۳۹۵۱۸۷
۵۰۰۴
۵۰۰۴
پ

ضربه مهلک به ورزش ایران

بار دیگر اتفاقاتی در مجامع بین‌المللی رخ داده که به ضرر ورزش ایران است و شاید مسئولان ورزش کشور نیز به دلیل نداشتن قدرت و نفوذ کافی نتوانند مانع این اتفاق شوند.

روزنامه شهروند: بار دیگر اتفاقاتی در مجامع بین‌المللی رخ داده که به ضرر ورزش ایران است و شاید مسئولان ورزش کشور نیز به دلیل نداشتن قدرت و نفوذ کافی نتوانند مانع این اتفاق شوند. ماجرا از این قرار است که شورای المپیک آسیا مصوبه‌ای در نشست اخیر خود در ویتنام داشته که البته نه‌تنها به ضرر ایران است، بلکه خیلی از کشورهای قدرتمند آسیا از این تصمیم متضرر می‌شوند. هر چند که کمیته ملی المپیک ایران تغییر قوانین بازی‌های آسیایی را تکذیب می‌کند ولی اگر این تصمیم‌ها عملی شوند، به ورزش ایران ضربه‌ای مهلک وارد خواهد آمد.

فقط ٢ نماینده در رشته‌های انفرادی

نشست هیأت رئیسه شورای المپیک آسیا در حاشیه برگزاری بازی‌های ساحلی آسیا در ویتنام برگزار شد و مصوبه‌های مهمی درون خود داشت. طبق گزارشی که سایت شورای المپیک آسیا منتشر کرده، در این نشست که کیومرث‌هاشمی و شاهرخ شهنازی، رئیس و دبیرکل کمیته ملی المپیک نیز در آن حاضر بودند، تصمیم غیرمنتظره‌ای درباره شکل برگزاری بازی‌های آسیایی اتخاذ شده است. طبق تصمیم اعضای شورای المپیک آسیا، از این پس در رشته‌های انفرادی بازی‌های آسیایی هر کشور فقط می‌تواند ٢ نماینده داشته باشد. این بدان معناست که در رشته‌هایی مثل کشتی، کاراته و... هر کشور ازجمله ایران نمی‌تواند بیش از ٢ نماینده اعزام کند. این تصمیم به دلیل تعداد زیاد شرکت کنندگان در این بازی‌ها اتخاذ شده و مشخص نیست به چه شکلی اجرایی خواهد شد.

ایران متضرر می‌شود

از آنجایی که ایران همواره در بازی‌های آسیایی و المپیک فقط در چند رشته محدود انفرادی توانسته مدال‌آوری کند، مصوبه اخیر شورای المپیک آسیا قطعا به ضرر ورزش کشورمان خواهد بود. مثلا کشتی آزاد که در بازی‌های آسیایی ٢٠١٤ توانست ٤ مدال طلا کسب کند، می‌تواند به انتخاب خودش فقط در ٢ وزن نمایندگانی را به بازی‌های آسیایی اعزام کند که این موضوع با کاهش شدید تعداد مدال‌های ایران همراه خواهد شد. در دوره‌های اخیر بازی‌های آسیایی ایران در رشته‌هایی مثل کاراته، کشتی، وزنه برداری، ووشو و تکواندو توانسته بیش از ٢ مدال کسب کند و بار اصلی مدال آوران کاروان ایران نیز به دوش این رشته‌ها بوده است. با قانون جدید قطعا تعداد مجموع مدال‌های ایران کاهش پیدا می‌کند اما اگر بخواهیم به شکل داخلی به مسأله نگاه کنیم، خبر خوبی روز گذشته به گوش ورزش دوستان ایرانی نرسید.

کمیته المپیک تکذیب کرد!

با این‌که نشست شورای المپیک آسیا روزهای شنبه و یکشنبه در ویتنام با حضور مسئولان کمیته المپیک ایران برگزار شد اما تا دیروز هیچ اطلاعیه از سوی کمیته ملی المپیک دراین‌باره منتشر نشد. دیروز بعد از گزارشی که شورای المپیک آسیا درباره قانون جدید بازی‌های آسیایی منتشر کرد، سایت کمیته ملی المپیک به این مسأله واکنش نشان داد و به نوعی آن را تکذیب کرد: «به هیچ وجه موضوع حضور محدود به ٢ نفر کشورهای شرکت‌کننده در هر رشته ورزشی بازی‌های آسیایی مطرح نبوده، بلکه منظور این بوده است که از هر کشور بیش از دو نفر در هر ماده ورزشی (نه رشته ورزشی) نمی‌توانند شرکت کنند. این موضوع قبلا در کتابچه‌های فنی رشته‌های انفرادی به‌طور مجزا درج می‌شد و امر جدیدی نیست ولی از هم اکنون بعنوان یک اصل کلی مطرح است. اکنون با توجه به متن درج شده در سایت شورای المپیک آسیا و اشتباه در استفاده از کلمه sport (رشته ورزشی) به جای event (ماده ورزشی)، مکاتبه لازم از سوی کمیته ملی المپیک با شورای المپیک آسیا انجام شده است.»

فرصتی که ایران از دست داد

یکی دیگر از مصوبه‌های شورای المپیک آسیا که نشان می‌دهد نداشتن کرسی‌های بین‌المللی به ضرر ایران تمام می‌شود، انتقال مقر شورای المپیک آسیا از کویت به ٥ کشور است. به خاطر اختلاف دولت کویت با شورای المپیک آسیا، در نشست مذکور مصوب شد مقر این شورا از کویت به ٥ کشور دیگر داده شود. شهرهای بانکوک، آلماتی، دهلی، نانشا و لوزان ٥ شهری هستند که مقرر شده دفاتر شورای المپیک آسیا در آن‌جا مستقر شوند. این درحالی است که ایران می‌توانست از این فرصت استفاده کرده و با رایزنی لازم تهران را به‌عنوان یکی از دفاتر پایگاه ورزش آسیا معرفی کند. کمیته المپیک کشورمان به این مسأله نیز اینطور واکنش نشان داد: «با توجه به مشکلات اخیر شورای المپیک آسیا با دولت کویت، در این نشست تصمیم بر این گرفته شد که بصورت موقت دفاتری در هر منطقه در محل حضور نایب‌رئیس آن منطقه تشکیل شود. بر همین اساس و با توجه به این‌که نایب‌رئیس منطقه آسیایی میانه یک قزاقستانی است، دفتر موقت منطقه آسیای میانه در آلماتی قزاقستان خواهد بود.»

هاشمی‌طبا: ورزش آسیا تضعیف می‌شود

مصطفی‌هاشمی‌طبا، رئیس سابق کمیته ملی المپیک درباره مصوباتی که روی سایت شورای المپیک آسیا درج شده، می‌گوید: «در صورتی که این مصوبات دقیق و بدون اشتباه درج شده باشد، به نظر می‌رسد هدف شورای المپیک آسیا از قانون کاهش سهمیه‌های انفرادی هر کشور، کمک به کشورهای ضعیف‌تر باشد. این‌که هر کشوری در هر رشته انفرادی تنها دو ورزشکار داشته باشد، باعث تضعیف کلی مسابقات خواهد شد. با این کار شاید تعداد شرکت‎‌کنندگان به یک چهارم برسد و این امر باعث می‎شود کشورهای آسیا سرمایه‌گذاری کمتری در بازی‎های آسیایی داشته باشند.» وی همچنین درباره تقسیم مقر شورای المپیک آسیا بین ٥ کشور می‌افزاید: «این نشان از فروپاشی شورای المپیک آسیا دارد. مقر شورای المپیک آسیا باید در یک جا باشد نه این‌که به پنج کشور داده شود. این مقر خاصیتی ندارد، ضمن این‌که ایران در معادلات عرب‎ها کنار گذاشته شده است. اگر این کار صورت می‎گرفت کشورهای حوزه خلیج فارس بر علیه شیخ احمد و شورای المپیک آسیا موضع می‎گرفتند.»

زنگ خطر برای ورزش ایران

با این‌که کمیته ملی المپیک کشورمان مصوبه جدیدی که روی سایت شورای المپیک آسیا منتشر شده را تا حدودی رد کرده اما قطعا تغییراتی در نحوه برگزاری بازی‌های آسیایی به وجود آمده است که باید سریعا به اطلاع تمام فدراسیون‌ها برسد. از سوی دیگر این‌که ایران جزو ٥ کشور میزبان مقر شورای المپیک آسیا هم نیست، می‌تواند یک خطر جدی برای ورزش کشورمان محسوب می‌شود. نداشتن کرسی در مجامع بین‌المللی همچنان به ورزش ایران لطمه می‌زند و هیچ‌کس هم به فکر نیست.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج