چگونه تاریخ وب گردی خود را ریکاوری کنیم؟
شاید برای شما هم پیش آمده باشد که بعد از مدتی گشت و گذار در اینترنت تصمیم به پاک کردن حافظه ی تاریخچه ی مرورگر خود بگیرید . تقریبا همه می دانیم از چه روشی باید این کار را انجام دهیم . اما احتمالا عده ی کمی از افراد می دانند که این تاریخچه همانند هر فایل دیگری بعد از پاک شدن قابل ریکاوری است .
در مرحله ی اول به بررسی موضوع ریکاوری کردن فایل های پاک شده می پردازیم . بد نیست بدانید تاریخچه ی مرورگر شما هم همانند هر فایل دیگری در هارد شما ذخیره می شود . بنابر این پاک کردن تاریخچه شاید ظاهرا این اطلاعات را پاک کند اما این اطلاعات از روی هارد شما پاک نخواهد کرد . تنها نکته ای که در این زمینه وجود دارد این است که شما باید بدانید Cache مرورگر شما کجا ذخیره شده است . ما این اطلاعات برای مرورگر های مختلف را برای شما گرد آوری کرده ایم :
Mozilla Firefox: C:\Users\ \AppData\Roaming\Mozilla\Firefox\Profiles\
Google Chrome: C:\Users\ \AppData\Local\Google\Chrome\User Data\Default
فقط می بایست در تمام قسمت های آن به جای ، نام کاربری کسی را که قرار است تاریخچه ی آن را ریکاوری کنید را جایگزین کنید . در این مرحله به کمک یک نرم افزار ریکاوری می توانید کلیه ی حافظه ی تاریخچه را ریکاوری کنید .
در مرحله ی بعدی حافظه DNS است که آن هم می تواند تاریخچه ی جستجو ها را به شما نشان دهد . در واقع هر سیستمی برای باز کردن هر سایتی از سرور های DNS برای پیدا کردن آی پی hostname استفاده می کند و این اطلاعات برای مدتی در حافظه ی DNS سیستم شما باقی می مانند .
برای اینکه بتوانید لیستی از سایت های باز شده را ببینید باید به کمک تایپ کلمه یcmd در منوی استارت ( قسمت RUN ) صفحه ی command prompt را باز کنید .
سپس عبارت زیر را تایپ کنید :
همانطور که در تصویر زیر مشاهده می کنید ؛ این اطلاعات نشان می دهند که سایت howtogeek.com اخیرا باز شده است . البته این موضوع را هم در نظر بگیرید که این اطلاعات فقط مربوط به مرورگر شما نیستند و ممکن است مربوط به آپدیت شدن یکی از برنامه های نصب شده روی سیستم شما باشند . به هر حال هر برنامه ای برای آپدیت شدن نیاز دارد تا سایت پشتیبانش را باز کند بنابر این در حافظه ی DNS ذخیره خواهد شد .
حتی پینگ گرفتن از یک وب سایت هم آدرس آن وب سایت را در این حافظه ذخیره می کند . برای امتحان کردن این موضوع می توانید به کمک دستور ping bing.com به دنبال دستور ipconfig/displaydns از این سایت پینگ بگیرید و بعد متوجه خواهید شد که این سایت هم در لیست سایت های باز شده ی شما قرار خواهد گرفت .
حال که از این موضوع مطلع شدید شاید دوست داشته باشید بدانید که چگونه می توانید این حافظه را پاک کنید . این اطلاعات بعد از هربار ری استارت شدن سیستم پاک خواهند شد . در غیر این صورت هم اگر بخواهید می توانید به کمک تایپ عبارت ipconfig / flushdns در command prompt این اطلاعات را پاک کنید .
یک حالت دیگردر این زمینه وجود دارد که مربوط به مودم های روتر است که معمولا آنها هم اطلاعاتی در مورد ترافیک دانلود شده و آپلود شده را در اختیا کاربران قرار می دهند . البته نوع برند های مختلف با هم متفاوتند اما در اکثر مودم ها این امکان وجود دارد . برای دسترسی به این اطلاعات باید به قسمت تنظیمات مودم بروید . مثلا اگر شما از مودم Linksys استفاده می کنید به کمک وارد کردن این آی پی : ۱۹۲٫۱۶۸٫۱٫۱می توانید به این قسمت دسترسی پیدا کنید . سپس به قسمت Administration و بعد از آن به قسمت Log بروید .
در این قسمت اگر Log فعال باشد یک لیست در اختیا شما قرار می دهد که آی پی ها ی سایت ها را مشخص می کند . شما می توانید این امکان را از همین قسمت غیر فعال کنید .
دانستن این موضوع که تاریخچه ی شما حتی اگر هم پاک شود قابل بازگردانی است شاید برای برخی افراد نا خوشایند باشد . اگر شما هم جزو آن دسته از افراد هستید بهترین کار در این مورد استفاده از سرویس های اختصاصی است که کلا یک شبکه ی خصوصی برای شما ایجاد کرده که تاریخچه ها فقط می توانند آی پی آن شبکه را ذخیره کنند .
اگر شما هم در این زمینه اطلاعاتی دارید با ما در میان بگذارید .
ارسال نظر