معرفی Xperia SP: رقصنده با نورها
اگرچه هم قد و قواره پرچمدار فعلی سونی یعنی Xperia Z نیست ولی کیفیت ساخت و حس کار با آن، برتر از بقیه تلفنهای میان رده است و میتوان با اطمینان بیشتری آن را به بقیه توصیه کرد.
حتی اگر بپذیریم که گرایش خریداران به سمت تلفنهای میان رده است، باز هم بیشتر افراد ترجیح میدهند تلفنی میانرده با کیفیت ساخت خوب خریداری کنند. Xperia SP اگرچه هم قد و قواره پرچمدار فعلی سونی یعنی Xperia Z نیست ولی کیفیت ساخت و حس کار با آن، برتر از بقیه تلفنهای میان رده است و میتوان با اطمینان بیشتری آن را به بقیه توصیه کرد.
طراحی
باید اعتراف کنیم که سونی در طراحی محصولاتش به بلوغ رسیده است. در حالی که به خوبی میتوانیم یک دستورالعمل کلی را در طراحی محصولات مختلفشان مشاهده کنیم، اما هر دستگاه در نوع خود منحصر به فرد است و طراحی جدیدی را به همراه دارد. این موضوع دقیقا همان نکتهای است که میتواند برگ برنده سونی برابر سایر رقبا باشد.
بدنه دور دستگاه آلومینیومی است و به طرز ماهرانهای صیقل خورده. زوایایی که این قاب فلزی با خود به همراه آورده، ظاهری شیک و مدرن را به دستگاه بخشیده و باعث میشود تا Xperia SP از لحاظ طراحی یک سر و گردن بالاتر از سایر میان ردههای موجود در بازار قرار گیرد. در سمت راست دکمههای به هم پیوسته کنترل صدا، قرار دارند و در کنارشان دکمه Power که طراحی آن دقیقا مشابه با Xperia Z است.
سونی همچنین در این قسمت دکمه فیزیکی دوربین را قرار داده که نسبت به بقیه مدلهای سونی از طراحی بهتری برخوردار است. ابعاد دکمه و راحتی فشردن آن از ویژگیهایی هستند که عمل عکاسی را بسیار راحت میکنند.
صفحه نمایش
در شرایطی که تب صفحات نمایش بزرگ و غولآسا این روزها فراگیر شده و طبق شنیدهها حتی اپل هم ممکن است سرانجام تسلیم این موج شود و آیفون بزرگتری معرفی کند،Xperia SP با صفحه نمایش ۴.۶ اینچ خود به ما یادآوری میکند که هنوز هم میتوان از صفحات نمایش نهچندان بزرگ، لذت برد.
این صفحه تصاویری با رزولوشن ۱۲۸۰در۷۲۰ نقطه را در برابر چشمان شما قرار میدهد. کنتراست تصاویر خوب و رنگها به گرمی نمایش داده میشوند، با این حال به نظر میرسد که زاویه دید این صفحه، عملکرد ضعیفتری نسبت به سایر مجموعه دارد. مانند همیشه موتور Bravia ۲ نیز در این محصول مورد استفاده قرار گرفته که به کمک آن تصاویر و ویدئوها با کیفیت بهتری نمایش داده میشوند.
شیشه محافظ صفحه اکسپریا اس پی از نوع Gorilla Glass است و به پوشش اولئوفوبیک نیز مجهز شده. اولئوفوبیک در واقع یک واژه یونانی به معنای «ترسیده از روغن» است و تکنولوژی آن جهت راحتتر پاک شدن چربی انگشتان دست از روی صفحات نمایش، مورد استفاده قرار میگیرد.
سختافزار
سونی پیش از این با محصولاتی همچون Xperia V و Xperia TX هنر خود در استفاده بهینه از پردازندههای دو هستهای را به رخ کشیده بود. اکنون نیز اکسپریا اس پی با قدرتی آمده که شاید برای یک محصول میان رده کمی عجیب باشد.
کوالکام مسئولیت ساخت پردازندهای را بر عهده دارد که از خانواده اسنپدرگون به شمار میرود و روی فرکانس ۱.۷ گیگاهرتز تنظیم شده است. در کنار این پردازنده، رم یک گیگابایتی و واحد پردازش گرافیکی Adreno 320 دیده میشود. از دیگر قابلیتهای سختافزاری Xperia SP میتوانیم به NFC، دریافتکننده رادیو و پورت Micro-USB مجهز به تکنولوژی MHL اشاره کنیم.
دوربین
یکی از معدود انتقاداتی که به Xperia Z وارد است، به دوربین آن مربوط میشود. این گوشی به کمک Bravia Engine ۲، تصاویر را روی نمایشگر خود بسیار جذاب نمایش میداد، اما هنگامی که عکسها را به کامپیوتر یا دستگاه دیگری منتقل میکردیم، از رنگ و لعاب آنها کاسته میشد. خوشبختانهXperia SP این رویه گولزننده را در پیش نگرفته است.
دوربین هفت مگاپیکسلی این دستگاه عملکرد قابل قبولی دارد و رنگها را به گرمی ثبت میکند. هنگامی که تنظیمات دوربین را در حالت نهایت کیفیت، یعنی ثبت ۲۴۴۸ × ۳۲۶۴ پیکسل قرار میدهیم، سرعت فوکوس کردن کاهش چشمگیری پیدا میکند که این موضوع تا حدی آزاردهنده است. همچنین عملکرد دوربین در نور کم نیز چندان قابل قبول نیست و تصاویر با Noise بسیار به ثبت میرسند. در قسمت تنظیمات حالتی به نام Superior Auto قرار دارد که بهینهترین شرایط ممکن را جهت عکاسی تنظیم میکند، البته شما در این حالت نمیتوانید از کیفیت کامل دوربین بهره ببرید و ثبت تصاویر با کیفیت هفت مگاپیکسل یا ۲۳۲۸ × ۳۱۰۴ صورت میپذیرد. فیلمبرداری در این دستگاه با کیفیت ۱۰۸۰p و سرعت ۳۰ فریم بر ثانیه انجام میشود. در حین فیلمبرداری، امکان ثبت عکس نیز وجود دارد.
نرمافزار و باتری
آندروید ۴.۱.۲ به همراه رابط کاربری اختصاصی سونی مجموعه نرمافزاری Xperia SP را تشکیل میدهند. اگر فرض کنیم که فلسفه ایجاد رابط کاربری اختصاصی روی آندروید، خلق امکانات بیشتر برای کاربران است، سونی در این زمینه و در بین رقبایی همچون سامسونگ با TouchWiz و HTC با Sence در انتهای صف قرار دارد. در حالی که رابط کاربری رقبا ویژگیهای متعدد و قابلیت شخصیسازی بیشتری را برای کاربران خود فراهم کرده، به نظر میرسد که سونی توجه چندانی به اهمیت این حوزه ندارد.
جالبترین قابلیتی که میتوانید در Xperia SP پیدا کنید، امکان اتصال دسته کنترل پلیاستیشن ۳ است که از طریق آن اجازه استفاده بدون سیم در بازیها را خواهید داشت. یکی دیگر از قابلیتهای نرمافزاری این محصول به تنظیمات چراغهای LED مربوط میشود. سامسونگ نیز پیش از این در برخی محصولات شاخص خود از چراغ LED جهت اطلاعرسانی استفاده کرده اما هرگز امکان شخصیسازی را در نظر نگرفت. سونی در دستگاه جدید خود، دست شما را برای بازی با این چراغها بسیار باز گذاشته و از طریق تنظیمات موجود میتوانید برای هر شرایطی رنگهای دلخواه خود را انتخاب کنید.
در یک نگاه کلی
Xperia SP یک دستگاه خوشساخت است که از سختافزار قدرتمندی بهره میبرد. صفحه نمایش از کیفیت قابل قبولی برخوردار است و دوربین بهرغم اینکه در نور کم، تصاویر را با Noise ثبت میکند، در مجموع عملکرد بدی ندارد. همه این شرایط خبر از یک میان رده ایدهآل میدهد و Xperia SP را تبدیل به گزینهای بیرقیب میکند. همه اینها تا زمانی است که وارد بحث قیمت نشویم.
با توجه به اینکه این محصول هنوز به صورت عمده در بازار عرضه نشده، نمیتوان در مورد قیمت قطعی آن نظر داد ولی با در نظر گرفتن به قیمت دلاری، میتوان پیشبینی کرد که با میان ردهای گرانقیمت روبهرو هستیم. این مورد از آن لحاظ دارای اهمیت است که معمولا کاربران به خاطر قیمت مناسب به سوی میانردهها میروند و Xperia SP ممکن است در این زمینه طرفداران بسیاری را ناامید کند.
نظر کاربران
اغا دوربینش هشت مگا هستا