برترین ارتشهای جهان در سال ۲۰۱۸
بیش از هفتاد سال از پایان جنگ جهانی دوم میگذرد، کشورهای جهان امروزه اهمیت صنایع نظامی را بیش از پیش درک کرده اند. در این مطلب نگاهی خواهیم انداخت به قدرتمندترین کشورهای نظامی جهان که پیشرفتهترین ارتشها را در اختیار دارند.
وبسایت تکراتو - تیمور خسروی : بیش از هفتاد سال از پایان جنگ جهانی دوم میگذرد، کشورهای جهان امروزه اهمیت صنایع نظامی را بیش از پیش درک کرده اند. در این مطلب نگاهی خواهیم انداخت به قدرتمندترین کشورهای نظامی جهان که پیشرفتهترین ارتشها را در اختیار دارند.
آدولف هیتلر، موسولینی و امپراطور شووا در یک سو میدان نبرد و استالین، روزولت، کایشک و دوگل هم در سویی دیگر، این سادهترین تصویر از جهان جهانی دوم است. نبرد میان متحدین و متفقین. دستاورد چه بود؟ هیچ ! تنها بیش از ۷۰ میلیون نفر نظامی و غیر نظامی کشته شدند.
هزینههای یک جنگ هیچوقت به پایان نخواهند رسید. ریچارد گابریل در کتاب "دیگر قهرمان لازم نیست" مینویسد:
ملل عالم بنابر عادت، هزینههای جنگ را با دلار، تولید از دست رفته، یا تعداد سربازانی که کشته یا زخمی شدهاند، میسنجند. بسیار کم پیش میآید که یک تشکیلات نظامی تصمیم بگیرد هزینههای جنگ را بر اساس میزان رنج تک تک انسانها اندازه بگیرد. هنگامی که فاکتورهای انسانی در نظر گرفته میشوند، شکست روانی همچنان به عنوان یکی از پرهزینهترین مواردی بهشمار میرود که به واسطه جنگ، تحمیل میشود.
با تمام این تفاسیر کشورها کماکان به سرمایهگذاری بر روی تسلیحات نظامی خود ادامه میدهند تا بیش از پیش در این عرصه قدرتمندتر شوند. در این بین موسسات نظیر Global Firepower به جمع آوری دادهها و تحلیل آنها در خصوص صنایع نظامی کشورهای مختلف و قدرتمندترین کشورهای نظامی جهان مشغول هستند.
قدرتمندترین کشورهای جهان از نظر تجهیزات نظامی
در ردهبندیهای مختلف قدرتمندترین ارتشهای نظامی جهان ایالات متحده آمریکا با بودجه هنگفتی که برای صنعت نظامی خود قائل است، همواره حرف اول را میزند. آنها در سال ۲۰۱۸ بیش از ۵۸۰ میلیارد دلار از بودجه خود را صرف مقاصد نظامی کردند. اینطور به نظر میرسد که با روی کار آمدن چهل و پنجمین رئیس جمهور آمریکا، دونالد ترامپ، این هزینهها رو به افزایش است.
مطابق گزارشها، ترامپ برای سال ۲۰۱۹ درصدد افزایش ۷ درصدی بودجه دفاعی آمریکا و دریافت ۷۱۶ میلیارد دلار برای گسترش هرچه بیشتر صنایع دفاعی است.
میزان فروش اسلحه نشان میدهد که کشورهای جهان در حال تقویت نیروی نظامی خود هستند، اما مقایسه یک به یک بهترین ارتشهای دنیا به این سادگیها نیست. در همین راستا وبسایت Global Firepower با در نظر گرفتن بیش از ۵۰ فاکتور، به ۱۳۳ کشور جهان یک شاخص قدرت اختصاص داده است.
این رتبه بندی، تنوع اسلحههای هر کشور را ارزیابی میکند و به شاخص نیروی انسانی توجه ویژهای دارد. جغرافیا، ظرفیت لجستیک، منابع طبیعی در دسترس و وضعیت صنایع محلی از دیگر مواردی است که به آن توجه شده است. اگرچه بهرهمندی از انرژی هستهای یک امتیاز به شمار میآید، ولی میزان ذخایر هستهای از فاکتورهای رتبه بندی گلوبال فایرپاور نیست.
به علاوه، کشورهایی که به دریا دسترسی ندارند به دلیل نداشتن ناو جنگی با کاهش امتیاز مواجه نخواهند شد، با این وجود، دلیل نمیشود که نیروی دریایی تجاری نداشته باشند. همچنین کشورهای عضو ناتو یک امتیاز کوچک دیگر نیز میگیرند، چرا که اتحاد از نظر تئوری منجر به اشتراک گذاری منابع میشود، اما به طور کلی، رهبری نظامی و سیاسی یک کشور در نظر گرفته نمیشود.
رتبهبندی گلوبال فایرپاور اعلام کرده است که:
تعادل امری کلیدی است. یک نیروی نظامی قوی و بزرگ در دریا، خشکی و هوا، یک اقتصاد منعطف و قلمروی قابل دفاع با زیرساختهای موثر، از ویژگیهایی است که برای برپایی یک نیروی نظامی قدرتمند و خاص یک کشور بر روی کاغذ لحاظ میشود.
در ادامه این مطلب با تکراتو باشید تا به قدرتمندترین کشورهای جهان از نظر تجهیزات نظامی نگاهی بیاندازیم. این فهرستی از بهترین ارتشهای دنیا بوده که وبسایت گلوبال فایرپاور منتشر کرده است.
۲۵. الجزایر
در انتهای فهرست ۲۵ تایی قدرتمندترین کشورهای جهان از نظر تجهیزات و ادوات نظامی الجزیره قرار میگیرد، اما به این معنا نیست که قدرت نظامی بالایی ندارد. سربازان الجزایری در معدن گاز تیگوئنتورین (Tiguentourine) در شهر آمنیس، در ۹۹۴ مایلی جنوب شرقی الجزیره در ۳۱ ژانویه ۲۰۱۳.
- درجه شاخص قدرت : ۰.۴۳۶۶
- جمعیت : ۴۰ میلیون و ۲۶۳ هزار و ۷۱۱ نفر
- مجموع پرسنل ارتش : ۷۹۲ هزار و ۳۵۰ نفر
- قدرت هوایی : ۵۰۲
- تعداد هواپیما جنگنده : ۸۹
- تعداد تانک زرهی : ۲۴۰۵
- تجهیزات دریایی : ۸۵
- بودجه دفاعی : ۱۰.۶ میلیارد دلار
۲۴. عربستان سعودی
عربستان یکی از برترین قدرتهای نظامی جهان است. در این تصویر سربازان سعودی در ۲۸ سپتامبر ۲۰۱۵ در بندر عدن در جنوب یمن دیده میشوند. (اعتبار : رویترز)
- درجه شاخص قدرت : ۰.۴۳۰۲
- جمعیت : ۲۸ میلیون ۱۷۰ هزار و ۲۷۳
- مجموع پرسنل ارتش : ۲۵۶ هزار نفر
- قدرت هوایی : ۷۹۰
- تعداد هواپیما جنگنده : ۱۷۷
- تعداد تانک زرهی : ۱۱۴۲
- تجهیزات دریایی : ۵۵
- بودجه دفاعی : ۵۶.۷ میلیارد دلار
۲۳. کره شمالی
سیاستهای رادیکال کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی، هرچه وضعیت اقتصادی و معیشت مردم خود را به خطر انداخته ، توان نظامی آن را در وضع تقریبا خوبی نگه داشته است؛ به طوری که نام این کشور را در میان قدرتمندترین ارتشهای نظامی جهان قرار داده است. (اعتبار : رویترز)
- درجه شاخص قدرت : ۰.۴۲۱۸
- جمعیت : ۲۵ میلیون ۱۱۵ هزار و ۳۱۱
- مجموع پرسنل ارتش : ۶ میلیون و ۴۴۵ هزار نفر
- قدرت هوایی : ۹۴۴
- تعداد هواپیما جنگنده : ۴۵۸
- تعداد تانک زرهی : ۵۰۲۵
- تجهیزات دریایی : ۹۶۷
- بودجه دفاعی : ۷.۵ میلیارد دلار
۲۲. استرالیا
یک سرباز استرالیایی در جریان مانور نظامی RIMPAC 2014، در حال اجرای یک تمرین تهاجمی در پایگاه نیروی دریایی در کانئوهه هاوایی است. این سرباز بخشی از گردان پنجم سلطنتی استرالیا است و پس از رسیدن به ساحل با وسیله تهاجمی خاکی آبی راه خود را در پیش گرفته است. این تصویر به ۲۹ جولای ۲۰۱۴ برمیگردد. (اعتبار : Hugh Gentry / رویترز)
- درجه شاخص قدرت : ۰۴۰۷۲
- جمعیت : ۲۲ میلیون ۹۹۲ هزار و ۶۵۴
- مجموع پرسنل ارتش : ۸۱ هزار نفر
- قدرت هوایی : ۹۴۴
- تعداد هواپیما جنگنده : ۷۸
- تعداد تانک زرهی : ۵۹
- تجهیزات دریایی : ۴۷ (دارای ۲ ناو هواپیمابر)
- بودجه دفاعی : ۲۴.۱ میلیارد دلار
۲۱. ایران
ایران نیز یکی از قدرتمندترین کشورهای جهان است و یکی از برترین ارتشهای دنیا را در اختیار دارد.
این تصویر به ۳۱ اکتبر ۲۰۱۲ تعلق دارد و یک سرباز ایرانی را نشان میدهد که بر روی ناو نابودگر شهید نقدی در بندر سودان در دریای سرخ ایستاده است. (اعتبار : رویترز)
- درجه شاخص قدرت : ۰.۳۹۳۳
- جمعیت : ۸۲ میلیون ۸۰۱ هزار و ۶۳۳
- مجموع پرسنل ارتش : ۹۳۴ هزار نفر
- قدرت هوایی : ۴۷۷
- تعداد هواپیما جنگنده : ۱۳۷
- تعداد تانک زرهی : ۱۶۱۶
- تجهیزات دریایی : ۳۹۸
- بودجه دفاعی : ۶.۳ میلیارد دلار
۲۰. تایلند
تفنگداران تایلندی در مانور تهاجمی آبی خاکی به عنوان بخشی از مانور نظامی مشترک کبری طلایی ۲۰۱۷ با ایالات متحده در استان چونبری تایلند، در تصویری متعلق به ۲۶ فوریه ۲۰۱۷ دیده میشوند (اعتبار : Athit Perawongmetha / رویترز)
- درجه شاخص قدرت : ۰.۳۸۹۲
- جمعیت : ۶۸ میلیون ۸۲۴ هزار و ۶۳۳
- مجموع پرسنل ارتش : ۶۲۷ هزار و ۴۲۵ نفر
- قدرت هوایی : ۵۵۵
- تعداد هواپیما جنگنده : ۷۶
- تعداد تانک زرهی : ۷۳۷
- تجهیزات دریایی : ۸۱ (دارای ۱ ناو هواپیمابر)
- بودجه دفاعی : ۵.۴ میلیارد دلار
۱۹. لهستان
لهستان نیز یکی از قویترین کشورهای جهان بوده و ارتش قدرتمندی دارد. اعضای گردان ماشینی ۱ از تیپ دفاعی ساحلی هفتم لهستان در یک مانور نظامی با بخش یک سواره نظام تیم تیپ رزهای شماره ۱ ایالات متحده در نزدیکی شهر داروسکو پومورسکی در کشور لسهتان همکاری میکنند. (اعتبار : Kacper Pempel / رویترز)
- درجه شاخص قدرت : ۰.۳۸۳۱
- جمعیت : ۳۸ میلیون ۵۲۳ هزار و ۲۶۱
- مجموع پرسنل ارتش : ۱۸۴ هزار و ۶۱۵ نفر
- قدرت هوایی : ۴۶۵
- تعداد هواپیما جنگنده : ۹۹
- تعداد تانک زرهی : ۱۰۶۵
- تجهیزات دریایی : ۸۳
- بودجه دفاعی : ۹.۴ میلیارد دلار
۱۸. تایوان
تایلند نیز از ادوات و تجهیزات نظامی خوبی برخوردار است و یکی از قویترین ارتشهای جهان را در اختیار دارد. زیردریایی متعلق به کشور تایوان در پایگاهی دریایی در شهر کاوسیونگ (Kaohsiung) کشر تاوان. ۲۱ مارس ۲۰۱۷ (اعتبار : رویترز)
- درجه شاخص قدرت : ۰.۳۷۶۵
- جمعیت : ۲۳ میلیون ۶۴۶ هزار و ۷۸۷
- مجموع پرسنل ارتش : ۱ میلیون و ۹۳۲ هزار و ۵۰۰ نفر
- قدرت هوایی : ۸۵۰
- تعداد هواپیما جنگنده : ۲۸۶
- تعداد تانک زرهی : ۲۰۰۵
- تجهیزات دریایی : ۸۷
- بودجه دفاعی : ۱۰.۷ میلیارد دلار
۱۷. برزیل
برزیل نیز یکی از برترین قدرتهای نظامی جهان است. پرسنل نیروی دریایی برزیل در یک وسیله جنگی در طول عملیاتی برای رویارویی با فروشنگدان مواد مخدر در محله فقیر نشین مانگوئیرا (Mangueira) در ریو دو ژانیرو دیده میشوند. ۱۹ ژوئن ۲۰۱۱. (اعتبار : Ricardo Moraes / رویترز)
- درجه شاخص قدرت : ۰.۳۶۵۴
- جمعیت : ۲۰۵ میلیون ۸۲۳ هزار و ۶۶۵
- مجموع پرسنل ارتش : ۱ میلیون و ۹۸۷ هزار نفر
- قدرت هوایی : ۶۹۷
- تعداد هواپیما جنگنده : ۴۳
- تعداد تانک زرهی : ۴۶۹
- تجهیزات دریایی : ۱۱۰
- بودجه دفاعی : ۲۴.۵ میلیارد دلار
۱۶. ویتنام
سربازان ویتانامی در این تصویر در میان با دین (Ba Dinh) در شهر هانوی (Hanoi) در رژه مربوط به ۷۰ امین روز ملی ویتنام در ۲ سپتامبر ۲۰۱۵ دیده میشوند. ویتنام نیز دارای یکی از قویترین ارتشهای جهان است. (اعتبار : Kham / رویترز)
- درجه شاخص قدرت : ۰.۳۵۸۷
- جمعیت : ۹۵ میلیون ۲۶۱ هزار و ۲۱ نفر
- مجموع پرسنل ارتش : ۵ میلیون و ۴۸۸ هزار و ۵۰۰ نفر
- قدرت هوایی : ۲۷۸
- تعداد هواپیما جنگنده : ۷۶
- تعداد تانک زرهی : ۱۵۴۵
- تجهیزات دریایی : ۶۵
- بودجه دفاعی : ۳.۴ میلیارد دلار
۱۵. اسرائیل
در این تصویر که به ۲۸ ژانویه ۲۰۱۵ تعلق دارد، سربازان اسرائیلی در مرز اسرائیل و لبنان دیده میشوند. (اعتبار : Ariel Schalit / رویترز)
- درجه شاخص قدرت : ۰.۳۴۷۶
- جمعیت : ۸ میلیون ۱۷۴ هزار و ۵۲۷ نفر
- مجموع پرسنل ارتش : ۷۱۸ هزار و ۲۵۰ نفر
- قدرت هوایی : ۶۵۲
- تعداد هواپیما جنگنده : ۲۴۳
- تعداد تانک زرهی : ۲۶۲۰
- تجهیزات دریایی : ۶۵
- بودجه دفاعی : ۱۵.۵ میلیارد دلار
۱۴. اندونزی
این تصویر به ۱۰ سپتامبر ۲۰۱۵ تعلق دارد. روزی که سربازان اندوزیایی به فرودگاه تالانگ بتوتو (Talang Betutu) در شهر پالمبانگ (Palembang) برای تقویت تیم آتش نشانی در شمال استان سوماترا رسیدند. (اعتبار : Beawiharta Beawiharta / رویترز)
- درجه شاخص قدرت : ۰.۳۳۴۷
- جمعیت : ۲۵۸ میلیون ۳۱۶ هزار و ۵۱ نفر
- مجموع پرسنل ارتش : ۹۷۵ هزار و ۷۵۰ نفر
- قدرت هوایی : ۴۴۱
- تعداد هواپیما جنگنده : ۳۹
- تعداد تانک زرهی : ۴۱۸
- تجهیزات دریایی : ۲۲۱
- بودجه دفاعی : ۶.۹ میلیارد دلار
۱۳. پاکستان
پاکستان یکی از قدرتمندترین کشورهای جهان در عرصه نظامی است.
در این نما که به ۲۳ اکتبر ۲۰۱۱ تعلق دارد، یک سرباز پاکستانی در جریان یک رژه یک روزه مشترک هند و پاکستان در روستای مرزی واگا (Wagah) در حومه شهر لاهور مشاهده میشود. (اعتبار : Mohsin Raza / رویترز)
- درجه شاخص قدرت : ۰.۳۲۸۷
- جمعیت : ۲۰۱ میلیون ۹۹۵ هزار و ۵۴۰ نفر
- مجموع پرسنل ارتش : ۹۱۹ هزار نفر
- قدرت هوایی : ۹۵۱
- تعداد هواپیما جنگنده : ۳۰۱
- تعداد تانک زرهی : ۲۹۲۴
- تجهیزات دریایی : ۱۹۷
- بودجه دفاعی : ۷ میلیارد دلار
۱۲. کره جنوبی
یکی از برترین و قدرتمندترین ارتشهای دنیا به کره جنوبی تعلق دارد.
در این تصویر که به ۲۸ آگوست ۲۰۱۵ باز میگردد، یک تانک جنگی ارتش K۱A۱ کره جنوبی در طول مانور نظامی مشترک با ارتش ایالات متحده در در منطقه آموزشی سئونگ جین کره جنوبی در نزدیکی مرز کره شمالی، در حال شلیک است. (اعتبار : آسوشیتدپرش)
- درجه شاخص قدرت : ۰.۲۷۴۱
- جمعیت : ۵۰ میلیون ۹۲۴ هزار و ۱۷۲ نفر
- مجموع پرسنل ارتش : ۵ میلیون و ۸۲۹ هزار و ۷۵۰ نفر
- قدرت هوایی : ۱۴۷۷
- تعداد هواپیما جنگنده : ۴۰۶
- تعداد تانک زرهی : ۲۶۵۴
- تجهیزات دریایی : ۱۶۶ ( دارای ۱ ناو هواپیمابر)
- بودجه دفاعی : ۴۳.۸ میلیارد دلار
۱۱. ایتالیا
یک سرباز ایتالیایی، به عنوان عضوی از نیروی موقت سازمان ملل در لبنان (UNIFL)، در یک هلی کوپتر گشتی ناو هواپیما بر گاریبالدی (Garibaldi) در نزدیکی شهر بیروت در کشور لبنان به گشت زنی مشغول است. (اعتبار : Fadi Ghalioum / رویترز)
- درجه شاخص قدرت : ۰.۲۶۹۴
- جمعیت : ۶۲ میلیون ۷ هزار و ۵۴۰ نفر
- مجموع پرسنل ارتش : ۲۶۷ هزار و ۵۰۰ نفر
- قدرت هوایی : ۸۲۲
- تعداد هواپیما جنگنده : ۷۹
- تعداد تانک زرهی : ۲۰۰
- تجهیزات دریایی : ۱۴۳ ( دارای ۲ ناو هواپیمابر)
- بودجه دفاعی : ۴۳ میلیارد دلار
۱۰. مصر
کشور پرآشوب چند سال اخیر خاورمیانه در جایگاه دهم قدرتمندترین کشورهای جهان از نظر نظامی قرار میگیرد.
پلیس نظامی مصر در فرودگاه نظامی الماز (Almaza) در قاهره موضع گرفته است، جایی که اجساد سربازان کشته شده در حمله به شمال سینا برای حاکسپاری به خویشاوندانشان تحویل داده میشود. ۳۰ ژانویه ۲۰۱۵ (اعتبار : آسوشیتدپرس)
- درجه شاخص قدرت : ۰.۲۶۷۶
- جمعیت : ۹۴ میلیون ۶۶۶ هزار و ۹۹۳ نفر
- مجموع پرسنل ارتش : ۱ میلیون و ۳۲۹ هزار و ۲۵۰ نفر
- قدرت هوایی : ۱۱۳۲
- تعداد هواپیما جنگنده : ۳۳۷
- تعداد تانک زرهی : ۴۱۱۰
- تجهیزات دریایی : ۳۱۹ ( دارای ۲ ناو هواپیمابر)
- بودجه دفاعی : ۴.۴ میلیارد دلار
۹. آلمان
شاید دیگر با آدولف هیتلر و سیاستهای تند او در دوران اوج قدرت نظامی قرار ندارند، اما آلمانها کماکان در تاپتن قدرتمندترین کشورهای جهان از نظر ادوات نظامی جای دارند.
در این تصویر که به ۲۰ می ۲۰۱۴ تعلق دارد، سربازان آلمانی در حال کار با یک خمپارهانداز در مانور نظامی Air Warfare Tactical Exercise 2014 و در منطقه آموزش نظامی برگن دیده میشوند. (اعتبار : Fabrizio Bensch / رویترز)
- درجه شاخص قدرت : ۰.۲۶۰۹
- جمعیت : ۸۰ میلیون ۷۲۲ هزار و ۷۹۲ نفر
- مجموع پرسنل ارتش : ۲۱۰ هزار نفر
- قدرت هوایی : ۶۹۸
- تعداد هواپیما جنگنده : ۹۲
- تعداد تانک زرهی : ۵۴۳
- تجهیزات دریایی : ۸۱
- بودجه دفاعی : ۳۹.۲ میلیارد دلار
۸. ترکیه
ترکیه همسایه غربی ماست و یکی از برترین ارتشهای جهان را دارد.
تانکها و سربازان نظامی ترکیه در شهر کرکماز جنوب شرقی این کشور، در استان گازیانتپ و در نزدیکی مرز سوریه مستقر شدهاند. تصویر به ۲۵ آگوست ۲۰۱۶ تعلق دارد. (اعتبار : Umit Bektas / رویترز)
- درجه شاخص قدرت : ۰.۲۴۹۱
- جمعیت : ۸۰ میلیون ۲۷۴ هزار و ۶۰۴ نفر
- مجموع پرسنل ارتش : ۷۴۳ هزار و ۴۱۴ نفر
- قدرت هوایی : ۱۰۱۸
- تعداد هواپیما جنگنده : ۲۰۷
- تعداد تانک زرهی : ۲۴۴۵
- تجهیزات دریایی : ۱۹۴
- بودجه دفاعی : ۸.۲ میلیارد دلار
۷. ژاپن
تانکهای نیروی زمینی ژاپن در جریان یک رویداد آموزش نظامی سالیانه در نزدیکی مونت فوجی در هیگاشیفوجی، و در منطقه آموزش نظامی گوتمبا به افروختن آتش مشغول هستند.
تصویر به ۱۹ آگوست ۲۰۱۴ و غرب شهر توکیو برمیگردد. (اعتبار : Yuya Shino / رویترز)
- درجه شاخص قدرت : ۰.۲۱۳۷
- جمعیت : ۱۲۶ میلیون ۷۰۲ هزار و ۱۳۳ نفر
- مجموع پرسنل ارتش : ۳۱۱ هزار و ۸۷۵ نفر
- قدرت هوایی : ۱۵۹۴
- تعداد هواپیما جنگنده : ۲۸۸
- تعداد تانک زرهی : ۷۰۰
- تجهیزات دریایی : ۱۳۱ ( دارای ۴ ناو هواپیما بر)
- بودجه دفاعی : ۴۳.۸ میلیارد دلار
۶. بریتانیا
سهیم بودن در یک پیمان، امتیاز زیادی در این رتبهبندی برای یک کشور به ارمغان میآورد. شاید عضویت در پیمان آتلانتیک شمالی یا ناتو یکی از دلایلی باشد که رتبه بریتانیا در فهرست قدرتمندترین کشورهای نظامی جهانی را شامل شده است.
سرباز دسته جتربازی نظامی بریتانیا در جریان یک مانور پزشکی شبیه سازی شده، خود را برای سوار شدن به هلیکوپتر آماده میکند. این تمرین نظامی در منطقه آموزشی هوهنفلز (Hohenfels) و در ۱۷ ژوئن ۲۰۱۶ در آلمان برگزار شد. (اعتبار : Sgt. Seth Plagenza / ارتش ایالات متحده)
- درجه شاخص قدرت : ۰.۲۱۳۱
- جمعیت : ۶۴ میلیون ۴۳۰ هزار و ۴۲۸ نفر
- مجموع پرسنل ارتش : ۲۳۲ هزار و ۶۷۵ نفر
- قدرت هوایی : ۸۵۶
- تعداد هواپیما جنگنده : ۸۸
- تعداد تانک زرهی : ۲۴۹
- تجهیزات دریایی : ۷۶ ( دارای ۲ ناو هواپیما بر)
- بودجه دفاعی : ۴۵.۷ میلیارد دلار
۵. فرانسه
فرانسه که یکی از کشورهای عضو ناتو به حساب میآید نیز مانند سایر کشورهای این پیمان جایگاه خوبی در فهرست قدرتمندترین کشورهای جهان داشته و یکی از برترین ارتشهای دنیا را در اختیار دارد.
در جریان مراسم روز ملی فرانسه، تانکهای نظامی در خیابان شانزهلیزه به رژه و نمایش قدرت مشغول هستند. تصویر به روز جمعه ۱۴ جولای ۲۰۱۷ و شهر پاریس بازمیگردد. (اعتبار :آسوشیتد پرس)
- درجه شاخص قدرت : ۰.۱۹۱۴
- جمعیت : ۶۶ میلیون ۸۳۶ هزار و ۱۵۴ نفر
- مجموع پرسنل ارتش : ۳۸۷ هزار و ۶۳۵ نفر
- قدرت هوایی : ۱۳۰۵
- تعداد هواپیما جنگنده : ۲۹۶
- تعداد تانک زرهی : ۴۰۶
- تجهیزات دریایی : ۱۱۸ ( دارای ۴ ناو هواپیما بر)
- بودجه دفاعی : ۳۵ میلیارد دلار
۴. هندوستان
هندوستان یکی از پرجمعیتترین ارتشهای جهان را در اختیار دارد. همین موضوع این کشور را به یک از قدرتمندترین کشورها در عرصه نظامی جهان تبدیل کرده است.
در جریان رژه روز جمهوری هند در مقابل کاخ ریاست جمهوری در شهر دهلی نو و در روز ۲۳ ژانویه ۲۰۰۹، سربازان هندی طلایه دار رژه هستند. رژهای که در آن تانکهای بهیشما (Bhishma) و T-۹۰ و همچنین موشکهای براهموس (Brahmos) دیده میشوند. (اعتبار : آسوشیتد پرس)
- درجه شاخص قدرت : ۰.۱۵۹۳
- جمعیت : ۱ میلیارد و ۲۶۶ میلیون و ۸۸۳ هزار و ۵۹۸ نفر
- مجموع پرسنل ارتش : ۴ میلیون و ۲۰۷ هزار و ۲۵۰ نفر
- قدرت هوایی : ۲۱۰۲
- تعداد هواپیما جنگنده : ۶۷۶
- تعداد تانک زرهی : ۴۴۲۶
- تجهیزات دریایی : ۲۹۵ (دارای ۳ ناو هواپیما بر)
- بودجه دفاعی : ۵۱ میلیارد دلار
۳. چین
جمعیت یکی از فاکتورهای کلیدی در فهرست گلوبال فایرپاورز برای در نظر گرفتن قدرتمندترین کشورهای نظامی جهان است و به همین دلیل چین جایگاه بالایی در این لیست به خود اختصاص میدهد.
سربازان یگان ویژه پلیس نظامی مردمی چین در یک جلسه تمرینی در شهر کاشگار و در منطقه مستقل ژینجیانگ شرکت کردند. (اعتبار : رویترز / استرینگر)
- درجه شاخص قدرت : ۰.۰۹۴۵
- جمعیت : ۱ میلیارد و ۳۷۳ میلیون و ۵۴۱ هزار و ۲۷۸ نفر
- مجموع پرسنل ارتش : ۳ میلیون و ۷۱۲ هزار و ۵۰۰ نفر
- قدرت هوایی : ۲۹۵۵
- تعداد هواپیما جنگنده : ۱۲۷۱
- تعداد تانک زرهی : ۶۴۵۷
- تجهیزات دریایی : ۷۱۴ (دارای ۱ ناو هواپیما بر)
- بودجه دفاعی : ۱۶۱.۷ میلیارد دلار
۲. روسیه
توان موشکی روسیه جایگاهی بالایی برای این کشور در فهرست قدرتمندترین کشورهای جهان از نظر تجهیزات نظامی به دست آورده است.
ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه، یک جنگ افزار ضد زیردریایی کولاکوف را در شهر نووروسیسک روسیه و در ۲۳ سپتامبر ۲۰۱۴ بازبینی میکند. (اعتبار : Mikhail Klimentyev / رویترز)
- درجه شاخص قدرت : ۰.۰۹۲۹
- جمعیت : ۱۴۲ میلیون و ۳۵۵ هزار و ۴۱۵ نفر
- مجموع پرسنل ارتش : ۳ میلیون و ۳۷۱ هزار و ۲۷ نفر
- قدرت هوایی : ۳۷۹۴
- تعداد هواپیما جنگنده : ۸۰۶
- تعداد تانک زرهی : ۲۰ هزار و ۲۱۶
- تجهیزات دریایی : ۳۵۲ ( دارای ۱ ناو هواپیمابر)
- بودجه دفاعی : ۴۴.۶ میلیارد دلار
۱. ایالات متحده آمریکا
ایالات متحده آمریکا قدرتمندترین کشور جهان از نظر نظامی است. این کشور قویترین ارتش جهان را در اختیار دارد. بودجه هنگفت و تکنولوژی پیشرفته از جمله دلایل قدرتمند بودن ارتش آمریکا است.
تفنگداران دریایی آمریکا همراه با دسته شماره یک لجستیکی، گردان شماره ۱۳ لجستیکی و گروه لجستیکی دریایی ۱ در کمپ آموزش نظامی ویلسون در توئنتی ناین پالمز کالیفرنیا به مانور نظامی مشغول هستند. تصویر به ۳۱ ژانویه ۲۰۱۵ باز میگردد. (اعتبار : Lance Cpl. Kathryn Howard / نیروی دریایی ایالات متحده)
- درجه شاخص قدرت : ۰.۰۸۵۷
- جمعیت : ۳۲۳ میلیون و ۹۹۵ هزار و ۵۲۸ نفر
- مجموع پرسنل ارتش : ۲ میلیون و ۳۶۳ هزار و ۵۲۸ نفر
- قدرت هوایی : ۱۳۷۶۲
- تعداد هواپیما جنگنده : ۲۲۹۶
- تعداد تانک زرهی : ۵ هزار و ۸۸۴
- تجهیزات دریایی : ۴۱۵ (دارای ۱۹ ناو هواپیمابر)
- بودجه دفاعی : ۵۸۷.۸ میلیارد دلار
نظر کاربران
یعنی ایران اازترکیه وپاکستان پایین ترتعجبه ایران ۴دنیاس سپاه ونگفتی
پاسخ ها
زیادی تو رویایی کاربر گرامی درسته تو رتبه بندی یخورده اونم درحد یکی دو رتبه اجحاف شده وای نه اینکه جز ده تای برتر باشه شما ترکیه رو همین طوری نبین یخورده تحقیق کنی میفهمی قوی ترین ارتش رو تو غرب اسیا داره
دوستان این فقط ارتش هستش ن تمام نیرو های نظامی و اینکه اکثر تجهیزات و نفرات در سپاه خدمت میکنن و ما این رو ب دنیا ثابت کردیم ک در دنیا اولیم چون در هر جنگی حضور داشتیم اون در جنگ پیروز بودیم
این قدرت ارتش کشور رو میگه
ایران بین ۷تا۱۳جهان قراردارد
ایران رو نمیکنه با یه حساب سر انگشتی میتون بیاد داخل ۱۰ تایه اول به خاطر اینکه منطقه متشنج هست نمیتونه اطلاعات بیرون بده
پاسخ ها
خخخخ
یادمه بن سلمان یه موقعی گفته بود ایران تو جمع کشورای اسلامی قدرتمند نظامی جایی نداره اما احتمالا یادش رفته بود بیاد این سایت گلوبال فایرپاورز رو چک کنه یا حتی تاریخ جنگ ایران و عراقو مرور کنه
امریکا با ی اختلاف چن صد میلیارد دلاری ی سرو گردن بالایی از بقیس، مخصوصا ب لحاظ هوایی با داشتن جنگنده های فوق پیشرفته مدل اف 22 و اف 35 هیچ قدرتی نمیتونه حریفش بشه
پاسخ ها
ممکنه اما درمورد روسیه ست که نمیشه نظر داد چون نیروی نظامیشون رو مخفی نگه میدارن تا حد زیادی شاید از امریکا هم قدرتمند تر باشه
هیچ کشوری حریف هیچ کشور دیگه ای نمیشه آمریکا تو عراق این همه درآورد الان ایران میخواد بیرونشون کنه یه زمانیم همین ایران ابر قدرت دنیا بوده همینجوری نمیمونه
کاربر 01:38
یچیزی بگو آدم مسخرت نکنه
کی گفته ایران آمریکا رو از عراق بیرون میکنه؟
تا اونجا که واقعیت داره عراقیا خودشون ایرانیا رو پرت میکنن بیرون
بعدشم چرا ویرانی ها و نابودی های عراق رو نمیگی؟
و البته به قول شما اینجور نمیمونه قدرت ها پایدار نیستن
من یه عکس از برترین ارتش های جهان از سال 2017 تو گوشیم ذخیره کردم
اینا که دقیقا همون آمار 2017 هست. اعداد دقیقا یکیه.
برترینها آمار اشتباه نده
اینا همش رو کاغذ حساب جنگ واقعی کاملا جداست و اصلا نمیشه این امتیاز دهی هارو ملاک قرار داد هرچند که تو این امتیاز دهی ها صد فاکتور درنظر گرفته باشن.مثلا موفقیتای ایران رو در منطقه و تو این چندسال ببینین.خیلی از این کشورا که تو این لیست هستن سال هاست که یه جنگ کوچیکم نداشتن ولی ایران چندسال تو منطقه درگیر داعشو و...هست
جنگ فقط به نیرو و تجهزات نظامی نیست به فکر هم هستش به فرماندهایی جنگی هستش
ایرانی جماعت فکر جنگیش حرف نداره
ILoveIRAN
تنها موردی که میشه با اطمینان گفت اینه که امریکا با اختلاف قدرت اول جهانه چون هم از لحاظ نظامی خیلی هزینه کرده و هم از همه کشور های جهان نبرد های موفق بیشتری داشته و بیشتر از همه هم در جنگ حضور داشته.
اینا برای ۲۰۱۸ هست ما الان ۲۰۲۰ هستیم ایران کلی اومدم بالا
زنده باد ایران