آن شبی که ایران تا صبح خواب خنده دید
این مطلب فارغ از فضای ورزشی مسابقه ایران - آمریکا به فضای سیاسی - اجتماعی نسبتا ملتهب آن سالها میپردازد.
برترینها: کاربری به نام «ابراهیمی» رشتهتوئیتی را به بهانه سالروز دیدار تاریخی ایران و آمریکا در جام جهانی ۱۹۹۸ فرانسه منتشر کرده. این مطلب فارغ از فضای ورزشی این مسابقه به فضای سیاسی - اجتماعی نسبتا ملتهب آن سالها میپردازد.
"به بهانه 24مین سالگرد بازی ایران و آمریکا این نکته را باید گفت که پرامید ترین مقطع اجتماعی سیاسی ایران در دوران بعد از انقلاب مقطع بین صعود ایران به جام جهانی و 18 تیر بود.
یکی از مهمترین عوامل دینامیک این سطح از نشاط اجتماعی، فوتبال و در رده بعدی موسیقی پاپ بود که به موج امید برانگیخته شده بعد از دوم خرداد کمک میکرد. رشد شدید تیراژ مطبوعات ورزشی و علاقه مندی حتی سالمندان روستایی به فوتبال و چهره هایش از نمونه های این موج بود در کنار این بروز چهره هایی مثل شادمهر و محمد اصفهانی و عصار و کاستهای پرفروش آنان باعث شده بود تا علیرغم اینکه دو سال اول دولت خاتمی بواسطه سقوط شدید قیمت نفت از نظر اقتصادی سالهای موفقی نبود اما سطح امید اجتماعی به تغییر شدیدا بالا بود تا جایی که حتی نیروهای سیاسی خارج کشور نیز خواهان حمایت از دولت خاتمی بودند و در او چهره ناجی میدیدند.
18 تیر اما سیلی محکمی به صورت جامعه ای بود که گویی زیاد از حد درگیر رویاهای خود شده بود.. سیلی های بعدی هم با توقیف مطبوعات و رد صلاحیت های انتخاباتی نواخته شد تا مردمی که با ذوق و شوق در همان ساعتهای اول روز نسخه های صبح امروز و نشاط و جامعه را تمام میکردند متوجه شوند که صرفا چند سال درگیر یک بازی سیاسی بوده اند.
مرور تصاویر و خاطرات سمعی بصری دوران قبل انقلاب به کرات و مرات برای من یک سرگرمی مورد علاقه است و اگر هم به آینده تلخ افراد حاضر در فیلمها فکر کنم میتوانم بگویم خوب انتخاب خود این افراد چنین بود اما در مورد مرور خاطرات این مقطع از دهه 70 مطلقا چنین حسی ندارم چون دیدن چهره های امیدوار جوانانی که هیچ نقشی در نظم سیاسی فعلی نداشتند و با هزاران امید و آرزو معصومانه با موج جدید برای زندگی بهتر همراه شدند اما نهایتا با آینده ای تباه روبرو شدند جز عذاب چیزی نصیب روحیه آدمی نمیکند و مطلقا حس مثبت مرور خاطرات را به همراه ندارد برای من حتی مرور آلبومهای شخص مربوط به آن دوران نیز تلخ است. نسلهایی که در کشاکشهای سیاسی به معنای واقعی کلمه سوخته و میسوزنند.. همچنان هم میسوزند.."
در ادامه تصاویری از این مسابقه تاریخی را میبینید:
نظر کاربران
ما خوابیدیم اتفاقا
وریا غفوری با غیرت باید تمدید بشه
ترابی داغون بازی بلد نیست پرتش کنن بیرون فقط شو
ولز انگلیس امریکا خیلی فرز قوی تر سریع اند ایران رو سوراخ میکنن
الان فعلا ایران درگیر غذا دارو نان آب فقر خشکسالی و خونه مستاجراست نه اون کشورا
یک بار آمریکا رو بردیم تا. صد سال جشن میگیریم وضعیت فوتبال هر سال بدتر میشه. تا جایی که بردن. ژاپن و کره ی جنوبی. یک آرزو میشه برامون
استیلی فقط همین یکارو کرد با بچه هاش حکم بازی میکنه
بازی های کی روش همه بهتر از این بازی بود
برعکس خوب خوابیدیم مهم نبود اصلا
الان مملکت پول نداره داره رو مردم فشار میاره فوتبال و کجای دلش بزاره
این چیه گل زدن استیلی رو براش سالگرد میگیرن هرسال خخخخخخ مگه مهمه
من چقدر گریه کردم از نفرت .از ایران متنفر بودم همیشه
بازی ایران استرالیا رفتن با کی روش به جام جهانی مردم نخوابیدن نه این بازی
کیروش پست جدید گذاشته از رفتنش با ایران به جام جهانی اکثر مردم گفتن برگرد
استیلی و آمریکا خخخخ
تا صبح خواب خنده ندیدیم آمریکا رو دوست داریم محصولات برنامه ویندوزش نصب در وسایل مردم و ادارات دولتی
توی عکس استیلی دست انداخته گردن بازیکن امریکایی بعد جوگیرش کردن
حالا اگه ۶تا ازشون بخوریم تو این جام چی
کیروش برنمیگرده
ایندفعه ممکنه ایران توسط اروپا-آمریکا،سوراخ باران شود!مگرفدراسیون ازخواب بیدارشود!!!!
متن زیبای بود از دوران امید مردم و جوانان
پاسخ ها
امید جوانان؟ دهه پنجاهیهای محدود و محروم هرگز امیدوار نبودند
جام جهانی امسال برای همه ایرانیها بیاد ماندنی خواهد شد
آنچنان متروپولی راه بیفته تو مسابقات جام جهانی برای ایران که بیا و ببین. گذشت اون زمانی که لااقل دلمون خوش بود تو ورزش به آمریکا غلبه کنیم. ایران ته جدولی.
استیلی با اون گل خودش و هفت پشتش بیمه کرد چاپلوس
واقعا ا سوراخیم اسال