ساعتهاي هوشمند، پديده جديد دنياي فناوري
شايد ساعتهاي هوشمند دوران پسا رايانه توانايي باز كردن درها يا هك كردن رايانهها را نداشته باشند؛ اما براي نخستين بار مخاطبان را با ابزاري با نام رايانههاي پوشيدني آشنا ميسازند
سالها پيش از اينكه ما در مورد ساعتهاي هوشمند اپل و سامسونگ شما را هيجان زده كنيم، اين سر يان فلمينگ بود كه با جاسوس مشهور خود براي نخستين بار ايده ساعتهايي را مطرح كرد كه توانايي كارهاي چند منظوره را داشتند. كنترل از راه دور، استفاده به عنوان رايانه، شاه كليد و حتي همراه داشتن ليزر از جمله ويژگيهايي بود كه ساعت جيمز باند از آنها بهره ميبرد تا ما را با نخستين نمونههاي ساعتهاي هوشمند آشنا سازد.
اكنون شايد ساعتهاي هوشمند اپل و سامسونگ توانايي باز كردن درها و هك كردن رايانهها را نداشته باشند؛ اما حداقل مخاطبان را با ابزاري با نام رايانههاي پوشيدني آشنا ميسازند. ابزاري همچون عينك گوگل كه براي نخستين بار در دنياي واقعي به دستان سرگي برين معرفي شد و در حال حاضر اپل آماده است با ساعت هوشمند خود آن را وارد مرحله جديدي كند. آيا جادوي اپل باز هم ما را شگفتزده ميكند يا اينكه جادوي آنها هم همراه با مرگ استيو جابز به خواب ابدي فرو رفته است؟
ساعتهاي هوشمند از كجا آمدند
ايده ساعتهاي هوشمند سالها پيش به وسيله كاسيو مطرح شد. البته ساعتهاي آنها نه ميتوانست با دستگاهي سينك شود يا به وسيله صفحههاي لمسي كاربران خود را شاد كند. در واقع محصول كاسيو براي نخستين بار توانايي متصل شدن به رايانههاي شخصي را داشت؛ به همين سادگي. چندين سال گذشت و در اين بين تلفنهاي همراه، رايانههاي شخصي و بسياري ديگر از ابزار دنياي فناوري سوار بر موج جديد اين صنعت شدند، اما همچنان خبري از ساعتهاي هوشمند نبود.
در نهايت شركت كوچك Pebble با معرفي ساعت هوشمند خود دنياي فناوري را شگفتزده كرد. ساعت كوچك اين شركت كه بسيار به نمونههاي ارزان قيمت موجود در بازار نزديك بود، توانايي سينك شدن با هر تلفن هوشمند و تبلتي را داشت. اين ايده به كاربران اجازه ميداد تمامي اخبار، پيامهاي مهم خود را روي ساعتشان مشاهده كنند. از آن جالبتر وجود برنامههاي كاربردي همچون پيشبيني هوا بود كه مخاطبان را بابت زحمت در آوردن تلفن هوشمند از جيب راحت ميكرد. استقبال مناسب از ايده جالب Pebble سبب شد تا شركتهاي بزرگ دنياي فناوري به فكر ساخت ساعتهاي هوشمند خود افتاده تا محصولاتي قدرتمند را روانه بازار كنند. در اين بين اپل نامزد نخست بود. آنها حتي پيشنهاد خريد Pebble را به مديران اين شركت ارائه كردند تا ديگر با مشكلات پتنتي دست و پنجه نرم نكنند.
iWatch، انقلاب بعدي اپل
نزديك به سه سال از معرفي آيپد ميگذرد و از آن هنگام تا به امروز اگر از آيپد ميني فاكتور بگيريم، اپل هيچ محصول جديدي را معرفي نكرده است. كاهش سهام اپل سبب شده فشار روي تيم كوك براي معرفي يك محصول جديد زياد باشد و در چنين شرايطي عرضه يك ساعت هوشمند ميتواند بهترين راهكار باشد. گفته ميشود تيم كوك يك تيم 100 نفره را براي طراحي و ساخت ساعت هوشمند خود كه احتمالا با نام iWatch شناخته ميشود، مامور كرده است. بر اساس گزارشها ساعت نام برده نه فقط از سيستم عامل iOS بهره ميبرد بلكه توانايي انجام دادن كارهايي را دارد كه تا پيش از اين تنها به وسيله آيفون و آيپد انجام ميشد.
نخستين نمونه رايانههاي پوشيدني : وقتي صحبت از ساعت هوشمند ميشود، ديگر كسي تنها به سينك شدن ابزار آندرويدي يا iDevice خود اهميت نميدهند. دوستداران دنياي فناوري به دنبال يك محصول انقلابي هستند و اين دقيقا همان چيزيست كه اپل براي ما مد نظر دارد. نخستين نكته جالب در مورد اين ساعت استفاده از صفحههاي مخصوص Willow Glass است. اين صفحههايي كه در اصل يك نوع شيشه خميده هستند امكانات جالبي را در اختيار كاربران قرار ميدهد. جالب است بدانيد Willow Glass به وسيله شركت كورنينگ ساخته شده است؛ همان شركتي كه محافظهاي صفحه گوريلا گلس را توليد ميكند. صفحههاي گوريلا گلس كه اكنون در ۹۰ ابزار هوشمند بازار حضور دارند، وظيفه محافظت از محصولات شما در مقابل ضربه، آب و خاك را دارند.
اين صفحههاي قابل انعطاف ميتواند بهترين انتخاب براي ساعت ۱/۵ اينچي اپل باشد. چندي پيش شايع شده بود كه اپل با همكاري اينتل دست به ساخت ساعتهاي هوشمند خود خواهد زد. همان شايعه به ما ميگفت صفحههاي ۵/۱ اينچي اين ساعت از جنس OLED خواهند بود؛ هر چند انتقادات چند روز پيش تيم كوك در مورد اين صفحه احتمال استفاده از آن را بسيار كاهش داده. از طرفي گزارش وال استريت ژورنال نشان ميدهد كه ساعت اپل از ويژگيهايي همچون فناوري NFC، سيستم سخنگو سيري و بلوتوث ۴.۰ استفاده خواهد كرد.
ادامه نبرد قديمي
رسم هميشه بر اين بوده كه اپل محصول جديد خود را معرفي كرده و پس از آن شركتهاي ديگر با بهرهگيري از ايدههاي اين شركت ساختههاي خود را وارد بازار كنند. اكنون به نظر ميرسد رويه نمونه ساخته شده در شركت كرهاي پيش از هر چيزي به نمونه نسل قبلي آيپاد نانو شباهت دارد. يك صفحه مربع شكل لمسي كه امكانات مخصوص خود را در اختيار كاربران قرار ميدهد.
اين ساعت هم از به وسيله بلوتوث توانايي سينك كردن با تلفنهاي هوشمند آندرويدي را دارد و احتمالا خودش از يك نمونه مخصوص اين سيستم عامل بهره ميبرد. ساعت هوشمند سامسونگ در حال حاضر با نام رمز Altius شناخته ميشود و احتمالا در نمايشگاه موبايل بارسلونا شاهد نمونه نهايي آن خواهيم بود.
ساعتهاي هوشمند ميتوانند گام بعدي دنياي فناوري باشند؛ جايي كه ما با رايانههاي پوشيدني سر و كار داريم. جاش اسپنسر، تحليلگر دنياي فناوري معتقد است ساعت هوشمند اپل حتي ميتواند از عينكهاي گوگل هم پرفروشتر شود و اگر اين پيشبيني درست از آب در آيد بايد باز هم انتظار ادامه رقابتي را داشته باشيم كه سالها پيش استيو جابز با معرفي تلفنهاي هوشمند آن را آغاز كرده بود.
ارسال نظر