تاثیر عمیق طراحی داخلی بر ناخودآگاه!
وقتی بحث از طراحی داخلی می شود، معمولا ذهن به سوی جنبه های زیباشناختی می رود، و تاثیر زبانشناسی بر ناخوداگاه نادیده گرفته می شود.
برترین ها: وقتی بحث از طراحی داخلی می شود، معمولا ذهن ما به سمت جنبه های زیباشناختی می رود: چگونه ظاهری منحصربفرد ایجاد کنیم، و یا از چه سبک دکوراسیونی استفاه کنیم؟
بخشی که معمولا در نظر گرفته نمی شود تاثیر جنبه های زبانشناسی بر ناخودآگاه است. شاید باور نکنید اما تصمیم گیری و انتخاب شما در مورد ظاهر خانه تان، تاثیری قطعی بر احساس و ادراک شما خواهد گذاشت. رنگ دیوار های آشپزخانه در تشویش و نگرانی شما کاملا موثرند، و یا برند مبلمان شما ممکن است موجب شود دیگران فکر کنند شما سرد هستید و یا خودتان را می گیرید!
حتما شما هم می خواهید مطمئن شوید از اینکه خانه تان احساس درستی را به شما و دیگران منتقل می کند. مطالب زیر برای طراحی فضایی اثربخش اطلاعات خوبی در اختیارتان قرار می دهد.
انتخاب رنگ بر روحیه شما تاثیر می گذارد.
برای همه واضح است عنصر اصلی که با آن جهان پیرامون مان را شناسایی می کنیم رنگ است، اما این واقعیت که رنگ ها در محیط، تاثیر قطعی بر مزاج و احساس ما می گذارد، برای عده ای عجیب است. زمان تصمیم گیری و انتخاب در مورد طراحی داخلی منزل تان مطمئن شوید که از رنگ ها به نحوی استفاده می کنید که هم نوا با همان کیفیتی باشد که قصد دارید در فضا ایجاد کنید.
نظریه های روانشناسی رنگ از قرن ۱۹ میلادی آغاز شد و با وجود تفاوت در نظریه های مختلف، در مورد برخی ویژگی های اصلی رنگ توافق نظر وجود دارد:
۱-قرمز: سمبل قدرت و اشتیاق. می تواند برای ایجاد حس صمیمیت و گرما بخشی در فضا به کار رود.
۲- نارنجی: برای افزایش انرژی و نوآوری به کار می رود. این رنگ به دلیل انرژی زیادی که دارد معمولا به طور جزیی و در سطوح محدود به کار می رود.
۳-زرد: تداعی گر شادی، خلاقیت و نوآوری است. برای ایجاد محیطی دوستانه بهتر است با رنگ های خنثی آرامبخش در اتاق و با نور طبیعی زیاد به کار رود.
۴- سبز: کیفیت آرامبخش دارد. سبز انتخاب مناسبی است برای سالن های بزرگ و ورودی ها؛ زیرا رابط خوبی میان فضای بیرون و درون است.
۵- آبی: این رنگ حس جاودانه آرامش و تازگی دارد. مناسب است برای مکان های پر استفاده مثل آشپزخانه و سرویس بهداشتی.
۶-بنفش: رنگ تجمل و شکوه است. بدلیل خاصیت اغواگرانه اش انتخابی است بسیار مناسب برای اتاق پذیرایی و اتاق خواب اصلی.
۷- خاکستری: رنگ آرامش و تمدد اعصاب و متانت و وقار. خاکستری، رنگی است مناسب برای فضاهایی مثل دفتر کار و یا سرویس بهداشتی.
۸- قهوه ای: مانند سبز، ریشه های طبیعی که در این رنگ است به آن خصلت آرامبخشی می دهد. این رنگ فضایی مناسب برای گفتگو پدید می آورد، پس برای اتاق هایی که خانواده دور هم جمع می شوند بسیار مناسب است.
۹- مشکی: رنگ تاکید و قدرت. در سطوح کوچک و برای درخشان کردن رنگهای دیگر به کار می رود.
۱۰- سفید: موثر در انتقال حس پاکیزگی و خلوص. سفید برای تعریف فضا رنگی بسیار مناسب است. از این رنگ برای عطف و اتصال به رنگ های دیگر استفاده کنید زیرا مقدار زیاد آن تاثیر خود را از دست می دهد.
بخاطر داشته باشید برای انتخاب رنگ فضای داخلی تان، در نظر گرفتن ۳ رنگ بهتر از بک رنگ است. یک رنگ خنثی؛ برای برای سطوح بزرگتر مثل دیوار ها و کف. یک رنگ آرامتر؛ برای مبلمان و دیگر وسایل حجیم. و رنگ سومی که پر جلوه و مورد علاقه تان است؛ برای اکسسوری و وسایل تزیینی به کار می رود.
نحوه چیدمان وسایل شخصیت تان را آشکار می کند.
بعد از رنگ زدن دیوارها زمان مناسبی است برای تصمیم اینکه چگونه فضایتان را پر کنید. هر وسیله ای که برای پر کردن فضا انتخاب شود به نشان دادن کارکرد آن کمک می کند. اما فرای این موضوع، ترکیب وسایلی که فضای داخلی را اشغال می کند (از نحوه چیدمان گرفته تا آویزهای دیواری، و یا رومیزی که بر میزه قهوه قرار می گیرد) همچون ابراز شخصیت و خواسته ها عمل می کند.
زمانی که به خانه تان مهمان دعوت می کنید آنها، علاوه بر توجه به ظاهر اتاق هایتان، به طور غریزی فضای داخلی خانه تان را بر اساس چهار معیار ارزیابی می کنند:
۱-کارکردی: آیا این وسیله مطابق با نیاز شما است؟ آیا میز آشپزخانه برای تمام اعضا خانواده جا دارد؟ آیا پوشش کف، تمام سطح اتاق را پوشانده است؟
۲-اقتصادی: آیا تناسبی میان وسیله و قیمت آن وجود دارد؟
۳-نمادین: آیا شما به این وسیله دلبستگی عاطفی دارید؟ آیا برای دکورتان مجموعه عکس خانوادگی انتخاب کرده اید یا یک نقاشی چاپی؟
۴-نشانه ای: آیا این وسیله نشانه خاص یا موقعیتی است؟ آیا برند خاصی است یا خیر؟
شخصی که روی در یخچالش پر از نقاشی های کودک و کارت پستال های دوستان و عکس های سفر است خوشامدگو تر و احساسی تر از کسی به نظر می رسد که آشپزخانه ای مینیمالیستی دارد.
زمانیکه برای خرید وسایلی برای خانه تان می روید تا اتاق هایتان را پر کنید دستور العمل ها را در نظر آورید و مطمئن شوید که فضای خانه تان همان احساس و تاثیری که می خواهید را می گذارد.
ادراک فضا به ایجاد توهم فضای بزرگتر کمک می کند.
حتما این را شنیده اید: «برای شغلی که خواهان آنی لباس بپوش، نه برای شغلی که داری». اگر چه این نصیحتی است برای مصاحبه شغلی، اما این مفهوم براحتی می تواند در تزیین خانه به کارتان آید.
طراحان داخلی سالهاست از مفهومی به نام ادراک فضا استفاده می کنند که کمک می کند بتوان فضای خانه را جاداتر نشان داد و از کارایی فضا اطمینان یافت، و در اصل به معنای استفاده از ترفند های بصری برای تغییر فضا در نظر دیگران است.
اگر می خواهید اتاقی در خانه تان بزرگتر به نظر برسد از مبلمانی جمع و جور و مناسب برای فضا استفاده کنید، آینه ای بزرگ بر دیوار قرار دهید و از آویز های مختلف (تابلو و ...) برای ایجاد عمق استفاده کنید. اگر می خواهید فضایی خوشامدگو داشته باشید، بر رنگهای گرم متمرکز شوید، از سرویس مبل های صمیمانه تر استفاده کنید و از منبع روشنایی های زیاد استفاده کنید.
فنگ شویی؛ راهی برای انرژی بخشی به خانه.
اگر می خواهید زندگی تان را متحول کنید، چرا با تغییر در فضای داخلی تان شروع نکنید؟
هنر سنتی فنگ شویی (با ۳۰۰۰ سال قدمت) بر این اعتقاد است که پیروی از اصول این آیین می تواند در جذب خوشبختی موفقیت عشق و انرژی مثبت بسیار موثر باشد.
پیروان واقعی این آیین (فنگ شویان) باید هر فضا را با یک نقشه انرژی تحلیل کنند و سپس از آن نوشته ها در تصمیم گیری برای هر جنبه از دکوراسیون (از جمله رنگ، مواد طبیعی استفاده شده) بهره گیرند. اما اگر شما آمادگی غرق شدن در این مسیر را ندارید، چند روش ساده به شما معرفی می کنیم که بتوانید انرژی را در خانه تان افزایش دهید.
اطمینان پیدا کنید که ورودی خانه تان تمیز، و خوشامدگو است. مبلمان را طوری ترتیب دهید تا در ورودی اتاق و ورودی میهمان خوشامد گویانه باشد. از عناصر طبیعی مثل گل و سنگ برای تزیین کنید. مطمئن شوید خانه تان کاملا مرتب است و وضعیت تهویه خوب و مناسبی دارد.
نحوه به چشم آمدن طراحی داخلی خانه شما، تنها جنبه ی کوچکی از تاثیر آن است. علاوه بر انتخاب در و دیوار و شیوه چیدمان مبلمان، لایه دیگری از معنا قرار دارد. هر انتخابی در طراحی یک تاثیر متمایز روانشناختی بر ناخودآگاهتان دارد. دستورات بالا را بخوانید و آن ها را به عنوان ادراک تان از فضای خانه در نظر آورید. به کار گیری این دستورات ،در ایجاد فضایی که جسم و ذهنتان را همزمان راضی کند، به شما کمک می کند. اکنون لازم است به این سوال جواب دهید: آیا به جنبه های روانشناختی طراحی داخلی خانه خود فکر کرده اید؟ اگر جواب تان مثبت است، چه انتخاب هایی تاکنون داشته اید؟
پ
نظر کاربران
ﻭاﻗﻌﺎ ﻛﻪ ﺩﻛﻮﺭاﺳﻴﻮﻥ ﻣﻨﺰﻝ اﮔﺮ ﻣﻂﺎﺑﻖ ﻣﻴﻞ ﺁﺩﻡ ﺑﺎﺷﻪ ﺗﻮ ﺧﻮﻧﻪ ﻣﻴﺘﻮﻧﻲ ﺁﺭاﻣﺶ ﺩاﺷﺘﻪ ﺑﺎﺷﻲ.ﻣﻨﻢ ﺩﻟﻢ ﻣﻴﺨﻮاﺩ ﺗﻐﻴﻴﺮ ﺩﻛﻮﺭاﺳﻴﻮﻥ ﺑﺪﻡ.اﺯ ﺧﻮﻧﺪﻧﺶ ﻟﺬﺕ ﺑﺮﺩﻡ.ﻣﺮﺳﻲ