خدا اون روز رو نياره كه ...
دروازه های بهشت زناشویی
احساس رضايت از رابطه، اينكه همسران احساس كنند نيازهاي آنها ديده ميشود، به آن پاسخ داده ميشود و نقش مهمي در خانه به آنها محول شده است، ميتواند آنها را به ادامه زندگي دلگرم كند. با توجه به اين نكات اين دلگرمي را در همسرتان ايجاد كنيد.
احساس رضايت از رابطه، اينكه همسران احساس كنند نيازهاي آنها ديده ميشود، به آن پاسخ داده ميشود و نقش مهمي در خانه به آنها محول شده است، ميتواند آنها را به ادامه زندگي دلگرم كند. شما هم ميتوانيد با توجه به اين نكات اين دلگرمي را در همسرتان ايجاد كنيد.
برخي مهارتهاي ساده اثر زيادي روي كيفيت رابطه ما دارند، مثلا گوش دادن فعال يكي از اين مهارتهاست. سعي كنيد از اين مهارت در رابطهتان استفاده كنيد. به حرفهاي همسرتان با دقت گوش دهيد، تمام توجه خود را در زمان صحبت او متوجهاش سازيد، پيش داوري نكنيد و از بازخوردهاي مناسب براي نشان دادن توجهتان استفاده كنيد. نكته های دیگر را هم در ادامه بخوانید...
يكي از سادهترين راهها صدازدن همسر به شكلي محترمانه است. يادتان باشد خيلي از اوقات رفتارهاي بيادبانه تند از رفتارهاي سادهتري شروع ميشود. وقتي به خودمان اجازه ميدهيم همسرمان را به شكلي غيرمودبانه صدا بزنيم، عجيب نخواهد بود اگر بعد از مدتي از عبارات بدتر استفاده كنيم!
به بچههايتان ياد دهيد، به پدرشان بايد احترام بگذارند؛ البته منظور از اين ياد دادن سخنراني براي بچهها نيست. از قديم گفتهاند، «احترام امامزاده را متولي نگه ميدارد»؛ با احترام برخورد كردن شما مهمترين نكته در آموزش اين احترام است. البته در مواردي كه بچهها برخوردي اشتباه دارند، نوع برخورد شما و نشان دادن ناراحتي به اندازه و به شكلي صحيح ميتواند از تكرار آن جلوگيري كند.
سعي كنيد تصميمگيريهاي خانه را به صورت مشورتي پيشببريد و نه به صورت تحكم كردن. بعضي مواقع اموري كه معمولا خودتان به تنهايي در مورد آنها تصميم ميگيريد را با همسرتان مطرح كنيد و طبق نظر او رفتار كنيد.
متاسفانه گاهي ديده ميشود كه وظيفه مرد خانه، پول درآوردن است و بس. البته در ايجاد چنين وضعيتي معمولا خود فرد نيز تاحدي مقصر است اما شما سعي كنيد تا حد امكان از به وجود آمدن چنين وضعيتي جلوگيري كنيد يا حداقل آن را كمرنگ كنيد. در برخي مواقع بد نيست خواستههاي او را در نظر بگيريد، مطابق نظرات او عمل كنيد و تصميم گرفتن در اموري را به بعد از مشورت با او موكول كنيد. با انجام اين كارها نيز ميتوان تا حدي احساس ارزشمندي را در همسر ايجاد كرد.
اگر همسرتان به بچهها قولي داده، سعي كنيد براي عمليشدن قول، تلاش خودتان را بكنيد، هر چند چندان هم موافق آن نباشيد. اگر قرار باشد همسرتان به بچهها چيزي بگويد و شما چيزي ديگر، در طولانيمدت جدا از عوارض بدي كه اين برخورد روي بچهها دارد، در رابطه بچهها و شما و همسرتان هم اثر ميگذارد. به اين موضوع مشكلاتي كه براي رابطه 2 نفري شما هم ايجاد ميكند را اضافه كنيد.
همه ما ايراداتي داريم، تذكر در مورد ايراد نيز اتفاق عجيبي نيست كه پيش نيايد. اصلا وقتي ما همسرمان را دوست داشته باشيم، درست اين است كه به او اين موارد را به شكلي زيبا متذكر شويم اما هيچوقت اين كار را جلوي ديگران انجام ندهيم بيان ايرادات جلوي ديگران در بيشتر موارد جز تحقير معناي ديگري براي همسر ما ندارد. كاري كه البته تاثير مثبت چنداني نيز به دنبال نخواهد داشت.
اگر شاغل هستيد، اگر درس ميخوانيد، اگر در بخشهاي ديگر زندگيتان با مشكلي روبهرو ميشويد، بد نيست بعضي مواقع با همسرتان مشكلاتتان را در ميان بگذاريد. شايد بگوييد اين كار را انجام ميدهيد اما اين بار متفاوت از ساير موارد اين كار را انجام دهيد. با او در مورد مشكلاتتان صحبت كنيد، بگذاريد پيشنهاد دهد و از پيشنهادهاي او استقبال كنيد.
بزرگ نكردن خطاهاي همسرتان از جمله مواردي است كه بهتر است به آن توجه داشته باشيد. اگر همسرتان مرتكب خطايي شده كه چندان هم وحشتناك نيست، زماني كه خودش نيز پشيمان شده و سعي در جبران آن دارد، در عوض منت گذاشتن، او را سريع ببخشيد. يادتان باشد طول دادن فرآيند بخشيدن و منت گذاشتن و خلاصه نازكردن شما، در بسياري از مواقع ميتواند تنها باعث آسيب به عزت نفس او و احساس كوچك شدنش شود.
اگر فرزند داريد، هيچوقت جلوي چشم آنها با هم دعوا نكنيد. به هر صورت از قديم گفتهاند كه در دعوا حلوا خيرات نميكنند. احتمال بروز رفتارهايي كه احترام شما و همسرتان را نزد بچهها كم كند در رفتار كم نيست! كمشدن احترام در خانه معمولا در طولاني مدت باعث ميشود خانه از محلي براي آرامش به محلي كه احساسات ناخوشايند ايجاد ميكند، تبديل شود.
حتي اگر با خانواده همسرتان اختلافنظرهاي زيادي داريد و سابقه خوبي نيز در رابطه شما با آنها وجود ندارد، باز سعي كنيد به آنها احترام گذاشته و همسرتان را براي قطع رابطه با آنها تحت فشار نگذاريد. احترام به خانواده همسر، در واقع احترام به خود او نيز هست. اگر خاطرات تلخ زيادي داريد، فقط همين نكته را در ذهن داشته باشيد كه لازم نيست عاشق آنها باشيد اما ميتوانيد برخوردي انساني و محترمانه با آنها داشته باشيد؛ رابطهاي كه در نهايت به نفع شما نيز خواهد بود.
سعيكنيد زمان حضور همسرتان را تنها به بيان مسائلي كه داشتيد، مشكلاتي كه بايد او در اسرع وقت حل كند، بيان انتقادات و نارضايتيها و مواردي از اين دست پر نكنيد. اين كار باعث ميشود براي خود شما نيز حضور همسر به معني مسائل تنشزا و ناخوشايند شود، علاوه بر اينكه براي همسرتان نيز حضور در خانه و همنشيني با شما به معني تنش و ناراحتي ميشود. سعي كنيد توازني بين بيان مسائل خوشايند و ناخوشايند برقرار كرده و به ويژه در ابتداي حضور همسرتان در خانه، محيطي آرام برقرار كنيد.
بسياري از ما زماني كه عصباني ميشويم ديگر فراموش ميكنيم چه كاري خوب است، چه كاري بد. معمولا برخوردهاي ما تند بوده و چندان كنترلي نيز روي آنها نداريم. اين نقطهضعف البته قابل برطرف كردن است؛ كافي است در كلاسهايي كه به منظور مديريت خشم در مراكز مشاوره يا فرهنگسراها برگزار ميشود شركت كنيد تا به اين ترتيب بتوانيد عصبانيت خود را به شيوهاي درست بيان كنيد؛ شيوهاي كه نه به شما آسيب برساند، نه به همسرتان و نه به رابطه بين شما!
چه در زمان خوشحالي و چه در زمان دلخوري از روشهاي مناسب براي ابراز احساسات استفاده كنيد؛ البته حتما همانطور كه خودتان هم به تجربه دريافتهايد حساسيت موضوع زماني كه دلخوريد بيشتر است. استفاده از جملاتي كه اول آنها با من شروع ميشود، اشاره به رفتار مشخصي كه باعث دلخوري شده و نه توهين به شخصيت فرد، از جمله مواردي هستند كه بهتر است به آنها توجه داشته باشيد.
يكي از اشتباهاتي كه همسران زيادي درگير آن هستند، باورهاي اشتباه شناختي است. يكي از اين باورهاي اشتباه اين است كه همسر ما بايد از نيازهاي ما بدون اينكه ما آنها را بيان كنيم، خبر داشته باشد. چنين باوري معمولا باعث ايجاد نارضايتي در خود ما و بعد از مدتي هم ايجاد عصبانيت در همسرمان ميشود، زيرا در هر صورت او توانايي ذهنخواني ندارد. براي پيشگيري از اين دردسرها بد نيست با اين باورهاي اشتباه آشنا شويد و فكري به حال آنها بكنيد. با اين كار آينده زندگي مشتركتان را نيز تضمين كردهايد. برخي رفتارهاي ساده ميتوانند رابطه عاطفي بين ما و همسرمان را تقويت كنند. فراموش نكنيد كه نيازهاي عاطفي بخش مهمي از نيازهاي هر فرد است كه ارضاي آنها ميتواند رضايت از رابطه را افزايش دهد.
شايد با خود فكر كنيد اگر قرار به تعريف كردن باشد كه اوضاع درست نميشود؛ با ايرادات همسرتان كه البته گاهي اوقات بدجوري هم اعصاب خرد كن ميشود، چه ميشود كرد؟ به روي او نياورم؟ آن وقت هيچ وقت درست ميشود؟ اصلا اين همه خودخوري درست است؟ توجه داشته باشيد لازم نيست كه خيلي خودتان را سانسور كنيد، دندان روي جگر بگذاريد و وقتي ايرادي وجود دارد، به روي همسرتان نياوريد. ميتوان ايرادات را بيان كرد اما با زباني زيبا، بدون توهين، بدون مسخره كردن و تحقير ميشود در مورد آنها گفتوگو كرد اما اگر قرار باشد «تنها» در مورد آنها با همسرتان حرف بزنيد و صحبت ديگري نداشته باشيد، آن وقت مشكل ايجاد ميشود. از تاكيد زياد روي نقاط ضعف خودداري كنيد.
هر چند وقت يك بار سعي كنيد به همسرتان نشان دهيد كه نقاط مثبت او را ميبينيد. تعريف كردن از همسر متاسفانه كاري است كه بسياري از افراد از ياد بردهاند. از همسرتان تعريف كنيد طوري كه انگار اين ويژگي خوب را تنها و تنها او در جهان دارد، مطمئن باشيد اين كار نه تنها همسرتان را طلبكار نميكند و باعث كوچكي شما نميشود كه در طولاني مدت، هم باعث خوشحالي همسرتان و هم باعث افزايش رضايت در خود شما ميشود.
در مورد آينده زندگي مشتركتان با اميد صحبت كنيد. برنامههايي براي آن داشته باشيد و با همسرتان در مورد آن صحبت كنيد. فقط يادتان باشد لازم نيست زيادي جدي وارد بحث در مورد آينده شويد؛ اين قدر كه در مورد 20 سال بعد دعوايتان شود كه اسم نوهتان چه باشد بهتر است! هدف از اين كار در درجه اول ساخت آينده زندگي در ذهن است، كاري كه به هر دوي شما اميد بيشتري براي بهتركردن زندگيتان ميدهد.
جداي از تعريف از زندگي مشتركتان، سعي كنيد از همسرتان و ويژگيهاي خوبي كه دارد، جلوي ديگران نكاتي را بيان كنيد. البته ميدانم كه متاسفانه در فرهنگ ما خيلي رسم نيست كه همسران از همديگر تعريف كنند اما اگر ميدانستيد اين كار چقدر ميتواند رابطه بين شما را تقويت كرده و شما را به او نزديكتر كند و البته احساس رضايت را به شكلي غيرمستقيم در شما افزايش دهد، قطعا خودتان يك تنه دست به كار ميشديد!
بد نيست هراز گاهي برنامهاي مشترك بدون حضور بچهها داشته باشيد. البته لازم نيست دفعات آن خيلي زياد يا زمان آن طولاني باشد. اين فعاليت مشترك ميتواند رفتن به سينما و تئاتر باشد يا حتي قدم زدن در پارك. اگر امكانش را داريد كه بچهها را به كسي بسپاريد، به شكلي كه دائم نگران آنها نباشيد مسافرتي يكي، دو روزه نيز پيشنهاد خوبي است.
يكي از مهارتهايي كه ميتواند در زمان تصميمگيري سخت به كمك ما بيايد و از اختلافات رايج كم كند، مهارت حل مسئله است. آشنايي با اين مهارت به شما اين اجازه را ميدهد تا در عوض برخوردي صرفا احساساتي، به دنبال راهحلي بهتر و منطقيتر باشيد. در اين وضعيت اختلافنظرها نيز راحتتر حل ميشوند.
استفاده از عبارات محبتآميز به اندازه و درستي ميتواند ارتباط عاطفي شما را تقويت كند. توجه داشته باشيد كه نوازش ميتواند به صورت كلامي هم باشد؛ زماني كه با عباراتي زيبا و لطيف با او صحبت ميكنيد. اگر براي شما ابراز احساسات چندان راحت نيست، براي شروع شايد بد نباشد كه از فرستادن پيامكهايي زيبا استفاده كنيد.
اختصاصی مجله اینترنتی برترین ها Bartarinha.ir
نظر کاربران
مرسی،نکات خوبی بود و ایشالا در آینده به کارمون میاد. (; این قضیه به زبان بی زبانیم مشکل خیلی از ما دختراست آخه ما واقعاً از اینکه هر پیزیو مجبور شیم بگیم متنفریم.پسرا هم باید به نظرم مهارت های برخورد با خانم ها رو قبل ازدواج به خوبی یاد بگیرن که بعد از ازدواج دچار مشکل نشیم. مرسی D:
سلام هر کس به نفع شما خانوم ها صحبت کنه ازش تمجید می کنید اینها همش چرته ونویسندش هم یک ادم زن زلیله کلا"به شما خانومها هر کس رو بده باید فاتحه خودش رو بخونه شماها موجوداتی هستین که اگر رو ببینین روی گردن مردها سوار میشین اصولا" باید باشما خانمهای محترم مثل گذشته نه چندان دور بازبان کمربند صحبت کرده وشماهارو ضعیفه صدا کرد تا متیع باشیدوجایگاه خودتون رو فراموش نکنید..............
پاسخ ها
شما از کجا اومدی اینقدر روشن فکری پسرم؟!!! D: ایشالا ازدواج کردی با خانومت همینطوری زندگی شیرینتو آغاز کن.موفق باشی...
سلام آقا مصطفی عزیز. فکر می کنم با همگی شوخی کردید چون حتماً خودتون می دونید که توی این دوره مردهای کم خرد و عقب افتاده کم پیدا میشه و اکثراً از نظر فکری پیشرفت کردند و زنها هم از نظر علمی و کاری دارند پیشرفت می کنند. مسلماً اگر زن و مرد با همکاری و همفکری و دوستانه زندگی کنند، زندگیشون شیرین میشه ولی اگر هر کدوم به فکر خودشون باشند و به هم توهین کنند، نتیجه چیزی جز ناراحتی برای خودشون و احیاناً بچه هاشون نخواهد شد. امیدوارم شما هم خوشبخت باشید و زندگی در آرامش رو تجربه کنید
واسه کدوم داهات کوره ای؟
baraye in karaie ke migi. khodetam bayad azab bekeshi chon narahat kardan v nefrat dashtan be digaran hala az har jensiyati ke bashe vaghti shodaniye ke on hesero to khodet bevojod biyari ta betoni niyatet ro amali koni banabarin khodetam azab mikeshi pas farghi miyone to v tarafe moghabelet nist.harchi ke bein donya bedi hamono pas migiry ma baztabe amale khodemono pas migirim na bishtar na kamtar bad bodan asune ama khob bodan kare har kesi nist.
سلام
فکر نمیکنم نویسنده این مطلب یا مطالب گذشته این سایت ادم زن زلیلی باشه
الان توی یه بحران خانوادگی بزرگ گیر کردم .
از زمانی که دچار مشکل شدم شروع کردم به مطالعه در همین زمینه ها
دنبال علت شروع - نحوه ی جبران - و پیشگیری برای تکرار مجدد.
خداییش مطالب این وب سایت بسیار اموزندس مخصوصا در زمینه زندگی و روابط زناشویی
این مطالب رو هم حانومها باید در نظر بگیرن و بدون هیچ چشم داشتی (توقعی) به کار بگیرن و هم اقایون
یادمون باشه اگه یه اشتباهی کردیم حتما عذر خواهی کنیم و نیایم به جاش اشتباهات طرف مقابل رو بزرگ کنیم و لگه ازمون عذر خواهی کردن این عذر خواهی رو بپذیریم
متاسفم برای خانومها و اقایونی که وقتی ازشون عذر خواهی میشه طرف رو کوچیک میبینن
برعکس - اون فرد انقدر بزرگ شده که فهمیده اششتباه کرده و به اشتباهش اعتراف میکنه و طلب بخشش.
ولی بعضی از ما وقتی طرفمون یه قدم عقب میذاره ما دو قدم جلو میذاریم
واقعا خجالت اوره
متاسفم که اینجا اعتراف میکنم امروز دیگه عشقی توی وحودم ندارم و همسرم نخواست اشتباه منو ندید بگیره .
از شما به خاطر مطالب مفیدی که مینویسید ممنونم و امیدوارم همه چه مجرد و چه متاهل این مطالب رو بخونن و به کار بگیرن تا همیشه شاد باشن و عشق توی دلشون
مرسی
این آقا مصطفی که بالا نظر داده مثل اینکه متعلق به قرن هجر هستش خدا بداد زن بیچارش برسه
پاسخ ها
قرن هجر دقیقا میشه کی؟
این آقا مصطفی بسیار بی ادب و بیمار هستند و باید زودتر مهذرت خواهی کنه بعد برای درمان وقت پزشک بگیره
این آقا مصطفی بسیار بی ادب و بیمار هستند و باید زودتر معذرت خواهی کنه بعد برای درمان وقت پزشک بگیره
فکر می کنم آقا مصطفی ی عزیز فقط خواستند با همگی شوخی کنند. به دل نگیرید. در دنیای امروزی کمتر مرد بدرفتار با ذهن عقب افتاده یافت میشه و زنها هم بیشتر به فکر پیشرفت علمی و کاری هستند. همکاری و دوستی دوجنس زن و مرد به طور مساوی زندگی رو شیرین می کنه
برای مصطفی متاسفم و آرزوی شفای عاجل برای مخ معیوب و مشکل دارش دارم. خدا به داد بچه ها و زنش برسه. بیچاره عقده ای. هر چه سریعتر پیش روانپزشک برو ...........
vaghean aghaye mostafa baraye shoma ba in tarze tafakori ke darin moteasefam...ina hame marboot be farhango savade adama mishe ke yad begiran che tor ba hamsareshoon ya eshgheshoon raftar konand...shoma ba in tarze tafakor ham khodetoon va ham zendegitoono ye shabe be bad midid...in chiza vaghean moasere..man khodam reshtam ravan shenasie...va in ke vaghti mibinam hanoozam hastand kasani ke mesle shoma fekr mikonan vaghean narahat misham...
آقا مصطفی حالا شما خیلی عصبانی نشو مثل اینکه فراموش کردی تو چه دوره ای داری زندگی میکنی!!!
اصحاب کهف رو میشناسی. . .
من که هر وقت معذرت خواستم خانومم پررو تر شد و طلبکار تر اما هر وقت به قول معروف زدم تو دهنش و بهش رو ندادم خودش کاسه کوزه شو جمع کرد
کلن نباید به زن جماعت زیاد رو داد
باید باشون مهربون بوداااااااااا اما همین که دیدی داره دور ورمیداره باید جلوش وایسی وگرنه سوارت میشه و عمرن هم پیاده نمیشه
اینایی که میگم خودم تجربه کردم همینجوری حرف نمیزنم
پاسخ ها
تو زنت لنگه خودت بی جنبست بقه رو وسط نکش........
قدرتی که در محبت هست در کمربند نیست، دوست عزیز. می شود زن را مطیع خود ساخت، بدون اینکه نیازی به تخلیه عقده های روانی باشد... به نظر من نکات کاربردی و خوبی است، به شرطی که درست و به جا استفاده شوند... موفق باشید...
مرسی نکات اموزنده ای بود
مطلب بسیار جالب و مهمی بود شاید عجیب به نظر بیاد ولی من ضمن احترام به نظر آقای علی که خیلی منطقی اظهار نطر کرده اند می خوام بگم مصطفی خان اینی که شما گفتی اگه درست باشه زن و مرد نداره آدم روانی نمی تونه محبت و احترام بپذیره باید بزنی تو سرش! ولی یک آدم نرمال احترام و محبت رو می فهمه و قدردانی میکنه. من یک عمره دارم با یک روانی که محبت سرش نمی شه زندگی می کنم!
من یه زنم. خودم و جنس زنو خوب میشناسم. قبول حقیقت سخته. تا حدودی با آقا مصطفی موافقم. ولی اگه 2 طرف وظایف خودشونو و حد خودشونو بدونن و به دین و اعتقادات خودشون پابند باشن و این همه نگن تو این دوره و این زمونه. میتونن کنار هم راحت زندگی کنن. ولی امروزه جای زن و مرد عوض شده. توقعی بیشتر از این از مردها و زنها و جامعه نداشته باشید. اخر زمان همینه
پاسخ ها
شما همون بس که با آقا مصطفی موافقی...
دیگه وضعیتت مشخصه...
بسیار مطالب آموزنده ای بود.
دادش به اين ميگن زندگي ايده آل
on chizaie ke gofti v shayad amal mikoni khodet ham azab mikeshi magena chon majburi bad bashi pas farghe to ba tarafe moghabelet chi?
باسلام خدمت دوستان عزیز : همه مطالب دوستان قابل احترامه ولی هیچ کس نمیتونه زنها رو عوض کنه . همشون یکدنده و لجباز و بی ظرفیت هستن . ازهمینجا هم از همه دوستان خانم عزیز عذر خواهی می کنم
پاسخ ها
نه دیگه شما که حرفتو زدی... دستت درد نکنه!
از بس از این جور مطالب رویایی خواندم که دیگه حالم بهم میخوره،آخه کجا آدم عمل
حسن آقا واقعا با احترامي . بارك الله به عقايد مثبتت.
به نظر من ژیلا با مصطفی که با هم هم عقیده ان خیلی واسه ازدواج بدرد هم میخورن.
وقتي يكي ناراحتت ميكنه 32 تا ماهيچه بايد كار كنن تا بهش اخم كني . ولي فقط لازمه 4 تا ماهيچه كار كنه كه دستتو دراز كني محكم بزني پس كلش آدم عاقل راه آسونتر و كار آمدتر رو انتخاب ميكنه.
مطالب خوبي بود ولي به نظر من اينها ( همه مطالب بالا به اضافه اون چرت و پرت ها كه اسمشون رو نظر گذاشتين ) همش حرفه وقتي آدم تو شرايط و موقعيت خاصي گير بيفته ديگه نميتونه طبق اونچه كه شنيده يا خونده رفتار كنه حقيقت زندگي چيز ديگه اي هست
به آقا مصطفی بگین برو تو اول مطیع رو یاد بگیر با کدوم ت مینویسن بعد بگو