چرا پلاسما همچنان بهترين انتخاب است؟
در حالي كه شركتهاي سازنده به سمت نمايشگرهاي OLED كوچ كردهاند؛ هنوز هم بسياري بر اين باورند كه پلاسما بهترين انتخاب براي سالن پذيرايي شما خواهد بود
بحث بر سر اين موضوع هيچ وقت جذابيت خود را از دست نميدهد. شركتهاي سازنده هر كدام مدعي هستند محصولاتشان بهترين كيفيت را دارند، اما اگر بخواهيم از طريق فناوري به جواب مورد نظر دست پيدا كنيم با يك نتيجه از قبل تعيين شده روبهرو خواهيم شد؛ پلاسما. نمايشگرهايي كه با وجود قيمت بالا و يكسري مشكلات هميشه بهترين كيفيت را ارائه ميكنند. با اين وجود در بازار رقابتي هميشه كميت به كيفيت برتري داشته وLED وLCD ها به دليل قيمت نازلشان و تعداد حاميان از طرفداران بيشتري برخوردارند. تمامياينها باعث ميشود كه همچنان رقابت بين نمايشگرها داغ باشد.
پلاسما هنوز هم نفس ميكشد
«بگذاريد راحت بگويم. شايد بازار پلاسما طرفداران پر شماري نداشته باشد، اما اين نمايشگرها هنوز هم بهترين انتخاب براي ديدن برنامههاي ورزشي و فيلمهاي سينمايي محسوب ميشود.» اينها گوشهاي از حرفهاي فبريس استرونل است. مدير بخش انگلستان شركت پاناسونيك كه طي سالها همواره به عنوان بزرگترين توليد كننده تلويزيونهاي پلاسما شناخته ميشود. ديگر شركتهاي بزرگ از جمله سوني، سامسونگ و الجي هم بخش مخصوص توليد پلاسما دارند، اما هيچ كدام از آنها به اندازه پاناسونيك روي بازار پلاسما متمركز نيستند. استرونل قبول دارد كهLEDها به دليل روشناييشان طرفداران زيادي دارند، اما پلاسما را به دليل نوع فناوري استفاده شده بهترين انتخاب ميداند؛ مخصوصا زماني كه پاي طرفداران سينما در ميان باشد.
LED يا پلاسما؟
تفاوت بين پلاسما و نمايشگرهاي LED , LCD مبحثي بسيار تخصصي محسوب ميشود، اما به صورت خلاصه ميتوان گفت كه در پلاسما هر پيكسل يا نقطه روي صفحه به صورت حباب شيشهاي با پوشش فسفر بسيار ريز همراه با يكسري گاز همچون زئون پر شده. در دو مدل ديگر هر پيكسل از سه سلول با رنگهاي اصلي و از جنس كريستال مايع تشكيل شده است. تفاوت اين دو در اصل با نور پس زمينه معني پيدا ميكند. در نمايشگرهاي نمونه دوم وجود صفحههاي نوراني در پشت پنل و براي پلاريزه شدن كريستال مايع و در نهايت تشكيل شدن تصوير الزامي است.
اين در حاليست كه خبري از اين صفحهها در پنلهاي پلاسما وجود ندارد. اين موضوع خود تفاوتهاي بسياري را به وجود ميآورد. به همين دليل است كه كيفيت رنگها، بخش مشكلي تصاوير و تضاد نوري در پلاسماها بسيار بهتر از دو مدل ديگر است. البته نبايد اينها را با روشنايي تصاوير اشتباه بگيريم زيرا در اين بخش LED وLCDها انتخاب بهتري هستند. اگر توجه كرده باشيد پلاسماها براي نمايش بهتر در محيطهاي تاريكتر قرار ميگيرند. اين يك حقيقت است كه محيطهاي پر نور براي پلاسماها همچون سم ميمانند.
بهترين سطح مشكلي ممكن
در نمايشگاه CES سال ۲۰۰۸ ميلادي شركت پاينيور كه در آن زمان هنوز به عنوان يك بازيكن بزرگ در ميدان پلاسماها بازي ميكرد، يك فناوري انقلابي براي نمايشگرهاي پلاسما را به نمايش در آورد. در آن زمان طرح اوليه پلاسماهاي اين شركت بهترين سطح مشكلي ممكن را به مخاطب ارائه ميكردند. در نمايش نام برده نمونه اوليه به اندازهاي در سطح مشكلي خود پيشرفت كرده بود كه حتي كوچكترين لبهاي در تصاوير مشاهده نميشد. طرح اوليهاين نمايشگرها به دليل قيمت بالا هيچ وقت به توليد انبوه نرسيدند، هر چند پاناسونيك بخش عمدهاي از مهندسان آن طرح را به شركت خودش آورد و توانست بخشي از آن فناوري را در محصولات سال اخيرش استفاده كند.
استرونل معتقد است استفاده از اين فناوري در نهايت به نفع پنلهاي پلاسما تمام خواهد شد. يكي از مشكلات پلاسما وجود آن در سايزهاي بالاست كهاين موضوع خود باعث از بين رفتن بخش مهمياز بازار ميشود. نمايشگرهاي پلاسما به دليل شرايط خاص و قيمتهاي بالا هيچ گاه نتوانستند به شهرت پنلهاي ديگر برسند، اما غول ژاپني بر اين باور است كه با پيشرفت فناوري در نهايت اين نمايشگرها هم سهم مشخصي از بازار را در انحصار خود در ميآورند.
نظر کاربران
من از پلاسما(ال سی دی) استفاده میکنم اما مصرفش یه خورده زیاده