راهنمای خرید دوربين ديجيتال
وقتی برای خرید یک دوربین بیرون میروید کفش آهنی، سپر و کلاه خود آخرین چیزهایی هستند که نیاز دارید. قبل از تمام آنها باید بدانید! اطلاعات و پول نقش پررنگتری ایفا میکنند. بهتر است بدانید چقدر بودجه دارید و حاضرید چقدر از آن را پرداخت کنید.
حتی اگر روی کوهی از پول نشسته باشید، نباید برای کاربری معمولی مثل چیزی که مردم موقع عکاسی خانوادگی نیاز دارند، یک دوربین DSLR بخرید. این کار درست شبیه این است که وقتی گرسنهتان شد، پیتزا فروشی محل را بخرید.
من چه میخواهم؟
پیش از رفتن به فروشگاه، یک بار دیگر نیازهایتان را به دوربین عکاسی معین کنید. پاسخ دادن به این سوالها خرید بهتر را برای شما میسر خواهد ساخت: چه نوع عکاسی را مد نظر دارید؟ عکاسی از مناظر طبیعت؟ عکاسی از چهرهها؟ اغلب در چه محیطی به عکاسی میپردازید؟ کم نور؟ پرنور؟ محیطهای داخلی یا خارجی؟ بودجه شما چقدر است؟ تا چه حد در زمینه عکاسی میخواهید پیشرفت کنید؟ آیا عکاس حرفهای هستید یا کاربر معمولی؟
بگو دوربینها چند دستهاند؟
دوربینها انواع متفاوتی دارند و در خانوادههای جداگانه دستهبندی میشوند. عمومیترین نوع آنها، دوربینهای به کار رفته در دوربینهای موبایل، POINT-AND-SHOOT و DSLR هستند.
دوربینهای موبایل: هدف اصلی دوربینهای موبایل کیفیت نیست و دلیل آن هم ساده است. اکثریت نیاز افراد به عکاسی با دوربین موبایل، ثبت تصاویر با سرعت بالا و نهایتا اشتراکگذاری سریع آن در دنیای وب است. بنابراین در اینجا چندان حرفی از کیفیت نمیآید و کسی هم از این موضوع شکایتی ندارد.
تولیدکنندگان این دوربینها میدانند که کاربران این محصولات، همه چیز را به حالت اتوماتیک دوست دارند و حتی سری به بخش تنظیمات نخواهند زد و نگران Aperture و سرعت شاتر نیستند. این دوربینها همه چیز را به صورت اتوماتیک برای افراد انجام میدهند و کیفیت قابل قبولی هم دارند اما اگر دوست دارید عکسهای بهتری بگیرید و کمی در دوربین خود جستوجویی داشته باشید با منوهایی با چینش نامناسب و امکانات کم روبهرو خواهید شد که شاید کمی برایتان دلسردکننده باشد.
DSLR: عکسهای با شکوه، فیلمبرداری عالی و عکسبرداری در نور پایین، شاتر بدون تاخیر، لنزهای متفاوت و قابل تغییر و کنترل دستی فوکوس از برتریهای این نوع دوربینها هستند. میتوانیم قیمت زیاد، حمل و نقل مشکل و پیچیدگی استفاده در بعضی مدلها برای کاربران معمولی را بهانه آورد و از خریدشان طفره رفت. این دسته از دوربینها برای کسانی مناسب است که دوست دارند بهترین عکسها را با کنترل کامل روی تنظیمات عکس داشته باشند.
نامگذاری این دوربینها به علت سیستم آینههای به کار رفته در آنهاست که به شما امکان میدهد هنگام عکسبرداری از طریق لنز مناظر را مشاهده کرده و بعد جلو و رفتن روی عکس، تصاویر بهتری داشته باشید. دوربینهای این خانواده بر قطار وسیعی از کیفیت، قیمت و امکانات سوار هستند و دست شما با توجه به بودجه مورد نظرتان کاملا باز است.
نظر کاربران
سلام. مرسی از اطلاعات خوبتون. دو سؤال داشتم
1- بین این دو عدد محدوده ی دیافراگم کدومشون مناسب تر برای عکاسی مناظر و طبیعت هست؟
f3 – 5/9
در مقایسه با
f3- 6/1
2- بین این فاصله کانونی کدوم در این زمینه بهتره؟
الف- 28-224 ميليمتر
ب- 28-140 ميليمتر
ج- 26- 224
بقیه مشخصات این دو دستگاه یکسانه
ممنون میشم برام ایمیل کنید.
با عرض سلام خدمت راهنمای محترم و تشکّر از ارائهی مطالب مفیدتون
من قصد خرید دوربین دارم ، لازم به توضیح اینکه حرفهای نیستم و اطّلاعات زیادی در خصوص دوربینهای دیجیتال ندارم ، ولی بنا دارم دروبین تقریباً حرفهای تا سقف ۱۶۰۰۰۰۰ تومان تهیه کنم چراکه هم به عکّاسی علاقمندم هم خصوصاً کار روی عکس انجام میدهم و لذا میخواهم عکسهائی که تهیه میکنم دارای کیفیت بالا باشند و جزئیات را تا حدّ بالائی نشان دهند ( مثل عکسهای پرسنلی با کیفیت بالا ) ؛ مورد مهم اینکه دوربینی میخواهم که هم عکسهای با کیفیت بالائی ارائه دهد و هم از فاصله خیلی نزدیک مثل ۱۰ سانتی متر تا ۳۰ متر را با کیفیت عکّاسی بالا پشتیبانی کند قطعاً نه با زوم دیجیتال بلکه اپتیکال .
حال سؤالم این است که از بین دوربینهای کامپکت باید دوربینی انتخاب کنم که البته چند مدل را مدّ نظر دارم مثل sony dsc hx400 یا nikon coolpix p600 یا canon powershot sx60 hs یا اینکه اصلاً باید از بین dslrها دوربینی انتخاب کنم ؟
لطفاً شما بفرمائید اگر از کمپاکتهای سوپرزوم ذکرشده موردی مناسب است کدام است و اگر باید از بین dslrها انتخاب کنم چه برند و چه مدل و چه لنزی را تهیه کنم که هم پاسخگوی نیاز من باشد هم قیمت کلّ آن با سقف هزینهی من همخوانی داشته باشد ؟ اگر هم اصلاً شما نظر دیگری دارید که بفرمائید تا استفاده کنم .