۱۲۵۹۱۹
۱ نظر
۵۰۱۷
۱ نظر
۵۰۱۷
پ

با این ۷ قانون، راحت‌تر ببخشید

در این نوشته به هفت اصل اشاره می شود که می توانید اگر به فکر بخشش افتادید آنها را در ذهن خود مرور کنید و به کار ببندید، تا شاید راحت تر و واقع بینانه تر با این مسئله کنار بیایید. فراموش نکنید که این قوانین بیشتر برای خلاص شدن از دست عصبانیت است.

مجله اینترنتی برترین ها





مجله سپی ده دانایی: حتما پیرامون تان چنین نمونه هایی را دیده اید؛ خواهری که سال هاست با تنها خواهر خود قهر است، شوهری که از همسر خود جدا شده و سال هاست حتی فرزندانش را هم ندیده است، رفقای دیرینی که سر یک سوءتفاهم سال هاست یکدیگر را از مراودت هم محروم کرده اند و هزاران مثال دیگر که همه ما شاهد نمونه هایی از آن بوده ایم.

اما چرا باید در زندگی کوتاه مان خود و رابطه هایمان را محدود کنیم و لذتی که از بودن با دیگران می توانیم ببریم از خود دریغ کنیم؛ فقط به خاطر اتفاقی که مثلا چند سال پیش رخ داده است، نه تنها خود را از مواهبی که بودن با دیگران دارد محروم کرده ایم، بلکه با تکرار دلخوری ها در ذهن خود، بارها خود را نیز آشفته ساخته ایم.

در این نوشته به هفت اصل اشاره می شود که می توانید اگر به فکر بخشش افتادید آنها را در ذهن خود مرور کنید و به کار ببندید، تا شاید راحت تر و واقع بینانه تر با این مسئله کنار بیایید. فراموش نکنید که این قوانین بیشتر برای خلاص شدن از دست عصبانیت است و این رهایی برای شما موهبتی بزرگ است.

یک پژوهشگر اعلام کرده است که وقتی مطلبی در زمینه بخشش در دانشگاه استنفورد ارائه می داده متوجه شده که تمام مخاطبان او اعتراف می کنند که به نوعی با مسئله بخشش فردی دیگر درگیر هستند. در یک مقیاس ده نمره ای (که در آن نمره یک به معنای نبخشیدن و نمرده ده به معنای بخشش کامل است) حدود نیمی از افراد در زمینه توانایی خود برای بخشش دیگری در زندگی فعلی شان نمره 6 یا پایین تر از آن را گزارش دادند. این نتیجه اصلا غافلگیرکننده نیست.

احتمالا همه ما در زندگی افرادی را سراغ داریم که دوست داریم خفه شان کنیم! چند لحظه به این مسئله فکر کنید. می توانید چند نفر که فکر می کنید قربانی رفتارهای آنها شده اید یا به شدت به شما آسیب رسانده اند نام ببرید؟ یا شاید افرادی که شما به آنها آسیب رسانده اید و حالا احساس بدی نسبت به رفتار خود دارید یا از بابت آن شرمنده اید.

هفت قانون برای بخشش

بخشیدن واقعا دشوار است، چه بخشیدن خودتان باشد، چه دیگری. همه ما می توانیم یاد بگیریم چطور این کار را بهتر انجام دهیم اما آنچه ممکن است از آن خبر نداشته باشیم این است که بخشیدن هم برای سلامت روانی و هم سلامت جسمی ما مفید است.

پژوهش های کمی و کیفی نشان می دهند که هر چه بیشتر ببخشیم، اضطراب و تنش کمتر، سطح افسردگی و نگرانی پایین تر و شاید مهمتر از آن عصبانیت کمتری را تجربه کنیم. عصبانیت برای سلامت جسمی و روانی ما سم است و واکنش ما در برابر استرس را افزایش می دهد و نیز احتمال ابتلا به بیماری های قلبی را بیشتر می کند.

در واقع خشم و خصومت مرتبط با تیپ شخصیتی A یک عامل خطر آفرین مهم برای بیماری های قلبی است. وقتی نمی توانیم به راحتی ببخشیم، خشم و عصبانیت و اوقات تلخی در ما باقی می ماند که می تواند به روش های مختلف و در سطوح مختلف به ما آسیب وارد کند.

با این حال صرفا با اطلاع یافتن از فواید بخشش نمی توانید به راحتی آن را به کار ببندید. اگرچه راه حل آسان و مشخصی برای بهتر عمل کردن در زمینه بخشش وجود ندارد اما چند اصل وجود دارد که همه ما می توانیم آنها را در ذهن خود نگه داریم و در موقع لازم به کار ببریم. این هفت اصل عبارتند از:

یک: بخشش به معنای فراموش کردن نیست

افرادی که به طرز وحشتناکی مورد تجاوز قرار گرفته اند، نادیده گرفته شده اند یا قربانی شده اند، آسیب های خود را فراموش نمی کنند و در واقع نیازی هم نیست که فراموش کنند. این افراد می توانند یاد بگیرد که ببخشند و با این حال همه چیز را به خوبی به یاد بیاورند.

دو: بخشش به معنای کمرنگ کردن تجربه فرد قربانی نیست

وارد شدن به فرایند بخشش به هیچ وجه به عنوان این معنا نیست که بگویید «خوب... آنقدرها هم بد نبود.» می توانید ببخشید و با اینحال اعتراف کنید که تجربه تلخ یا آسیبی که از سر گذرانده اید بسیار واقعی و بسیار بد بوده است.

سه: بخشیدن به معنای احمق بودن نیست

بخشش نشاندهنده ضعیف بودن، ساده لوح بودن یا نادان بودن نیست.

چهار: بخشش لزوما ربطی به معذرتخواهی و پذیرش پیشنهاد بخشش از سوی فرد دیگر ندارد

متاسفانه نمی توانید انتظار داشته باشید فردی که کار اشتباهی در حق شما انجام داده به طور کامل دریابد که آنچه انجام داده اشتباه بوده است. ممکن است این فرد هرگز اعتراف نکندکه کار اشتباهی انجام داده است؛ هیچ مشکلی وجود ندارد، چرا که می توانیدتنها برای منفعت خود وارد فرایند بخشش شوید، نه برای منفعت آنها. شما به هیچ چیزی از سوی آنها نیاز ندارید تا آنها را ببخشید.

پنج: بخشش یک فرایند است

بخشیدن، یک پدیده همه یا هیچ و یا سیاه یا سفید نیست. بخشیدن یک فرایند است. ممکن است هرگز نتوانید کاملا فرد دیگری را ببخشید و از اشتباه او بگذرید اما می توانید در طی فرایند بخشش به چنین هدفی نزدیکتر شوید. ممکن است هرگز در مقیاس بخشش ده نمره ای نمره کامل نگیرید اما می توانیدنمره ۶ را به ۷ یا ۸ نزدیک کنید.

هفت قانون برای بخشش

شش: بخشش برای سلامت و بهزیستی شما است

از آنجایی که پژوهش ها نشان می دهد که ادامه یافتن خشم و عصبانیت برای سلامت و بهزیستی شما سم است و هیچ کس دوست ندارد پیرامون کسی باشد که همواره عصبانی، تلخ و ناراحت است و اهل گذشت نیست؛ بنابراین بخشش کاری است که برای خودتان انجام می دهید. بخشیدن دیگران کاملا به نفع شما است و نه لزوما به نفع دیگران.

هفت: راز نهفته در بخشش، رهایی از خشم است

در تجربیات بالینی درمانگران افراد زیادی دیده می شوند که به طور وحشتناکی به صورت فیزیکی، روانی و اقتصادی دچار آسیب شده اند و حس قربانی بودن را دارند. همچنین افراد زیادی مورد درمان قرار می گیرند که از سوی افرادی مورد تجاوز قرار گرفته اند که باید به بهترین شکل با آنها برخورد می کرده اند و مهربانترین افراد زندگی آنها بوده اند؛ والدین، خواهر و برادر، دوستان صمیمی.

افرادی که در زندگی به خوبی پیش می روند و سازگار می شوند آنهایی هستند که راه هایی برای بخشش خود و دیگران یافته اند. آنها تلاش کرده اند تا از خشم و عصبانیت و ناراحتی خود رهایی یابند و به راه خود ادامه دهند.

این افراد فراموش نمی کنند و به خودشان اجازه نمی دهند که همچنان یک قربانی باقی بمانند. آنها به خود این فرصت را می دهند که از خشم خود فراتر روند و بخشش را برگزینند. (چه آن فرد شایسته آن باشد و چه نباشد.) حالا شما چه فکر می کنید؟ می توانید بیشتر ببخشید؟ می توانید در این راه تلاش کنید؟
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • الهام

    به نظرم این مورد جای بحث بیشتری دارد. در هر حال ممنون

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج