اتهام دزدی ژاپن به چین!
فناوری قطارهای سریع متعلق به کیست؟
چین اخیرا اعلام کرده است که سریع ترین قطار جهان را راه اندازی کرده است. این قطار "سی آر اچ ۳۸۰ ای" نام دارد که بین دو شهر پکن و شانگهای راه اندازی شده است.
هم اکنون سخن درباره قطارهای بسیار سریع است. چین اخیرا اعلام کرده است که سریع ترین قطار جهان را راه اندازی کرده است. این قطار "سی آر اچ ۳۸۰ ای" نام دارد که بین دو شهر پکن و شانگهای راه اندازی شده است. موفقیت چین در ارتقاء فناوری قطارهای پرسرعت اعتراض ژاپنی ها را برانگیخت.
به نقل از روزنامه الانباء چاپ کویت، به نظر می رسد دعوای رسانه ای میان چین و ژاپن زمینه ای دیگر غیر از سیاست یا اختلافات تاریخی یا مسئله دریای جنوب چین یافته است. این دعوا هم اکنون به صحنه فناوری نیز منتقل شده که چین در حال رقابت با کشورهای بزرگ و از جمله ژاپن است.
هم اکنون سخن درباره قطارهای بسیار سریع است. چین اخیرا اعلام کرده است که سریع ترین قطار جهان را راه اندازی کرده است. این قطار "سی آر اچ ۳۸۰ ای" نام دارد که بین دو شهر پکن و شانگهای راه اندازی شده است. این در حالی است که ژاپن ادعا می کند چین فناوری راه اندازی سریعترین قطار جهان را از ژاپن گرفته ولی به کارشناسان چینی نسبت داده است.
این روند به جایی رسیده است که ژاپنی ها چین را تهدید کرده اند. شرکت صنایع سنگین "کاواساکی" ژاپن در بیانیه ای اعلام کرد که اقدامات قانونی بین المللی علیه طرف چینی به کار خواهد گرفت. این شرکت ژاپنی از چین خواسته تا خواستار دریافت مجوز بین المللی برای دریافت حق مالکیت فکری برای فناوری قطارهای پرسرعت از ژاپن شود.
در مقابل چین به سرعت به اتهامات ژاپن واکنش نشان داد. "وانگ یونگ بینگ" سخنگوی وزارت راه آهن چین گفت که فناوری های مورد استفاده از سریعترین قطار جهان در چین بسیار بسیار بهتر از فناوری هایی است که در خط چینکانسن در ژاپن مورد استفاده قرار می گیرد. خط چینکانسن پرسرعت ترین خط راه آهن در ژاپن به شمار می رود.
وانگ افزود: دو خط سریع السیر در چین و ژاپن به هیچ عنوان قابل مقایسه نیستند . بسیاری از ابتکارات صنعتی مورد استفاده در قطار سریع السیردر چین بسیار بهتر از فناوری هایی مورد استفاده درقطار سریع ژاپن است. وی همچنین اتهامات ژاپن به چین درباره دزدی فناوری قطارهای سریع السیر را رد کرد.
سریعترین قطار جهان با میانگین سرعت ۳۵۰ کیلومتر و حداکثر سرعت ۳۹۴ کیلومتر در ساعت، ماه گذشته در چین مورد بهره برداری قرار گرفت و پایتخت را به شهر شانگهای چین متصل می کند.
منبع: عصرایران
ارسال نظر