۱۰۶۳۷
۱ نظر
۵۰۲۶
۱ نظر
۵۰۲۶
پ

انواع بيماري‌هاي ناخن

شکستن ناخن و از دست رفتن زیبایی!

شايد به يقين بتوانيم بگوييم كه ناخن علاوه‌بر نقش حفاظتي كه دارد، زيبايي را به دست‌ها و پاها هديه مي‌كند.اين عضو خيلي حساس است و در بسياري از افراد زود‌به‌زود مي‌شكند و شايد مدت‌ها طول بكشد تا مجددا رشد كند! نگران نباشيد با كمي مراقبت بيشتر مي‌توانيد استحكام ناخن‌هاي‌تان را تضمين كنيد.

برترین مجله اینترنتی ایران



شايد به يقين بتوانيم بگوييم كه ناخن علاوه‌بر نقش حفاظتي كه دارد، زيبايي را به دست‌ها و پاها هديه مي‌كند. ضخامت اين عضو كوچك بدن، بين نيم تا ۴-۳ ميلي‌متر است و قابليت انحناي كمي دارد. ناخن‌ها از سلول‌هاي اپيدرمي شاخي تشكيل مي‌شوند و به جاي اين‌كه مثل ساير نقاط بدن بعد از پير شدن از بين بروند، به يك ساختمان سخت و حفاظتي تبديل مي‌شوند. اما جالب است كه اين عضو خيلي حساس است و در بسياري از افراد زود‌به‌زود مي‌شكند و شايد مدت‌ها طول بكشد تا مجددا رشد كند! نگران نباشيد با كمي مراقبت بيشتر مي‌توانيد استحكام ناخن‌هاي‌تان را تضمين كنيد.


اسرار ناخن

ناخن نيز مانند هر عضو ديگري از بدن،‌ در معرض بسياري از عوامل بيماري‌زا قرار دارد؛ باكتري‌ها، قارچ‌ها،‌ ويروس‌ها،‌ عوامل شيميايي، فيزيكي و... و گاه، يك عامل بيماري‌زا تنها ناخن را مورد تهاجم قرار مي‌دهد و در آن ايجاد بيماري مي‌كند و گاهي يك بيماري كه قسمت‌هاي ديگر بدن را مبتلا كرده، به ناخن نيز گسترش پيدا مي‌كند. با اين وجود مي‌توان گفت، بيماري‌هاي ناخن خيلي شايع نيستند و شايد رايج‌ترين آن مشكلات عفونت قارچي ناخن باشد. عفونت قارچي ناخن به معناي تهاجم قارچ‌هاي بيماري‌زا به آن است و در اثر آلودگي به‌خصوص در مراكز تفريحي مانند استخر و كنار دريا، پابرهنه راه رفتن در مناطق خيس، تماس با فرد مبتلا و بالاخره در سال‌ 77 با گذاشتن ناخن مصنوعي و انواع كاشت ناخن‌ها ايجاد مي‌شود.


مراقب علائم ظاهري باشيد!

درست است كه بيماري‌هاي ناخن چندان رايج نيستند اما همين عضو كوچك مي‌تواند دردسرهاي بزرگي بيافريند. هميشه حالت و وضعيت ظاهري ناخن‌هاي‌تان را بررسي كنيد و به قول معروف، خودتان در وهله اول آن‌ها را معاينه كنيد. در صورتي‌كه هرگونه علامت عجيب و غريبي روي سطح ناخن مي‌تواند يك زنگ خطري جدي باشد. ناخن سالم سفت و سفيد است و صدف ناخن (كه درواقع همان سطح رويي ناخن است) هيچ‌گونه علامتي ندارد. شكنندگي و ورقه ورقه شدن ناخن، خطوط برجسته‌ عمودي بر سطح ناخن، فرورفتگي ناخن، خطوط هلالي شكل روي ناخن و سفيدك زدن روي ناخن هر يك مي‌تواند از علائم خطرناكي محسوب شود كه سلامت ناخن شما را به خطر انداخته و گاهي اين خطر متوجه عملكرد ساير اعضاي بدن نيز است.





روغن زيتون و آبليمو، دوست ناخن شما

تغذيه ناخن‌ها يكي از مهم‌ترين روش براي جلوگيري از شكنندگي و تقويت آن‌هاست. براي اين منظور شما مي‌توانيد از لوسيون و كرم‌هاي مرطوب‌كننده سبك مخصوص پوست دست و ناخن استفاده كنيد. كافي است هفته‌اي ۳ تا ۴ بار آن را روي دست و ناخن بماليد و به مدت چند دقيقه ماساژ دهيد. يك نسخه خانگي ساده نيز مي‌تواند جايگزين مناسبي براي اين لوسيون‌ها باشد. كمي روغن زيتون و آبليمو را در ظرفي بريزيد. ناخن‌هاي‌تان را به مدت چند دقيقه در اين محلول قرار داده سپس خوب ماساژ دهيد. اين كار را چندبار تكرار كرده و بعد از آن ناخن‌هاي‌تان را با صابون بشوييد. از اين محلول چندبار در هفته استفاده كنيد تا شاهد معجزه آن شويد.



پيشگيري از قارچ ناخن

معمولا عفونت ناخن بيشتر در فصل تابستان ديده مي‌شود، علت هم چيزي نيست جز اين‌كه افراد از استخر و ساحل دريا استفاده مي‌كنند. حواس‌تان باشد قارچ ناخن خبر نمي‌دهد!‌ علامت اين نوع عفونت معمولا با جدا شدن يك قسمت كوچك از سطح ناخن آغاز مي‌شود و بعدا در اين قسمت جدا شده ماده زردرنگي جمع مي‌شود كه اين مسئله هم باعث جدايي بيشتر ناخن از بسترش مي‌شود. اين علائم معمولا بدون درد است مگر اين‌كه كفش‌هاي تنگ استفاده كنيد كه در اين صورت مي‌تواند با كمي درد همراه باشد. براي پيشگيري از قارچ ناخن‌ها بايد:

۱- در مكان‌هاي عمومي مانند كنار دريا، استخر و سونا حتما از دمپايي و حوله‌ شخصي استفاده كنيد.
2- در مناطق خيس و مرطوب، پابرهنه راه نرويد و از دمپايي‌ جلو بسته شخصي استفاده كنيد.
۳- پاها را هميشه خشك نگه داريد و در لابه‌لاي انگشتان (به‌خصوص در فصل گرم) از پودربچه براي تبخير بيشتر عرق پا استفاده كنيد.
4- از حوله خيس استفاده نكنيد، بهتر است چندحوله كوچك همراه داشته باشيد تا اگر يكي خيس شد، از حوله ديگري كه خشك است، استفاده كنيد.
۵- در بسياري از اوقات، حتي كلر موجود در استخرهاي عمومي هم نمي‌تواند مانع جلوگيري از ابتلاي قارچ ناخن شود. بلافاصله پس از شنا، پاها را با صابون شسته و خشك كنيد.




شكنندگي ناخن در گفت‌وگو با دكتر بهروز باريك‌بين، متخصص پوست و مو

  • اصلي‌ترين علت مشكلات ناخن
يكي از شايع‌ترين مشكلات ناخن كه افراد به‌خصوص خانم‌ها از آن گله‌مندند، شكل شكنندگي ناخن‌هاست. مهم‌ترين عامل ايجاد كننده شكنندگي ناخن‌ها، تماس مكرر با آب و مواد شوينده و نيز مواد شيمايي خشك‌كننده (هيدراته كننده) است. بايد براي پيشگيري از اين مشكل به بيماران توصيه كرد، از تماس زياد با ‌آب پرهيز كنند و در حين انجام كارهاي روزمره خانه با پوشيدن دستكش‌هاي پلاستيكي روي دستكش‌هاي نخي نازك، از دست‌ها و ناخن‌هاي خود مراقبت كنند و از تماس با مواد شيميايي هيدراته كننده مثل حلال‌هاي لاك ناخن و انواع شوينده‌ها جلوگيري كنند.
  • درمان شكنندگي ناخن
اولين اصل در درمان شكنندگي ناخن،‌ پرهيز از عوامل آسيب‌رسان،‌ مثل شست‌و‌شوي زياد و در تماس بودن با مواد شوينده و نيز استفاده كردن از حلال‌هاي لاك ناخن است. براي اين منظور، عموما از چرب‌كننده‌ها و نرم‌كننده‌هاي حاوي اوره يا اسيدلاكتيك استفاده مي‌شود كه خاصيت نرم‌كنندگي ناخن را دارند. اين تركيبات، بهتر است بعد از اين‌كه ناخن‌ها ۱۰ تا ۲۰ دقيقه در آب ولرم قرار گرفتند، استعمال شود، اما بايد توجه داشت كه امكان رخداد حساسيت و آلرژي تماس به اين تركيبات، هميشه وجود دارد. از نظر داروهاي خوراكي، مصرف بيوتين به مدت حداقل ۶ ماه براي بهبود شكنندگي ناخن موثر گزارش شده است. در بيماران درمان شده با بوتين، ضخامت سطح ناخن تا ۲۵ درصد نيز افزايش يافته است.


براي آن‌كه ناخن‌تان نشكند

و اما مراقبت‌هاي اوليه نقش مهمي در حفظ سلامت ناخن دارند. دانستن علت شكستگي ناخن به چگونگي و نحوه مراقبت از آن كمك بسياري مي‌كند. دوري از استرس و اضطراب، محافظت از ناخن، دنبال كردن رژيم غذايي مناسب و هرگونه مراقبت بهداشتي ديگر مي‌تواند در جلوگيري از شكنندگي ناخن موثر باشد. ناخن نيز مانند مو از فيبرهاي بلندي كه پروتئين كراتين هستند، تشكيل شده كه به عنوان محافظي براي بخش انتهايي ناخن به شمار مي‌آيد. كراتين باعث سخت شدن ناخن‌ها مي‌شود. جالب است بدانيد، در بسياي از افراد، زود شكستن ناخن و ضعيف بودن آن ارثي است و اما بد نيست، اين افراد مراقبت‌هاي اوليه در اين زمينه را جدي‌تر بگيرند:

1- هنگام شستن ظروف از دستكش استفاده كنيد.
۲- رژيم غذايي سرشار از انواع ويتامين‌ها و املاح معدني را دنبال كنيد.
3- در صورت نياز از محصولات بهداشتي و تقويت‌كننده‌هاي ناخن استفاده كنيد.
۴- بعد از هربار تماس دست‌هاي‌تان با آب، از كرم مرطوب‌كننده قوي استفاده كنيد و آن را روي پوست و ناخن‌هاي‌تان ماساژ دهيد.
5- بيش از هفته‌اي يك‌بار از استون استفاده نكنيد. سعي كنيد در صورت نياز از لاك پاك‌كن كه فاقد تركيبات قوي آستون است، استفاده كنيد.
۶- ناخن‌هاي‌تان را در يك جهت سوهان بكشيد و از سوهان فلزي استفاده نكنيد. يك سوهان نرم مي‌تواند به خوبي ناخن‌هاي‌تان را حالت دهد.
7- اين را بدانيد كه گرما و سرماي شديد سلامت ناخن‌هاي شما را تهديد مي‌كند پس تا حد امكان آن‌ها را در برابر گرما و سرماي شديد محافظت كنيد.




تغذيه سالم و مناسب

بهترين درمان براي رفع شكنندگي ناخن، دنبال كردن يك رژيم غذايي خوب و سالم است. پرهيزهاي غذايي، نه تنها عامل جلوگيري از رشد ناخن‌هاست بلكه باعث ضعيف‌تر شدن هرچه بيشتر آن‌ها نيز مي‌شود. براي اين‌كه ناخن‌هاي زيبا، سالم و مقاوم داشته باشيد، يك رژيم غذايي سرشار از انواع مواد معدني (كلسيم، گوگرد، آهن، مس، منيزيم و يد) و نيز ويتامين‌ها را دنبال كنيد. كلسيم براي استقامت و استحكام ناخن‌ها ضروري است. گوگرد نيز در استحكام ناخن‌ها موثر بوده و اما خانواده ويتامين‌ها هم كه ديگر جاي خود را دارند. ويتامين A به رشد ناخن كمك مي‌كند، ويتامين C مقاومت ناخن‌ها را در برابر عفونت‌ها تقويت مي‌كند و ويتامين B نيز به جلوگيري از رشد قارچ و پيشگيري از بيماري‌هاي ناخن و پوست كمك مي‌كند.

اختصاصی مجله اینترنتی برترین ها Bartarinha.ir

مجله اینترنتی برترین ها


پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • حمید 2

    مرسی خوب بود.

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج