مسابقهی زوم Nokia Lumia ۱۰۲۰ و دوربین Canon
گوشی Nokia Lumia ۱۰۲۰ با دوربین فوقالعاده قوی ۴۱ مگاپیکسلیاش خیلی در دنیای گجتها و فناوریهای دیجیتال سروصدا کرده است.
زوم در گوشیهای موبایل با زوم در دوربینهای حرفهای چه فرقی باهم دارند؟
زوم در گوشیهای موبایل به زوم دیجیتال، و در دوربینهای حرفهای به زوم اپتیکال معروف است. در دوربینهای حرفهای عمل زوم با تغییر فاصلهی کانونی لنز (همان حرکت لنز به عقب و جلو) انجام میشود که هیچ تأثیری بر کیفیت تصویر ندارد.
در گوشیهای موبایل امکان حرکت لنز وجود ندارد برای همین زوم با بزرگ نمایش دادن یک قسمت از تصویر انجام میشود. یعنی پیکسلها بزرگتر نمایش داده میشوند تا جزئیات ثبتشده واضحتر و بزرگتر به نظر برسد. در زوم اپتیکی جزئیات بیشتری از آن قسمت خاص از صحنه به ثبت میرسد در صورتی که در زوم دیجیتال تغییری در جزئیات به وجود نمیآید بلکه همان جزئیات بزرگتر نمایش داده میشوند. در این صورت طبیعتاً کیفیت تصویر پایین میآید.
نوکیا سعی کرده با زیاد کردن عدد مگاپیکسل، کاهش کیفیت در هنگام زوم را جبران کند. Lumia ۱۰۲۰ در حالت عادی تصویر ۳۸ مگاپیکسلی با نسبت طول و عرض ۴:۳ میاندازد. یعنی اگر ۲.۷ برابر زوم کنید، یک تصویر ۵ مگاپیکسلی خواهید داشت که هنوز هم از کیفیت خوبی برخوردار است.
در این مقاله میخواهیم زوم دیجیتال دوربین ۴۱ مگاپیکسلی Lumia ۱۰۲۰ را با زوم اپتیکال دوربین ۱۲ مگاپیکسلی Canon PowerShot S۱۲۰ مقایسه کنیم.
Canon PowerShot S۱۲۰ بافاصلهٔ کانونی معادل ۲۴ الی ۱۲۰ میلیمتر میتواند تا ۵ برابر زوم اپتیکال انجام دهد. سنسور این دوربین ۱۲ مگاپیکسل با اندازهی ۱.۷/۱ اینچ است. Lumia ۱۰۲۰ دارای فاصلهی کانونی معادل ۲۷ میلیمتر و سنسور ۴۱ مگاپیکسلی با اندازهی ۱.۵/۱ اینچ است.
صحنهای که از آن عکس گرفتهشده را مشاهده میکنید. تصویر گرفتهشده توسط Lumia ۱۰۲۰ در سمت چپ و Canon S۱۲۰ در سمت راست قرار دارد. برای دیدن اندازهی کامل تصاویر، بر روی آنها کلیک کنید.
با توجه به حاشیهی سمت چپ و راست تصویر متوجه میشویم که Canon تصویر عریضتری نسبت به Lumia ۱۰۲۰ ارائه میدهد. علاوه بر این بعد از دیدن سایز اصلی عکس متوجه میشویم نویز کمتری نیز در تصویر Canon وجود دارد.
در این دو تصویر، هر دو دوربین آخرین توانایی زوم خود را نشان میدهند. میبینید که زوم دوربین Canon در فاصلهی کانونی ۱۲۰ میلیمتر قویتر از زوم دیجیتال Lumia ۱۰۲۰ است. میتوان گفت Lumia ۱۰۲۰ حداکثر میتواند معادل فاصلهی کانونی ۷۴ میلیمتر زوم کند.
بیایید دقیقتر به نتایج هر دو دوربین نگاه کنیم. تصاویر سمت چپ متعلق به Lumia ۱۰۲۰ است که قسمتی از وسط آن جدا کردیم تا با Canon PowerShot مقایسه کنیم. تصویر نوکیا در هر مقایسه دقیقاً یکسان است در صورتی که تصویر Canon در زومهای مختلف گرفته شده است. هر کدام از تصاویر Canon دقیقاً ۱۲ مگاپیکسل است که با زوم کردن هیچ تغییری در عدد مگاپیکسل به وجود نمیآید.
در اولین مقایسه برشی از تصویر Lumia ۱۰۲۰ را در سایز ۱۰۰٪ (سمت چپ) با برشی تصویر Canon بدون زوم (۲۴ میلیمتر) در سایز ۱۰۰٪ مقایسه میکنیم. همان طور که انتظار داشتیم تصویر Lumia دارای جزئیات بیشتری است چون سنسور آن ۴۱ مگاپیکسل است. در صورتی که سنسور دوربین Canon تنها ۱۲ مگاپیکسل است.
در این مرحله زوم دوربین Canon را به ۲۸ میلیمتر افزایش دادیم. هنوز هم Lumia ۱۰۲۰ جزئیات بیشتری نمایش میدهد.
در زوم ۵۰ میلیمتر هر دو تصویر دارای بزرگنمایی مشابه هستند. کیفیت هردو هم حدوداً مشابه است. نکتهی جالبی که اینجا مشاهده میشود تفاوت رنگ آبی زمینه در دو تصویر است که در تصویر Lumia دارای اشباع زیاد است که باعث زیبایی تصویر میشود ولی احتمالاً رنگهای تصویر Canon دقیقتر و نزدیکتر به واقعیت هستند.
در زوم ۷۰ میلیمتر، دوربین ۱۲ مگاپیکسلی Canon با زوم اپتیکال از دوربین ۴۱ مگاپیکسلی نوکیا جلو میزند. البته در تصویر Canon در حواشی حروف کمی درخشندگی ناخواسته (Lens flare) مشاهده میکنیم که در تصویر Lumia وجود ندارد. این درخشندگی از ورود ناخواستهی پرتوهای نور به لنز به وجود میآید.
در تصویر آخر میبینید که چگونه زوم اپتیکی بهتر از زوم دیجیتال عمل میکند. تصویر Canon PowerShot S۱۲۰ جزئیات بسیار بیشتری نسبت به Lumia ۱۰۲۰ نشان میدهد. البته پدیدهی ناخواستهی Lens flare هم در این تصویر وجود دارد.
یکی از مزایای زوم دیجیتال توسط Lumia ۱۰۲۰ که در زوم اپتیکال وجود ندارد این است که میتوانیم بعد از گرفتن تصویر بر روی هر کجای آن که خواستیم زوم کنیم. ولی در زوم اپتیکال ابتدا زوم میکنیم و سپس عکس میگیریم. یعنی زوم بعد از عکاسی برگشتپذیر نیست.
ارسال نظر