۳۳۹۰۲۰
۵۰۰۸
۵۰۰۸
پ

شرایط کاروان ایران در المپیک ۲۰۱۶

در فاصله کمتر از ٢ ماه تا فرارسیدن مسابقات المپیک ریودوژانیرو تمام علاقه‌مندان به ورزش وضع تیم‌های المپیکی را دنبال و مسئولان و ورزشکاران نیز آخرین شانس‌های خود را برای کسب سهمیه آزمایش می‌کنند.

روزنامه شهروند: در فاصله کمتر از ٢ ماه تا فرارسیدن مسابقات المپیک ریودوژانیرو تمام علاقه‌مندان به ورزش وضع تیم‌های المپیکی را دنبال و مسئولان و ورزشکاران نیز آخرین شانس‌های خود را برای کسب سهمیه آزمایش می‌کنند. با این‌که طبق گفته مسئولان کمیته ملی المپیک رکورد تعداد ورزشکاران حاضر در کاروان ایران شکسته شده اما بازهم امیدهایی برای کسب سهمیه و رسیدن تعداد ورزشکاران به بالای ٦٠نفر وجود دارد. باید دید این افزایش تعداد ورزشکاران درنهایت به مدال‌آوری بیشتر هم می‌انجامد یا خیر.

مقایسه با ٤ دوره اخیر

باتوجه به صعود تاریخی تیم‌ملی والیبال به المپیک تعداد ورزشکاران حاضر ایران در المپیک ٢٠١٦ به ٥٩ نفر رسید تا از این حیث در تاریخ ورزش کشورمان رکورد جدیدی ثبت شود. به گفته کیومرث ‌هاشمی، رئیس کمیته ملی المپیک کسب سهمیه در والیبال به اندازه ١٢ سهمیه ارزش دارد. در المپیک ٢٠٠٠ سیدنی کاروان کشورمان با ٣٥ ورزشکار شرکت کرد، در المپیک ٢٠٠٤ آتن به تعداد ورزشکاران ٣ نفر افزوده شد و ٣٨ نفر جواز حضور در این کشور اروپایی را گرفتند، در المپیک ٢٠٠٨ مجوز ٥٥ ورزشکار ایرانی برای سفر به پکن با توجه به صعود تیم‌ملی بسکتبال صادر شد تا شاهد رشد قابل توجه تعداد ورزشکاران کشورمان باشیم و در المپیک ٢٠١٢ که هیچ رشته تیمی در کاروان ایران حضور نداشت، ٥٣ نفر به لندن رفتند.

المپیکی‌ها را بشناسید

تاکنون ٥٩ سهمیه در ١٣ رشته به دست آمده و این امکان وجود دارد ٢ رشته دیگر یعنی شنا و بسکتبال بتوانند مجوز حضور در برزیل را به دست آورند. تکواندو(٤سهمیه)، کشتی(١٢سهمیه)، وزنه‌برداری(٥سهمیه)، تیراندازی(٥سهمیه)، تیراندازی با کمان(یک‌سهمیه)،دوومیدانی(٧ سهمیه)، بوکس(یک‌سهمیه)، دوچرخه‌سواری(٣سهمیه)، جودو(٣سهمیه)، شمشیربازی(٢سهمیه)، تنیس روی میز(٣سهمیه)، قایقرانی(یک‌سهمیه) و والیبال(١٢سهمیه) تعداد سهمیه‌هایی است که در این ١٣ رشته به دست آمده است.

سهمیه‌های لحظه آخری

نسبت به دوره گذشته رشته‌هایی همچون بوکس و دوومیدانی با کاهش سهمیه روبه‌رو بوده‌اند. به‌عنوان مثال بوکس در المپیک ٢٠١٢ توانست ٤ ورزشکار را راهی لندن کند اما فعلا فقط احسان روزبهانی از این رشته توانسته مجوز حضور در المپیک ٢٠١٦ را به‌دست‌آورد. از سویی در رشته دوومیدانی در دوره قبلی ١٠سهمیه کسب شده بود که تا الان با کاهش ٣ سهمیه‌ای مواجه بوده است، اگرچه نفراتی همچون مریم طوسی امید زیادی به کسب سهمیه در این رشته دارند. تیم تیراندازی با کمان نیز چند تورنمنت را در پیش دارد تا بتواند سهمیه‌های بیشتری به‌دست‌آورد چون به جز زهرا نعمتی که یک ورزشکار معلول محسوب می‌شود، کمانداران ایران در رشته ریکرو موفق به کسب سهمیه نشده‌اند. قایقرانی نیز با افت شدیدی مواجه شده و مهسا جاور تنها المپیکی این رشته تا امروز بوده است. البته باید به رقابت‌های انتخابی بسکتبال نیز اشاره کرد که البته بعید به نظر می‌رسد تیم کشورمان در برابر قدرت‌های بزرگ جهان حرف زیادی برای گفتن داشته باشد.

افزایش سهمیه، نه افزایش مدال

در دوره قبلی المپیک کاروان ایران توانست با ١٢ مدال بهترین نتیجه تاریخ کشورمان در این رویداد بزرگ را رقم بزند. این درحالی است که در المپیک ٢٠٠٨ پکن با وجود داشتن ٢ سهمیه بیشتر کاروان کشورمان فقط ٢ مدال کسب کرده بود و یکی از بدترین نتایج تاریخ خود را رقم زد. بنابراین نمی‌توان افزایش تعداد سهمیه‌ها را نشانه‌ای برای افزایش تعداد مدال‌ها دانست، حتی در المپیک ٢٠٠٤ که کاروان ایران فقط ٣٨ ورزشکار را در خود جای داده بود، با ٢ طلا، ٢ نقره و ٢ برنز به کار خود پایان داد که به مراتب نتیجه بهتری از دوره بعدی آن در المپیک پکن بود.

٢ ماه سرنوشت‌ساز

با این‌که افزایش تعداد سهمیه‌های المپیکی خبر خوبی برای ورزش ایران است اما محدودیت‌های مالی، مشکلات زیادی را برای کاروان ایران به وجود آورده است. لغو برخی اعزام‌ها و پرداخت‌نشدن پاداش‌ها باعث شد تا کیومرث‌هاشمی، رئیس کمیته ملی المپیک در نشست دوشنبه هفته گذشته با معاون اول رئیس‌جمهوری درخواست اختصاص ١٠‌میلیارد تومان به شکل اضطراری به کاروان ایران کند. این درخواست که با استقبال جهانگیری همراه بود، موجب شد تا ورزشکاران کشورمان بیش از پیش به آینده امیدوار باشند. این‌که در گام اول برخی رشته‌ها با حمایت مسئولان بتوانند تعداد سهمیه‌های خود را افزایش دهند، مهم‌ترین نکته در شرایط فعلی است. در گام دوم نیز حمایت از تیم‌های المپیکی به‌ویژه رشته‌های مدال‌آور می‌تواند خیلی از معادلات را در همین مدت زمان کوتاه تغییر دهد.

در انتظار رکوردشکنی دوباره

با این‌که برخی مدال‌آوران دوره قبلی در شرایط آرمانی به سر نمی‌برند اما امید مسئولان و مردم به ظهور پدیده‌های جدید در میان ورزشکاران اعزامی کشورمان به برزیل است. امثال بهداد سلیمی، احسان حدادی و حمید سوریان که تک‌ستاره‌های ورزش ایران محسوب می‌شدند، به دلایل مختلف در شرایطی که ٤‌سال قبل قرار داشتند، نیستند اما شاید پدیده‌هایی چون حسن یزدانی، فرزان عاشورزاده و حتی بانوانی چون الهه احمدی و زهرا نعمتی جای این بزرگان را پر کرده و بتوانند تعداد مدال‌های کشورمان را به میزان دوره قبلی برسانند. با کسب بیش از ١٢ مدال، المپیک ٢٠١٦ نیز می‌تواند به یک نقطه عطف در تاریخ ورزش ایران تبدیل شود. به‌هرحال از کاروانی که احتمالا نزدیک به ٦٥ورزشکار در آن حضور دارند و در ریودوژانیرو رژه می‌روند، انتظار هم همین است که به یک کار بزرگ دست بزنند.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج