F-۳۵ لاکهید مارتین، برترین جنگنده حال حاضر جهان
جنگنده راهبردی ارتش آمریکا یعنی F-۳۵ با کد Lightning به معنی رعدوبرق برترین جنگنده هوایی جهان میباشد. .
پروژه ساخت این جنگنده مافوق صوت در سال ۲۰۰۶ رقم خورد. و هدف از طراحی این هواپیمای جنگی ساخت نسخهای بود که بهراحتی روی ناو هواپیمابر نشست و برخاست داشته و مأموریت را در سریعترین زمان ممکن به انجام برساند. نیروی دریایی آمریکا این جنگنده را جایگزین مدل F/A ۱۸ B super horent به معنی زنبور قوی خواهد کرد که هماکنون در روی ناوهای جنگی به خصوص ناوگان پنجم دریایی ارتش آمریکا در خلیجفارس در حال خدمت هستند.
همچنین ارتش سلطنتی بریتانیا نیز این جنگنده را جایگزین جنگندههای عمودپرواز Harriers و Tornado خواهد کرد. تعدادی از این جنگنده هم به ارتش مزدور رژیم صهیونیستی تحویل داده شده که جایگزین جنگنده F-۱۶ خواهد شد که این رژیم متجاوز بتواند بهتر از قبل مردم بیدفاع را آماج حملات وحشیانه خود قرار دهد. این جنگنده توانایی حمل ۱۰ تن تسلیحات ویرانگر را داراست.
مأموریت اول جنگنده JSF ۳۵ L II عملیات هوا به زمین میباشد و عملیات هوا به هوا مأموریت ثانویه این جنگنده بهحساب میآید و اصولاً برادر کوچک F-۳۵ یعنی F-۲۲ مأموریت هوا به هوا را بهخوبی انجام میدهد. این هواپیما قابلیتهایی نظیر عمودپروازی و سرعت ۳ برابر صوت و رادار گریزی و هدف قرار دادن ۶ هدف متحرک همزمان را داراست.
بسته به موتور و پیشرانهای که روی این جنگنده سوار میشود میتواند شعاع عملیاتی ۱۲۰۰ کیلومتر و حداکثر سرعت ۱.۸ ماخ را داشته باشد. تا به حال ۳۰۰۰ فروند از این جنگنده سفارش داده شده است و ۱۷۰۰ فروند از آن به ارتش آمریکا و بریتانیا و رژیم اشغالگر اسرائیل تحویل داده شده است.
حتی زمانی به علت پرهزینه بودن ساخت این هواپیما تولید آن برای مدتی متوقف شد ولی چندی بعد مجلس سنای آمریکا دوباره بودجه ساخت این جنگنده را تصویب کرد. هر یک از این جنگندهها هزینهای معادل ۱۴۰ میلیون دلار برای ارتش آمریکا در بر داشتهاند این در حالی است که رقیب روسی این جنگنده یعنی MIG-۳۵ تنها ۲۰ میلیون دلار برای ساخت هر فروند از آن هزینه شده است.
این جنگنده در ۳ مدل ساخته خواهد شد:
مدل A: برای نبرد هوایی ساخته شده و جایگزین F۱۶ فالکن و F۱۵ عقاب و F۱۸ زنبور خواهد شد.
مدل B: برای سپاه تفنگداران آمریکا طراحی شد و دارای قابلیت نشستن بر روی ناو هواپیمابر را داشته و دارای برد عملیاتی زیاد بده و جایگزین A۱۰ tunderbolt خواهد بود.
مدل C: برای انگلستان و آمریکا و نیروی هوایی ویژه در نظر گرفته شده و قابلیت بمبافکن بودن را داراست.
امکانات و مشخصات فنی:
پیشرانه: مدل F.۱۱۹ ساخت شرکت پرات اند ویتنی با توان تولید ۲۸ هزار اسب بخار
رادار: مدل APG-۷۷ سخت شرکت نورثروپ گرومن با قابلیت شناسایی اهداف استتار شده
حمل تسلیحات: موشکهای فوق پیشرفته رایج ساید وایندر در دو مدل M و X با قابلیت رهیابی لیزری و حرارتی اهداف تعیین شده
بمبهای CBU ۵۵/۷۸/۸۷ با قابلیت هوا انفجاری برای نابودی اهداف زرهی
بمبهای هدایتی GBU برای اهداف ضد کشتی و ضد اهداف زیرسطحی مثل زیردریایی
هولناکترین بمب با قابلیت شلیک به صورت موشک و توانایی حمل کلاهک مغناطیسی و هستهای قادر به نابودی پالایشگاههای نفتی و اهداف صنعتی و مقرهای نظامی و شهرها به نام JADAM میباشد
بمب DAACM برای نابودی فرودگاههای دشمن و قابلیت انفجار ترکشی و بهاضافه یک توپ ۲۷ میلیمتری و یک توپ غلاف دار برای نابودی اهداف انسانی و سبک
همه این فناوریها و قابلیتهای این جنگنده افسانهای آن را به پادشاه نبردهای هوایی تبدیل کرده که دیگر جنگندهها حتی جرئت نزدیک شدن به آن را ندارند.
مشخصات طراحی این جنگنده:
نوع کاربری: استرایک فایتر
شرکت سازنده: لاکهید مارتین
خدمه: ۱ نفر
طول: ۱۳.۵ متر
عرض: ۱۰.۸ متر
وزن خالی: ۱۰۲۰۰ کیلوگرم
حداکثر وزن: ۲۲۶۰۰ کیلوگرم
حداکثر سرعت: ۱.۸ ماخ
برد عملیاتی: ۱۲۰۰ کیلومتر
ارسال نظر