تریبونهای رسمی علیه ورزش زنان
همیشه بودند کسانی که شعار میدادند «زن را چه به ورزش». افرادی که معتقدند زنان بهتر است در خانه بمانند و بچه و شوهرداری کنند.
روزنامه اعتماد: همیشه بودند کسانی که شعار میدادند «زن را چه به ورزش». افرادی که معتقدند زنان بهتر است در خانه بمانند و بچه و شوهرداری کنند. با این حال تا یک سال گذشته کمتر پیش آمده بود که ببینیم مخالفت با ورزش زنان و زنان ورزشکار ایرانی به صورت سلسلهوار و سیستماتیک در حال انجام است. نمونه داشتیم ولی زیاد نبوده است. از ابتدای سال ۹۹، اما اوضاع عوض شده و حتی میتوان گفت در سال جاری مخالفت با ورزش زنان به شکلهای گوناگون شدت بیشتری گرفته است. جدا از حمله لباس شخصیها به گروه صخرهنوردان در شهرستان درچه که دلیلشان حضور زنان در آنجا بود و مخالفت همیشگی با دوچرخهسواری زنان، امروز از سلبریتیها و سیاستمدار گرفته تا کارشناس صداوسیما هر یک با زبان خود ورزش زنان و ورزشکاران زن را زیر سوال میبرند و معلوم نیست این روند تا کجا قرار است ادامه پیدا کند.
اردیبهشت ماه داریوش ارجمند در یک مصاحبه تصویری در مورد زنان وزنهبردار گفت: «اینها تا چند سال دیگر نه رحم دارند و نه تخمدان. اینها دیگر زن نیستند. خدا زن را نیافریده که برود مثل حسین رضازاده ۲۷۷ کیلوگرم وزنه بزند.» این اظهارات بازیگر قدیمی سینما و تلویزیون با واکنش تندی از سوی جامعه ورزشی و مخصوصا ورزشکاران زن روبهرو شد. با این حال کسی نمیدانست که این شروع ماجراست.
اواخر هفته قبل اظهارنظر توهین آمیز مهدی کوچکزاده نماینده پایداریچی دورههای هفتم، هشتم و نهم در مورد ورزشکاران زن جنجالآفرین شد. این سیاستمدار در واکنش به دعوای دخترها در اصفهان که همه به نام «هلیا» آن را به میشناسند، با انتشار عکسی از دو وزنهبردار زن ایرانی در اینستاگرامش نوشت: «دختری که این الگوها برایش ساخته شوند چرا قمهکشی نکند؟» این اظهارنظر آن قدر زشت بود که مخاطبان را واداشت کوچکزاده را به تفکر طالبانیسم متهم کنند.
به عنوان مثال مهراب قاسمخانی با انتشار تصویری از کوچکزاده و اظهاراتش در استوری اینستاگرام خود نوشت: «طالبان از آنچه میبینید به شما نزدیکتر است.»
برخی دیگر از کاربران فضای مجازی نیز با کنار هم قرار دادن اعلامیههای منتسب به طالبان در افغانستان این روزها با پست اینستاگرامی کوچکزاده نشان دادند تفاوتی میان این دو وجود ندارد.
در حالی که هنوز بحث نماینده مجلس داغ بود، حجتالاسلام تراشیون کارشناس برنامه سمت خدا، روز پنجشنبه در بحثی پیرامون روابط زن و مرد گفت دختران جای ورزشهای رزمی دلبری از شوهر را بیاموزند. ایشان گفت به پدری که میخواست دخترش را بفرستد کلاس تکواندو، کاراته و ووشو گفتم این کار شما یعنی آماده کردن دختر برای میدان نبرد.
بدون شک توالی زمانی و گستردگی تریبونهایی که هدفشان زیر سوال بردن ورزش زنان است نمیتواند اتفاقی باشد. این در حالی است که در المپیک توکیو که تا چند روز آینده آغاز میشود زنان ایرانی موفق به کسب ده سهمیه شدهاند. این بیشترین سهمیه در تاریخ ورزش زنان ایران در المپیک به حساب میآید. حال در چنین شرایطی که میبایست توجهها به ورزش زنان بیشتر شود تا زنان ایرانی با روحیهای بالا در آوردگاه المپیک حضور یابند، یک نفر این ورزشکاران را الگوی چاقوکشان معرفی میکند و دیگری به آنها توصیه میکند به جای این کارها بروند فنون دلبری از شوهر را بیاموزند.
نظر کاربران
سوختن از ورزشکار روحیه جنگجویی
تو بلاد کفر هم بیشتر کاروان المپیکشون خانم هستن.
شاید هم مال بلاد کفریم
راست میگن دختر ورزش بکنه ولی نه نه نه رزمی طبیعت زن بسیار حساس و آرامش بخشه چهره خشن مردانه داشته باشه دیگه....