امنترین مسنجرهای دنیا را بشناسید
در دنیای امروز مبحث امنیت در دنیای مجازی یکی از جدیترین بحثهای زندگی بشر را تشکیل میدهد که اکثر محققان با بررسی متداول امنترین مسنجرهای دنیا سعی در بهبود کیفیت هر چه بیشتر این بخش دارند.
گسترش افقی و عمودی اینترنت و بهدنبال آن تمام رسانههای ارتباطی موجب ظهور دوره جدیدی در حیات بشر شده است. سبک زندگیِ انسانی غرق در فضای مجازی، با وجود این پیامرسانها، با انسان نخستینی که دغدغهای جز خواب و غذا نداشته است، فرق دارد.
پیامرسانها خوراک فکری اصلی بشر شدهاند تا آزادی، آسایش و نظم تازهای را همزمان با یکدیگر در نقطهنقطه دنیا تجربه کنند؛ اما امان از روزی که این زیربنای فکری اجتماعی، دستمایه افراد سودجویی شود که بر تمام اطلاعات، آمال و برنامههای مردم شبیخون میزنند و این نظم را مختل میکنند.
در این شرایط، امنیت مهمترین دغدغه کاربران میشود تا با شناخت و بهکارگیری امنترین مسنجرهای دنیا از نفوذ هکرها و بدافزارها جلوگیری کنند.
شما چطور؟ آیا دغدغه امنیت را در پیامرسانها و پیامهایی که روزانه رد و بدل میکنید دارید؟ در حال حاضر که نقض شدنِ داده در تمام فضای مجازی تداول یافته است و نفوذ هکرها یا اجیرشدگان در بزرگترین دیتاسنترهای دنیا نظیر گوگل و یاهو امری عادی است، چنین سوالی قطعا ارزش فکر کردن دارد.
اگر پاسخ شما به این سوال مثبت است، همراه ما باشید تا امنترین مسنجرهای دنیا که تا حد زیادی این دغدغه کاربران را حل و فصل نموده است را در هات اپ نیوز بشناسید.
امنترین مسنجرهای دنیا برای حفظ حریم خصوصی کاربر
بسیاری از مسنجرها آنقدر چت کردن و تبادل فایل را برای ما ساده کردهاند که جای هیچ حرف و حدیثی را باقی نگذاشتهاند. تلگرام احتمالا یکی از آن دسته مسنجرهایی است که پاول دورف در ساخت آن هیچ کم و کسری را باقی نگذاشته و هر چه سعی شد برچسب دزدی اطلاعات از سرورهای تلگرام یا افشا اطلاعات کاربران توسط این پیامرسان زده شود، تقریبا ناموفق بوده است.
با این حال هستند پیامرسانهایی که مسئله امنیت در آنها خیلی مطرح میباشد و با اینحال چندان اعتمادی به حفظ حریم خصوصی کاربر در این برنامهها وجود ندارد.
از این رو توسعهدهندگانی وجود دارند که به معضل فقدان امنیت کاربران در پیامرسانها به خوبی توجه کردهاند و با رمزگذاری و کدنگاری حرفهایتری تلاش کردهاند تا پیامهای خصوصی کاربران به دست افراد غریبه نیفتد، توسط هکرها تغییر پیدا نکند و یا طعمه تبلیغکنندگان و افراد فرصتطلب نشود.
در تصویر زیر برخی از این پیامرسانهای کاربردی که رمزگذاری شده هستند و به عنوان امنترین مسنجرهای دنیا شناخته شدهاند را میبینید. برخی از این پیامرسانها نظیر واتس اپ مبدا به مقصد هستند. به این معنا که پیغام مستقیما به یک مخاطب خاص منتقل میشود.
برخی از پیامرسانها هم نظیر ایستاگرام مبدا به مقصد نیستند و رویکرد اجتماعی آنها باعث شده بحث انتقال پیام کمتر از برنامههایی نظیر واتس اپ مطرح باشد.
برخی از برنامهها هم نظیر تلگرام مابین این دو دسته هستند و میتوانند به هر دو حالت توسط کاربران مورد استفاده قرار گیرند.
آن چه در امنترین مسنجرهای دنیا بصورت مشترک وجود دارد، دسترسی کاربر به پیام است؛ یعنی فرقی ندارد شما از کدام دسته پیامرسانهای موجودی که معرفی شد، استفاده میکنید. در هرحال پیغام از فرستنده مستقیما به گیرنده میرسد و در این مسیر هیچ شخص ثالثی وجود نخواهد داشت.
بعلاوه هیچ یک از پیامهایی که در این رسانهها رد و بدل میشوند، در سرور کمپانی تولیدکننده برنامه ذخیره نمیشود. بنابراین میتوان مطمئن بود که احتمال خوانده شدن پیام برای تبلیغات یا هر عمل مخفیانه دیگری در پایینترین حد خود قرار دارد.
بد نیست بدانید موضوع امنیت و دسترسی افراد به پیامهای کاربران برای تبلیغ از مواردی میباشد که برای کمپانی واتس اپ و اپل جنجالهای بسیاری به پا کرده و این بحث به یکی از روشهای نوینِ کلاهبرداران اینترنتی در ماههای اخیر تبدیل گشته بود.
امنترین مسنجرهای دنیا برای شما
پیشنهاد ما برای افزایش ضریب امنیت اطلاعات خود و حفظ حریم خصوصیتان استفاده از پیامرسانهایی است که در ادامه با آنها آشنا خواهیم شد:
پیامرسان Hangouts
Hangouts فرزند خلف گوگل برای چت و تماس تصویری در دنیا میباشد. قابلیت off-the-record، همان امکان امنیتی برای کاربران جهت پاک کردن تاریخچه چت و گفتگوها است، اما این پیغامها همچنان در سرور گوگل باقی میمانند.
مسنجر فیسبوک پیامرسان مبدا به مقصد برای انتقال مستقیم پیامها به صورت پیشفرض نیست، اما گزینه جالب secret را در بردارد تا کاربر بتواند با رمزگذاری دوطرفه هم در مبدا و هم در مقصد پیامهای خود را با امنیت بیشتری رد و بدل کند. این پیامها دیگر در صندوق ورودی فیسبوک شما نمایش داده نخواهند شد.
با تلگرام و قابلیت چت مخفی (secret chats)، باید آشنا باشید. secret chats یک صفحه اختصاصی پیشرفته با امکانات کاملی است تا کاربران بتوانند ارتباط رمزگذاری شده را در یکی از امنترین مسنجرهای دنیا تجربه کنند.
البته گزینههای چت مخفی در تلگرام به صورت پیشفرض تنظیم نشده است و هر کاربر شخصا باید از بخش تنظیمات secret chats را شخصیسازی کند.
کاربران آیفون با iMessage بعنوان یک سرویس تبادل پیام در iOS آشنایی کافی دارند، البته استفاده از iMessage برای ارسال پیام به دستگاههای اندرویدی ایمنی خاصی را ایجاد نمیکند و پیغامها در این صورت رمزگذاری شده نیستند؛ اما اگر هر دو فرد فرستنده و گیرنده از iMessage استفاده کنند، پیامها رمزگذاری میشوند.
همچنین خوب است بدانید اگر از iCloud برای بکآپگیری استفاده میکنید، یک نسخه از تمام پیغامها در این سرویس ذخیرهسازی میشود؛ بنابراین بهتر است این گزینه را از بخش تنظیمات غیرفعال کنید تا هیچ ردی از پیغامها در سرورهای اپل باقی نماند.
ایمنی این مسنجر از سوی معروفترین کارشناسان امنیت دنیا به علت امانتداری تایید شده است. کدهای این برنامه منبعباز هستند؛ بنابراین براحتی هر کارشناسی میتواند آن را بهجهت وجود حفرههای امنیتی بررسی و ارزیابی نماید.
Signal به کاربران امکان اعتبارسنجی هویت را میدهد تا از اینکه فقط یک نفر دریافتکننده پیام مدنظر است، اطمینان حاصل شود. از زمانی که دونالد ترامپ به مقام ریاست جمهوری آمریکا رسید، محبوبیت این برنامه دوچندان گشته است.
واتس اپ از قدیمیترین و خواستنیترین پیامرسانهای دنیا است که به نظر میرسد هیچ وقت از رده خارج نخواهد شد. پیامها در این برنامه کاملا رمزگذاری شده هستند و حتی تماسهای صوتی و تصویری نیز از امنیت کافی برخوردارند.
اگر میخواهید از امنیت کامل این برنامه مطمئن شوید، واتس اپ قابلیتی دارد که با استفاده از آن میتوان کاربران را هویتسنجی نمود. رمزگذاری مبدا به مقصد در این برنامه با همکاری تیم تولیدکننده پیامرسان Signal صورت گرفته است.
مطابق با اطلاعاتی که در وب سایت این پیامرسان درج شده است، Confide پیامها را به صورت رمزگذاری شده منتقل میکند و در آخر هم بعد از خواندهشدن همه آنها را به کلی حذف میکند.
پیام کوتاه، همان سرویسهای قدیمی هستند که برای تبادل ساده پیام استفاده میشوند. از نظر امنیتی پیشرفته نیستند و پیغامها در آن رمزگذاری نمیشوند، اما همچنان استفاده از آنها بسیار مفید و کاربردی میباشد.
ارسال نظر