ببخشید که میخواهیم نفس بکشیم آقای معاون وزیر!
باور کردنش سخت است، اما به نظر میرسد مدیران دولت کمترین باوری از نارضایتی و حتی فهم ادراک مردم ندارند.
برترینها - امیر عبودزاده: باور کردنش سخت است، اما به نظر میرسد مدیران دولت کمترین باوری از نارضایتی و حتی فهم ادراک مردم ندارند. آخرین نمونه از رفتارها و اظهاراتی که نشان میدهد همکاران آقای رییسی مردم و مطالباتشان را به شوخی میگیرند، صحبتهای اخیر معاون وزیر ارتباطات است. در حالی که در ماههای گذشته فیلترینگ، افزایش محدودیتها و کندی وحشتناک سرعت اینترنت صدای خود مسئولان را هم درآورده و حتی برخی از نمایندگان مجلس از اجرای زیرپوسیتی طرح صیانت پرده برداشتهاند، باقری اصل، معاون زارعپور میگوید: «علت نارضایتی مردم از کیفیت اینترنت رشد شتابان تقاضاست. کیفیت پایین نیامده و آمارها این را اثبات میکند، اما سطح توقع مردم از سرویسها افزایش یافته.»
این اظهارات که در فضای مجازی واکنش عصبی و تاسفبار کاربران را در پی داشت، گویای دو نکته است. اول این که احتمالا آقای باقریاصل اعتقادی به بلوغ جامعه و درک مردم از واقعیتها ندارند. بالاخره فهمیدن وضعیت اینترنت که کار سختی نیست. اتفاقا در این حوزه تکنولوژی، نشان دادن سرعت اینترنت و وضعیت دسترسی به آن کار بسیار ساده و پیشپاافتادهای است. در ماههای اخیر هم همه شواهد حاکی از اوضاع اسفناک سرعت اینترنت بوده و جدا از فیلترینگ گسترده، مسئولان مربوطه سرعت را هم به شدت کاهش دادهاند. این را نمودارها نشان میدهد و شاید آقای باقریاصل با اندازهگیری اینترنت کشوری دیگر یا با معیار قرار دادن میانگین اینترنت ایران و کرهجنوبی به چنین نتایج عجیبی رسیدهاند!
البته که وقتی چنین حرفهایی مطرح میشود مخاطبان بیش از قبل میفهمند که چرا اینترنت ملی و فیلترینگ شدید در دستور کار است. وقتی دسترسی به اطلاعات قطع شود و زمانی که شبکههای اجتماعی از کار بیفتند و امکان تبادل نظرات و اطلاعات وجود نداشته باشد، آقای باقریاصل میتوانند چنین ادعاها و حتی بالاتر از آن را هم مطرح کنند و کسی اعتراضی نکند. مشابه همان اتفاقی که برای رییس ایشان در سفر به روسیه و مصاحبه با راشاتودی افتاد و یک تصویر با کادر کامل جنجال به پا کرد. یا مشابه داستانی که در مورد ساخت ماهواره داشتیم و انتشار صحبتهای طرف روسی و تعارض آن با مواضع مقامات ایرانی که میخواستند اعتبار ماهواره را به دانشمندان جوان کشور بدهند، به نوعی رسوایی به بار آورد. اگر اینترنت سخت و محدود و کند باشد، چنین آبروریزیهایی کمتر رخ میدهد و قابل مدیریت کردن است. همان نیتی که به نظر میرسد آقای باقری و دوستانشان در سر دارند.
اما نکته دوم قابل اشاره در صحبتهای این مدیر، نگاه از بالا به پایین و شوخی با مطالبات جامعه است. این که آقای باقری میگویند توقعات بالا رفته چه معنی دارد. گویی مسئولان بیش از همیشه فراموش میکنند که نوکر مردم هستند و وظیفهشان خدمت کردن است. اگر مردم توقعاتی دارند، وظیفه مسئولان کشور توجه به آن و برآورده کردن نیازهاست. تازه چه توقعی؟ مردم میگویند در سال 2022 داشتن یکی از کندترین اینترنتهای جهان زشت است و در شان ما نیست. مردم میگویند برای کسبوکارمان و برای ارتباطاتمان مثل شهروندان دیگر کشورهای دنیا نیاز به سرعت قابلقبول اینترنت داریم و انتظار داریم ما را کودک فرض نکنید و به بهانههای واهی دسترسیهایمان را نبندید. میگویند این قطعیها و کندیهای مداوم پدرمان را درآورده. مردم هزینهها و ریختوپاشهای مالی را در دیگر حوزهها میبینند و توقع دارند که به زندگیشان رسیدگی شود. توقع دارند هر روز به بهانه آتش گرفتن حوضچه و قطع شدن کابل در کف دریا، ارتباطاتشان قطع نشود. مردم به ستوه آمدهاند از این که هر روز در بانک و مراکز دولتی معطل شوند و بشنوند که «سیستم قطع است». اینها رشد شتابان تقاضا نیست و توقع مردم بالا نرفته، بلکه مردم حداقلها را میخواهند.
اما به نظر میرسد در دولت آقای رییسی بنا بر این است که به «زیادهخواهی مردم» بهایی داده نشود و مردم پررو نشوند. یادمان نرفته که چندی قبل خانم جمیله علمالهدی، همسر جناب رییسی هم گفته بودند:«اینکه در دولت سیزدهم اتفاقات ناگوارتری در حوزه عفاف و حجاب رخ میدهد به خاطر پیروزیهای سیاسی بیشتری است که نظام جمهوری اسلامی در این دولت با آن روبهرو است.»
بله، گویی به نظر دولتیان اوضاع بر وفق مرداد است و پیروزیهای بزرگ و پیشرفتهای عجیبی اتفاق افتاده و مردم با انتقادات و درخواستهایشان دارند خاطر عزیزان را مکدر میکنند. انگار بابت زنده ماندن و درخواست آب و هوا هم باید از دوستان عذرخواهی کنیم. ببخشید که نمیتوانیم چشممان را ببندیم. ببخشید که بابت کمی اینترنت و بابت حداقلهای معیشت و بابت آزادیهای کوچک روزمره مصدع اوقاتتان میشویم. ما را عفو کنید.
نظر کاربران
یه کابینه بیسواد!!!!
رو که نیست....
روتو....