موشک «میلان»؛ قاتل خاموش تانکها
طراحی میلان که یک موشک هدایت شونده ضد تانک اروپایی است، در سال ۱۹۶۲ آغاز شد. این موشک در سال ۱۹۷۱ آماده آزمایش بود و نهایتا در سال ۱۹۷۲ نیز به منظور بهره برداری در عملیات های نظامی مورد تایید قرار گرفت.
تاریخچه
با وجود آن که تاکنون میلان در حدود 43 کشور دنیا به خدمت گرفته شده است، ابتدا منحصرا برای ارتش فرانسه و آلمان توسعه داده شد. از سال 1972 کمپانی Euromissile بیش از 360000 موشک و 10000 واحد پرتاب تولید کرده است.
سامانه موشکی میلان رقبایی نیز دارد که از جمله مهم ترین آن ها می توان موشک های هدایت شونده ضد تانک جاولین و گیل را معرفی کرد. این دو سامانه موشکی هم اکنون به ارتش و لشکر زرهی پیاده نظام انگلستان خدمت می کنند.
میلان به قابلیت هدایت نیمه خودکار و همچنین سامانه ردیابی فروسرخ مجهز بوده و همراه بودن تجهیزات نشانه روی با سیستم موشک انداز این امکان را فراهم آورده است تا بتوان میلان را با استفاده از خودرو های نیمه زرهی نیز پرتاب کرد.
انواع موشک های میلان
MILAN 1: این مدل مجهز به یک کلاهک تکی بوده و کالیبری معادل 103 میلی متر دارد. میلان 1 در سال 1972 تولید شد.
MILAN 2: دومین نسل از خانواده موشک های میلان و مجهز به پراپ ایستا در قسمت دماغه است. این سیستم منجر به افزایش قدرت نفوذ موشک در مقایسه با موشک های میلان 1 خواهد شد. میلان دو در سال 1984 وارد خط تولید خود شد و 115 میلی متر کالیبر دارد.
MILAN 2T: این مدل از موشک های میلان که در سال 1993 تولید شد، به طور اختصاصی برای از میان بردن اهدافی که از طریق زره واکنشی انفجاری محافظت می شوند، استفاده خواهد شد.
MILAN 3: میلان 3 نمونه دیگری از موشک های ضد تانک این خانواده است که در سال 1996 ساخته شد.
MILAN ER: اصلی ترین دلایل اهمیت این مدل، برد ارتقا یافته آن؛ 3،000 متر و نفوذ تقویت شده است. میلان ER که محصول مشترکی از همکاری دو جانبه میان فرانسه و هند است، جدید ترین نسل از موشک های خانواده میلان محسوب می شود. گفته می شود که این موشک می تواند تا 1000 میلی متر در زره واکنشگر انفجاری و 3 متر در بتن مسلح نفوذ کند. تصویر بردار حرارتی یکپارچه یکی دیگر از چندین پیشرفتی است که در این مدل موشک ها به چشم می خورد.
تمامی مدل های مذکور مزایایی دارند که تمایل کشور های مختلف به در اختیار داشتن این موشک ها را افزایش می دهد مانند: امکان راه اندازی و پرتاب توسط دو نفر، ضریب اطمینان 95 درصد در 100،000 شلیک، قابلیت نشانه گیری همه اهداف زمینی، تدارکات آسان و مقاومت بالا در برابر اقدامات نظامی متقابل.
اپراتور ها
در ادامه به معرفی چند مورد از اپراتور های فعلی موشک های میلان اشاره خواهیم کرد:
- افغانستان
- ارمنستان
- برزیل
- بلژیک
- چاد
- قبرس
- استونی
- یونان
- فرانسه
- آلمان
- مصر
- هند
- عراق
- ایتالیا
- کنیا
- لبنان
- لیبی
- مکزیک
- پاکستان
- پرتغال
- آفریقای جنوبی
- اسپانیا
- ترکیه
- یمن
اپراتور های قبلی این موشک ها شامل کشور های زیر هستند:
- استرالیا
- ایرلند
- سنگاپور
- انگلستان
- یونیتا
- طراحی: دهه ۱۹۷۰
- هزینه هر واحد: £۷,۵۰۰ در سال ۱۹۸۴
- تولید: سال ۱۹۷۲
- تعداد واحد های تولیدی: ۳۵۰،۰۰۰ موشک و ۱۰،۰۰۰ پرتاب کننده
- وزن: ۷.۱ کیلوگرم
- طول: ۱.۲ متر
- قطر: ۰.۱۱۵ متر
- کلاهک: tandem HEAT
- موتور: سوخت جامد
- سرعت: ۲۰۰ متر بر ثانیه
ارسال نظر