برترین ها: هیچ روش مطمئنی برای استفاده از زبان بدن وجود ندارد. بسته به اینکه با چه کسی حرف می زنید و محیط چطور محیطی است، چه کاری انجام می دهید و چه می گویید، زبان بدن به طرق مختلفی تعبیر و تفسیر می شود. وقتی با رئیستان حرف می زنید، با وقتی که با همکاران یا دوستان خود حرف می زنید از زبان بدن متفاوتی استفاده می کنید. تغییر کوچکی در زبان بدن می تواند تأثیر بزرگی بر اطرافیان شما بگذارد. ولی قبل از آنکه شروع به تغییر زبان بدن خود کنید، باید زبان بدن خود را بشناسید. به نحوه ایستادن، نشستن و استفاده از دست ها و پاهایتان هنگام صحبت با افراد دقت کنید. یکی از بهترین راه ها برای شناخت زبان بدن تان، تمرین کردن جلوی آینه است. شاید به نظرتان خنده دار بیاید، ولی واقعاً به شما کمک می کند. بدین ترتیب متوجه می شوید که وقتی با دیگران صحبت می کنید چطور به نظر می رسید و چگونه از زبان بدنتان استفاده می کنید.
همچنین می توانید نحوه نشستن و ایستادن خود را مجسم کنید تا احساس راحتی و اعتماد به نفس داشته باشید یا نحوه برقرار ارتباط و صحبت با یک نفر را مجسم کنید. همکاران، دوستان، ستاره ها، الگوها و افرادی که فکر می کنید زبان بدن خیلی خوبی دارند و مهارت آنها در ارتباطات بالاست را زیر نظر بگیرید و آنها را تماشا کنید. ببینید آنها چه می کنند و چه نمی کنند. البته شما نباید خودتان را با دیگران مقایسه کنید. اینکه آنها زبان بدنشان بهتر از شماست دلیل نمی شود که انسان بهتری باشند. شما برای بهبود زبان بدن خود فقط به کمی زمان نیاز دارید.
شاید در ابتدا به نظرتان برسد که دارید ادای فرد دیگری را درمی آورید، ولی باید این کار را بکنید تا تبدیل به بخشی از شما شود و بدین ترتیب زبان بدن و مهارت های ارتباطی خود را بهبود ببخشید. از اینکه ادا دربیاورید یا نقش بازی کنید نترسید، زیاد تمرین کنید و روی خودتان نظارت داشته باشید تا تعادل خوبی پیدا کنید. در زیر توصیه هایی برایتان آورده ایم که به بهبود زبان بدن شما کمک می کنند.
۱. تماس چشمی
حتماً تماس چشمی برقرار کنید، ولی نباید زل بزنید و خیره نگاه کنید. اگر با چند نفر حرف می زنید، با همه تماس چشمی برقرار کنید تا ارتباط شما با آنها قویتر شود و مطمئن شوید که آنها به حرف های شما گوش می کنند. اگر تماس چشمی برقرار نکنید، ممکن است به نظر برسد که به خودتان مطمئن نیستید یا گیج شده اید و یا بی اعتنا هستید. در عین حال نباید بیش از حد تماس چشمی برقرار کنید زیرا ممکن است افراد از شما بترسند. اگر خجالتی و کمرو هستید، برقراری تماس چشمی در ابتدا برای شما سخت است، ولی وقتی به آن عادت کردید، برایتان راحت تر می شود.
2. دست ها، شانه ها و پاها
هرگز دست به سینه ننشینید و پایتان را روی پای دیگر نگذارید، زیرا این حالت نشستن حالتی تدافعی است. باید به شانه هایتان نیز توجه کنید. وقتی عصبی هستید، متوجه می شوید که شانه هایتان گرفته و کشیده می شود. سعی کنید شانه ها را با کمی تکان دادن و عقب و جلو بردن ریلکس کنید.
۳. سر
وقتی می خواهید اعتماد به نفس تان را نشان دهید یا می خواهید شما را جدی بگیرند، سرتان را بطور افقی و عمودی تراز نگه دارید. اگر می خواهید دوستانه رفتار کنید، گاهی سرتان را به نشانه تأیید حرکت دهید تا نشان دهید که در حال گوش دادن هستید. ولی زیاد این کار را تکرار نکنید.
4. دهان
حرکات دهان شما درباره شما سرنخ های زیادی می دهند و این فقط در زمانی که صحبت می کنید نیست. ما وقتی در حال فکر کردن هستیم یا نظرات خشمگینانه خود را فرو می خوریم، لب هایمان را به یک طرف کج می کنیم. افراد از روی این حرکات متوجه افکار ما می شوند، حتی اگر چیزی نگوئیم آنها احساس ما را می فهمند.
۵. راست بنشینید.
یاد بگیرید که به حالتی راحت و ریلکس، ولی راست بنشینید. اگر می خواهید صادقانه نشان دهید که به حرف های طرف مقابل گوش می کنید، باید کمی به جلو خم شوید. برای آنکه نشان دهید راحت هستید و اعتماد به نفس دارید، به عقب تکیه دهید. ولی زیاد خود را راحت و لمیده نشان ندهید، زیرا این حالت نشانه خودخواهی است و شما را دور و غیرصمیمی نشان می دهد.
6. فضا بگیرید.
وقتی با کسی حرف می زنید کمی فضا اشغال کنید. وقتی با پاهای باز می نشینید یا می ایستید، این نشان می دهد که اعتماد به نفس دارید و در کنار افراد احساس راحتی می کنید.
۷. لبخند بزنید و بخندید.
قیافه جدی به خود نگیرید. راحت باشید. وقتی کسی حرف خنده داری می زند، لبخند بزنید و حتی بخندید. اگر انسان مثبت اندیشی باشید، افراد تمایل بیشتری به گوش دادن به شما و بودن در اطرافتان دارند. البته نباید تنها کسی باشید که به جوک ها می خندد، زیرا در این صورت عصبی به نظر می رسید. وقتی به فردی معرفی می شوید، لبخند بزنید، ولی ادای لبخند زدن را درنیاورید. زیرا افراد می فهمند که لبخند شما مصنوعی است.
8. وول نخورید.
سعی کنید تا آنجا که می توانید حرکات اضافی و تیک های عصبی از خود نشان ندهید، مثلاً انگشت خود را روی میز نزنید و پاهایتان را تکان ندهید. وقتی می خواهید حرف تان را به طرف مقابل بزنید، وول خوردن حواس طرف مقابل را پرت می کند. آرام باشید و چند نفس عمیق بکشید. این یکی از مهمترین گام ها در جهت بهبود زبان بدن است.
۹. به صورتتان دست نزنید.
واقعیت این است که دست زدن به صورت (به خصوص به بینی) هنگام صحبت کردن، یکی از بدترین عاداتی است که باید آن را ترک کنید. البته ترک این عادت دشوار است، ولی برای بهبود زبان بدن بسیار ضروری است. لمس کردن صورت باعث می شود که عصبی به نظر برسید و در طول صحبت با طرف مقابل حواس او را پرت کنید.
10. از دست هایتان استفاده کنید.
بجای آنکه صورت خود را بخارانید یا با دست هایتان ور بروید و وول بخورید، یاد بگیرید که در طول مکالمه از دست هایتان طوری استفاده کنید که اعتماد به نفس شما را نشان دهند. می توانید از دست ها برای توضیح یا شرح ایده های خود استفاده کنید. البته نباید زیادی دست هایتان را تکان بدهید زیرا این کار برای مخاطب آزاردهنده است و حواس او را پرت می کند.
۱۱. آهسته حرکت کنید.
این مسئله برای همه امور صادق است. اگر به تند راه رفتن عادت کرده اید باید تمرین کنید که آهسته تر قدم بردارید. این باعث می شود که آرام تر باشید و اعتماد به نفس بیشتری داشته باشید. اگر کسی شما را مخاطب قرار می دهد، آرامتر سرتان را برگردانید. وقتی با کسی صحبت می کنید، تند صحبت نکنید. تند صحبت کردن نشان می دهد که کمبود اعتماد به نفس دارید و با تند حرف زدن ممکن است منظورتان را خوب تفهیم نکنید.
12. کل ستون فقرات خود را صاف نگه دارید.
بسیاری از ما با حالتی بسیار درست و پشت صاف می نشینیم یا می ایستیم. ولی بسیاری نیز نمی دانند که انتهای ستون فقرات به پشت سر می رسد، بنابراین گردن خود را به جلو خم می کنند. باید کل ستون فقرات را صاف نگه داشتن تا حالت جذاب تر و با اعتماد به نفس تری به بدن داد.
۱۳. نوشیدنی خود را پائین بیاورید.
نگه داشتن لیوان یا فنجان نوشیدنی به بدن نشانه ای از عدم اطمینان یا امنیت است. چیزی را جلوی سینه خود نگه ندارید زیرا این کار به شما حالتی تدافعی و غیرصمیمی می دهد. بنابراین باید نوشیدنی خود را پائین نگه دارید و آن را تا ناف خود پائین بیاورید. با این کار از خودتان اعتماد به نفس بیشتری نشان می دهید.
14. زیادی نزدیک یا زیادی دور نایستید.
اگر می خواهید به طرف مقابل سیگنال درستی نشان بدهید، به فاصله تا آنها اهمیت بدهید. اگر هنگام صحبت کردن زیادی نزدیک بنشینید، ممکن است "پررو" به نظر برسید و اگر زیادی دور باشید، "بی اعتنا" محسوب می شوید. اینکه افراد در چه فاصله ای از یکدیگر قرار می گیرند را به خوبی زیر نظر قرار دهید و اگر می بینید فردی هنگام صحبت با شما کمی عقب می رود، شما هم کمی به عقب بروید. هر کسی فضا و حریم شخصی خودش را دارد که نباید به آن تعدی شود.
۱۵. انعکاس
اگر در تلاشید تا زبان بدن خود را بهتر کنید، انعکاس آینه وار به شما کمک می کند. گاهی اوقات پیش می آید که وقتی با کسی میانه خوبی داریم و از او خوشمان می آید، به تدریج و بطور ناآگاهانه آینه ای از رفتار او می شویم. اگر مخاطب تان به جلو خم شد شما هم به جلو خم شوید، اگر دستانش را روی پاهایش گذاشت شما هم همین کار را بکنید. ولی سعی کنید در این کار افراط نکنید. زیرا قرار نیست آینه همه افرادی که با آنها ملاقات می کنید باشید.
16. نگرش مثبتی داشته باشید.
وقتی احساس مثبت و اعتماد به نفس بالایی دارید، این حالت در زبان بدن تان نیز مشخص می شود. به همین دلیل است که وقتی با کسی صحبت می کنید باید نگرش مثبت و ریلکسی داشته باشید. در واقع وقتی نوبت به زبان بدن و مهارت های ارتباطی می رسد، نگرش شما تفاوت زیادی ایجاد می کند.
تغییر دادن زبان بدن وقت و صبر زیادی لازم دارد، ولی در نهایت ارزشش را دارد. یکی از سخت ترین کارهایی که باید انجام دهید این است که اگر عادت دارید به پائین نگاه کنید، باید از این پس سرتان را بالا بگیرید. تماس چشمی در هر موقعیتی بسیار مهم است. هر روز کمی روی این مسائل کار کنید تا زبان بدن تان به تدریج بهبود یابد.
ارسال نظر