دیگر نیازی به روت گوشیهای اندرویدی نداریم
همواره گوشیهای هوشمند اندرویدی به دلایل مختلفی از جمله شخصیسازی تنظیمات و بهینهسازی ویژگیها نیازمند به دسترسی روت و یا بهتر بگوئیم روت کردن بودهاند بودهاند، اما آیا این نسخهایست که تا ابد برای اندروید پیچیده شده است؟
دلایل روت کردن گوشیهای اندرویدی
پیش از این در مورد اینکه روت کردن چیست؟ برایتان نوشتهایم و حتی در مطلبی دیگر روت کردن و حتی آنروت کردن را به طور کامل توضیح دادهایم اما به نظر میرسد بد نیست دوباره نگاهی به دلایل روت کردن بیندازیم.
برای مدت طولانی دلایل بسیار مختلفی برای روت کردن گوشیهای هوشمند وجود داشت. برای مثال نصب یک اپلیکیشن خاص مربوط به صرفهجویی در مصرف باتری و یا شخصیسازی تنظیمات GPS نیازمند دسترسی روت بوده و بدون روت انجام بسیاری از این اعمال تقریبا غیر ممکن به شمار میرفت.
بسیاری از اپلیکیشنهای تهیه نسخه پشتیبان یا همان بکآپ مانند اپلیکیشن Titanium Backup به دسترسی روت نیاز دارند. یکی دیگر از اپلیکیشنهایی که نیازمند دسترسی روت است اپلیکیشنی است که سرعت کلاک پردازنده را افزایش میدهد و استفاده از چنین اپلیکیشنی در گوشیهای هوشمند قدیمی بسیار کاربردی است چرا که با استفاده از آن میتوان از سختافزار گوشیهای هوشمند قدیمی نهایت استفاده را کرد. همچنین برای تغییر در فایلهای سیستمی نیازمند دسترسی روت هستیم.
در صورت روت نبودن دستگاه اندرویدی، حافظه آن میتواند بسیار مشکلساز باشد. اپلیکیشنهای حافظه که نیازمند دسترسی روت هستند مانند SD Maid Pro به پاکسازی حافظه به طور بسیار موثری کمک میکند. به کمک آنها میتوان پایگاه داده اپلیکیشنها را بهینهسازی کرد و در بعضی از موارد حتی چند صد مگابایت از حافظه را آزاد نمود. همانطور که اشاره شد برای دسترسی به برخی از این قابلیتهای بسیار کاربردی نیازمند گوشی هوشمند روت شده هستیم.
دلایل عدم نیاز به روت کردن گوشیهای اندرویدی
امروزه با پیشرفت تکنولوژی همه چیز در حال تغییر است. گوشیهای هوشمند در همان ابتدا با ویژگیها و قابلیتهای بسیاری خوبی ارائه میشوند که کاربران را از استفاده از اپلیکیشنهای بهینهساز بینیاز میکنند. قابلیتهایی همچون GPS و یا حالت Power-saving به قدر کافی مناسب هستند که دیگر نیازی به انجام هیچگونه تغییری در آنها نیست.
در خصوص اپلیکیشنهای تهیه نسخه پشتیبان نیز میتوان به این نکته اشاره کرد که امروزه دیگر نیازی به ذخیره اطلاعات بر روی گوشیهای هوشمند نیست چرا که به راحتی میتوان آنها را بر روی فضای ابری یا همان cloud ذخیره کرد. بیشتر بازیها در گوگلپلی نیز با قابلیت ذخیره شدن اطلاعات آنها بر روی cloud ارائه میشوند. اگرچه این موضوع همچنان باری کاربران ایران به طور کامل برطرف نشده اما شرایط بسیار بهتر از گذشته شده است و خواهد شد.
برخی از اپلیکیشنها قابلیت اجرا بر روی گوشیهای هوشمند روت شده را ندارند
در صورت نصب برخی از اپلیکیشنها بر روی گوشی روت شده امکان استفاده از آنها وجود ندارد. در اینصورت در هنگام استفاده از این اپلیکیشن ممکن است با پیغام این اپلیکیشن بر روی دستگاههای روت شده قابلیت اجرا ندارد، رو به رو شویدو طبیعتاً این محدودیت باعث خواهد شد از روت کردن گوشی اندرویدی خود پشیمان شوید! در عین حال استفاده از اپلیکیشنهای بانکی میتواند در گوشیهای روت شده امنیت حساب بانکی شما را به خطر بیندازد.
کاستومرام؛ تنها انگیزهای که برای روت کردن خواهید داشت!
با بررسی موارد بالا و ذکر دلایل عدم نیاز به روت دستگاه اندرویدی، دلایل کمی برای روت کردن این گوشیها باقی میماند. شاید یکی از مهمترین دلایل روت کردن دستگاه امکان دسترسی نامحدود به کارت حافظه است که از زمان معرفی نسخه کیتکت اندروید مشکلساز شده بود اما با معرفی نسخه مارشملو اندروید این مشکل نیز برطرف شده است. با این حال روت کردن دستگاههای اندرویدی یک مزیت منحصر به فرد دارد که به سادگی نمیتوان از آن عبور کرد و این مزیت قابلیت نصب کاستوم رامها است.
نتیجهگیری
امروزه دیگر نیاز ضروری به روت کردن دستگاههای اندرویدی نسبت به گذشته احساس نمیشود. و و همانطور که گفتیم حتی میتوان اینگونه بیان کرد که تنها دلیلی که برای روت کردن دستگاههای اندرویدی باقی مانده و بسیار به چشم میآید قابلیت نصب کاستوم رامها است و بقیه موارد قابلیت جایگزینی دارند. آیا شما گوشی خود را روت کردهاید؟ دلایل روت کردن گوشی اندرویدی خود را در قسمت نظرات با ما به اشتراک بگذارید.
نظر کاربران
سلام، من تبلت خودم رو روت کردم چون به برنامه هایی احتیاج داشتم که همین جوری قابل نصب نبودند.
و اگر گوشی خودتون رو روت کنید مطمئن باشید که اگر از 80% گوشی خود لذت می بردید بعد از روت کردن از100% گوشی خود لذت می برید