سدانهای ارزان، خانوادگی، بزرگ و لوکس
پشت فرمان تیبا که مینشینید، خود را در جایگاهی بلند و تاحدودی متفاوت خواهید یافت، معجونی از تندر و پراید و ۲۰۶ به علاوه اندکی نوآوری و بوی آشنای پلاستیک خشکی که قریب به دو دهه است مشام هر ایرانی را آزرده، به استقبالتان خواهند آمد.
راهنمای خرید سدان ارزان
تیبا
تست و بررسي
چهار سیلندر، 8 سوپاپ، 1500 سیسی حجم و توان تولید 78 اسب بخار قدرت در دور موتور 5500، بالاترین گشتاور 126 نیوتنمتر و مصرف سوختی معادل 1/7 لیتر در هر صد کیلومتر؛ مشخصههای پیشرانهای است که با همکاری مگاموتور و شرکت FEV وابسته به دانشگاه آخن آلمان بر اساس پیشرانه کیا پراید ساخته شده و باید آنرا گونه حجیمتر و به روز رسانی شده این پیشرانه دانست.
پشت فرمان تیبا که مینشینید، خود را در جایگاهی بلند و تاحدودی متفاوت خواهید یافت، معجونی از تندر و پراید و 206 به علاوه اندکی نوآوری و بوی آشنای پلاستیک خشکی که قریب به دو دهه است دستکم برای یکبار هم که شده مشام هر ایرانی را آزرده، به استقبالتان خواهند آمد. دید آینههای جانبی به مدد فرم بزرگ اما کم جذبه، بینقص است، ولی گستره دید آینه وسط چندان تعریفی نیست.
سوئیچ را میچرخانیم، پدال آشنای پراید را که در تیبا نیز شاهدش هستیم با پای چپ میفشاریم و دنده را در شماره یک جا میزنیم. خودرو با لرزشی دور از انتظار به راه میافتد، عدد دنده را با کمی مکث و تقلا به دو میرسانیم و اندکاندک شروع به دورگیری میکنیم. سیستم تعلیق تیبا به طرز قابل توجهی نرم عمل میکند و در عین حال در دست اندازها، حسی توام با اطمینان را به راننده و سرنشینان انتقال میدهد، گرچه این نرمی بیتردید در مانورهای ناگهانی و سرعتهای بالا با گردش انتهای خودروی به ضرر فرمانگیری آن تمام خواهد شد.
فرمان نرم و اندکی گیج است اما نسبت به پراید به اصطلاح «توی دست»تر عمل میکند و در مانورهایی با سرعتهای پایین میتوان رویش حساب باز کرد، هرچند هرگز این اطمینان را به راننده نمیدهد که در یک آزادراه خلوت بدون کاستن از سرعت و با مانوری سنگین لاین خود را تعویض کند.
تیبا، دومین خودروی ملی ماست، سیستم تعلیق نرم، هندلینگ نسبتا مناسب و قابلیتهای حرکتی قابل قبولی در میان رقبای نه چندان مطرح داخلیاش دارد و برای مصارف شهری با وجود بهای بالایی در حدود ۲۱ میلیون تومان بسته به تجهیزات جانبی و ایمنی آن در بازار پرتلاطم و ناعادلانه این روزها انتخاب بدی به نظر نمیرسد. هر چند مصرفش بر خلاف ادعای سازنده چندان هم در تناسب با قدرت آن نیست، مشکلات ساده و در عین حال دردسارساز برقی دارد و گاه با یک کارواش ساده، ساعتها وقتتان را در تعمیرگاه تلف خواهد کرد.
رقبای داخلی و خارجی
۲۰۶ SD
Runna
L۹۰
پیشنهاد نهایی
تیبا بیشک در نسخههای آینده نیازمند ارتقا فنی و کیفی خواهد بود، اما همین محصول فعلی نیز با مونتاژی دقیقتر، کیفیت رنگ بالاتر، بهعلاوه افزودن امکاناتی بهروز و جوان پسند، بالاخص در گونه هاچبک، بدونتردید قادر خواهد بود طیف وسیعی از طرفداران خودروهای کوچک ارزانقیمت را به سوی خود جلب کند و اگر سایپا هم زمان با ارائه کلاس هاچبک این خودرو، که هماکنون مراحل اولیه آزمون و راهاندازی خط تولید را سپری میکند، مدلهای آپشن و سفارشی آنرا به نحوهای صحیح و با تبلیغات مناسب بهبازار عرضه کند، شاید بتواند روی رقابتی شانه به شانه و برتر در خدمات پس از فروش با چینیهای تازهوارد و در صف ورود حسابی ویژه باز کند.
رنــو لتيتود
پس از حضور موفق محصولاتی نظیر مگان و تندر۹۰ در ایران، مدتی است شرکت نگین خودرو تصمیم به تکمیل سبد محصولات رنو در ایران گرفته است و تعدادی از محصولات روز رنو را وارد ایران میکند. لتیتود بزرگترین و لوکس ترین سدان رنو به شمار میآید و در ایران، رقبایی همچون نیسان تینا، کیا اپتیما و هیوندای سوناتا را پیش رو میبیند.
طراحی ساده بدنه لتیتود (که به نام Safrane هم شناخته مي شود )به عقیده عدهای نقطه ضعف و به عقیده عده دیگر نقطه قوت آن در مقابل رقبای آسیایی است. فراموش نکنید با یک سدان اروپایی روبهرو هستید، پس فکر زرق و برق طراحی کرهایها را از سرتان بیرون کنید. لیتیتود در عین سادگی بسیار زیبا و هماهنگ طراحی شده است، ولی طراحی آن چندان هیجانانگیز نیست. چراغهای عریض جلو و عقب به همراه قطعات کرومیاستفاده شده در بدنه، حس لوکس را در لتیتود تقویت میکنند.
با قدم گذاشتن به داخل کابین، اولین چیزی که جلب توجه میکند، کیفیت بالای قطعات و پوششهاست. مونتاژ قطعات با دقت بالایی صورت گرفته و از این نظر در کابین لتیتود احساس خوبی خواهید داشت. طراحی کابین هم از نظر سادگی بیشباهت به بدنه نیست، اما تعداد زیاد دکمهها روی کنسول جلو و استفاده از قطعات چوبی، نمای کابین را دلچسب کردهاند. فرمان خوشدست و زیبای لیتیتود از چرم طبیعی پوشیده شده است و پشت آن دکمههای تنظیم سیستم صوتی و تلفن همراه قرار دارد. ترمز دستی لیتیتود جای خود را به یک دکمه در کنسول وسط داده است. همچنین دکمه بزرگی میان دو دریچه هوا قرار دارد که کاتریج سیستم خوشبو کننده است.
صندلیهای لتیتود نرم و راحت هستند و از فضای پا و سر مناسبی چه در عقب و چه در جلو بهره میبرند. صندلی راننده از امکانات جذابی نظیر ماساژور و حافظه سه گانه نیز بهره میبرد. همچنین هنگام پیاده شدن از خودرو، صندلی راننده به صورت اتوماتیک عقب میرود تا خروج از کابین آسانتر شود. لیتیتود در میان رقبا از سیستم صوتی و تهویه مطبوع بسیار عالی بهره میبرد، سیستم تهویه مطبوع اتوماتیک سه گانه این خودرو مجهز به خوشبو کننده است.
سواری لتیتود نرم و کم تکان است اما نمیتواند در برابر دستاندازهای بزرگ و سطوح ناهموار مقاومت کند و تکانها را به کابین انتقال میدهد. کابین لیتیتود از نظر عایقبندی صدا حرف ندارد در حدي که براي شنیدن صدای موتور باید دندهها را در دور بالا تعویض کنید.
یکی از مهمترین نقاط قوت لیتیتود، ایمنی بسیار بالای آن است که موفق به دریافت ۵ ستاره از سازمان استاندارد ایمنی اروپا شده است. جالب است بدانید ایمنی جانبی بدنه لتيتود از سایر نقاط بالاتر است و در تصادفهای جانبی، به خوبی ایمنی سرنشینان را تامین میکند.
رقبای داخلی و خارجی
Kia Optima
Hyundai Sonata
Toyota Camry
پیشنهاد نهایی
لتیتود مناسب کسانی است که سادگی و جاافتادگی یک خودروی اروپایی را به خودروهای پر زرق و برق کرهای ترجیح میدهند. اگر خیلی نگران جانتان هستید، لیتیتود با ایمنی بالا انتخاب مناسبی است و آپشنهای رفاهی آن هم تا حدودی سرنشینان را راضی میکند. به شرطي که نگران فروش خودروي بالاي ۱۰۰ ميليونتان نباشيد!
هيونداي گرنجور
نسل قبلی آزرا یکی از پرفروشترین و پرطرفدارترین سدانهای وارداتی به حساب میآمد که هنوز هم نمونههای دست دوم آن از بازار خرید و فروش مناسبی بهره میبرند. اما مدتی است نسل جدید آزرا با ظاهری کاملا دگرگون شده، تحت عنوان گرنجور به بازار ایران راه یافته تا در مقابل رقبایی نظیر تویوتا آریون و کیا کادنزا قد علم کند. گرنجور از طراحی سیالی و شلوغی بهره میبرد که نظیر آن در هیوندای سوناتا به وضوح قابل مشاهده است و در اکثر محصولات جدید هیوندای به چشم میخورد. همین طراحی شلوغ متشکل از خطوط نرم و حجمهای اغراق آمیز، باعث شده تا ظاهر گرنجور زودتر از رقبایی نظیر کادنزا و آریون از مد بیافتد و دل خریدار را بزند. اما در کل هماهنگ و زیبا طراحی شده، چراغها طراحی زیبا و نور خیره کنندهای دارند و استفاده از قطعات کرومیدر بدنه باعث شده تا ظاهر آن لوکس به نظر برسد.
فضای کابین هم شلوغ و گیج کننده است. اولین چیزی که نظر بیننده را جلب میکند، کیفیت مناسب متریال کابین و طراحی فضای آن است. کابین گرنجور پر است از دکمههای مختلف که حتی تعداد زیاد آنها روی فرمان هم جلب توجه میکند. این نحوه طراحی باعث شده تا کابین گرنجور گیج کننده باشد، اما از طرفی خیلی لوکس و مدرن به نظر میرسد. از نظر فضای سرنشینان هم مشکلی با گرنجور حس نمیشود و در کنار سواری نرم و تعلیق فوقالعاده، محیطی آرامش بخش را برای سرنشینان فراهم میکند. البته هنگام شتاب گیری و در سرعتهای بالا، تکانهای کابین بیشتر میشود، ولی خبری از صداهای اضافی در کابین نیست. گرنجور از نظر ایمنی در سطح بالایی قرار دارد اما از نظر میدان دید عقب راننده را دچار مشکل میکند. موتور ۶سیلندر گرنجور نسبت به سایر رقبایش از حجم کمتری برخوردار است و همچنین قدرت و گشتاور کمتری تولید میکند. البته از نظر شتاب و قدرت مانور مشکلی با گرنجور احساس نمیشود و جعبه دنده ۶سرعته شیفت ترونیک آن از دقت بالایی برخوردار است، ولی اگر در آینه عقب گرنجور، تویوتا آریون یا کیا کادنزا را دید، کنار بروید و برای آنها کری نخوانید!
گرنجور مملو از آپشنهای مختلف رفاهی است که فقط نام بردن از آنها فضای زیادی را طلب میکند. پس از این نظر گرنجور مشکل پسندترین افراد را هم راضی میکند. از آپشنهای جذاب گرنجور میتوان به سیستم صوتی اینفینیتی با ۱۴ بلندگو و نمایشگر لمسی، صندلیهای ۱۰ جهته برقی با پوشش چرمی و گرمکن و سردکن و گرمکن فرمان و شیشههای سولار اشاره کرد.
رقبای داخلی و خارجی
Toyota Aurion
Kia Cadenza
Lexus ES
پیشنهاد نهایی
اگر به دنبال ظاهر شلوغ و پرزرق و برق هستید، گرنجور بهترین انتخاب میان رقباست. همچنین آنقدر آپشن و دکمه دارد که مدت زیادی طول میکشد تا با نحوه کار آنها آشنا شوید، پس اگر از افراد کمحوصله و خواهان اصالت و لذت رانندگی اسپرت هستید، باید سراغ رقباي ژاپني بروید.
لکـسوس ES مدل ۲۰۱۳
در سال گذشته، لکسوس به فکر تغییر و تحول در اکثر محصولات خود افتاد و مدل ES هم از این قاعده مستثنی نبود. ES به عنوان یک سدان خانوادگی لوکس، با بزرگانی همچون بامو سری ۵ و مرسدس بنز E کلاس رقابت میکند. ظاهر نسل جدید فاقد اصالت است، اما نسبت به قبل بسیار زیباتر و جا افتادهتر شده است و همانند برادر بزرگترش LS شکیل و فاخر به نظر میرسد. استفاده از لامپهای LED در چراغهای جلو و عقب تاثیر بسزایی روی نمای ES گذاشته است، همچنین فرم جدید جلوپنجره استیل که در تمام محصولات جدید لکسوس دیده میشود، در ES جدید هم خودنمایی میکند.
هنگام قرارگیری در کابین ES، حس آرامش به بیننده القا میشود و نورپردازی ملایم این آرامش را دوچندان میکند. طراحی کابین بسیار متوازن، ساده و شکیل است. استفاده از چرم طبیعی و فوقالعاده با کیفیت در سراسر کابین، به همراه قطعات چوبی ظریف و باکیفیت، فضایی مجلل را پدید آورده است و ساعت آنالوگ و قطعات آلومینیومی به این فضای تجملاتی دامن میزنند. کیفیت متریال داخل کابین فوقالعاده است و میتوان گفت به راحتی در سطح رقبای آلمانیاش قرار میگیرد. محصولات لکسوس به بی سر و صدا بودن شهره هستند و ES هم از این قاعده مستثنی نیست. هنگام روشن کردن خودرو توسط دکمه استارت استاپ و در دورهای پایین، موتور آنقدر بی صدا کار میکند که به روشن بودن آن شک میکنید. فقط در دورهای بالا و هنگام معکوس کشیدن صدای زوزه موتور وحشی به گوش میرسد.
از نظر امکانات رفاهی و ایمنی، کمبودی در ES احساس نمیشود. فراموش نکنید که خودروی پیش رو یکی از محصولات لکسوس است و تمام محصولات این شرکت به فهرست امکانات بلند بالا شهره هستند. شیشههای UV اشعههای مضر خورشید را فیلتر میکنند و فرمان مجهز به سنسور سرعت، تنظیم اتوماتیک آینهها هنگام دنده عقب و سنسورهای پارک، رانندگی با این سدان نسبتا لوکس را آسان ساختهاند. همچنین سیستم صوتی مارک لوینسون متشکل از ۱۵ بلندگو با قدرت خروجی ۸۳۵ وات، فضای یک کنسرت زنده را داخل کابین تداعی میکند.
از نظر قوای حرکتی، ES کاملا راضی کننده است و موتور ۶ سیلندر ۵/۳ لیتری آن، ۲۶۸ اسب بخار قدرت در اختیار راننده قرار میدهد. همچنین شتاب صفر تا صد ۷ ثانیهای و جعبه دنده ۶ سرعته سکونشال شیفت اتوماتیک، محافظه کارترین و باشخصیتترین افراد را هم به فشار دادن پدال گاز و لذت بردن از قدرت مانور ES ترغیب میکند!
رقبای داخلی و خارجی
Benz E-Class
BMW ۵-series
Toyota Aurion
پیشنهاد نهایی
لکسوس با دگرگون کردن طراحی نسل جدید ES، قشر جوان را هم به دایره مشتریهای مسن و جاافتاده ES اضافه کرده است. ES سدان پرقدرت و جذابی است، اما بیشتر به درد خودنمایی و حرکت در خیابانهای لوکس میخورد تا کورس گذاشتن با خودروهای اسپرت در اتوبانها.
مرسدس بنز E۳۵۰
مرسدس بنز E کلاس یکی از نام آشناترین اتاقهای مرسدس بنز در ایران است، که اتفاقا نسل قبلیاش مدت کوتاهی توسط ایران خودرو نیز مونتاژ میشد. نسل جدید E کلاس که مدت زیادی از حضور آن در بازار خودروهای وارداتی میگذرد، داستان کاملا متفاوتی با قبل دارد. Eکلاس سدان در انواع E۲۰۰ ،E۳۰۰ و E۳۵۰ وارد ایران میشود که نمونه E۳۵۰ از نظر سطح تجهیزات و قابلیتهای فنی، کاملترین نمونه موجود در ایران است.
طراحی E کلاس از خطوط تیز تشکیل شده است، که باعث شده تا ظاهر Eکلاس، به خصوص در جلو جسور و خشن به نظر برسد. اوج اصالت مرسدس بنز در چراغهای لوزی شکل دو قلوی جلو و جلوپنجره بزرگ استیل موج میزند. همچنین مه شکنهای LED جلو، در روشنایی روز هم خودنمایی میکنند. Eکلاس سدانی مابین Cکلاس و S کلاس است، از این رو در نمای ظاهری، حس اسپرت را از Cکلاس و حس لوکس و تجملاتی را از Sکلاس ارث برده است. البته ظاهر Eکلاس در مقایسه با رقیب سرسختش، بامو سری ۵، لوکستر و رسمیتر به نظر میرسد، که با سفارش AMG SPORT PACKAGE برای بدنه، جلوه اسپرت ظاهر آن بیشتر میشود. همچنین اصالت نهفته در ظاهر Eکلاس به هیچ عنوان در رقبای آسیایی نظیر هیوندای جنسیس و لکسوس ES دیده نمیشود.
با نشستن در کابین Eکلاس، هر آنچه از یک بنز تمام عیار انتظار دارید یافت میشود. کیفیت پوششها و چوبکاریهای کابین بسیار عالی و بدون اغراق، نزدیک به سدان لوکس مرسدس بنز، یعنی Sکلاس است. کابین Eکلاس در عین سادگی بسیار شیک و چشم نواز طراحی شده است و خبری از شلوغی بیش از حد و سردرگمی داخل کابین نیست. تنظیمات اکثر سامانهها و آپشنهای خودرو توسط سیستم انحصاری COMMAND انجام میشود، که از طریق ماوس تعبیه شده روی کنسول وسط قابل هدایت است. فضای کابین به لطف ابعاد بزرگ بدنه، کاملا جادار و راحت است و هر ۴سرنشین داخل کابین احساس راحتی کامل میکنند. صندلیهای جلو و عقب به صورت برقی تنظیم میشوند. همچنین صندلیهای جلو به گرمکن، سردکن، ماساژور و حافظه یکپارچه مجهز شدهاند و پوشش چرم طبیعی برای صندلیها قابل سفارش است. با سفارش سقف شیشهای (پاناروما) زیبایی کابین دو چندان میشود و فضای کابین بزرگتر به نظر میرسد. از امکانات جالب Eکلاس میتوان به سیستم دید در شب، سامانه کمکی پارک، سیستم تشخیص نقطه کور، سیستم کنترل هوشیاری راننده، رادار(در صورت سفارش) و کاپوت فعال هنگام تصادف اشاره کرد. البته اگر تصادفی با Eکلاس در کار باشد!
E۳۵۰ به عنوان قویترین نمونه Eکلاس در ایران، از موتور ۶سیلندر ۵/۳ لیتری بهر میبرد که قادر است ۲۸۸ اسب بخار تولید کرده و به محور عقب بفرستد. جعبه دنده ۷سرعته تیپ ترونیک با قابلیت تنظیمات اسپرت، در کنار شتاب ۸/۶ ثانیهای، لذت رانندگی با یک سدان اسپرت لوکس را به خوبی منتقل میکند. سواری E کلاس به لطف کمک فنرهای ایروماتیکی بسیار نرم و راحت است و در صورت تمایل به هیجان بیشتر در سواری، میتوان تنظیمات را روی حالت اسپرت قرار داد تا Eکلاس خشکتر و تند و تیزتر شود.
گونه فیس لیفت شده Eکلاس با ظاهری جدید و متفاوت نسبت به قبل، به تازگی توسط مرسدس بنز معرفی شده است که شاهد واردات تعداد محدودی از این مدل به ایران نیز هستیم.
رقبای داخلی و خارجی
پیشنهاد نهایی
E سدانی دوشخصیتی است. در عین اینکه بسیار لوکس و باوقار است، اما در مواقع لزوم خود را بسیار اسپرت و هیجانانگیز نشان میدهد. پس اگر توان خرید S کلاس را ندارید و به دنبال هیجان Cکلاس نیز هستید، Eکلاس بهترین گزینه پیش روی شماست.
ارسال نظر