۱۷۳۸۷۶
۵۰۴۱
۵۰۴۱
پ

کاربرد «طاق‌ گرا» چه‌بوده است؟ +عکس

در اینکه کاربرد اصلی طاق‌گرا به عنوان یکی از آثار تاریخی استان کرمانشاه چه بوده میان تاریخ‌دانان و باستان‌شناسان اختلاف نظرهایی وجود دارد.

خبرگزاری ایسنا: در اینکه کاربرد اصلی طاق‌گرا به عنوان یکی از آثار تاریخی استان کرمانشاه چه بوده میان تاریخ‌دانان و باستان‌شناسان اختلاف نظرهایی وجود دارد.

بنای طاق گرا یا همان اریکه سلطنتی در گردنه پاتاق بر سر راه کرمانشاه به سرپل ذهاب و در مسیر پرتردد گردشگران و مسافرین قرار دارد.

کاربرد «طاق‌ گرا» چه‌بوده است؟ +عکس

برای این بنا کارکردهای متفاوتی همچون «یادگار احداث راه کاروانرو»، «توقفگاه موکب شاهی»، «اریکه سلطنتی»، «پاسگاه مرزی» و یا «بنای یادبودی از یک پیروزی» ذکر شده است.

بنای طاق گرا در کنار راه باستانی سنگفرشی بنا شده که فلات ایران را به بین النهرین ارتباط می داده که به علت تغییر مسیر این راه بنای طاق‌گرا اکنون در شیب‌های پایین جاده آسفالته قرار گرفته است.

از نظر معماری بنای طاق‌گرا، فضای ایوان مانندی است که تماماً از سنگ ساخته شده است.

این بنای مستطیل شکل به ابعاد ۴.۸۶ در ۷.۷۰ متر است که ورودی آن به طرف جنوب و مشرف بر جاده سنگفرش باستانی است.

کاربرد «طاق‌ گرا» چه‌بوده است؟ +عکس

از لحاظ ساختاری، این بنا به وسیله بلوک های سنگی ساخته شده است که به صورت مکعب مستطیل تراشیده شده‌اند و مصالح داخلی دیوارها نیز از لاشه سنگ و ملاط گچ است.

دیوارهای جناحین این بنا تا حدودی بلندتر ساخته شده تا بتوانند سقف طاق را کاملاً مسطح نمایند.

ارتفاع کف بنا از سطح زمین ۱.۲۰ متر و ارتفاع از کف تا لبه قوس ۵.۹۲ متر و از لبه قوس تا زیر گیلویی اول ۱.۲۰ متر است. همچنین بلندی افریز اول ۶۰ سانتی متر است که برروی آن یک ردیف بلوک سنگی ساده به بلندی ۴۵ سانتی متر قرار گرفته است. بر روی این بخش، سنگ های تزئینی افریز دوم قرار دارد. همچنین در بالاترین بخش بر روی لبه بام بنا، یک ردیف کنگره به ارتفاع ۹۲ سانتی متر قرار گرفته است.

بنابراین ارتفاع بنا از سطح زمین تا بالاترین نقطه ۱۱.۷ متر است، همچنین عرض دهانه طاق نیز ۴.۱۰ متر و عمق آن ۳.۱۰ متر است.

کاربرد «طاق‌ گرا» چه‌بوده است؟ +عکس

دیوارهای داخلی این بنا به وسیله نقوش هندسی حجاری شده است.

در مورد زمان ساخت این بنا اختلاف نظرهایی وجود دارد برخی آن را به دوره اشکانی و برخی دیگر آن را به دوره ساسانی نسبت می‌دهند.

این بنای باشکوه با قرار گرفتن در مسیر منطقه گردشگری ریجاب به سرپل ذهاب و قصرشیرین همواره پذیرای گردشگران داخلی و خارجی بسیاری است.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج