی طی یک دوره شش ماهه به ۲۶۷ بیمار کاندیدای قطع عضو، موفق به حفظ اندام ۲۳۶ نفر از این بیماران شدند.
ساختمان سازی روی ماه:
محققان ناسا قصد دارند در ساخت سازه های مختلف روی ماه از فناوری پرینت سه بعدی ابداعی دانشمند ایرانی دانشگاه کالیفرنیای جنوبی استفاده کنند. ناسا در پروژه پرینت سه بعدی برای ساخت سازه روی سطح ماه، کمک هزینه ای در اختیار استاد بهرخ خوشنویس، محقق ایرانی دانشگاه کالیفرنیای جنوبی و مدیر مرکز فناوری های ساخت سریع خودکار قرار داده است. در روش پیشنهادی دکتر خوشنویس، لایه های بتن به کمک یک ماله رباتیک در زاویه موردنظر شکل می گیرند.
سیستم لوله کشی، سیم کشی برق و سایر امکانات نیز به کمک سیستم های رباتیک در هنگام ساخت نصب می شوند و هر فوت مربع از دیوار در ۲۰ ثانیه ساخته می شود.
شکست طلسم درمان رفتارهای ضداجتماعی بیماران «اسکیزوفرنی»:
دانشمند ایرانی دانشگاه «مارکوئت» با تغییر کاربری دارویی که برای درمان یک بیماری دیگر مورد استفاده بود، درمان جدیدی برای بیماری اسکیزوفرنی ارائه کرد که از عواض جانبی کمتری نسبت به روش های موجود برخوردار است. دکتر بهنام قاسم نژاد، رییس و دانشمند ارشد شرکت داروسازی AviMed و استادیار دپارتمان علوم زیست پزشکی دانشگاه مارکوئت آمریکا به همراه تیم خود در زمان تحقیق برای یک ساز و کار مناسب مغزی مرتبط با مشکلات شناختی و اجتماعی مرتبط با بیماری اسکیزوفرنی دریافت که ترکیب AV۱۱۵ در درمان این مشکلات موثر است. داروهای کنونی با اینکه توهم و صداهایی را که بیمار می شنود حذف می کنند بر علائم نامطلوب دیگر این بیماری مانند رفتارهای ضداجتماعی بی تاثیرند که باعث ناتوانی بیماران اسکیزوفرنیک می شوند.
تولید نانوورقه های دوبعدی با کاربرد در ساخت حسگرها و فیلترها:
محقق ایرانی دپارتمان انرژی آزمایشگاه ملی «لورنس برکلی» و همکارانش موفق شدند با استفاده از روش «لانگمر بلاجت»، از پپتیدها نانوورقه های دوبعدی تولید کنند.
این نانوورقه ها در تولید حسگرها و فیلترها مورد استفاده قرار می گیرند. بابک صانعی و همکارانش در دپارتمان انرژی آزمایشگاه ملی «لورنس برکلی» نشان دادند که چگونه ورقه نازکی از ساختارهای پروتئین مانند، می توانند خودآرایی دهند. با استفاده از این روش، پژوهشگران قادر خواهند بود نانوورقه های دوبعدی را به صورت انبوه برای مصارف متعددی ازجمله ساخت حسگرها و فیلترها تولید کنند.
نظر کاربران
تاکنون 4 لیست از ایرانیان موفق در سال 90 را معرفی نموده اید نکته ای که وجود دارد این است که همگی مرد هستند.
چو ایران مباشد تن من مباد.زنده باد ایرانی
خدار را شكر كه با وجود اين عزيزان در سراسر جهان ما ايراني ها هم مي توانيم در فرهنگ جهان نقش بيآفرينيم و به خود افتخار كنيم
خدا يار و ياورتان باد