۳۶۷۶۵
۵۰۰۶
۵۰۰۶
پ

با گجت خیس‌شده‌مان چه کنیم؟!

شاید در اینترنت راهنمایی‌ها برای این شرایط اورژانس خوانده باشید. بعضی از آنها درست هستند و در کمال تأسف برخی از این توصیه‌ها هم کاملا اشتباه هستند. در این پست «باید»ها و «نباید»های برخورد با یک گجت خیس‌شده را مرور می‌کنیم

یک پزشک: هر چقدر مواظب گجت‌هایمان باشیم، باز هم ممکن است زمانی پیش بیاید که آنها ناخواسته دچار آسیب شوند. آی‌پد وسیله مناسبی برای مرور اخبار در همه جا و وهمه وقت است، چه چیز دلپذیرتر از مرور اخبار در هنگام صرف چای؟! اما اگر ناگهان لیوان چای از دستتان بلغزد و آی‌پد شما خیس شود، چه؟

شما باید چه کار کنید؟ شاید در اینترنت راهنمایی‌ها برای این شرایط اورژانس خوانده باشید. بعضی از آنها درست هستند و در کمال تأسف برخی از این توصیه‌ها هم کاملا اشتباه هستند. در این پست «باید»ها و «نباید»های برخورد با یک گجت خیس‌شده را مرور می‌کنیم:

با گجت خیس‌شده‌مان چه کنیم؟!

نوع مایع مهم است

مسلما ماهیت ماده‌ای که وسیله‌تان را خیس کرده مهم است، یکی از فاکتورهای مهم pH مایع است، همان طور که می‌دانید pH هفت، یعنی ماده خنثی است. موادی که pH بیشتر از ۷ دارند، قلیایی هستند، مثل مواد سفیدکننده pH دوازده دارند و pH آمونیک و خون انسان به ترتیب ۱۱ و بین ۷ تا ۷٫۵ است.

موادی اسیدی pH کمتر از ۷ دارند، مثلا pH آب پرتقال ۳٫۵ است، جالب است بدانید که اسیدها نسبت به قلیاها، آسیب بیشتری به سلامت قطعات الکترونیک وارد می‌کنند. خیلی‌ها تصور می‌کنند که شیر خنثی است، در صورتی که شیر اندکی اسیدی است و pH آن ۶٫۵ است!

گجت خود را در برنج فرو نبرید! بر اساس توصیه‌ مشهوری که در اینترنت و در وب فارسی به دفعات خوانده‌اید، ممکن است تصور کنید که بهترین کار این است که بلافاصله وسیله خود را در برنج فرو ببرید. این بدترین کاری است که می‌توانید بکنید!

بله! با این کار وسیله شما خیلی خوب خشک می‌شود، اما در همین حین قطعات آن دچار خوردگی هم می‌شوند، به علاوه ممکن است دانه‌های برنج وارد جک‌های هدفون، محل اتصال داک و سایر جاهای تنگ شوند و بیرون کشیدن آنها راحت نباشد.

با گجت خیس‌شده‌مان چه کنیم؟!

سشوار را فراموش کنید! به هیچ عنوان وسیله خود را با سشوار خشک نکنید، چون مانند برنج باعث تسریع روند خوردگی می‌شود.

وسیله خود را به شارژر نزنید: آب و باتری‌های لیتیومی اصلا با هم سازگار نیستند، با این کار ممکن است مدار کوتاه هم ایجاد شود. بهترین کار خاموش نگاه داشتن گوشی برای یک دوره زمانی است. توصیه می‌شود دست‌کم برای ۷۲ ساعت، وسیله خود را به شارژر متصل نکنید.

واکنش سریع داشته باشید: دستپاچه نشوید، بعد از خیس شدن گجت خود بلافصله آن را از محیط خیس نجات بدهید، هر قدر سریع‌تر این کار را بکنید، میزان آسیب کمتر خواهد بود. شما می‌توانید با دستمال کاغذی سطح وسیله خود را تا حد امکان خشک کنید.

وسیله خود را خاموش کنید: اگر باتری گجت شما، قابل خارج کردن است، این کار را بکنید، اما اگر آی‌دیوایس دارید و از نظر فنی بلد نیستید که باتری‌اش را خارج کنید، تنها کار که از دستتان برمی‌آید، خاموش کردن آن است.

سنسور رطوبت آی‌دیوایس خود را چک کنید: آی دیوایس‌ها حسگر رطوبت دارند، اگر نشانگر آنها سفید باشد، علامت خوبی است، اما اگر قرمز شده باشند، نشانه نفوذ آب به پورت‌هاست.

با گجت خیس‌شده‌مان چه کنیم؟!

در کمک گرفتن تردید نکنید! چیزی را به بخت و اقبال نسپارید، اگر تعمیرگاه خوبی می‌شناسید، بلافاصله وسیله خود را برای تعمیر به آنها بسپارید، ممکن است تعویض باتری یا تعمیر بورد، وسیله شما را کاملا نجات بدهد. بعضی‌ها اشتباه می‌کنند و وسیله خود را به موقع به تعمیرگاه نمی‌برند با این امید که، شانس به یاری‌شان بیاید.

البته تعمیرگاه‌های خوب با افراد کاربلد هم کم پیدا می‌شوند، اگر وسیله خود را برای تعمیر بردید و تعمیرکار، به نگاهی سرسری گفت که وسیله را «حتما» درست خواهد کرد یا از همان ابتدا به شما توصیه کرد که به فکر یک وسیله تازه باشید، بدانید که یک جای کار می‌لنگد، اما بعد از بررسی گوشی، رک و راست به شما گفت که احتمال تعمیر و آسیب رسیدن به قطعات گوش‌تان چقدر است، می‌توانید بیشتر اعتماد کنید.

حالا ممکن است، این سؤال برایتان پیش بیاید که آخر در تعمیرگاه‌های چه می‌کنند، این کار را! آنها گوشی شما را کامالا باز می‌کنند، تک تک قطعات آن را تا سر حد امکان خشک می‌کنند و قطعاتی را که به نظر می‌رسد، تخریب شده‌اند، تعویض می‌کنند.

همه این توصیه‌های برای زمانی بود که یک تعمیرگاه خوب در دسترس باشد یا گجت شما آنقدر به‌روز و باارزش باشد که ارش صرف وقت و پول را داشته باشد، اگر گوشی نسبتا قدیمی‌ای دارید یا دسترسی به تعمیرگاه ندارید، شاید انجام برخی از «نباید»‌ها به صورت محافظه‌کارانه زیاد هم بد نباشد!
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج