۸ پهپادی که عادی نیستند (۱)
این روزها پهپادهای عرضه شده دو شرکت DJI و Yuneec با استقبال خوبی از سوی مردم و شرکتها روبهرو شدهاند. این دو شرکت رقیب همواره بهدنبال آن هستند تا بهترین پهپادها را عرضه کنند. در نمایشگاه CES امسال شرکت Yuneec پهپاد شش موتورهای را از سری تایفون عرضه کرد.
این ابزارها که در ابعاد و اشکال مختلفی طراحی میشوند، بهطور معمول چهار موتور (کوادکوپتر)، شش موتور (هگزاکوپتر) یا هشت موتور (اکتاکوپتر) دارند. در سالهای اخیر در بخش کنترلکننده پروازی این ابزارها موسوم به Flight Controller پیشرفتهای قابل ملاحظهای به وجود آمده است. این مؤلفه بهمنظور تنظیم قدرت موتورها و متعادل نگه داشتن کوادکوپترها از طیف گستردهای از حسگرها و ژیروسکوپها استفاده میکند.
Typhoon H؛ جذاب و باقدرت
این روزها پهپادهای عرضه شده دو شرکت DJI و Yuneec با استقبال خوبی از سوی مردم و شرکتها روبهرو شدهاند. این دو شرکت رقیب همواره بهدنبال آن هستند تا بهترین پهپادها را عرضه کنند. در نمایشگاه CES امسال شرکت Yuneec پهپاد شش موتورهای را از سری تایفون عرضه کرد. این ابزار پرنده به مؤلفه اجتناب از برخورد تجهیز شده است. مؤلفهای که بر پایه فناوری RealSense شرکت اینتل ساخته شده است. برایان کرزانیچ مدیرعامل شرکت اینتل درباره این ابزار پرنده گفته است: «تایفون اچ نخستین پهپاد هوشمندی است که تا به امروز به بازار وارد شده است.
Disco؛ کوادکوپتری همانند یک هواپیمای جنگی
هر زمان واژه کوادکوپتر را به زبان میآوریم، مخاطب ما ناخودآگاه به وسیلهای فکر میکند که از چند ملخ ساخته شده است. تقریباً بیشتر شرکتها بر مبنای چنین طرحی کوادکوپترهای خود را طراحی میکنند. اما شرکت Parrot با معرفی کوادکوپتر Disco به جمع شرکتهایی پیوست که این قاعده را شکستهاند. Disco ظاهری شبیه به یک بمبافکن دارد و از بالهای ثابتی استفاده میکند. تنها کاری که برای روشن کردن این دستگاه باید انجام دهید این است که این ابزار را به هوا پرتاب کنید و کمی عقبتر بایستید. Disco اولین کوادکوپتری است که مالک آن بدون نیاز به یادگیری اصول خاصی قادر است از آن استفاده کند. این ابزار پرنده در کنار ویژگی پرواز خودکار به طیف گستردهای از حسگرها همچون شتابسنج، ژیروسکوپ، مغناطیسسنج، بارومتر و موقعیتیاب جهانی تجهیز شده است.
در نتیجه مالک دستگاه میتواند کنترل کاملی بر آن داشته باشد. زمانی که این پهپاد به هوا پرتاب میشود بهطور خودکار ارتفاع میگیرد و به پرواز درمیآید. در مدت زمان پرواز، خلبان خودکار مانع از آن میشود تا پهپاد حرکات ناگهانی که باعث سقوط آن میشود را انجام دهد. این کوادکوپتر 700 گرمی قادر است با سرعت 80 کیلومتر بر ساعت پرواز کند که در مقایسه با نمونههای مشابه سرعت بالایی دارد. مدل طراحی بالها باعث شده است تا این ابزار بهمیزان قابل توجهی در مصرف انرژی صرفهجویی کند و مدت 45 دقیقه در آسمان بماند.
فانتوم ۴؛ تکرار موفقیت
شرکت DJI در ادامه مسیر موفقیتآمیز طراحی فانتوم ۳ در مارس ۲۰۱۶ فانتوم ۴ را به بازار عرضه کرد. مهمترین ویژگی فانتوم ۴ در قابلیت اجتناب از برخورد و حالت سرعت خلاصه میشود. DJI در توصیف محصول جدید خود گفته است: «سه ویژگی هوشمندتر، ظریفتر و قدرتمندتر از شاخصترین ویژگیهای فانتوم ۴ هستند.» در طراحی فانتوم جدید DJI از فناوری تشخیص موانع استفاده کرده است. دو دوربینی که در جلوی این پهپاد قرار گرفتهاند به این شی پرنده کمک میکنند تا موقعیت اجسام و فاصله آنها را تشخیص دهد. این رویکرد به پهپاد فوق اجازه میدهد در مسیر اصلی خود به حرکت ادامه دهد، اما زمانی که با موانع روبهرو شد از کنار آنها حرکت کند.
این شرکت سرانجام تصمیم گرفت ویژگی فوق را با عرضه فانتوم 3 در اختیار خریداران قرار دهد. فانتوم 4 نیز به چنین ویژگیهایی تجهیز شده است. فانتوم 4 به مالک دستگاه اجازه میدهد هر شی را از طریق برنامه کاربردی ویژه DJI دنبال کند.
اینسپایر ۲؛ پهپادی گرانقیمت و قدرتمند
اینسپایر ۲ یکی دیگر از پهپادهای عرضه شده DJI است که شهرت بالایی دارد. پهپاد فوق عمدتاً در ارتباط با کاربردهای تجاری است و بیشتر افراد حرفهای از آن استفاده میکنند. DJI نسخه اول این محصول را تحت عنوان «اینسپایر ۱» در سال ۲۰۱۴ میلادی عرضه کرد. این پهپاد با توجه به قیمت بالایی که دارد (نزدیک به ده میلیون تومان)، عمدتاً برای ساخت فیلمهای حرفهای مورد استفاده قرار میگیرد. در واقع، پهپادهای موایک پرو و فانتوم ۴ با توجه به قیمت پایینتری که دارند برای کاربران عادی مقرون به صرفهتر هستند. مهمترین ویژگی شاخص اینسپایر ۲ به مقاومت و توانمندی آن باز میگردد.
بهطور مثال، این اولین پهپاد ساخت DJI است که از دو دوربین استفاده میکند. پهپاد فوق همچنین به حسگرهای مادون قرمز، حسگرهای دید در عقب و جلو و قفل شدن روی یک سوژه مجهز است. به طوری که میتوانید دوربین را روی سوژهای متمرکز کنید و در ادامه به پهپاد اجازه دهید آن را دنبال کند. همانند مدلهای قبلی در مدت زمان پرواز امکان تغییر مکان پایهها وجود دارد. زمانی که دوربین آن مورد استفاده قرار میگیرد، دیگر تصویری از ملخها و بدنه دستگاه را مشاهده نخواهید کرد. بیشک این خبر خوشی برای فیلمسازان به شمار میرود. مالک دستگاه قادر است دوربین اصلی این پهپاد را بهصورت ۳۶۰ به چرخش درآورد. دوربین دوم به کار رفته در این پهپاد از نوع دومحوری است و در بخش روبهرویی پهپاد جایگذاری شده است.
ارسال نظر