هاشمیطبا: میخواستم به ورزش برگردم، اجازه ندادند!
از آخرین سمت مصطفی هاشمی طبا در ورزش ایران بیش از ١٠سال میگذرد اما هنوز هم خیلی از اهالی ورزش از این مدیر باسابقه به نیکی یاد میکنند.
از اتفاقات روزهای اخیر پیرامون انتخابات کمیته ملی المپیک باخبر هستید؟
بله، خبرها را شنیدم و تعجب کردم. مشخص نیست متر و معیار دوستان در کمیته ملی المپیک برای انتخاب کارشناسان خبره چه بوده است. به هرحال تصمیمی است که گرفته شده و من هم کارهای نیستم که بخواهم نظری بدهم.
شما انتظار داشتید که جزو کارشناسان خبره قرار بگیرید؟
اگر امثال من، نصرالله سجادی و بهرام افشارزاده در میان کارشناسان خبره نباشیم، باید تعجب کنید. من قطعا انتظار داشتم که در لیست کارشناسان خبره کمیته ملی المپیک باشم، چون چند دوره ریاست این کمیته با من بوده است. اصلا بحث انتخابات جداست و بازنشستگی من هم ماجرای دیگری دارد. همین حالا ٢نفر از بازنشستگان در لیست کارشناسان خبره هستند.
پس اگر کارشناس خبره میشدید، قصد حضور در انتخابات را هم داشتید؟
بله، من آمادگی داشتم که برای انتخابات ثبتنام کنم اما نمیتوانم به زور بگویم که مرا بهعنوان کارشناس خبره انتخاب کنید. حتما دیگران از من خبرهتر بودند و من هم خیلی از کارها را بلد نبودم که در این لیست قرار نگرفتم. همانطور که قبل از این هم گفتم، اصلا بحث انتخابات جداست. مگر من و افرادی مثل سجادی و افشارزاده که سابقه طولانی در امور المپیک دارند، چه راهی برای حضور در انتخابات داریم؟ من عضو IOC بودم و خدا به من لطف داشته که توانستم خدماتی در گذشته برای ورزش کشور انجام دهم اما افرادی انتخاب شدند که حتی با ورزش آشنایی ندارند.
شما به آییننامهای که برای ثبتنام نامزدها وجود دارد انتقاد دارید؟
این آییننامه غیرقانونی است. ٤سال قبل هم انتخابات را با چنین آییننامهای برگزار کردند، درحالی که از سوی معاون حقوقی رئیسجمهوری رد شده بود. دوستان در کمیته ملی المپیک نشستند و برای خودشان آییننامهای نوشتند که به جز روسای فدراسیونها فقط کارشناسان خبره بتوانند برای انتخابات ثبتنام کنند. این کارشناسان هم از سوی همان مسئولان کمیته ملی المپیک انتخاب میشوند. محمود گودرزی، وزیر ورزش وقت آن زمان بدون توجه به ردشدن این آییننامه از سوی معاون حقوقی رئیسجمهوری، انتخابات را برگزار کرد تا همانطور که میخواهد، نفرات در انتخابات معرفی شوند.
در این دوره چرا تغییری در آییننامه انتخاباتی به وجود نیامد؟
٤سال گذشته و تازه یکماه مانده به انتخابات یادشان افتاده تا آییننامه را اصلاح کنند و هنوز هم آن را رسانهای نکردند. در واقع سلطانیفر نیز تصمیم گرفته تا مثل ٤سال قبل با همان شکل انتخابات برگزار شود که خلاف قانون است.
در واقع شما معتقدید که برگزاری انتخابات کمیته ملی المپیک با آییننامه فعلی غیرقانونی است؟
بله، غیرقانونی است اما در مملکت ما خیلی از مسائل به یکباره قانونی میشود! همان ٤سال قبل که معاون رئیسجمهوری آییننامه را رد کرد و انتخابات را برگزار کردند، چطور هیچکس نبود این ماجرا را پیگیری کند؟ اینبار هم همان اتفاقات میافتد، چون هیچ فردی نیست که روی کار آقایان نظارت کند و هر کاری دلشان بخواهد میکنند. با این شرایط که حرف معاون حقوق رئیسجمهوری جدی گرفته نمیشود، دیگر من چه کاری میتوانم انجام بدهم؟
از میان ٥ کارشناس خبرهای که انتخاب شدند، به جز مشحون و کفاشیان که در ورزش قهرمانی دارای سابقه هستند، ٣نفر دیگر سابقه چندانی ندارند.
دقیقا همینطور است اما حتما دوستان سابقهای را دیدند که ما نمیدانیم. من حرفم این است که اگر کسی را میخواهند بهعنوان گزینه خود در انتخابات کمیته ملی المپیک مطرح کنند، خیلی راحت و صریح بگویند. مثلا بگویند که رئیسجمهوری میخواهد بیاید و رئیس کمیته ملی المپیک شود یا گزینهای را معرفی کرده است. در آن صورت همه میپذیرند و خیلی راحت به گزینه مدنظر رأی میدهند اما وقتی میگویند فلان فرد کارشناس خبره است و چنین نامی را به او اطلاق میکنند، ماجرا فرق دارد. یک کارشناس خبره تعریف دارد و اینطور نیست که هر کسی را بتوانیم انتخاب کنیم.
گفته میشود صالحیامیری به ورزش علاقه داشته و به همین خاطر بهعنوان کارشناس خبره انتخاب شده است. آیا هر فردی علاقه داشته باشد، میتواند وارد ورزش شود؟
این را دیگر باید از مسئولان کمیته ملی المپیک بپرسید. حتما او با علاقهای که دولت و وزارت ورزش نشان دادهاند، به انتخابات ورود کرده است. حتما صالحیامیری از من کارشناس خبرهتری بوده که انتخاب شده است!
به نظر میرسد صالحیامیری گزینه نهایی است و کمیته المپیک و وزارت ورزش هم با یکدیگر به توافق رسیدند؟
بله، اینطور که پیداست، کمیته ملی المپیک و وزارت ورزش با یکدیگر هماهنگ هستند. آنها طبق قانون عمل نمیکنند و هرکاری که دلشان بخواهد، انجام میدهند.
برخی هم معتقدند صالحیامیری با وجود اینکه سابقه ورزشی چندانی ندارد، به خاطر نفوذ در دولت و نزدیکبودن به رئیسجمهوری گزینه مناسبی است؟
قبل از این هم گفتم، اگر قرار است فردی به این شکل رئیس کمیته ملی المپیک شود، باید صریح بگویند که گزینه دولت است. اینکه صالحیامیری با نام کارشناس خبره وارد انتخابات میشود، نکته قابل بحث محسوب میشود. کسی که اصلا در ورزش نبوده و نمیداند المپیک چیست، چطور میتواند خبره ورزشی باشد؟
با این وضع ما بار دیگر میتوانیم مصطفی هاشمیطبا را در ورزش و پستهای مدیریتی ببینیم؟
فعلا که سر نخواستن من دعواست! به نظر میرسد برخی از دوستان مرا مانعی برای کار خودشان میبینند. من هم با این وضع اصراری به حضور ندارم، چون ٤سال قبل نیز همین کار را کردند. در دوره قبلی نیز وقتی به حضور در انتخابات علاقه نشان دادم، موانعی ایجاد کردند که نتوانم نامزد شوم و هرکسی که دلشان خواست را آوردند. من کار خودم را در این ورزش کردهام و دیگر احتیاجی به این سمتها ندارم.
نظر کاربران
پدرجان برو استراحت کن ناسلامتی 30سالته به روحانی هم رای بده