این «رکوردر» ها ارزش خریدن دارند
دستگاه های ضبط صدا را معمولا با نام «ضبط خبرنگاری» یا «دستگاه صدا ضبط کن خبرنگاری» می شناسند. برای همین در نگاه اول این طور به نظر می رسد که این وسیله فقط به درد خبرنگارها و آدم های فعال در حوزه رسانه می خورد.
Samsung YP-VP22GB
این دستگاه کاربردی، کیفیت ضبط و پخش خوبی دارد و یکی از ویژگی های خاصش که لزوما همیشه کاربردی نیست، فرمت های متفاوت ضبط و پخش صداست. نمایشگر رنگی دستگاه ظاهرش تغییر کرده است، اما در نهایت نکته کاربردی خاصی به آن اضافه نکرده است.
نوع ضبط صدا: استریو مونو با دو فرمت MP3 و WAV
میکروفون دینامیک: دارد
قیمت: 330 هزار تومان
Sony ICD PX440 Voice
این رکوردر، یک دستگاه ساده است که مهم ترین ویژگی و نقطه قوت آن حافظه داخلی چهار گیگابایتی است. اما از طرفی به خاطر ضبط صدا به صورت «مونو» امکانات کمتری در اختیارتان خواهد بود. پس اگر برای تولید پادکست یا ضبط صدا تصمیم به خرید چنین دستگاه هایی گرفته اید، سراغ مدل دیگری بروید. در این مدل، خبری از صفحه نمایش رنگی نیست که البته نقطه ضعف چندانی به حساب نمی آید، اما نبود نور پس زمینه در مواردی کارتان را سخت می کند و رابط کاربری این دستگاه خیلی ساده است و کارتان را در بسیاری مواقع راه می اندازد.
نوع ضبط صدا: فقط مونو با فرمت MP3
میکروفون دینامیک: ندارد
قیمت: حدود 250 هزار تومان
Sony ICD-UX560F
اگر زیاد با دستگاه ضبط صدایتان کار دارید و کار کشیدن از دستگاه برایتان مهم است، همیشه بهتر است سراغ مدل های سونی بروید این موارد خاص با وجود قیمت نسبتا بالایش، تقریبا تمام نیازهای یک کاربر حرفه ای را فراهم کرده است. چهار گیگابایت رم یعنی می توانید بدون نگرانی چند هزار صدا را ضبط کنید. میکروفون دینامیک کیفیت ضبط صدا را بالاتر می برد. یکی از امکانات مخصوص این مدل امکان خاص شارژ آن است. در این مدل می توانید سه دقیقه ای دستگاه تان را شارژ کنید تا حدود یک ساعت برایتان کار کند.
این مدل از دستگاه های ضبط صدای سونی برای یک استفاده روزمره مناسب است و در عین حال، گزینه هایی که بودنشان واجب نیست، اما برخلاف خیلی از گزینه های اضافی در دستگاه ها یا مدل های دیگر همین برند حسابی کاربردی هستند، به قابلیت های آن اضافه شده است.
نوع ضبط صدا: مونو و استریو
میکروفون دینامیک: دارد
قیمت: ۴۴۰ هزار تومان
LANDERLD-۷۳-۸GB
اگر دنبال یک وسیله ارزان قیمت، اما با کیفیت معمولی هستید که کارتان را سر کلاس های درس یا حتی گوش دادن به موسیقی، راه بیندازد، سراغ برند «لندر» بروید. به جز چند برند که قیمت نسبتا بالایی دارند این برند تمرکزش را روی کسانی گذاشته که پول کمی دارند و البته امکانات چندانی هم نمی خواهند. این مدل خاص یکی از مدل های جالب لندر است که با قیمت پایینش، از پس خیلی کارهای ساده بر می آید.
نوع ضبط صدا: استریو
میکروفون دینامیک: ندارد
قیمت: ۱۵۰ هزار تومان
مشخصات یک دستگاه ضبط صدای خوب چیست؟
۱. دستگاه های ضبط صدای دیجیتالی با پدر بزرگ هایشان یعنی واکمن ها یا حتی اپلیکیشن های ضبط صدا در تلفن های همراه تفاوت های جدی دارند. دستگاه های قدیمی و گوشی های موبایل، به صورت پیش فرض فقط می توانند صدا را ضبط و آن را پخش کنند، اما نویز در هر دوی آنها وجود دارد در تلفن همراه، بعد از ضبط می توانید افکت هایی را به صدا اضافه کنید که این گزینه کم کاربرد در دستگاه هی مثل واکمن به طور کل وجود نداشت. دستگاه های دیجیتالی مشکل نویز را تا حد زیادی رفع کرده اند و بنا به مدل و قیمت دستگاه تان خدمات بیشتری ارائه می کنند.
۲. یک دستگاه ضبط صدای خوب باید به میکروفون دینامیک مجهز باشد کار این میکروفون پیدا کردن منبع صداست تا در جاهایی مثل کلاس درس یا سخنرانی ها، فقط صدای شخص اصلی که مشغول گپ زدن است ضبط شود و صداهای پچ پچ های اضافه را حذف کند.
۳. حافظه داخلی دو گیگابایتی هم کارتان را راه می اندازد و حتی اگر خیلی هم حرفه ای هستید نیازی نیست که به دنبال یک دستگاه با حافظه داخلی بالا بگردید.
۴. یکی از گزینه های خیلی مهم این دستگاه ها که البته روی تمام مدل های حرفه ای وجود دارد امکان کم و زیاد کردن سرعت صداست این گزینه فقط به دردتان می خورد که قرار است صدای ضبط شده ای را پیدا کنید.
۵. این دستگاه ها با دو شیوه صدا را ضبط می کنند: مونو و استریو. قیمت دو مدل یکسان مونو و استریو فقط چند هزار تومان بیشتر است، ولی صرفه خرید با دستگاه های استریوست. یک قطعه اضافی روی این مدل های استریو وجود دارد تا اگر به هر دلیلی دلتان خواست مونو ضبط کنید از قافله عقب نمانید. ضمن این که در بخش تنظیمات دستگاه هم امکان ضبط مونو وجود دارد. پس کیفیت و دقت صدای استریو را به خاطر چند هزار تومان از دست ندهید.
۶. بعضی از صفحه های نمایش در چنین دستگاه هایی رنگی هستند. رنگ های متنوع چندان کاربردی ندارند و فقط قیمت را بالا می برند. ولی دستگاه هایی را که صفحه نمایش شان نور پس زمینه دارد، از دست ندهید. وقتی که کار جلو برود و بخواهید صدایی را در یک پوشه (فولدر) خاص ضبط کنید، این نور اضافی کمک زیادی به شما می کند تا بتوانید نوشته های روی دستگاه را راحت تر بخوانید.
۷. دستگاه های ضبط صدا به جز این چند مورد، گزینه های دیگری پخش رادیو «اف.ام» یا پخش موزیک را هم ارائه می کند در بعضی موارد مثلا وقتی بخواهید یک برنامه رادیویی را ضبط کنید به کارتان می آید، ولی بیشتر امکانات اضافه چنین دستگاه هایی نیاز نخواهید داشت پس در زمان خرید بیشتر روی همین موارد تمرکز کنید.
نظر کاربران
سلام من یه خواننده تاز کارم واضه ضبت صدام بجز استفاده از یه رکوردر راه دیگه ای ندارم می خوام رکوردر h6 رو بخرم ولی فکر نمی کنم کیفیت میکرو فونش زیاد خوب باشه و به درد این کار بخوره خواهش میکنم راهنمایم کنید خیلی لازم دارم
به نظرم بهترین برندهای ضبط خبرنگاری سونی و زوم و لندر هستن. زوم رو بنظرم فقط و فقط برای کارهای خیلی حرفه ای باید استفاده کرد وگرنه اصلا نمی ارزه چون گرونه. سونی هم که دیگه نیازی به تعریف نداره. لندر هم خیلی خوبه ولی لندر ساده ترین مدلش همین ld73 هست که راجع بهش نوشتید. pv4 خیلی مدل کاملیه.
شماره تلفن فروشنده مدل سونی