قدرتمندترین جنگ افزارهای ارتش فرانسه
کارشناسان نظامی از ارتش فرانسه به عنوان خود ساخته ترین ارتش قاره اروپا یاد می کنند، فرانسه یکی از قدرت های نظامی اروپا و دنیاست که اکثر جنگ افزار هایش به صورت بومی تولید می شوند.
تا به امروز تنها دو کشور روسیه و فرانسه موفق به تولید سامانه های موشکی زمین به هوا با قابلیت حمل و نقل خودکار و شلیک موشک های هدایت شونده راداری شده اند، Crotale نوعی سامانه موشکی زمین به هوا با برد کوتاه است که می تواند بر روی شاسی تانک و خودرو های نظامی 6 و 8 چرخ نصب شود، ویژگی هایی مانند حمل و نقل آسان، رادار جستجو و ردیابی و قابلیت مسلح کردن 8 موشک به طور همزمان باعث شده تا این سامانه موشکی به عنوان یکی از قوی ترین سامانه های پدافند هوایی مورد استفاده ارتش فرانسه قرار بگیرد
۹- موشک کروز Scalp
پس از آمریکا و روسیه فرانسه سومین کشوری است که ناو های جنگی خود را به موشک های کروز دوربرد تجهیز می کند؛ Scalp نام نوعی موشک کروز است که می تواند از فاصله بیشتر از ۱۰۰۰ متر اهداف را مورد حمله قرار دهد، این موشک می تواند کلاهک های انفجاری ای با حداکثر وزن ۴۵۰ کیلوگرم را با خود حمل کند و ویژگی های منحصر به فرد آن ارتش فرانسه را بر آن داشته تا از آن در ناوچه های جنگی FREMM خود استفاده کند.
ارتش فرانسه موفق شده تا Scalp را به منظور نصب بر روی جنگنده های Rafale مورد باز طراحی قرار دهد که نتیجه آن تولید موشکی ملقب به سایه طوفان است، هر جنگنده Rafale قادر است ۳ عدد از این موشک ها را با خود حمل کند و این مسئله به ارتش فرانسه اجازه می هد تا از این موشک در عملیات هایی همچون حمله به ساختمان های زرهی، انهدام سامانه های پدافندی و حمله به اهدافی که چند صد کیلومتر در درون خاک دشمن مستقر هستند استفاده کند.
8- ناو های کلاس Horizon
Horizon نام پروژه نظامی مشترکی بین کشور های انگلیس، فرانسه و ایتالیا است که پس از ترک انگلیس، با همکاری ایتالیا و فرانسه تکمیل و نتیجه آن تولید 4 عدد ناو جنگی از کلاس Horizon بود، هم اکنون دو دستگاه از این ناو های جنگی در اختیار ارتش فرانسه است.
کلیدی ترین ویژگی این ناو های جنگی تجهیزات راداری منحصر به فرد آنهاست، سامانه راداری اصلی این ناو از نوع رادار الکترونیکی فعال G-band و سامانه راداری جانبی آن از نوع رادار الکترونیکی فعال Thales S۱۸۵۰ است.
اصلی ترین سلاح نصب شده بر روی این ناوها موشک انداز های عمودی ای هستند که توسط موشک های Aster-15/30 مسلح می شوند؛ ناو Horizon با استفاده از این موشک ها می تواند دایره ای به شعاع 150 کیلومتر را از خطر هر جنبنده هوایی ای امن نگه دارد.
وظیفه اصلی این ناو مقابله با هواپیماها و دیگر تسلیحات نظامی هوایی است اما در آن شاهد به کار گیری تجهیزاتی برای مقابله با ناوها، زیر دریایی ها و نیز دفاع در برابر حمله از طرف خشکی نیز هستیم.
در حال حاضر فقط یکی از این دو ناو ارتش فرانسه قابلیت استفاده در مناطق عملیاتی را دارد.
۷- ناو هلیکوپتر بر کلاس Mistral
Mistral به روز ترین ناو هلی کوپتر بر نیروی دریایی ارتش فرانسه است که قابلیت های تهاجمی، جابجایی نیرو های پیاده نظام و نیز انجام عملیات نجات آن همه کارشناسان نظامی را به تحسین ای ناو وا داشته است.
عرشه این ناو طولی 200 متری داشته و قادر است تا مجموع بار حداکثر 21000 تنی را با خود حمل کند، این ناو به صورت استاندارد فضای کافی برای حمل 16 هلیکوپتر با اندازه متوسط را داراست که در مورد حمل هلی کوپتر های نسبتا سبک و نیز هلی کوپتر های کوچک ظرفیت آن به 36 دستگاه هلیکوپتر هم خواهد رسید.
علاوه بر این انبار بزرگ قرار گرفته در پشت این ناو می تواند به جابجایی تانک ها، نفر بر های زرهی، کامیون ها و دیگر وسایل نقلیه نظامی کمک کند و قابلیت جاجایی حداکثر 800 سرباز را نیز دارا است.
از جمله تجهیزات دفاعی آن می توان به سامانه موشکی زمین به هوا با فناوری ردیابی مادون قرمز و دو عدد توپ ۳۰ میلی متری اشاره کرد.
6- ناو هواپیما بر Charles De Gaulle
به غیر از ناو های هواپیما بر نیروی دریایی آمریکا Charles de Gaulle تنها ناوی است که از سوخت هسته ای برای تولید قدرت استفاده می کند، این ناو بزرگ ترین ناو هواپیما بر موجود نبوده اما در نوع خود بی نظیر است.
Charles de Gaulle قادر است تا مجموعه ای از جنگنده های Rafale-M و Super Etendard، هواپیمای جنگی E-۲ ، هلیکوپتر های NH۹۰، Gazelle و پوما را با خود حمل کند و این ویژگی ها آن را به یک پایگاه شکاری سیار تبدیل کرده است؛ از آنجایی که هیچ کشور اروپایی دیگری ناو هواپیما بر مشابهی را ندارد این ناو جنگی سالهاست که یک تنه در کنار نیرو های ناتو خدمت می کند.
5- تانک LECLERC
LECLERC نام یک تانک قدرتمند و به روز است که توسط تجهیزات گوناگون مسلح می گردد، این تانک هولناک توسط شرکت AMX و به سفارش ارتش فرانسه تولید شده است.
سلاح اصلی این تانک یک توپ ۱۲۰ میلی متری با مجموع مهمات ۴۶ عددی است و سلاح های اتوماتیک ۱۲.۷ میلی متری و نیز ۷.۶۲ میلی متری دیگری نیز در آن تعبیه شده اند.
در بحث مقاومت نیز LECREC ضعفی را نشان نمی دهد و با فناوری هایی که در طراحی زرهی آن به کار برده شده می تواند به سادگی از انفجار مین و نیز برخورد موشک های ضد تانک سبک جان سالم به در ببرد.
۴- مسلسل اتوماتیک FAMAS FELIN
FAMAS یک اسلحه اتوماتیک با کالیبر ۵.۵۶ میلی متر است که برای اولین بار در دهه ۸۰ میلادی وارد ارتش فرانسه شد.
FAMAS FELIN نمونه به روز شده اسلحه مذکور است که امروزه در یگان های ویژه نیروی زمینی ارتش فرانسه از آن استفاده می شود، از جدید ترین بهینه سازی های موجود در آن می توان به تعبیه یک دستگیره جلو به منظور دقت بیشتر در شلیک، دوربین اوپتیکی مخصوص شب و روز، دوربین گرمایی، بیسیم، دوربین ضبط تصویر و قابلیت نشانه روی غیر مستقیم اشاره کرد.
در نشانه روی غیر مستقیم، سرباز به هنگام پناه گرفتن و زمانی که نیرو های خودی زیر آتش سنگین قرار دارند می تواند بدون بیرون رفتن از پشت مانعی که به عنوان جان پناه خود انتخاب کرده و با استفاده از دوربین و نمایشگر اسلحه به نشانه روی اهداف بپردازد.
۳- سامانه های موشکی زمین به هوای Aster ۱۵ و Aster ۳۰
این موشک ها نتیجه پروژه تحقیقاتی مشترک ارتش های فرانسه و ایتالیا هستند که در آغاز فقط در کشتی ها و ناوها نصب می شدند و کمی بعدتر نمونه ای از آنها به منظور تجهیز بر روی پلتفرم نصب شده در خشکی تولید گردید، نکته جالب در مورد این موشک ها این است که هر دو یک نوع موشک را پرتاب می کنند و تفاوت آنها در Booster پرتاب کننده موشک است که باعث می شود که هر کدام محدوده خاصی را پوشش داده و سرعت موشک پرتاب شده از آنها نیز متفاوت باشد.
سرعت موشک سامانه Aster-۱۵ ۳ ماخ و محدوده تحت پوشش آن در حدود ۳۵ کیلومتر است و این در حالی است که موشک پرتاب شده از سامانه Aster-۳۰ می تواند سرعتی معادل ۴.۵ ماخ داشته باشد و محدوده عملیاتی آن نیز در حدود ۱۲۰ کیلومتر است.
2- جنگنده DASSAULT RAFALE
ارتش کشور فرانسه در بحث های تبلیغاتی خود از این جنگنده به عنوان یک نیروی هوایی کامل یاد می کند که می تواند برتری قدرت هوایی را به دشمن گوشزد کرده و با دقت به انهدام اهداف اقدام کند، DASSAULT RAFALE در واقع به عنوان جایگزینی برای جنگنده افسانه ای Mirage 2000 تولید شد، تجهیزات راداری و الکترونیکی این جنگنده به گونه ای مهندسی شده است که می تواند اکثر سامانه های راداری و پدافندی موجود در دنیا را مغلوب خود نماید.
این جنگنده توانایی حمل همزمان 12 موشک را داراست و می تواند موشک هایی از نوع هوا به هوا، هوا به زمین، بمب های هدایت شونده، موشک های ضد ناو و موشک های اتمی از نوع ASMP را با خود به منطقه عملیاتی ببرد.
۱ موشک های ضد ناو EXOCET
این موشک تنها نمونه از یک موشک کوچک و سبک ضد ناو است که موفق به شکستن اعتماد به نفس نیروی دریایی آمریکا و انگلیس شده است، امروز نمونه های مختلفی از EXOCET وجود دارند که می توانند محدوده ای ۴۰ الی ۱۲۰ کیلومتری را تحت پوشش خود قرار دهند؛ این موشک نزدیک به سطح دریا حرکت می کند و سرعتی معادل ۰.۸ را به ثبت رسانده است.
این موشک به دنیا ثابت کرده که یک موشک سبک وزن و ارزان هم می تواند قدرت از بین بردن سیستم های دفاعی یک ناو غول پیکر را داشته باشد، نمونه های به روز رسانی شده موشک EXOCET می توانند بر روی جنگنده ها، هلیکوپتر ها، ناوها، موشک انداز های روی خشکی و زیر دریایی ها نصب شوند.
نظر کاربران
همیشه دوست داشتم یه سرباز باشم حیف که نشد
عالی بود دمتون گرم، برترینها یکی از قدیمی ترین برنامه هایی هستش ک تو گوشیم دارم
بعد همین فرانسه به ما میگه نباید موشک داشته باشیم.
خوشا به حالت ای روستایی
چه شاد و خرم
چه با صفایی
سلام..واقعاخوب بود،بعداز۲۰۲۰ایران هم قرارازروسیه،تانک تی۹۰اس ام،نفربربی پی آر۷۲،هویتزرخودکششی مستاسی،موشک اسکندر،موشک یاخونت،سامانه پدافندهوایی اس۴۰۰،سامانه ساحل به دریایی باستیون،هلیکوپترکاموف۵۲ومیل۲٨و۱۷و۲۶،جنگنده پشتیبانی نزدیک یاک۱۳۰،جنگنده سوخو۳۰وسوخو۳۵ومیگ۳۱و۳۵واحتمالا سوخو۳۴وتوپولف۲۲ام۳و......روخریداری کنه ازروسیه،
پاسخ ها
آره حتما با این وضع افت فروش نفت و رکود و فلاکت اقتصادی نیروهای مسلح بتونن حقوق نیروهای خودشون رو بدن شانس آوردن خرید سوخو و میگه پیشکش
در ضمن تو لیست رویاییتون جنگنده سوخو پک فا رو فراموش کردید بنویسید
سوخو پکفا جنگنده نسل پنجم روسیه است و خیلی پیشرفته است در لیست فقط تسلیحات فرانسوی را نوشتند
دوست عزیز علی31 بزرگترین انتقادها به شاه این بود ک خرید نظامی میکنه و پول مملکتو میده امریکا الان فقط روسیه جایگزین شده فرقی نکرده