ايمني خانه و آشپزخانه
اگر سالهاي زيادي است كه آشپزي ميكنيد و در اين زمينه تجربههاي فراوان داريد، باز هم دانستن برخی نکات ایمنی مربوط به آشپزخانه برای داشتن فضایی سالم و ایمن خالی از لطف نیست
اگر سالهاي زيادي است كه آشپزي ميكنيد و در اين زمينه تجربههاي فراوان داريد، باز هم دانستن برخی نکات ایمنی مربوط به آشپزخانه برای داشتن فضایی سالم و ایمن خالی از لطف نیست؛ در ادامه به نكاتی مهم برای رسیدن به امنیت بیشتر در آشپزخانه اشاره میکنیم:
· هميشه قبل از شروع پخت غذا، دستان خود را بشوييد.
· هنگام تهيه غذا زيورآلاتی را كه امكان افتادن آنها در غذا وجود دارد از خود دور كنيد و از پوشيدن لباسهای بدون آستين يا با آستين خيلي بلند خودداري كنيد.
· هنگام لمس وسايل الكتريكي از خشک بودن دستانتان مطمئن شوید.
· قبل از به برق زدن يا از برق كشيدن وسايل برقي، مطمئن شوید که كليد دستگاه در حالت خاموش است.
· چاقوها را در جاي مخصوص خود قرار دهید و پوشش مخصوصي براي تيغههاي آن در نظر بگيريد.
· تمام ابزار و مواد لازم براي تهيه غذا را قبل از شروع كار از جاي خود بيرون آورده و در دسترس قرار دهيد.
· بلافاصله پس از استفاده از كابينتها و كشوها، در آنها را ببنديد.
· قابلمه و ماهيتابهها را طوري روي اجاقگاز قرار دهيد تا دستههاي آنها در برابر شعله قرار نگيرند.
· هرگز زمانيكه فر يا اجاقگاز روشن است به سمت آنها خم نشويد.
· هنگام بيرون آوردن غذا از داخل فر، حتما از دستکش پارچهای كه ارتفاع آن تا آرنج است، استفاده كنيد؛ پیش از استفاده، از خشك و سالم بودن دستکش مطمئن شوید.
· هنگام پخت غذا در فر يا مایكروفر، از ظروفي با سايز مناسب استفاده كنيد.
· قبل از بيرون آوردن ظرف غذا از داخل فر، دستگاه را خاموش كنيد.
· همیشه در زمان آشپزي، سه پايه یا پد مخصوص قابلمههاي داغ را در دسترس داشته باشید تا در صورت لزوم بتوانید به سرعت از آنها استفاده کنید.
· هنگام باز كردن در فر، از ایستادن در مقابل آن جدا خودداری کنید.
· موادي را كه در زمان آشپزي روي سطح کابینتها ميريزد یا ظروفي را كه ميشكنند، بلافاصله پاک و فضا را تميز كنيد.
· در استفاده از مواد شوينده بسيار دقت كنيد؛ هرگز مواد شوينده را بدون مطالعه و آگاهي با هم تركيب نكنيد زيرا بیشتر مواد در اثر فعل و انفعالات شیمیایی، به مادهای سمي و خطرناك تبدیل میشوند؛ براي مثال تركيب آمونياك با مايع سفيد كننده، ماده سمي خطرناکی ايجاد ميكند.
· هميشه از مواد شوينده آشنا و مورد اطمينان و حتيالمقدور طبيعي استفاده كنيد.
راههای پیشگیری از آتشسوزی در آشپزخانه:
· هنگام آشپزي اگر موهايی بلند داريد، آنرا پشت سر خود ببنديد و مطمئن شوید كه جنس لباستان از مواد آتشزا نيست.
· عناصر و مواد آتشزا را از اطراف اجاقگاز و فر دور كنيد.
· همواره در آشپزخانه خود يك كپسول آتشنشاني نگهداري كنيد.
· هميشه ظرفی از جوش شيرين براي مهار آتشهاي كوچك و جزئي در دسترس داشته باشيد.
· قابلمه و ماهیتابهها را قبل از روشن كردن شعله روي اجاق گاز قرار دهيد.
· در زمان پخت، هرگز اجاقگاز و فر روشن را بهحال خود رها نكنيد و مرتب به آن سر بزنید.
اختصاصی مجله اینترنتی برترین ها Bartarinha.ir
ارسال نظر