نقد و بررسی سامسونگ گلکسی مگا ۶.۳
اواسط بهمنماه ۱۳۹۱: درست هنگامی که تمام دنیا منتظر رونمایی از چهارمین کهکشانی سامسونگ (Galaxy S۴) است، شایعاتی درباره معرفی تلفنهای همراه سامسونگ با صفحهی نمایش غولآسا، در اینترنت منتشر شده است.....
اواسط بهمنماه ۱۳۹۱: درست هنگامی که تمام دنیا منتظر رونمایی از چهارمین کهکشانی سامسونگ (Galaxy S4) است، شایعاتی درباره معرفی تلفنهای همراه سامسونگ با صفحهی نمایش غولآسا، در اینترنت منتشر شده است. گویی چشمبادامیهای پرتلاش کُرهای، قصد دارند گروه جدیدی از ابزارهای همراه را به بازار معرفی نمایند. گمانهزنیها، نام «Fonblets» را که ترکیبی از عبارات «Phone» و «Tablet» است، برای این ابزارهای پر رمز و راز پیشبینی میکنند.
چند روز بعد: اخبار جدیدی درباره بزرگترین تلفنهای همراه سامسونگ، به گوش میرسد. انگار سامسونگ تصمیم گرفته بهجای Fonblets که شاید نام مناسبی برای برندسازی نباشد، عنوان «Mega» را برای اعضای جدید کهکشان خود انتخاب کند.
اوایل اسفندماه ۱۳۹۱: بازار افشاکنندگان اطلاعات، داغتر از همیشه است. اینبار حرف و حدیثهایی درباره دو ابزار سامسونگی با کدنامهای GT-I9152 و GT-I9200 بر سر زبانها افتاده است که در حال دریافت گواهینامههای مختلف و تستشدن در نرمافزارهای بنچمارک هستند. گفته میشود اولی، صفحه نمایش ۵٫۸ اینچی و دومی، صفحه نمایش ۶٫۳ اینچی دارد. گیکها و علاقهمندان گجتها، در گفتگوهای خود، به سه دلیل معتقدند که این ابزارهای جدید، تلفن همراه نیستند و با دو تبلت جدید طرف هستیم.
اول اینکه باور دارند اندازه ۶٫۳ اینچ برای یک گوشی تلفن همراه، دور از ذهن به نظر میرسد؛ دوم اینکه احساس میشود با وجود سری Note که محبوبیت فراوانی کسب کرده، نیازی به معرفی خانواده جدیدی در بین موبایلها نیست و وجود گوشیهای بزرگسایز جدید، به فروش Note لطمه میزند؛ و سوم این که سامسونگ در بازار تبلتها موفقیت چشمگیری نداشته و قصد به دست آوردن سهم بیشتری از بازار تبلتها را دارد، بنابراین منطقی است که دو تبلت جدید را معرفی نماید.
۲۴ اسفندماه ۱۳۹۱، میدان تایمز شهر نیویورک: گلکسی اس چهارم، پرچمدار جدید سامسونگ، در رویداد Samsung Unpacked 2013 در فضایی پر از هیجان و شوق، در بین هزارها علاقهمند حاضر و میلیونها بیننده تلویزیونی، به جهان معرفی شد. نکتهای که در حاشیه همایش، توجه خبرنگاران را به خود جلب کرده، حضور یک دسته بازی (Gamepad) جدید به عنوان یکی از لوازم جانبی گلکسی اس۴ است. البته یک دسته بازی، بهخودیخود خیلی عجیب به نظر نمیرسد، اما چیزی که اهمیت این موضوع را برای خبرنگاران بیشتر کرده، این است که گفته میشود دسته بازی ساختهشده توسط سامسونگ، ابزارهایی با اندازهی حداکثر ۶٫۳ اینچ را پشتیبانی میکند. اینجاست که فکرها به سوی گلکسی مگاهای جدید سامسونگ سوق پیدا میکند و البته گمانهزنیهایی نیز درباره گلکسی نوت ۳ با صفحه نمایش ۶٫۳ اینچی انجام میشود.
و بالأخره، ۲۲ فروردین ۱۳۹۲، شهر سئول کره جنوبی، معرفی رسمی درشتاندامهای سامسونگ: آقای جیکیشین، رئیس بخش موبایل سامسونگالکترونیکز: «ما از افزایش تقاضا برای ابزارهایی با صفحات نمایش بزرگ که بتوانند تجربهای عالی را در هنگام مرورگری وب، مشاهده محتوای چندرسانهای و نظایر آن برای کاربرانمان فراهم کنند، بهخوبی آگاه هستیم و نیازهای موجود در این بازار را درک کردهایم. به همین خاطر قصد داریم به کاربران خود امکان انتخاب دستگاههایی را بدهیم که با سبک جدید زندگی آنها مطابقت دارد. امروز، با شور و شوق فراوان، تلفنهای هوشمندی را به شما معرفی خواهیم کرد که تمامی ویژگیهای منحصربهفرد سری گلکسی را بههمراه صفحات نمایش شگفتانگیز و بزرگ، به ارمغان میآورند. گلکسی مگا ۵٫۸ و گلکسی مگا ۶٫۳ هدیه ما به شما هستند.»
بنابراین، علاقهمندان فناوریهای موبایل و دوستداران گجتها، پس از ۱۰۰ روز انتظار، توانستند با موبایلهای غولآسای سامسونگ آشنا شوند. سامسونگ نیز نشان داد که به عنوان یکی از شرکتهای پیشرو در عرصه ارتباطات و فناوری اطلاعات، مهارت لازم را برای گسترش مرزهای نوآوری و شجاعت مورد نیاز را برای ورود به عرصههای جدید و امتحان کردن راهکارهای نو، دارد.
در بین این دو تلفن همراه جدید، سایز بزرگتر و مشخصات بهتر ِ گلکسی مگا ۶٫۳ مرا متقاعد کرد که باید به نقد و بررسی آن بپردازم. بنابراین، پذیرای این میهمان زیبا و دوستداشتنی شدم. در مدتی که گلکسی مگا ۶٫۳ میهمان من بود، تلاش کردم بفهمم که حضور چنین میهمان با ابهت و بزرگجثهای، چه تأثیری در سبک زندگی من به عنوان میزبان خواهد گذاشت. بنابراین به مدت ۱۱ روز با این تلفن همراه زندگی کردم و امروز از خاطرات خوب و بد این روزها برای شما خواهم نوشت تا بیشتر با گلکسی مگا ۶٫۳ آشنا شوید.
در بررسی و نقدی که پیش روی شماست، سعی کردهام بهجای تمرکز بر ویژگیهای سختافزاری (Feature-Based) یا بررسی موشکافانه ویژگیهای نرمافزاری (Functional-Based) این تلفن هوشمند، بیشتر به تأثیر استفاده از ابزاری با این اندازه در سبک زندگی مالک آن، نگاهی بیندازم. بنابراین علاوه بر معرفی سختافزار و امکانات نرمافزاری گلکسی مگا ۶٫۳، گزارشی از تأثیر حضور ۱۱روزهی این غولبچه سامسونگی در زندگی روزمرهام، ارائه خواهم کرد.
تلفن همراه شخصی من، «Sony Xperia U» است که با صفحه نمایش ۳٫۵ اینچی، ارتفاع ۱۱٫۲ سانتیمتر، پهنای ۵٫۴ سانتیمتر و ضخامت ۱٫۲ سانتیمتر، یکی از کوتولههای بازار تلفنهای هوشمند به حساب میآید. اگر شما هم شرایط مشابهی دارید و قصد دارید دنیای کوچک خود را رها کرده و به دنیای غولها پا بگذارید، پیشنهاد میکنم با من همراه شوید!
۲. معرفی گلکسی مگا ۶٫۳
تا پیش از معرفی سری گلکسی مگا توسط سامسونگ، همه کارشناسان بر این باور بودند که تلفنهایی با صفحه نمایش بزرگ، جزو پرچمدارها محسوب میشوند و باید انتظار برترین سختافزارها را در دل ابزارهایی به این بزرگی داشت. اما سامسونگ با گلکسی مگا ۵٫۸ اینچی و ۶٫۳ اینچی، به دنیا نشانداد که همیشه، بزرگتر بودن به معنای قویتر بودن نیست. چیزی مشابه ضربالمثل «فلفل نبین چه ریزه» خودمان!
سامسونگ، این آبی ِ بزرگ کرهای (Korean Big-Blue) سختافزار تلفنهای رده متوسط بازار را در دل گلکسی مگا ۶٫۳ جا داده و آن را برای ذائقهی افرادی طراحی کرده که از تلفن همراه بزرگ خود، انتظار کارهای خیلی بزرگی مثل شکست دادن رقبا در بنچمارکها را ندارند؛ بنابراین، نباید انتظار داشت که لقب «پرچمدار» به این تلفن هوشمند تعلق گیرد.
اما نگران نباشید. در ادامه خواهید دید که اگرچه گلکسی مگا ۶٫۳ بهترین پردازنده بازار را در اختیار ندارد، اما از سوی دیگر، صفات اخلاقی! بسیار خوب و ویژگیهای ظاهری جذابی دارد که نظر شما را به خود جلب خواهد کرد.
قبل از هر چیز، مشخصات عمومی گلکسی مگا ۶٫۳ را در تصویر زیر که از سایت www.mobile.ir برداشت شده است، ببینید:
۳٫ طراحی ظاهری و کیفیت ساخت
گلکسی مگا ۶٫۳ با ارتفاع ۱۶٫۷۶ سانتیمتری خود، یکی از بلندقدترین هوشمندهای بازار به شمار میرود و به راحتی، عنوان جذاب «شاخشمشاد» را از آن خود میکند. البته اگر این قامت بلند را امتیاز در نظر بگیریم! چون برای من که دستان بزرگی ندارم، استفاده از این تلفن همراه با یک دست، تقریباً عذابآور و غیرممکن بود و همیشه این اضطراب را داشتم که گوشی، در هنگام لمس «دکمه خانه» یا بیرونآوردن از جیب، از دستانم بیفتد! بله. درست خواندید. نوشتهام: «بیرون آوردن از جیب!».
تعجب نکنید. من شلوار پارچهای میپوشم و گلکسی مگا ۶٫۳ به راحتی در جیب من جا میشود! اما قول نمیدهم شما هم تجربه مشابهی داشته باشید. با این وجود، به نظر میرسد گوشیهای جیالایکس، در این زمینه رقیبی جدی و قُلدُر پیدا کردهاند!
البته تنها عیب قرار دادن یک گوشی ۶٫۳ اینچی در جیب، این است که همیشه در هنگام نشستن و برخواستن، احساس میکنید موجود مزاحمی را در جیب دارید و گاهی اوقات که شلوار راحت و گشادی به پا نداشته باشید، این گوشی حسابی روی اعصاب است! اگر هم از آن دسته افرادی هستید که همیشه تلفن همراهتان را در دست میگیرید، باید بدانید که در هنگام حمل گلکسی مگا ۶٫۳ در دست، حس عجیب و غریبی خواهید داشت که البته به مرور زمان تقلیل مییابد و عادی میشود.
پهنای گلکسی مگا ۶٫۳ اینچی، ۸٫۸ سانتیمتر و ضخامت آن ۸ میلیمتر است که مرا مجبور میکند لقب «کمرباریک» را به این گوشی نسبت بدهم. همچنین هنگامی که برای اولین بار قصد داشتم این گوشی را در دست بگیرم، وزن ۱۹۹ گرمی آن، مرا واقعا متعجب کرد چون انتظار داشتم با گوشی سنگینتری روبرو باشم.
با وجود اینکه تا این بخش از نوشته، درباره سایز غیرمعمول گلکسی مگا ۶٫۳ غُر زدهام، اما باید اعتراف کنم که این گوشی دارای ویژگیهایی است که با وجود اندازه بزرگش، آن را به یکی از خوشدستترین عظیمالجثههای بازار تبدیل میکند. برای اینکه حرف مرا باور کنید، کافیست وقتی به بازار موبایل مراجعه میکنید، گلکسی مگا ۶٫۳ اینچی را در کنار گوشی ۶٫۴ اینچی Z Ultra سونی ببینید تا متوجه شوید که مهندسی طراحی سامسونگ، چقدر در کاهش اندازه فبلت (Phablet) خود به حداقل میزان ممکن، مؤثر بوده است.
جنس بدنه این گوشی و ظاهر آن، از همان زبان طراحی گلکسی اس ۴ سامسونگ پیروی میکند. طراحی زیبایی که سامسونگ، نام آن را ۲٫۰ Nature UX گذارده و سعی کرده لطافت و زیبایی الهامگرفته از طبیعت را در آن به کار گیرد. من هم قبول دارم که این گوشی، درست همانند گلکسی اس ۳، گلکسی اس ۴ و سایر تلفنهای همراهی که از این مدل طراحی بهره بردهاند، لطیفتر و ظریفتر از آن طراحی شدهاست که از خطوخش، در هنگام قرارگرفتن بر روی میز یا احتمال شکستن در زمان سقوط از دست، در امان بماند! علاوهبراین، پلیکربنات به کار رفته در بدنه گلکسی مگا ۶٫۳، از نوع براق بوده و به راحتی اثر انگشت و چربی را به خود جذب میکند و کمی هم لیز به نظر میرسد که احتمال افتادن آن از دست را زیاد میکند.
نکته منفی دیگر در طراحی این گوشی، برجسته بودن لنز دوربین است که باعث میشود وقتی قصد دارید قسمت پشتی گلکسی مگا ۶٫۳ را روی یک سطح صاف مثل میز قرار دهید، اولین چیزی که با سطح زمین تماس پیدا میکند، بخش دوربین گوشی است و به همین دلیل ممکن است محافظ لنز دچار شکستگی یا خراش شود و شما را به دردسر بیندازد.
البته تمام این مسائل که هرکدام ممکن است مشکلاتی بزرگ به نظر برسند، با خرید یک کاور محافظ، کاملا حل میشوند و به نظر من دلیل قانعکنندهای برای صرفنظر کردن از خرید این تلفن همراه جذاب نیستند. بنابراین، پیشنهاد میکنم قبل از خرید یک کاور مقاوم برای گلکسی مگا ۶٫۳، هوس نکنید به علت حواسپرتی، آن را زمین بیندازید! البته سامسونگ هم از این مطلب آگاه است و برای شما پیشنهاد جالبی دارد: سامسونگ فلیپ کاور.
۴٫ صفحه نمایش
بدون شک، مهمترین و برجستهترین ویژگی گلکسی مگا ۶٫۳، صفحه نمایش دلربا و بزرگ آن است. این نکته را از من بپذیرید که پس از چند روز کار کردن با صفحه نمایشی به این اندازه، دیگر دوست ندارید با صفحههای نمایش کوچکتر کار کنید.
صفحه نمایش ۶٫۳ اینچی این گوشی، از نوع TFT LCD با رزولوشن P۷۲۰ است که چگالی ۲۳۳ پیکسل در هر اینچ را به ارمغان میآورد. البته این چگالی پیکسل، بیشترین و بهترین نیست؛ اما میزان روشنایی و کیفیت تصاویری که صفحه نمایش این گوشی ارائه میدهد، چشمگیر و راضیکننده است. در ضمن، توجه کنید که هرقدر تلفن همراه بزرگتری داشته باشید، لازم است آن را در فاصله دورتری از چشمان خود نگاه دارید و به همین علت، ممکن نیست بتوانید از فاصله تقریبا ۴۰ سانتیمتری (که فاصله معقولی برای استفاده از این گوشی است) پیکسلهای Full RGB گلکسی مگا ۶٫۳ را ببینید. البته اگر از تلفن همراهی با صفحه نمایش بهتر، به گلکسی مگا ۶٫۳ کوچ کرده باشید، تفاوت را احساس خواهید کرد؛ در هر حال، من در زمان استفاده از این گوشی، هیچ مشکلی با صفحه نمایش عالی آن نداشتم.
در طول روز، وقتی روشنایی صفحه نمایش گلکسی مگا ۶٫۳ روی حداکثر میزان ممکن قرار گرفته باشد، در فضای خارج از خانه و زیر نور خورشید، میتوانید به راحتی با گوشی کار کنید و مشکلی از جهت بازتاب نور و مسائلی از این دست نخواهید داشت. من در مدت ۱۱ روز که با این گوشی کار میکردم از امکان Auto Brightness آن که میزان روشنایی صفحه نمایش را به نسبت روشنایی محیط و بهصورت خودکار تنظیم میکند، بسیار راضی بودم. این ویژگی هوشمند، بسیار کاربردی و مفید است و شما را از تنظیم پیاپی شدت روشنایی صفحه نمایش به صورت دستی، بینیاز میکند.
وقتی گلکسی مگا ۶٫۳ را با آن صفحه نمایش عظیم در دست دارید باید به دو نوع عکسالعمل از سمت اطرافیانتان عادت کنید. اولین چیزی که برایتان پیش خواهد آمد این است که اطرافیان از شما میپرسند: آیا چیزی که در دست دارید یک تبلت است؟ گاهی نیز وقتی در حال صحبت با این گوشی هستید، قیافه ناراضی اطرافیان را که سایز گوشی شما را مسخره میکنند خواهید دید و متلکهایشان را خواهید شنید. حقیقت این است که خانواده، همکاران و دوستان من، بارها گفتند که این گوشی شبیه میز پینگپونگ است یا میتوان از آن به عنوان سینی استفاده کرد! اما این عکسالعملهای منفی، تنها تا زمانی ادامه پیدا خواهد کرد که شما صفحه نمایش گوشی را روشن کنید. از آن به بعد، باید منتظر تعریف و تمجیدها باشید و قیافههای مبهوت و هیجانزده اطرافیانتان را تماشا کنید که سایز بزرگ و کیفیت صفحه نمایش این گوشی را تحسین میکنند.
در این مدت که از گلکسی مگا ۶٫۳ استفاده کردهام، اتفاق جالبی برایم افتاده است. من در هنگام نوشتن پیامک با تلفن همراه خودم (Sony Xperia U)، به دفعات مرتکب اشتباه تایپی میشوم؛ چون در هنگام تایپ سریع، انگشتانم بر روی صفحه کلید، حروف ناخواسته را لمس میکنند. اما درباره پهنپیکر سامسونگی، قضیه متفاوت است و به علت اندازه بزرگ صفحهنمایش این گوشی و دکمههای بزرگتر در صفحهکلید مجازی آن، تعداد غلطهای تایپی من به هنگام ارسال پیامک، بسیار کمتر شده است. تصاویر زیر، بهخوبی گویای واقعیت هستند:
و نهایتاً، نکته قابل تأمل دیگر درباره صفحه نمایش گلکسی مگا ۶٫۳ و تجربه شخصی من در استفاده از این گوشی، این است که در چند روز اول که گوشی را در اختیار داشتم، در تاکسی یا اتوبوس، برای همسرم پیامکهای عشقولانه نمیفرستادم! چون صفحه نمایش این گوشی آنقدر بزرگ است که نفرات کناری یا پشتسری من، به راحتی میتوانستند محتوای پیامکهای ما را بخوانند و من احساس ناامنی میکردم. بنابراین اگر قرار است در فضاهای عمومی شلوغ با این گوشی هوشمند حاضر شوید و از آن استفاده کنید، درباره اینکه حریم شخصی و مرزهای خصوصی شما از سوی دیگران رعایت شود، چندان مطمئن نباشید!
۵٫ رابط کاربری و امکانات نرمافزاری
همانطور که در بخش طراحی سختافزاری گفتم، گلکسی مگا ۶٫۳ فرزند نسل ۲٫۰Nature UX سامسونگ است. در این بخش لازم است اضافه کنم که این گوشی تلفن همراه، از رابط کاربری TouchWiz سامسونگ در کنار نسخه ۴٫۲٫۲ از سیستم عامل اندروید بهره میبرد. تعبیر مختصر و مفید دو جمله قبل، این میشود که: «با دریایی از امکانات نرمافزاری روبرو هستید.» دریایی که اگر نقطهبهنقطهاش را خوب نشناسید، در آن گم میشوید. بنابراین وقتی این گوشی را میخرید و قصد استفاده از تمام امکانات آن را دارید، باید با تمام وجود بپذیرید که لازم است چیزهای جدید فراوانی را یاد بگیرید. تصاویر زیر، حرف مرا به خوبی اثبات میکنند:
حقیقت این است که من در ۱۱ روز گذشته، نه فرصت کردم از تکتک این امکانات استفاده کنم و نه قصد دارم تمام آنها را برای شما تشریح کنم. خوشبختانه وبسایتهای دوست و همسایه، این زحمت را قبلا متقبل شدهاند و درباره نرمافزارهای مختلف نصبشده بر روی گلکسی مگا ۶٫۳ که با سختافزار این گوشی کاملا یکپارچه هستند، حسابی «قلمرنجه» کردهاند! بنابراین مطمئن هستم به دنبال هرآنچه که در این نوشته پیدا نمیکنید، خواهید گشت و آنرا خواهید یافت که گفتهاند: جوینده، یابنده است… من فقط درباره بخشی از امکانات نرمافزاری و کاربردهای آنها که به نظرم میرسد کاربردیتر هستند، صحبت میکنم و تصاویر و ویدئوهایی از این کاربردها را در اختیار شما خواهم گذاشت.
یکی از بهترین امکاناتی که در گلکسی مگا ۶٫۳ قرار داده شده است و با سایز بزرگ این گوشی کاملا جور در میآید، قابلیت Multi Window است که سامسونگ، آن را به فارسی، «پنجره چندگانه» مینامد. اگر این امکان را از طریق بخش تنظیمات یا نوار اعلانات فعال کرده باشید، یک نوار آکاردئونی (کشویی) جالب به کناره سمت چپ صفحه اضافه میشود که تقریبا همیشه، حتی اگر نرمافزارهای دیگر را به صورت تمامصفحه اجرا کنید، همراه شماست. اگر این کشو را باز کنید، نوارابزاری مملو از نرمافزارهای مختلف را میبینید که میتوانند با تقسیم صفحه به دو قسمت، در کنار هم اجرا شوند. البته این امکان برای همه نرمافزارها فراهم نیست؛ اما سامسونگ، مطمئناً قابلیتهای این نوار ابزار را که از زمان گلکسی نوت ۲ در برخی پرچمدارهای سامسونگ وجود دارد، افزایش خواهد داد و نرمافزارهای بیشتری را با آن هماهنگ خواهد کرد.
برای استفاده از امکانات این نوار ابزار، کافیست دو تا از نرمافزارهای موجود در آن را به داخل صفحه بکشید. با انجام این کار، صفحه به دو نیم شده و هر اپلیکیشن، در یک نیمه قرار میگیرد. از این امکان، میتوان استفادههای متنوعی کرد. مثلا میتوان همزمان فیلم دید و چت کرد. یا تصویر یک ناحیه از طبیعت زیبای ایران را در گالری دید و بر روی نقشه، به دنبال آدرس آن منطقه گشت و کاربردهای بسیار جالب دیگر. من بهطور همزمان، مرورگر و پیامرسان را باز کردم و آدرس یک صفحه وب را برای دوستم پیامک کردم:
قابلیت بسیار جالب دیگر که استفاده از آن، تنها بین دو یا چند ابزار سامسونگی ممکن است، امکان Group Play است. با استفاده از این اپلیکیشن، میتوانید فایلهای تصویری، صوتی، ویدئویی و مستندات خود را با دوستان دیگری که تلفن هوشمند سامسونگی دارند (اگر تلفن همراه آنها از این قابلیت پشتیبانی کند)، به راحتی به اشتراک بگذارید یا با هم به صورت چند نفره، بازی کنید. البته فرصتی پیش نیامد تا بازی کردن به شکل چندنفره را در اپلیکیشن Group Play امتحان کنم اما انتقال تصاویر، مستندات و موسیقی را انجام دادم و به نظرم قابلیت کاربردی و جالبی است.
ویدئوی موجود در آدرس زیر، چگونگی کارکرد این اپلیکیشن را نشان میدهد. برای تهیه این ویدئو، از یک گلکسی مگا ۶٫۳ و یک گلکسی مگا ۵٫۸ استفاده شده است که هر دو از قابلیت Group Play پشتیبانی میکنند.
لمس شناور یا Floating Touch قابلیت جالب دیگری است که شرکت سونی برای اولینبار به دنبال آن رفت و سپس، سامسونگ نیز دست به کار شد و تلفنهای همراهی با این ویژگی را روانه بازار کرد. با استفاده از این قابلیت، میتوانید بدون لمس کردن صفحه نمایش تلفن همراه و تنها با نزدیک کردن انگشت خود به صفحه، دستوراتی را اعمال کنید. اگرچه هنوز کاربردهای فراوانی برای این فناوری وجود ندارد اما سامسونگ تمام تلاش خود را به کار گرفته تا کاربر را به استفاده از این امکان، ترغیب کند. گلکسی مگا ۶٫۳ نیز از این قابلیت بهره میبرد و شما میتوانید درون نرمافزارهایی مثل گالری، مرورگر، پیامرسان، لیست مخاطبین، تقویم سامسونگ و … با نزدیک کردن انگشت خود به صفحه نمایش در فاصله حداکثر ۱٫۵ سانتیمتری، عملکرد جالب تلفن همراه خود را ببینید. مثلا در مرورگر پیشفرض گوشی، با هاور (Hover) کردن انگشت خود بر روی عنوان یک ایمیل در لیست ایمیلهای موجود در اینباکس، میتوانید بخشی از محتوای ایمیل را ببینید. یا در گالری، اگر در پوشهای، چندین عکس دارید، با این قابلیت، بدون ورود به پوشه و تنها با هاور کردن انگشت خود، میتوانید عکسهای داخل پوشه را مرور کنید.
شخصا در طول مدتی که گلکسی مگا ۶٫۳ را در اختیار داشتم، از این قابلیت استفاده چندانی نکردم. اما اگر راستش را بخواهید، قابلیت خوبی برای پُز دادن به دیگران و دیدن قیافههای متعجبشان است. حتی میتوانید با این قابلیت، ادعای جادوگری هم بکنید! در هر حال، اگر هنوز هم برایتان روشن نشده که لمس شناور چگونه کار میکند، ویدئوی موجود در آدرس زیر، دمویی از این قابلیت در گلکسی مگا ۶٫۳ را به شما نشان میدهد.
سختافزار مربوط به فناوری اشعه مادون قرمز (Infrared)، در تلفنهای همراه چند سال پیش بهوفور یافت میشد؛ اما با حضور تلفنهای همراه هوشمند، این فناوری هم کاربردهای قبلی خود را از دست داده و از چشمها افتاده است. اگر شما هم مثل من، دلتنگ خاطرات خوش مربوط به خاموش و روشن کردن تلویزیونهای داخل ویترین مغازهها در خیابان جمهوری، توسط تلفن همراهتان هستید، خبر خوشی برایتان دارم. سامسونگ با قراردادن ماژول سختافزاری IR و یک نرمافزار ویژه کنترل لوازم الکترونیکی، گلکسی مگا ۶٫۳ را به کنترل از راه دور تلویزیون، ضبط و سایر لوازم الکترونیکی تبدیل کرده است. فرستنده IR گلکسی مگا ۶٫۳ در قسمت بالای گوشی و در مجاورت فیش ۳٫۵ میلیمتری خروجی صدا قرار گرفته است و اپلیکیشن مربوط به این کار هم WatchON است که بهطور پیشفرض بر روی گوشی نصب شده و با آیکون بنفشرنگ خود، قابل شناسایی است.
من این نرمافزار را بر روی چند تلویزیون مختلف با برندهای مختلف امتحان کردم و بهخوبی جواب گرفتم و توانستم افراد زیادی را هنگام تماشای فوتبال یا سریال جومونگ، با تعویض نامحسوس کانال یا کم و زیاد کردن صدا، سر کار بگذارم! البته نکتهای که باید در نظر داشته باشید، این است که برای اجرای این نرمافزار، لازم است گلکسی مگا ۶٫۳ شما به اینترنت اتصال داشته باشد.
از اپلیکیشنهای S-Translate برای ترجمه همزمان و S-Health برای کاربردهای سلامتی و بهداشتی و S-Memo برای یادداشتبرداری و S-Planner برای تقویم روزانه که بگذریم، اپلیکیشن جالب دیگری که بهطور پیشفرض بر روی گلکسی مگا ۶٫۳ نصب شده، S-Voice است که مدیریت گوشی هوشمند توسط فرامین صوتی را امکانپذیر میکند. با این ویژگی، میتوانید با تلفن خود درد دل کنید! و مثلا از او بخواهید که شما را برای فردا ۶ صبح، از خواب بیدار کند، وضعیت هوا را برایتان پیشبینی کند، تفاضل حقوق و بدهیهایتان را برایتان محاسبه کند، بازی پرندگان خشمگین را برایتان اجرا کند، دوربین را روشن کرده و عکسبرداری کند، صدای آهنگ درحال پخش را کم کند و از این قبیل کارها! البته متأسفانه برای کار با S-Voice هم به اتصال دائمی اینترنت نیاز خواهید داشت؛ اما به هر حال، این ویژگی نیز میتواند در کشور ما بسیار جالب (و نه آنچنان کاربردی) باشد.
۶٫ دوربین
گلکسی مگا ۶٫۳ دارای یک دوربین ۸ مگاپیکسلی است که عکسهایی را با حداکثر اندازه ۳۲۶۴ در ۲۴۴۸ پیکسل ثبت میکند. قابلیتهایی مثل برداشت عکس متوالی، HDR، عکاسی در شب، عکسبرداری از رخدادهای پرتحرک ورزشی، Best Face، پانوراما، Beauty Face، عکس همراه با صدا و چندین و چند ویژگی دیگر، از امکانات نرمافزاری دوربین این گوشی هستند. دوربین این تلفن همراه هوشمند، عکسبرداری و فیلمبرداری P۱۰۸۰ فولاچدی را پشتیبانی میکند و کیفیت ضبط صدا نیز بسیار خوب است. امکان فوکوس لمسی را نیز نباید فراموش کرد. در ادامه، نمونههایی از تصاویر ثبتشده با این غول سامسونگی را ببینید: (برای مشاهده هر تصویر در اندازه حقیقی، بر روی آن کلیک کنید. توجه کنید که حجم عکسها ممکن است چندین مگابایت باشد.)
و حالا، چند پانورامای ۳۶۰ درجهای فوقالعاده!
۷٫ باطری، قیمت و ختم کلام!
باطری ۳۲۰۰ میلیآمپری گلکسی مگا ۶٫۳، در طول مدت ۱۱ روزی که میهمان من بود، ۴ بار نیاز به شارژ پیدا کرد. البته استفاده من، از استفاده معمول کمتر است و فردی که استفاده بیشتری دارد، تقریبا هر ۱٫۵ تا ۲ روز یکبار باید آن را شارژ کند که این فاصله زمانی برای شارژ، مناسب به نظر میرسد.
قیمت نسخه ۸ گیگابایتی گلکسی مگا ۶٫۳ در تاریخ انتشار این مطلب، همراه با گارانتی، حول و حوش ۱٫۵۰۰٫۰۰۰ تومان است که باز هم برای تلفنی با این امکانات، زیاد به نظر نمیآید.
از آنجا که من شخص قانعی هستم! و از تلفن همراهی (فبلتی) مثل گلکسی مگا ۶٫۳، انتظار کارهای خارقالعادهای مثل ثبت امتیاز بالای ۳۰٫۰۰۰ در نرمافزار AnTuTu را ندارم، میتوانم به صفحه نمایش بزرگ و باکیفیت که دیدن فیلم، بازیکردن و وبگردی را لذتبخش میکند، اسپیکر با صدای خوب، امکانات نرمافزاری فراوان، دوربین عالی، باطری بهتر از متوسط، حافظه Ram مناسب ۱٫۵ گیگابایتی، قیمت متعادل و سایر ویژگیهای مثبت این گوشی اکتفا کرده و از مشکلاتی مثل کیفیت ساخت نهچندان خوب، سایز بیش از اندازه بزرگ، حافظه داخلی اندک ۸ گیگابایتی و … چشمپوشی کنم. امیدوارم شما هم پس از مطالعه این نقد و بررسی، بتوانید درباره خریدن یا نخریدن گلکسی مگا ۶٫۳ به نتیجه برسید.
نظر کاربران
بسیار عالی بود ممنون از راهنمایی خوبتون فکر کنم تصمیممو راجب خرید این گوشی گرفتم