چطور خودرویتان را برای زمستان آماده کنید؟
آمدن زمستان، سرمای منجمدکننده و یخ و برف، حتی جابهجاییهای کوتاه هم میتوانند به یک تصادف منجر شوند. همانگونه که بدن انسان نیز با سرما و گرما سر ناسازگاری دارد، آبوهوا خودروی شما را نیز از اذیت و آزار بینصیب نمیگذارد.
او را بیسرپناه نگذارید
در صورت امکان، چهبهتر که مرکب دلبند خود را جز در گاراژ و یا زیر سایبان رها نکنید. چراکه تراشیدن یخ از روی پنجره در نخستین ساعات بامداد، کار چندان جالب و دلگشایی نخواهد بود. بهعلاوه دور نگهداشتن یخ از رنگ بدنه خودرو، به حفظ پرداخت آن کمک میکند. اگر گاراژ یا سایبانی دم دست نیست، حداقل روکشی برای خودرو خریده تا برف و یخ از پیکره آن دور بماند. به یاد داشته باشید که برای از بین بردن نمک از روی روکش، هرچند وقت یکبار آن را بشویید.
باتری را چک کنید
معاینه فنی را از یاد نبرید
درست مثل سر زدن خودمان به دکتر، بد نیست گاه و بی گاه خودروی خود را نیز به متخصصی مجاز بسپارید تا از سلامت تمامی اجزا اطمینان حاصل کنید. البته در صورت نیاز، خود شما هم میتوانید دست به آچار برده و معاینه خودرو را انجام دهید هرچند خوددرمانی چندان توصیه نمیشود.
یک مکانیک خبره شما از وضعیت سیستمها و قطعات مختلف خودرو از قبیل رادیاتور، ترمز و ... با خبر کرده و در همین حین به شما اطمینان میدهد که مایعات مختلف آن ازجمله ضد یخ، روغن ترمز، روغن موتور و ... در سطح مناسبی هستند. همچنین بهتر اینکه همیشه حداقل نیمی از باک خودرو را پر گذاشته تا مبادا لولههای انتقال سوخت یخ بزنند. تعویض روغن پیش از زمستان نیز بد ایدهای نیست.
زنجیر چرخ یا تایر زمستانی فراموش نشود
حال که به وضعیت داخلی خودرو رسیدگی شده، نوبت این است که دستی بر سروگوش بیرون خودرو نیز کشیده شود. جای تعجب نیست که یکی از کلیدیترین موارد برای رانندگی بدون خطر در جادههای زمستانی، تایرهای خودرو هستند. ابتدا اطمینان حاصل کنید که عاجهای تایر از ۳.۱۷۵ میلیمتر کوتاهتر نباشند تا مبادا مشکلی در چسبندگی به جاده به وجود بیاید. همچنین به دقت به دنبال قسمتهای صاف شده، پارگی و خوردگیها باشید و در صورت لزوم تایر یا تایرهای معیوب را تعویض کنید. گفتنی است که نیمنگاهی هم به بالانس باد چرخها بیندازید.
علاوه بر اینها، اگر در مناطقی شدیداً برف خیز سر و کار دارید، بهتر است زنجیر چرخ و یا حتی تایرهای زمستانی را مد نظر داشته باشید. درحالیکه دومین مورد را معمولاً برای کل زمستان روی خودرو باقی مینهید، در هر زمان میتوان خودرو را از بند زنجیر چرخ رها کرد. این مورد تنها به سلیقه شما باز میگردد.
یک کیت شرایط اضطراری آماده کنید
برای سر در نیاوردن در شرایط خطرناک، کارهای زیادی از دستتان بر میآید اما باید قبول کرد که پیشبینی برای هر اتفاقی اساساً غیرممکن است. به همین خاطر جمعوجور کردن یک کیت اورژانسی برای بدترین وضعیتها (ازجمله زلزله، بهمن، سیل و جنگ هستهای) ایدهٔ بس درخشانی است. به فکر تهیه چند بطری آب، کنسرو و دیگر خوراکیها، منور، پتو، بیلچه، چراغ قوه، باتری و از همه مهمتر یک جعبه کمکهای اولیه باشید. اگر جمعوجور کردن این موارد از حوصله شما خارج است، شاید در برخی فروشگاهها کیتهای آمادهای را نیز بیابید. درصورتیکه میخواهید خیالتان از همه جهات راحت باشد، بد نیست که یک پاور بانک با ظرفیت بالا، رادیو و اره تاشو نیز به کیت ذکر شده بیافزایید.
همچنین به فکر خرید بستهای نمک برای آب کردن یخ هنگام گیرکردن در آن بیفتید. اگر نگران گیرکردن در برف و سرمایید، پیشنهاد میکنیم که تمامی موارد بالا را جایی در صندوق عقبتان جای دهید.
کیسه شن خرید کنید
باور کنید یا نه، اگر کامیونت یا خودرویی دیفرانسیل عقب دارید، کیسه شن یار و یاور شما خواهد بود. دو کیسه شن بزرگ خریده و آنها را کف کامیونت یا صندوق عقب خودروی خود قرار دهید. با این کار وزن بیشتری بر روی محور عقب پخش شده و در نتیجه چسبندگی خودرو زیاد میشود. در بدترین حالت و در صورت گیر افتادن در برف، میتوان از این شنها برای ریختن زیر تایرها و خلاص شدن از این وضعیت بهره برد. خوشبختانه کیسه شن نیز نسبتاً ارزان بوده و در پیدا کردنش هم چندان سخت نیست.
برفپاککنها را چک کنید
باور کنید آن لحظه که هنگام رانندگی در برف و کولاک از پوسیده بودن برفپاککنهایتان مطلع شوید، اصلاً خوشحال نخواهید شد. تیغه برفپاککن چندان گرانقیمت نبوده و تعویض آنها هم سخت نیست. اما متأسفانه اغلب از سلامت آنها اطمینان حاصل نمیکنیم. اگر آخرین باری که تیغه برفپاککن خودرویتان را تعویض کردهاید را از یاد بردهاید، پیشنهاد میکنیم خرید یک جفت از آنها را مد نظر قرار دهید. به یاد داشته باشید که برخی خودروها برای شیشه عقب نیز برفپاککن دارند. بد نیست حالا که دست به آچار شدهاید، نگاهی هم به واشر مخزن شیشهشور بیاندازید.
نظر کاربران
مختصر و مفید. ممنون