۱۰ نکته برای کارآمدی در سال ۹۴
همیشه پیروی کردن از دل نشانه دل رحمی و مهربانی نیست. فراموش نکنیم که اگر هوشیار نباشیم، دنیا جایی خشن است و قوانین طبیعت بسیار جدی هستند.
مجله پنجره خلاقیت - دکتر علی شاه حسینی:
1- دور بعضی آدم ها را خط بکشیم
همیشه پیروی کردن از دل نشانه دل رحمی و مهربانی نیست. فراموش نکنیم که اگر هوشیار نباشیم، دنیا جایی خشن است و قوانین طبیعت بسیار جدی هستند. گرگ ها همیشه هستند ولی موجوداتی خوراک گرگ ها می شوند که ضعیف باشند. اگر ضعیف باشیم گرگ ها ما را به عنوان یک هدف ساده و قابل دستیابی شناسایی و شکارمان می کنند. در اطراف ما کسانی هستند که گرفتاری برایشان مهم نیست به شرط این که ما را هم گرفتار کنند.
از برخی افراد باید دوری جست، اگرچه در مواردی هم باید در برابرشان ایستاد و با آنها جنگید. اگر با انسان هایی که ذات و سرشت خوبی ندارند، سال ها هم مبارزه کنیم فقط خود را عقب نگه داشته ایم.
می گویند روزی قورباغه ای کنار نهری نشسته بود که یک عقرب به او نزدیک شد و گفت: من می خواهم از نهر عبور کنم، از آنجایی که من شنا بلد نیستم، ممکن است به من کمک کنید و مرا روی پشت خود به آن طرف نهر ببرید؟ قورباغه در جواب گفت: «ولی تو یک عقرب هستی و عقرب ها هم قورباغه ها را نیش می زنند!»
عقرب گفت: «چرا باید تو را نیش بزنم در حالی که می خواهم به آن طرف نهر برسم.»
قورباغه پذیرفت و عقرب را بر پشت خود سوار کرد و به آن سوی نهر حرکت کرد. نیمه های راه عقرب، قورباغه را نیش زد، قورباغه در حالی که از درد به خود می پیچید گفت: چرا این کار را کردی؟ حالا هر دوی ا غرق می شویم.»
عقرب گفت: «چون من یک عقرب هستم و عقرب ها هم قورباغه ها را نیش می زنند.»
در سال جدید مراقب عقرب های زندگی باشیم و نه تنها به آنها کولی ندهیم بلکه از آنها دوری گزینیم.
۲- روزی یک دهم درصد رشد و تغییر کنیم
اگر روزی ۰.۱ درصد رشد و تغییر کنیم در هفته بدون احتساب تعطیلات می شود ۰.۵ درصد و در ماه می شود ۲ درصد و در سال می شود ۲۶ درصد. این تغییر چشمگیر در نتیجه یک برنامه ریزی حساب شده و یک شروع آرام رخ می دهد و از ما یک انسان جدید و متفاوت خواهد ساخت.
شاید یکی از دلایلی که ما تغییر چندانی نمی کنیم این است که می خواهیم ناگهان و یک شبه ره صد ساله را طی کنیم در صورتی که انسان های بزرگ از تغییرات کوچک و تمرینات مستمر، بزرگ شده اند.
۳- فرد خوشبختی را سراغ دارید که ناسپاس باشد؟
نق زدن و مدام گلایه و شکایت کردن هم ما را در نظر دیگران کوچک و غیرقابل تحمل می کند و هم خودمان را از خودمان خسته می کند.
یک لحظه چهره و منش انسان های شاکر، راضی و خوشرو را در ذهن خود تصور کنید، بیشتر این افراد کسانی هستند که احساس خوشبختی می کنند، اگرچه شاید وضع مالی آنها از خیلی ها بهتر نباشد.
یادمان باشد اگر ساعت ها گله، ناله و شکایت کنیم نه تنها کسی کاری برای ما انجام نمی دهد بلکه همه از دور و برمان پراکنده می شوند ولی اگر روحیه قدردانی را در خود تقویت کنیم، همه چیز متفاوت خواهد شد.
۴- جرأت تغییر شغل و تغییر محل زندگی را پیدا کنیم
سال هاست از وضع موجود ناراضی است ولی حتی کوچکترین تغییری در زندگی خود ایجاد نکرده است. اگر شغل مان را دوست نداریم، در سال جدید طرحی بریزیم، جرأت کنیم و دست به یک کار دیگر بزنیم. مگر همه از شغلی فعلی ما درآمد کسب می کنند، مگر نمی شناسیم کسانی را که تغییر شغل داده اند و اوضاع شان روبراه تر شده است.
اصلا می دانید گاهی اوقات تغییر محل سکونت می تواند موجبات آشنایی با آدم های متفاوت با نگرش های متفاوت را فراهم آورد و گاهی منجر به رفاقت، شراکت و تحولات چشمگیر می شود.
اگر واقعا از وضع موجود ناراضی هستیم و دست به تغییری نزنیم، هیچ تغییری هم در وضع موجود رخ نخواهد داد و اگر سال ها همین گونه زندگی کنیم، سهم ما همین خواهد بود.
۵- ماموریت ما در زندگی داشتن یک زندگی بدون مشکل نیست
نه تنها در سال جدید، بلکه هر روز صبح که از خواب برمی خیزیم باید انتظار بهترین ها را از درگاه خداوند داشته باشیم؛ ولی آمادگی مقابله با بدترین ها را نیز در ذهن بپرورانیم. اگر با این ذهنیت سال و روزمان را شروع کنیم، همواره این آمادگی به ما انرژی و انگیزه لازم را می دهد که ما قرار نیست غاتفلگیر شویم و شکست بخوریم.
این نوع نگرش توقع ما از محیط را کاهش می دهد و در مقابل توقع ما از خودمان را بالا می برد. بیشتر انسان های خشنود کسانی هستند که همواره و در هر حالی می گویند: «راضی هستم به رضای خدا»، این یعنی از هر شرایطی می توانم بهره لازم را ببرم و توانایی مقابله با بحران ها و چالش ها را دارم.
۶- سه عادت بیهوده را با سه عادت پسندیده جایگزین کنیم
لیستی از عادت های خود تهیه کنیم. دقیق و منطقی تحلیل کنیم و ببینیم چه رفتارها و عادت هایی داریم که ما را از پیشرفت، تغییر و بهتر بودن باز می دارد. دور سه تا از آنها را خط بکشیم. تاکید می کنم دور آنها، نه روی آنها.
سپس سه عادت خوب را که دوست داریم داشته باشیم و همواره از نهادینه کردن آنها دچار عجز بوده ایم بالای آنها بنویسیم و از همین امروز روی تمرین و نهادینه کردن سه عادت جدید تمرکز کنیم نه روی عادت های ناپسند.
تاکید می کنم از همین امروز این کار را شروع کنیم. فراموش نکنیم به دنبال ترک عادت ها نباشیم بلکه جایگزینی را اختیار کنیم که بسیار راحت تر و ممکن تر خواهد بود.
۷- مسافرت به ما آموزش عملی می دهد
بهانه هزینه، کمبود وقت، شلوغی مسیرها نباید باعث شود از مسافرت دست بکشیم. این یک واقعیت است که مسافرت چند روزه می تواند به اندازه خواندن ده ها کتاب و دیدن ده ها فیلم به ما مطلب بیاموزد و ما را پخته کند. هر انسان خاص، بزرگ و موفقی را که در اطراف خود می شناسیم، عمدتا کسانی هستند که بسیار سفر می کنند. برای قدرتمند شدن باید از خانه امن خود بیرون بزنیم.
شیر اگر مادام در بیشه باشد، هیچ گاه سلطان جنگل نمی شود. هیچ گاه قدرتش زبانزد دیگران نمی شود. اگر بتوانیم مسافرت را صرفا منحصر به تعطیلات سال نو نکنیم و در هر فصلی متناسب با شرایط به نقطه ای سفر کنیم، شک نکنید که در پایان سال بعد می توانیم کاملا حس کنیم که چقدر تغییر کرده ایم. چقدر آستانه تحمل مان بالا رفته، چقدر برقراری ارتباط با دیگران برایمان آسان شده، چقدر از دیدن رفتارهای دیگران درس گرفته ایم.
۸- رمز پولدار شدن، چگونه خرج کردن است نه چقدر درآمد داشتن
چقدر آدم هایی را می شناسیم که درآمدشان کمتر از ماست ولی بهتر و شیک تر از ما زندگی می کنند و در مقابل چقدر کسانی را می شناسیم که درآمدشان از ما بیشتر است ولی همیشه هشت شان گروی نه شان است و می نالند که ندارند.
در پایان امسال وقتی مشغول آماده سازی خانه برای استقبال از سال جدید می رویم، بد نیست یک نگاه دقیق تری به انباری منزل، کمد لباس ها و کشوها بیندازیم. چقدر چیزهایی را داریم که در طول سال گذشته حتی سراغ آن نرفته ایم.
چیزی که یک سال به کارمان نیامده، حتما مازاد است، هم هزینه ای که کرده ایم بی برنامه بوده و هم فضایی که برای نگهداری آن اختصاص داده ایم، منطقی نیست.
سال جدید را سال پولدار شدن قرار دهیم و یکی از تکنیک های پولدار شدن، بهره گیری از مهارت مدیریت هزینه ها و خرید منطقی است.
۹- یادگیری در هیچ سنی نباید و نمی تواند متوقف شود
توانا بود هر کهدانا بود. چقدر به این نتیجه رسیده ایم که دانش توانایی می آورد. چقدر دقت کرده ایم افرادی که درآمدشان چند برابر ماست، لزوما چند برابر ما کار نمی کنند بلکه چند برابر ما می دانند و آگاهی آنها بیشتر است.
اگر روزی یک ساعت در مورد حرفه و کسب و کار خود مطالعه تخصصی داشته باشیم و با برنامه واقعا روزی یک ساعت را پیگیری کنیم، در پایان یک سال ذهن ما حاوی ۳۶۵ ساعت مطلب، راهکار، تکنیک و استراتژی تخصصی خواهد بود که موجب سبقت ما از رقبا خواهد بود. در حالی که برخی از افراد یادگیری را منحصر به دانشگاه، کلاس و مدرک و استاد می دانند، بسیاری از افراد از تکنیک ۳۶۵ توانسته اند گوی سبقت را بربایند.
۱۰- آدم های ناموفق روی استعداد خود تمرکز می کنند، آدم های موفق روی نگرش خود
چه بسیار افراد باهوش و با استعدادی را می شناسیم که نه شغلی دارند و نه موفقیتی، در مقابل افرادی هستند که شاید از لحاظ ضریب هوشی آنچنان هم خاص نیستند ولی همواره باورشان این بوده که می توانند، می شود و به دست می آورند.
بیشتر انسان های موفق تمرکز و اصرارشان روی اهداف شان و در کنار آن ایمان به دستیابی به اهداف شان بوده است. این ایمان همان باور و نگرش است. شما چه فکر می کنید؟ باورتان در مورد خودتان چیست؟ شک نکنید که آینده ما را باورهایمان می سازند.
بگو به چه می اندیشی تا بگویم به کجا خواهی رسید.
یک پلنگ تیزپا و قدرتمند، اگر با هزار کیلومتر سرعت هم بدود؛ باز نمی تواند به پرواز درآید ولی یک گنجشک کوچک با کمترین سرعت هم پرواز می کند.
زیرا برای پرواز نیاز به بال داریم؛ نه قدرت و سرعت.
بال پرواز ما انسان ها، ذهن ماست. موفقیت، هیچ ربطی به قدرت، سن و سال، داخلی و خارجی بودن ندارد. درصد موفقیت انسان ها بستگی به درصد استفاده از قدرت ذهن شان دارد.
به قول مولانا:
ره آسمان درون است/ پر عشق را بجنبان
پر عشق چون قوی شد/ غم نردبان نماند
ارسال نظر