چطور خرید ارزان تری برای خونه انجام بدم؟
برای ما ایرانی ها یک بخش مهم و ویژه خرج ها مربوط به تهیه مواد غذایی و خورد و خوراک مون میشه مخصوصا اگر شما اجاره نشین نباشین بین ۲۰ تا ۵۰ درصد هزینه ها به این بخش اختصاص پیدا میکنه.
برای ما ایرانی ها یک بخش مهم و ویژه خرج ها مربوط به تهیه مواد غذایی و خورد و خوراک مون میشه مخصوصا اگر شما اجاره نشین نباشین بین ۲۰ تا ۵۰ درصد هزینه ها به این بخش اختصاص پیدا میکنه. این مقدار هزینه از مجموع درآمد خانواده عدد قابل توجهیه که میشه با تکنیک های زیر کنترلشون کرد:
لیست خرید تهیه کنید
مهمترین و اولین قدم تهیه لیست خرید هست، این لیست به شما کمک میکنه که بی هدف و بادی به هر جهت برای خرید اقدام نکنید به هر مغازه ای سر نزنید و در نهایت خریدهای اضافه و غیر ضروری نداشته باشین. لیست ها به شما کمک میکنند تعداد و مارک مواد رو از قبل تعیین کنید.
یادتون باشه لیست ها رو نگه دارین و بعد از خرید هزینه هر دسته مواد رو کنارش یادداشت کنید. این به شما کمک میکنه در عرض کمتر از ۲ ماه بدونین چه موادی بیشترین هزینه ها رو دارن؟ آیا لازم و ضروری هستن؟ نمیشه به روش ارزانتری تهیه کرد؟ کجا به صورت عمده عرضه میشوند؟
یکباره خرید کنید
این روش بسیار خوبی است که یکباره خرید کنید، خیلی از خانواده ها مخصوصا کارمند جماعت سر ماه خرید های زیاد انجام میدهند. این یکی از تکنیک های مهم است البته با رعایت دو تا شرط یکی اینکه لیست رو تهیه کرده باشین و هدفمند یکباره خرید کنین و دوم اینکه انتخاب درست داشته باشین که از کجا خرید میکنین.
معمولا وقتی کم کم به سوپرمارکت میرین هر دفعه چشمتون به چیزهای غیر ضروری میافته، یکی دو تا خوراکی و تنقلات اضافی هم برمیدارین همین یعنی اضافه هزینه و اضافه وزن!!
میادین و بازارچه ها
در انتخاب محل خرید بسیار دقت کنین میادین میوه و تره بار بسیار عالی و فوق العاده هستند که میوه، سبزی، گوشت، مرغ، تخم مرغ، حبوبات، روغن و بسیاری مواد لازم خونه را با قیمت های بسیار ارزانتر از بیرون عرضه میکنند. اخیرا فروشگاه های زنجیره ای ۸ درصد مالیات بر ارزش افزوده میگیرند که توصیه میشه سعی کنین بهشون سر نزنین!
در هر یکی دو ماه معمولا بازارچه های محلی با تخفیف های خوب برگزار میشه که خوبه با لیست تون بهشون سر بزنید. البته باید دقت کنید چون بعضی افراد سودجو نه تنها ارزانتر نمیدن بلکه جنس های بی کیفیت هم ارائه میکنن.
قانون صرفه به مقیاس
یک مثال ساده از این قانون اینکه مثلا خود من معمولا وقتی سر کار هستم از بسکوییت یا کیک با چایی استفاده میکنم که هر روز هزینه ای حدود ۷۰۰ تا ۱۰۰۰ تومن داشته ولی جدیدا بسته های بزرگ بیسکوییت های خوشمزه با کنجد و سبزی معطر خریدم حدودا ۶۰۰۰ تومن که بیشتر از یک ماه استفاده کردم! این یعنی حدود ۲۰ هزار تومان ذخیره نقدی و کلی ذخیره زمان :) شما هم برای بچه ها در خونه همین کار رو انجام بدین البته اگر جای تنقلات در دسترس نیست!
قانون صرفه به مقیاس میگه اگر بتونی خریدهای بیشتری انجام بدی میتونی با چانه زنی، گرفتن تخفیف و کاهش هزینه های جانبی به صرفه تر خرید کنی. مثلا اگر شما بتونین چهار خانواده با هم برنج بخرید حتما تخفیف میگیرین و هزینه های حمل و رفت و آمدتون هم کاهش پیدا میکنه. فروشنده هم به شما اعتبار میده و سعی میکنه محصولات بهتری را دفعه های بعد در اختیارتون قرار بده.
ارسال نظر