۹۲۰۱۲
۵۰۰۲
۵۰۰۲
پ

مسابقه‌ی زوم Nokia Lumia ۱۰۲۰ و دوربین Canon

گوشی Nokia Lumia ۱۰۲۰ با دوربین فوق‌العاده قوی ۴۱ مگاپیکسلی‌اش خیلی در دنیای گجت‌ها و فناوری‌های دیجیتال سروصدا کرده است.

یک پزشک: گوشی Nokia Lumia ۱۰۲۰ با دوربین فوق‌العاده قوی ۴۱ مگاپیکسلی‌اش خیلی در دنیای گجت‌ها و فناوری‌های دیجیتال سروصدا کرده است. یکی از ادعاهای نوکیا در مورد این گوشی این است که «زوم» را مجدداً اختراع کرده است. احتمالاً تبلیغی که نوکیا درباره‌ی قابلیت زوم در این گوشی ساخته است را دیده‌اید. در این تبلیغ دانش‌آموزان یک مدرسه در حال اجرای یک نمایش هستند و والدینشان می‌خواهند از آن‌ها عکس بگیرند. ولی وقتی عکس می‌گیرند تصویر فرزندانشان واضح نیست به خاطر اینکه به وسیله‌ی این گوشی‌ها نمی‌توان خیلی روی تصویر زوم کرد. در صورتی که شخصی با گوشی Lumia ۱۰۲۰ در آخر سالن نشسته است و به راحتی از اجرای فرزندش عکس می‌گیرد.

مسابقه‌ی زوم Nokia Lumia 1020 و دوربین Canon

زوم در گوشی‌های موبایل با زوم در دوربین‌های حرفه‌ای چه فرقی باهم دارند؟

زوم در گوشی‌های موبایل به زوم دیجیتال، و در دوربین‌های حرفه‌ای به زوم اپتیکال معروف است. در دوربین‌های حرفه‌ای عمل زوم با تغییر فاصله‌ی کانونی لنز (همان حرکت لنز به عقب و جلو) انجام می‌شود که هیچ تأثیری بر کیفیت تصویر ندارد.

مسابقه‌ی زوم Nokia Lumia 1020 و دوربین Canon

در گوشی‌های موبایل امکان حرکت لنز وجود ندارد برای همین زوم با بزرگ نمایش دادن یک قسمت از تصویر انجام می‌شود. یعنی پیکسل‌ها بزرگ‌تر نمایش داده می‌شوند تا جزئیات ثبت‌شده واضح‌تر و بزرگ‌تر به نظر برسد. در زوم اپتیکی جزئیات بیشتری از آن قسمت خاص از صحنه به ثبت می‌رسد در صورتی که در زوم دیجیتال تغییری در جزئیات به وجود نمی‌آید بلکه همان جزئیات بزرگ‌تر نمایش داده می‌شوند. در این صورت طبیعتاً کیفیت تصویر پایین می‌آید.

نوکیا سعی کرده با زیاد کردن عدد مگاپیکسل، کاهش کیفیت در هنگام زوم را جبران کند. Lumia ۱۰۲۰ در حالت عادی تصویر ۳۸ مگاپیکسلی با نسبت طول و عرض ۴:۳ می‌اندازد. یعنی اگر ۲.۷ برابر زوم کنید، یک تصویر ۵ مگاپیکسلی خواهید داشت که هنوز هم از کیفیت خوبی برخوردار است.

در این مقاله می‌خواهیم زوم دیجیتال دوربین ۴۱ مگاپیکسلی Lumia ۱۰۲۰ را با زوم اپتیکال دوربین ۱۲ مگاپیکسلی Canon PowerShot S۱۲۰ مقایسه کنیم.

Canon PowerShot S۱۲۰ بافاصلهٔ کانونی معادل ۲۴ الی ۱۲۰ میلی‌متر می‌تواند تا ۵ برابر زوم اپتیکال انجام دهد. سنسور این دوربین ۱۲ مگاپیکسل با اندازه‌ی ۱.۷/۱ اینچ است. Lumia ۱۰۲۰ دارای فاصله‌ی کانونی معادل ۲۷ میلی‌متر و سنسور ۴۱ مگاپیکسلی با اندازه‌ی ۱.۵/۱ اینچ است.

صحنه‌ای که از آن عکس گرفته‌شده را مشاهده می‌کنید. تصویر گرفته‌شده توسط Lumia ۱۰۲۰ در سمت چپ و Canon S۱۲۰ در سمت راست قرار دارد. برای دیدن اندازه‌ی کامل تصاویر، بر روی آن‌ها کلیک کنید.

مسابقه‌ی زوم Nokia Lumia 1020 و دوربین Canon مسابقه‌ی زوم Nokia Lumia 1020 و دوربین Canon

با توجه به حاشیه‌ی سمت چپ و راست تصویر متوجه می‌شویم که Canon تصویر عریض‌تری نسبت به Lumia ۱۰۲۰ ارائه می‌دهد. علاوه بر این بعد از دیدن سایز اصلی عکس متوجه می‌شویم نویز کمتری نیز در تصویر Canon وجود دارد.

در این دو تصویر، هر دو دوربین آخرین توانایی زوم خود را نشان می‌دهند. می‌بینید که زوم دوربین Canon در فاصله‌ی کانونی ۱۲۰ میلی‌متر قوی‌تر از زوم دیجیتال Lumia ۱۰۲۰ است. می‌توان گفت Lumia ۱۰۲۰ حداکثر می‌تواند معادل فاصله‌ی کانونی ۷۴ میلی‌متر زوم کند.

مسابقه‌ی زوم Nokia Lumia 1020 و دوربین Canon مسابقه‌ی زوم Nokia Lumia 1020 و دوربین Canon

بیایید دقیق‌تر به نتایج هر دو دوربین نگاه کنیم. تصاویر سمت چپ متعلق به Lumia ۱۰۲۰ است که قسمتی از وسط آن جدا کردیم تا با Canon PowerShot مقایسه کنیم. تصویر نوکیا در هر مقایسه دقیقاً یکسان است در صورتی که تصویر Canon در زوم‌های مختلف گرفته شده است. هر کدام از تصاویر Canon دقیقاً ۱۲ مگاپیکسل است که با زوم کردن هیچ تغییری در عدد مگاپیکسل به وجود نمی‌آید.

در اولین مقایسه برشی از تصویر Lumia ۱۰۲۰ را در سایز ۱۰۰٪ (سمت چپ) با برشی تصویر Canon بدون زوم (۲۴ میلی‌متر) در سایز ۱۰۰٪ مقایسه می‌کنیم. همان طور که انتظار داشتیم تصویر Lumia دارای جزئیات بیشتری است چون سنسور آن ۴۱ مگاپیکسل است. در صورتی که سنسور دوربین Canon تنها ۱۲ مگاپیکسل است.

مسابقه‌ی زوم Nokia Lumia 1020 و دوربین Canon مسابقه‌ی زوم Nokia Lumia 1020 و دوربین Canon

در این مرحله زوم دوربین Canon را به ۲۸ میلی‌متر افزایش دادیم. هنوز هم Lumia ۱۰۲۰ جزئیات بیشتری نمایش می‌دهد.

مسابقه‌ی زوم Nokia Lumia 1020 و دوربین Canon مسابقه‌ی زوم Nokia Lumia 1020 و دوربین Canon

در زوم ۵۰ میلی‌متر هر دو تصویر دارای بزرگنمایی مشابه هستند. کیفیت هردو هم حدوداً مشابه است. نکته‌ی جالبی که اینجا مشاهده می‌شود تفاوت رنگ آبی زمینه در دو تصویر است که در تصویر Lumia دارای اشباع زیاد است که باعث زیبایی تصویر می‌شود ولی احتمالاً رنگ‌های تصویر Canon دقیق‌تر و نزدیک‌تر به واقعیت هستند.

مسابقه‌ی زوم Nokia Lumia 1020 و دوربین Canon مسابقه‌ی زوم Nokia Lumia 1020 و دوربین Canon

در زوم ۷۰ میلی‌متر، دوربین ۱۲ مگاپیکسلی Canon با زوم اپتیکال از دوربین ۴۱ مگاپیکسلی نوکیا جلو می‌زند. البته در تصویر Canon در حواشی حروف کمی درخشندگی ناخواسته (Lens flare) مشاهده می‌کنیم که در تصویر Lumia وجود ندارد. این درخشندگی از ورود ناخواسته‌ی پرتوهای نور به لنز به وجود می‌آید.

مسابقه‌ی زوم Nokia Lumia 1020 و دوربین Canon مسابقه‌ی زوم Nokia Lumia 1020 و دوربین Canon

در تصویر آخر می‌بینید که چگونه زوم اپتیکی بهتر از زوم دیجیتال عمل می‌کند. تصویر Canon PowerShot S۱۲۰ جزئیات بسیار بیشتری نسبت به Lumia ۱۰۲۰ نشان می‌دهد. البته پدیده‌ی ناخواسته‌ی Lens flare هم در این تصویر وجود دارد.

مسابقه‌ی زوم Nokia Lumia 1020 و دوربین Canon مسابقه‌ی زوم Nokia Lumia 1020 و دوربین Canon

یکی از مزایای زوم دیجیتال توسط Lumia ۱۰۲۰ که در زوم اپتیکال وجود ندارد این است که می‌توانیم بعد از گرفتن تصویر بر روی هر کجای آن که خواستیم زوم کنیم. ولی در زوم اپتیکال ابتدا زوم می‌کنیم و سپس عکس می‌گیریم. یعنی زوم بعد از عکاسی برگشت‌پذیر نیست.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج