تمام كارهايي كه پيش از تغيير شغل بايد در نظر داشته باشيد
اين شغل كسالت آور را رها كن!
تا به حال به اين موضوع فكر كردهايد كه شغل مناسبي داريد يا نه ؟ لازم است شغل خود را تغيير دهيد يا ترجيح ميدهيد در آن بمانيد و جايگاه فعلي را از دست ندهيد؟
برترین ها: تا به حال به اين موضوع فكر كردهايد كه شغل مناسبي داريد يا نه ؟ لازم است شغل خود را تغيير دهيد يا ترجيح ميدهيد در آن بمانيد و جايگاه فعلي را از دست ندهيد؟ در برخي مواقع ايجاد تغييراتي در شغل و حرفه براي به موفقيت رسيدن موثر است. البته اين تغييرات بايد به شكلي باشد كه فرد بتواند خود را با آنها سازگار كند و قابليت انعطافپذيري او، پاسخگوي آن باشد. اگر شما هم قصد داريد در شغل و حرفهتان تغييري ايجاد كنيد پيش از هر اقدام اين سوالات را از خود بپرسيد:
زماني ما تمايل به ايجاد تغيير داريم كه حس كنيم مسائلي كه در كار مدنظر قرار داده شده با ارزشهاي ما منافات دارد. ارزشهاي ما ميتواند مسائلي مانند صداقت، درستكاري، امانت، كمال، استقلال يا اطلاعات علمي غني داشته باشد. زماني كه ارزشهاي اساسي ضعيف ميشود يا از بين ميرود ممكن است فرد كارها را ناقص و بد انجام دهد. لازم است هر فرد ابتدا ارزشهاي خود را بنويسيد و با ارزشهاي ياد داده شده نه تلقين شده مقايسه كند. وقتي قرار است شغلي جديد انتخاب كنيم بايد بدانيم سازمان جديد تا چه حد انتظارات ما را برآورده ميكند.
تغيير شغل هميشه با برخي خطرات احتمالي همراه است بايد فكر كنيم اگر پيامدهاي قابلانتظار و منطقي كار به ثمر نرسد چه عكسالعملي خواهيم داشت؛ تكيهگاه و آيا پشتيباني در خانه داريم؟ چه ميزان پسانداز داريم؟ مهمترين نيازهاي ما چيست؟ در يك شغل دنبال چه جنبههايي هستيم؟ آزادي عمل براي تغيير شغل داريم؟ نياز به همراهي و ياري كسي داريم؟ از نظر امنيت و سلامت چطور؟ چقدر فشارهاي روحي و رواني تاثير ميگذارد؟ آيا با كمي تلاش بيشتر ميتوانيم بدون ايجاد تغيير نيازهايمان را برآورده كنيم؟
لازم است هر فرد فهرست كاملي از استعدادها و مهارتهاي خود و تمام دورههاي علمي و فني را كه گذرانده تهيه كند و چگونگي استفاده از آموختهها و دانش فني را بنويسد. مثلا شخص بايد بداند كه چه تكنيكهايي را آموخته كه در بازاركار، معمولي نيست و بعد در مورد سازمانهايي كه بهدنبال افرادي مثل او هستند فكر كند.
بايد دنبال كاري باشيم كه هر روز صبح باعث شود با هيجان از جايمان برخيزيم. بايد دنبال شرايطي باشيم كه بدون خستگي بتوانيم و تمايل داشته باشيم ساعتهاي طولاني كار كنيم.
هر كار جديد با ناكاميهاي تازهاي همراه است. فرد بايد بداند ميتواند با آنها مقابله كند يا نه؟ هميشه يك دوره زماني براي سازگاري و تطابق با شرايط وجود دارد. فرد بايد فكر كند تا چه ميزان ميتواند خود را با شرايط جديد وفق دهد. آيا ميتواند از عهده وقايع غيرقابل پيشبيني برآيد؟
با وجود اين تفاسير اگر تصميم گرفتيد شغلتان را عوض كنيد اين مراحل را يك به يك انجام دهيد تا حرفهاي مناسب خود را بيابيد و نياز به عوض كردن مرتب شغل نداشته باشيد!
فهرستي از جنبههاي لذتبخش كار و خط مشي خود تهيه كنيد و توجه داشته باشيد از كدام جنبههاي شغليتان لذت ميبريد. اين سوال را از خود بپرسيد كه آيا (...) را دوست دارم؟ داخل پرانتز ميتوانيد مسائل مختلف مثل رقابت، استقلال، خودرايي و... را قرار دهيد. به اين ترتيب متوجه ميشويد چه مسائلي براي شما لذتبخش است. هر چيزي كه مرتبط با خطمشي ايدهآل است بايد فهرست شود.
خود را در شغل ايدهآل تصور كنيد و بعد آن را به دقت ارزيابي كرده، نكات خوب و بد آن را درنظر گرفته و براي هر يك از اين نكات نمرهاي قائل شويد. نمرات را جمعبندي كرده و ببينيد آيا تغيير شغل ارزش دارد يا بهتر است در موقعيت فعلي بمانيد. هدف از ايجاد تغيير ورود به مرزهاي ناشناخته است. بدترين شرايطي را كه ممكن است با تغيير در آن قرار بگيريد تصور كنيد و بعد فكر كنيد آيا آن وضع بدتر از وضعيت فعلي شماست؟
درصدد كسب اطلاعاتي از شركتهاي ديگر يا بخشهاي ديگر داخل سازمان خود باشيد. مثلا يك استاد دانشگاه بايد از استاد دانشگاه ديگري اطلاعات كسب كند و در رابطه با ميزان درآمد شرايط و سركار از او بپرسد. به اين ترتيب فرد متوجه ميشود ميزان درآمد و نحوه كار در باقي دانشگاهها چگونه است.
داشتن پسانداز ميتواند شما را در رسيدن به خطمشي ايدهآل ياري دهد. بسياري از افراد بعد از طي كردن اين موارد تصميم ميگيرند كه شغلشان را تغيير دهند يا تصميم ميگيرند در همان شغل فعلي بمانند و خوب كار كنند. نكتهاي كه بايد در نظر بگيريد اينكه وقتي روزنههاي فرصت و شانس به روي شما باز شدند آن را با غفلت و بيبصيرتي از بين نبريد.
فهرست جديدي طبق خط مشي ايدهآل و اطلاعات به دست آورده بنويسيد. مثلا نخستين و دومين انتخاب خود از شغل و سازمان جديد را بنويسيد و موانعي كه بايد از سر راه برداشته شوند مشخص كرده و بعد مراحل زمانبندي شده به شكلي كه بتوانيد بر موانع غلبه كنيد را روي كاغذ بياوريد.
اگر به شما پيشنهاد كاري شد و مطمئن نبوديد كه آن را قبول كنيد يا نه با افراد مورد اعتماد مشورت كنيد.فردي كه انتخاب ميكنيد بايد قضاوتهاي صحيحشان به اثبات رسيده باشد، خط مشي خود را بهسمت ايدهآل تغيير داده باشند و در مورد مسائل منصفانه نظر دهند و دنبال مقصر نباشند.
فكرها و برنامههاي خود را با شريك زندگيتان به بحث و تبادل نظر بگذاريد. بدون مشورت با همسرتان كارتان را تغيير ندهيد. مطمئن شويد كه از لحاظ روحي حمايت ميشويد تا اگر درصورت احتمال مدتي بيكار مانديد بتوانيد هر دوي اين مسئله را تحمل كنيد.
ارسال نظر