۱۴۸۰۱۶۳
۱۷ نظر
۴۰۵۶
۱۷ نظر
۴۰۵۶
پ

ویدئوی داغ و خبرسازِ روز؛ چیه این خاورمیانه واقعا؟

در روزهایی که خاورمیانه همچنان دستخوش بحران‌های مکرر و تزلزل‌های سیاسی است، سوریه به عنوان یکی از نقاط کانونی این ناآرامی‌ها، توجه جهانیان را به خود جلب کرده.

برترین‌ها: در روزهایی که خاورمیانه همچنان دستخوش بحران‌های مکرر و تزلزل‌های سیاسی است، سوریه به عنوان یکی از نقاط کانونی این ناآرامی‌ها، توجه جهانیان را به خود جلب کرده. جنگ داخلی سوریه که از سال 2011 آغاز شد، نه تنها به ویرانی زیرساخت‌های این کشور منجر شد، بلکه موجی بی‌سابقه از مهاجرت را در سطح منطقه و جهان ایجاد کرد. نیمی از جمعیت این کشور، به دلیل خشونت‌های گسترده و شرایط غیرانسانی، مجبور به ترک خانه و کاشانه خود شدند. برخی از آن‌ها به کشورهای همسایه مانند ترکیه پناه بردند، در حالی که دیگران راهی اروپا شدند تا در جستجوی امنیت و آینده‌ای بهتر، خطرات بی‌شماری را به جان بخرند.

36988

این موج مهاجرتی، البته به سوریه محدود نمی‌شود. اقلیم خاورمیانه که به واسطه منابع طبیعی غنی و تنوع فرهنگی‌اش شناخته می‌شود، همواره با ناآرامی‌ها، درگیری‌های قومی و مذهبی و عدم ثبات سیاسی دست و پنجه نرم کرده است. این عوامل، همراه با بحران‌های اقتصادی و کمبود فرصت‌های شغلی، بسیاری از مردم این منطقه را به این نتیجه رسانده که برای دست یافتن به زندگی بهتر، چاره‌ای جز مهاجرت ندارند. از عراق و افغانستان گرفته تا سوریه و یمن، مردم خاورمیانه با رویای یک زندگی آرام و پایدار، سرزمین خود را ترک می‌کنند.

سوری‌ها که زمانی برای فرار از جنگ و ویرانی از کشورشان خارج شدند، امروز با تغییر شرایط سیاسی در این کشور، بار دیگر به بازگشت می‌اندیشند. رفتن بشار اسد به برخی امید بازسازی کشورشان را بازگردانده است.

photo_2024-12-09_10-20-04

مهاجرت از خاورمیانه تنها به دلایل سیاسی و جنگی محدود نمی‌شود. نبود فرصت‌های برابر، تبعیض سیستماتیک، و عدم دسترسی به آموزش و بهداشت، دیگر عواملی هستند که مردم را به ترک وطن وا می‌دارد. این روند، علاوه بر تغییر ساختار جمعیتی کشورهای مبدأ، بر جامعه جهانی نیز تأثیرگذار است. خاورمیانه که زمانی به عنوان گهواره تمدن شناخته می‌شد، اکنون به یکی از منابع اصلی مهاجرت و ناآرامی در جهان تبدیل شده است.

369

البته به موازات اتفاقات سوریه یک ویدئو از ایران هم درباره مهاجرت طی روزهای اخیر بارها و بارها دیده شده. ملاقات پدر و پسر در فرودگاه مشهد آن‌هم پس از ده سال باعث رقم خوردن لحظات احساسی شد. ظاهرا این خانواده این پسر در 9 سالگی تصمیم می‌گیرند تا فرزندشان را به همراه مادر راهی آلمان کنند و او اکنون پس از گذشت ده سال به دیدار پدر آمده. البته زمانی توانست برگردد که در وضعیت معافیت از خدمت سربازی قرار گرفت مگر نه مشخص نبود که انتظار برای دیدار وطن و ملاقات با پدر چند سال دیگر به درازا می‌کشید؟

در ادامه با واکنش کاربران همراه می‌شویم:

فریبا: این پدر چقدر بزرگوار هستن که حاضر شدن از حق و دل خودشون بگذرن برای پیشرفت فرزندشون برای این پدر باید تعظیم کرد

سعید: هیچوقت خارج نمیرم حتی اگه فرصتش پیش بیاد . بابام که رفت اون دنیا اما مادرم رو هیچ‌‌وقت تنها نمیزارم.

مهناز که با این پدر همدردی می‌کند: یا خدا.... منم هشت ساله دخترم رو ندیدم حتی صداش رو نشنیدم، هر شب اشک می‌ریزم، هر لحظه قلبم به عشق این که یه روزی ببینمش می‌تپه، خدایا این لحظه قشنگ رو نصیبم کن.

نگین هم درباره این پدر نوشته: و پدری ک از خود گذشتی کرد تا آینده پسرش قشنگ‌تر باشه و کسی این محبت‌های پدرها رو نمی‌بینه. 

یاسر: ۲ سال خدمتو فرودگاه مشهد همین سالن بودم چقد که شاهد دیدن این لحظه ها بودم و به بهونه اینکه دلتنگ خونواده بودم منم اشک میریختم باهاشون

راحله هم دلتنگ است: برای دیدن پسرم لحظه شماری میکنم یک سال نیم مهاجرت کرده. انشالله زودی زود کارش درست بشه بیاد ببینمش.

حامد: آفرین به این پدر که برای آینده پسرش از حق پدری خودش که زندگی با پسرشه گذشته

و اما کامنت‌ها یک بخش دیگر هم دارد. رویکرد آن‌هایی که این دوری‌ها را ورای فضای احساسی تحلیل کردند:

مثلا این کامنت از علیرضا: این لحظه خودِ خودِ خاورمیانه‌ست. پسری که اگر معاف نمی‌شد مشخص نبود که چه زمانی رنگ وطن و خانواده را می‌دید؟ 

یا مثلا نظر ایمان: چنین رویدادهایی شبیه به وقایع این روزهای سوریه‌ست. خروج برای یک زندگی بهتر و بازگشت برای رفع دلتنگی. ما آدم‌های خاورمیانه دچار به دلتنگی می‌شویم و برای چشیدن طعم زندگی مجبور به دل کندن از وطن.

999

سهراب هم معتقد است: من با دیدن تصاویر بازگشت مهاجران سوری اشک ریختم. امید به تغییر اونقدر زیباست که قفل درب‌های وطن رو دوباره باز می‌کنه. کاش همه مهاجرا یه روز بتونن به کشورشون برگردن.

و مرجان: بیش باد از این لحظات درخشان و به امید روزی که هیچ انسانی حجم دلتنگی‌هایش منجر به زانو زدن نشود.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 11/5 ميليون

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • همدلی

    زیباست زیبایی ها زشت است دوری ها

  • دیگری

    نوشته اند: ما آدم‌های خاورمیانه دچار به دلتنگی می‌شویم و برای چشیدن طعم زندگی مجبور به دل کندن از وطن.
    ما هم که ماندیم ومهاجرت نکردیم، دلتنگیم
    دلتنگ رفاه، شادی و ....

  • ناشناس

    چقدر گریه کردم با این کلیپ...چه پدر بزرگواری و باگذشتی

  • ناشناس

    چرا در این 10 سال پدرش نرفته المان دیدن پسرش؟ تازه اینا معلومه وضع مالیشون خوب بوده پسرشون برای فرار از خدمت اجباری سربازی فرستادن المان خانواده های اون سربازانی که در تصادف کشته شدن چیکار کنند پس؟ پدر و مادرانی که پسرانشون رفتند جنگ خیلی هاشون هنوز پیکرهاشون پیدا نشده چی ؟ایرانی جوگیر هزارداستان فیلم هندی درست میکنه

  • مرد منصف

    خود تحقیران هرجا باشند زبانشان دراز به گزافه است،

  • حسین

    خاک ایران کفنم

  • ناشناس

    بازگشت مهاجران به سوریه؟؟ جدی؟ واقعا ؟ به چه امیدی ؟ به کشور تکه تکه شده ای که از شمال ترکیه به حلب و ادلب و ... به چشم استانهای جدیدش نگاه می کنه ، اسراییل هم از اون طرف روی بلندی های جولان و بیشتر از اون ،پرچم اسراییل زده و رسما مالک شده ؟ به کشوری که چیزی از زیرساختهاش اسراییل باقی نگذاشته ؟ به کشوری که دیگه وجود نداره ؟
    یا همه ی این اخبار بازگشت برای اغفال ماست یا اینکه واقعا سوری ها احمقند

  • صلح بان

    . بهانه است ...اون نمیتونست بیاد ...پدرش هم نمیتونست بره ببینتش . حداقل هر سه سال یکبار ؟

  • دنیز

    خداکنه عین افغانیا حمله نکنن ایران

  • صلح بان

    پدر با هواپیما .. ۵ ساعت بعدش می تونست پسرشو ببینه ... بقیش بهونه است

  • ناشناس

    مهاجرت ما بیشتره.

  • محمد

    مگه میشه با این ارز گرون به دیدن کسی رفت حتی برای دلتنگی

  • لونگی

    خاکی که یه مترش ماله من نیست میخام چکار

  • لونگی

    با جان جفت بچهام اگه شرایط جور بشه یه دقیقه ایران نمیمونم

  • ناشناس

    لعنت به کسانیکه مسبب این جدایی ها و مهاجرت ها هستند کشوری که گنج خداداد هست بهترین مغزها رو داره چرا باید بجای مهاجر پذیر بودن مردمش مهاجرت کنند لعنت به مسولان و مدیران نالایق که برای مردم جز فقر بیماری و ذلت و حقارت چیزی به ارمغان نیاوردن

  • ب

    اصلا موضوع خاصی نیست فقط اختلاف بر سر درک مسائل قرون گذشته و تغیرات جامعه جهانی و عقب افتادگی ها است.

  • نوح

    سلام ،بله دقیقا بهانه است اگر فقط دیدار و دلتنگی بود ،میتوانستنند در کشوری ثالث همدیگر را ببینند ،،البته دروغ های مردم هم فراوان هست ،نباید باور کرد

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج