عكس پروفایل تان، نشانه شخصیت شماست!
تصاویری كه دوستان شما در شبكههای اجتماعی به اشتراك میگذارند چطور شخصیت آنها را فاش میكند؟
مجله زندگی ایده آل - آناهیتا درودیان: تصاویر با ما حرف میزنند. كافی است به آنها با دقت نگاه كنیم تا به رمز و رازشان پی ببریم. با كمی دقت میفهمید كه در شبكههای مجازی برای پی بردن به اسرار درونی افراد سرنخهایی وجود دارد. یكی از این سرنخها عكس پروفایل در شبكههای اجتماعی است. تصاویری كه یك فرد خودش را با آنها به دوستان مجازیاش معرفی میكند از واقعیت درونی او خبر میدهد. دكتر پرویز رزاقی، روانشناس و استاد دانشگاه به شما میگوید چه رازی پشت تصاویر شخصی افراد نهفته و چطور میتوانید به ابعاد شخصیتی دوستان مجازیتان پی ببرید.
خجالتیها كمتر عكس میگذارند
شاید افراد كمرو و خجالتی این ویژگیشان را در شبكههای اجتماعی هم بروز میدهند. این افراد معمولا از عكس واقعی خودشان كمتر استفاده میكنند یا تصاویرشان كاملا واضح نیست. علاوه بر این ممكن است ترجیح دهند به جای عكس واقعی خودشان تصاویری از زیباییهای طبیعی را داشته باشند. كمروها عكسهای سنتی را هم میپسندند و دوست ندارند در فضای مجازی جلب توجه كنند.
پرخاشگرها عكس غیرواقعی دارند
وقتی فردی در فضای مجازی قصد پرخاشگری یا بهكار بردن الفاظ ناشایست را دارد ممکن است كمتر از نام و تصویر واقعی خودش استفاده میكند. افراد بیادب و پرخاشگر هویت واقعیشان را كمتر فاش میكنند و به همین دلیل با نام و تصویر غیرواقعی در شبكههای اجتماعی ظاهر میشوند تا قابل شناسایی نباشند بنابراین اگر فردی با هویت نامعلوم و بدون داشتن تصویر قصد دوستی با شما را داشت در پذیرش این دوستی محتاط باشید و این دوستیها را به سادگی قبول نكنید.
مهرطلبها زیاد لایك میخواهند
شخصیت مهرطلب در هر شرایطی به دنبال كسب مهر و محبت است و حتی در فضای مجازی هم این میل درونیاش را جستوجو میكند. چنین فردی از هر فرصتی برای جلب محبت دیگران بهرهمند میشود و چه بهتر است كه چنین نیازی را از تصاویر واقعی خودش دریافت كند. وقتی عكس پروفایل فرد مهرطلب را لایك میكنید به خواستهاش میرسد. احتمالا مهرطلبها به دنبال عكسهایی از خودشان هستند كه منجر به ارتباط و تعامل بیشتر با افراد شود.
به همین دلیل ممكن است عكسهای متفاوت و خاصی را در پروفایلشان ببینید حتی ممكن است در عكسهایشان ابهام هم دیده شود. دیدن نظراتی از این دست كه كجا بودی؟ چطور رفتی اونجا؟ و. . . هم برای مهرطلبها جذاب است. در مجموع هر عكسی كه تصور كنند اظهارنظرهای خوبی از آن دریافت میكنند، در صفحه اجتماعیشان دیده میشود. شاید این موضوع به تامین نشدن نیازهای درونی آنها در زندگی مربوط باشد كه باید مورد بررسی قرار گیرد.
تنوعطلبها راضی نمیشوند
حتما دیدهاید كه بعضی از افراد در شبكههای اجتماعی مرتب عكسشان را تغییر میدهند و هر روز با عكس تازهای ظاهر میشوند. شاید یكی از دلایل این موضوع به تنوعطلبی فرد مربوط شود. تنوعطلبها خیلی زود از یكنواختی خسته میشوند و دلشان میخواهد تصاویرشان را در قالبهای مختلف به دوستانشان نشان دهند. شاید هم عكسها برایشان رضایتبخش نیست و میخواهند با تعویض مدام عكسها به رضایت برسند.
خودشیفتهها ژست میگیرند
بهنظر میرسد افرادی كه برای عكس پروفایل شان لباسهای شیك و گرانقیمت میپوشند، ژست خاص میگیرند یا به آتلیه میروند در دسته افراد خودشیفته قرار دارند. این افراد از دیدن تصاویر خودشان لذت میبرند و دلشان میخواهد چنین تصاویری در معرض دید عموم قرار گیرد بنابراین هر وقت متوجه شدید كه یكی از دوستان مجازی شما مشتاق است مدام عكسهایی از این سبك را در شبكههای اجتماعی قرار دهد، نسبت به خودشیفته بودن او مشكوك شوید.
از دیگر ویژگیهای افراد خودشیفته این است كه خیلی دوست دارند مدیریت و رهبری گروههای شبكههای اجتماعی را برعهده بگیرند كه این موضوع از یك نیاز روانی خبر میدهد و این پیام را منتقل میكند كه از این راه به دنبال كسب هویت هستند.
وسواسیها به دنبال عكس ایدهآل هستند
شخصیتهای وسواسی بیشتر به دنبال عكسهایی هستند كه از هر لحاظ ایدهآل باشد. بهنظر می رسد این افراد بر اساس ساختار روانیشان خواهان جلبتوجه و درخشش هستند و برای رسیدن به این هدف از همه عوامل استفاده میكنند. عكسی كه قرار است در صفحه شخصی و پروفایلشان قرار گیرد باید از هر نظر بیعیب و نقص باشد. از این رو برای انتخاب و عكاسی دقت زیادی به خرج میدهند حتی ممكن است برای داشتن عكس بیعیب و نقص هزینه زیادی در نظر بگیرند و برای داشتن چنین عكسی وقت میگذارند.
اگر به عكس مطلوب دست پیدا كرده و نظرات مثبتی دریافت كنند، میلی به تغییر عكسشان ندارند. شاید دیده یا شنیده باشید كه افراد وسواسی ممكن است چندین بار در روز و بهطور افراطی دستهایشان را بشویند ولی در مورد عكسهای شخصی این ساختار روانی در این افراد دیده نمیشود. به هر حال نظم و دقت افراطی در انتخاب عكسها موضوعی است كه وسواسیها از آن رنج میبرند.
افسردهها حسی ندارند
افراد غمگین و افسرده هم كمتر از عكسهای شخصی خوششان میآید. این افراد عكس خودشان را در شبكههای اجتماعی به نمایش نمیگذارند و اگر هم عكسی قرار دهند، كمتر مایل به تغییر آن هستند. افسردهها نسبت به خودشان احساس قشنگی ندارند و از چهرهشان لذت نمیبرند. از تغییر، تنوع و تحول گریزان هستند. شاید هم عكسهایی را انتخاب كنند كه دورنما و پشت زمینه باز دارند و این تصاویر را به جای چهره خودشان قرار دهند. استفاده از تصاویر تیره و تاریك هم در میان افسردهها رایج است.
چه كسانی پشت عكسها پنهان میشوند؟
فرض كنید دوست صمیمی شما با همسرش بهشدت مشكل دارد و شما هم از این قضیه باخبر هستنید. ناگهان در فضای شبكههای اجتماعی عكسهای زیبای خانوادگی دوستتان را میبینید كه در كنار همسرش نشسته و كاملا خوشحال و خوشبخت به نظر میرسد. میدانید كه چشم دیدن همسرش را هم ندارد اما در فضای مجازی نشان میدهد كه همه چیز روبهراه است و ما چقدر خوشبختیم! در این شرایط عكسها قرار است پیامی را به مخاطب انتقال دهند.
در واقع در رابطهای كه در مورد سلامت روانی یكی از زوجها حرف و حدیثهایی وجود دارد و برداشتهایی مطرح میشود، عكسهای شبكههای اجتماعی میتوانند انتقالدهنده پیام مهمی باشند؛ اینكه ما دو نفر همدیگر را دوست داریم و میخواهیم دیگران این موضوع را باور كنند، حتی اگر واقعیت نداشته باشد! گاهی هم افراد مختلف برای اینكه خودشان را از آسیبهای احتمالی دور نگه دارند چنین عكسهایی را به اشتراك میگذارند تا نگاه دیگران را نسبت به زندگی خودشان تغییر دهند و هدفشان این است كه یك نوع رضایتمندی روانشناختی را با عدم رضایتمندی واقعی جبران كنند تا دیدگاه دیگران اصلاح شود. بعضی وقتها هم چنین عكسهایی حاكی از انتقال پیام فرد به خودش است؛ اینكه این زندگی را میخواسته ولی به آن نرسیده و شاید هم با به اشتراك گذاشتن عكسهای خوش گذشته، حسرت میخورد كه چرا چنین روزهایی بار دیگر تكرار نمیشوند.
قدرتطلبها قیافه میگیرند
افراد مغرور و قدرتطلب بهطور معمول عكسهایشان را با ژست و قیافههای خاص نمایش میدهند و دلشان میخواهد نمادهای قدرت بیرونی را در معرض دید عموم قرار دهند. اگر با شغلشان به قدرت میرسند ممكن است پشت میز مدیریت عكس بگیرند. شاید هم به مكانهایی بروند كه به آنها افتخار میكنند و كنار اتومبیل گرانقیمت یا ویلای شخصیشان بایستند حتی طرز نشستن آنها هم از این ویژگیشان حكایت میكند. وقتی با غرور روی صندلی لم میدهند این پیام را به مخاطب منتقل میكنند که «من قدرتمند هستم!»
شلختهها بیتفاوت هستند
ویژگی افراد شلخته این است كه بینظمی در خانه و زندگیشان موج میزند اما در فضای مجازی از كجا بفهمید كه شخصی شلخته است؟ آیا باید صفحه شخصی شلوغ و پر از تصاویر مختلف داشته باشد؟ اینطور نیست! برخلاف تصور خیلی از ما ویژگی شلختهها در فضای مجازی این است كه كمتر به عكسهایشان دست میزنند. آنها هیجانپذیر نیستند وشاید همانطور كه نسبت به نامرتب بودن اتاقشان بیتفاوت هستند، در مورد عكسها هم نظری ندارد و خوب یا بد بودن این عكسها برایشان مهم نیست.
پ
نظر کاربران
الان زنها و دخترهاي جوون طوري عكس مي زارن توو شبكه هاي مجازي كه ادم فكر بد راجع بشون
مي كنه
اينجور عكس كذاشتن هنر نيست دور شدن از ازدواج و عدم تمايل مرد براي انتخاب اينجور دخترهاس
شما ذهنتون مشكل داره كه در مورد عكس ها فكر بد مي كنيد جناب مشاور خانواده! من متاسفم براي كساني كه به شما براي مشاوره مراجعه مي كنند!
پاسخ ها
اي بابا راست ميگه ديگه. يعضي ها شورشو در ميارن ديگه.
جناب مشاور شما زیر روبندی زندگی میکنی و تفکراتت چادر روبندیه خیلی ها تا یه عکس میبینی حالی به حولی میشی
اگه احیانا راهت افتاد اونور آب میبینی اون عکسی که تو رو تو خلسه برده پوشش معموالیه مردمه فقط ایران و عربستانه که زیر چادر و...
موافق بعضی قسمت ها و مخالف بعضی قسمت هام
تا چند سال پیش همه چیز نرمال بود در اینترنت ولی از وقتی عده ای گاو و گوسفندهاشون رو فروختند و فیس بوک نشین شدند گند همه چی در اومد .
تا حدودی درست بود ولی کاملا اینطور نیست. شما مجموعه ای از موارد رو باید برای شخصیت ادمها در نظربگیرید.
همینقد میدونم که فضای مجازی ما هردمبیل شده
ممنون,بسیارجالب بودوهمینطورخیلی به واقعیت نزدیک بود
دوست عزيز
واقعا بعنوان يك روانشناس، ابرويي براي جامعه روانشناسان باقي نگذاشتيد، چگونه براساس يك عكس كه قضاوت انرا برعهده افراد عادي و غيرمتخصص گذاشتيد مي توانيد نسبت به شخصيت پيچيده و چند بعدي انسان اظهار نظر فرماييد. واقعا متاسفم و بهتر است سريعا نسبت به اصلاح نظرات خود اقدام نماييد.
اتفاقا.......
کسایی که عکس خودشون رو نمیزارن،با حیان نه خجالتی.
اصلا آدم واسه چی باید عکس خودشو بزاره؟که پخشش کنن؟؟
باسلام و تشكر از برترينها
با توجه به غيركارشناسي بودن موضوع اين مقاله پيشنهاد ميگردد مدير مسول نشريه نسبت به حذف ان از سايت اقدام نمايند تا اشخاص عادي و غيرمتخصص براساس ان نسبت به هم برچسب هاي ناروا نزنند.
واقعا متاسفم براي روانشناسي كه اينگونه براحتي و بي محابا مطالب غيركارشناسي را در ذهن مردم جاي ميدهد.
متاسفانه مطلب چاپ شده در شبكه هاي اجتماعي وايبر در حال چرخش و نشر است!!!!
من قبوووول نداااارم....چه ربطی داره،،،من بخاطره اعتقاداتم عکس ازخودم نمیذارم،،درعین خال.شلخته و خجالتی هم اصلااااا نیستنم
باید محیط های کوچک هم در نظر گرفته بشه. تو شهرهای کوچک یه خانم نمی تونه عکس خودشو بذاره
سلام ممنون بسيار جالب بود
عزيزاني كه نظرشون مخالف است احتمالا بيشتر شباهت تفسير و درك كردند
ولي بايد دقت كنند استثناء هميشه و جود داره
حتي گاهي رگه هايي از چند مورد در افراد ممكنه ديده بشه
وديگر اينكه نكته اينجاست كه افراد چون نميتونن كاملا به ناخودآگاه خود واقف بشوند فكر ميكنند اين تفسيرها با شخصيت اونها مغايرت داره
در كل ريشه ي اين ناراحتي ها و اعتراض ها در عدم وجد مهارت تفكر نقاد است . با تشكر از روانشناس عزيز و افراد واقع بين و خودآگاه
واقعآ درست میگین با حرفتون موافقم.
بنظرمن عیبی نداره اگر عکسی که میزاری تو صفحت بسرط اینکه از لحاظ فرهنگی مشکلی نداشته باشه
من با این نظر که افرادی که خجالتی و کمرو هستن عکس نمیزارن مخالفم..من خودم اصلا اینجوری نیستم ولی جوری هم عکس نمیزارم که به شخصیتم لطمه ای وارد شه
لبخندتون پایدار:)
متاسفانه این مطلب کاملا اشتباهه. اینو روانشناسان خارجی گفتن. بنده دکترای روانشناسی بالینی از دانشگاه سراسری دارم و به شما اطمینان میدم با توجه به فرهنگ هر منطقه این موضوع فرق داره. در ایران این متن شما صدق نمیکنه بلکه کاملا برعکسش صدق میکنه. (درست مثل تست روانشناسی اینکه «دختری ما را دوست دارد یا خیر» که در همه سایتها و وبلاگ های ایران پرشده از یک مطلب تکراری و کاملا غلط که برای ایرانی ها صدق نمیکنه- متاسفانه در ایران کافیه یک نفر یک مطلب خارجی را ترجمه و انتشار بده، تمام سایتها اون مطلب را کپی پیست میکنن). میتونید بصورت تجربی به صحت و سقم حرف های من پی ببرید. خود بنده تو ایران در بین اطرافیان و مراجعانم افراد باشخصیت و با روان سالمی و اعتماد بنفس و موقعیت اجتماعی بالا رو که میشناسم هیچکدام عکس شخصی نمیذارن (مخصوصا خانم های جوان که علت داره و کار درست هم همینه). گذاشتن متن های زیبا میتونه جایگزین مناسبی باشه که نشان دهنده اینه که فرد افکارش و زیبایی اندیشه اش براش مهم تر از زیبایی ظاهری و جسمیه که این نشان دهنده بلوغ فکری بالاست (البته منظورم از متن، جملات عاشقانه یا شکست عشقی یا جملات تک منظوره و سطح پایین که جنبه درد و دل و جلب ترحم دارن نیست که اون بحثش جداست) متن های ادبی پرمفهوم خصوصا اگر نکته آموزنده ای و مفید برای سایر افرادی که پروفایل رو میبینن داشته باشن نشاندهنده اینه که فرد (مخصوصا اگر جوان باشه) نیازی به جلب توجه نداره و این نشان روان و شخصیت قوی و سالمه. در مقابل عکس جوانان تازه به بلوغ رسیده را هم میبینیم که معمولا از جذاب ترین عکسهای چهره خود به اضافه روتوش برای پروفایل استفاده میکنند که این نشانه ناپختگی و در این سن کاملا طبیعیه ولی در مورد افراد بزرگسال میتونه نشانه ضعف شخصیتی باشه. (به شخصه دوستی دارم که از دوران کودکی میشناسمش که متاسفانه به علت مشکلات فراوان خانوادگی دچار عقده های شدید و اعتماد بنفس فوق العاده پایینه و خودش رو کمتر از دیگران احساس میکنه بطوری که در یک جمع به هیچ وجه قادر به صحبت کردن نیست و دچار استرس و لرزش دست و صدا میشه با وجود تلاشهای بیفایده ما هنوز بطور کامل درمان نشده) و همیشه تصویری موجه و بشاش در عکسهای پروفایلش از او میبینیم (از ابتدای نصب تلگرام و... و مریض های بیشماری از این قبیل که به ما مراجعه میکنند) ( ایرانی ها افراد بسیار باهوش و پیچیده ای هستند و بسیار ماهر در پنهان کردن مشکلات خود) . حتی اگر تمام اینها هم نباشه ممکنه خانمی به علت آسی شدن از دست مزاحمان و افراد مریض(افراد مریضی که حتی نمیتونید تصورش را بکنید و در جامعه فراوانن) این خانم ممکنه نتونه عکس شخصی در پروفایل بذاره (که باز به شخص افراد زیادی سراغ دارم) لطفا هر مطلبی رو بدون بررسی اینکه آیا با جوامع مختلف منطبق هست یا نه رو از سایت های خارجی بطور طوطیوار کپی برداری نکنید و انتشار ندید
سلام تک کسی عکس پروفایلش یه کت و شلوار شیک باشه و یه ساعت و گوشی و یه حلقه بعد روش نوشته باشه یه روز میخوام اینو داشته باشم ب طور کامل . معنی عکسش چی میتونه باشه؟
وا این چرندیات چیه دیگه هر فردی از هر عکسی ک خوشش بیاد میزاره پروفایلش چرا داستان سرهم میکنید کدوم روانشناس اخه این حرفو زده!!!
دقیقا حرفهایش منطقی هست عکسها سخن میگویند با عکس به همدیگر پیغام میدهند هرکسی با عکس به طرف مقابل کوری میخواند دونفر عاشق هم هستند یکطرف ترک میکند وبعداز مدتی پشیمان میشود ولی با عکیس به طرفش میگوید من پشیمانم ولی باید با دقت بالا تحلیل کنید بعداز دوستی انچه که اتفاق افتاد را مو به مو برطبق واقع بازگو کردند