تندر ۹۰ یا ساندرو؛ مچ اندازی دنده اتوماتهای ۵۰ میلیونی
پیوند خانوادگی بین هر دو خودرو در حدی است که در ابتدا می گوییم شاید علاقه دارند به نفع هم کوتاه بیایند اما در نهایت باید دست یک برنده بالا برود
اگر به شکل سختگیرانه قضاوت کنیم، فلسفه ساخت و مونتاژ ساندرو نسل اول در ایران این است که متوجه شویم خودرویی زشت تر از تندر ۹۰ هم وجود دارد. با این حال تندر هیچ وقت ناامید نشد و کم نیاورد. در عوض ماند و ثابت کرد که از نظر فنی خودرویی قابل اعتماد است. تندر ۴۲۵۰ میلیمتر طول دارد و عرض آن به ۱۷۴۰ میلیمتر می رسد. ارتفاع این خودرو روی سایت رسمی ایران خودرو ۱۵۲۵ میلیمتر ذکر شده است. فاصله بین دو محور چرخ های عقب و جلو هم ۲۶۳۰ میلیمتر قید شده و وزن خالص آن ۱۱۵۵ کیلوگرم است. با توجه به اینکه تندر خودرویی سدان محسوب می شود، فکر می کنیم بهتر است حجم فضای صندوق آن را هم در نظر بگیریم.
در مقابل ساندرو ۵۰۲۰ میلیمتر طول دارد. عرض آن بدون در نظر گرفتن آینه ها به ۱۷۴۶ میلیمتر می رسد و ارتفاع آن ۱۵۳۴ میلیمتر قید شده است. جالب اینکه فاصله چرخ های جلو و عقب در مدل اتومات ۱۰ میلیمتر بیشتر است و به ۱۴۸۰ میلیمتر می رسد. در سایت گروه سایپا وزن خالص این خودرو ۱۱۴۶ کیلوگرم قید شده است.
۲- مصرف سوخت
نمی توانید دل به دریا بزنید و بدون توجه به ظرفیت باک و مصرف سوخت، سوار هر خودرویی شوید. در سایت ایران خودرو تندر ۹۰ اتومات در هر ۱۰۰ کیلومتر فضای شهری، حدود ۱۱.۱ لیتر سوخت مصرف می کند. اگر با همین خودرو به خارج شهر بروید، مصرف تان در هر ۱۰۰ کیلومتر رانندگی به ۶.۶ لیتر می رسد اما مهم مصرف سوخت در سیکل ترکیبی است که برای تندر ۹۰ اتوماتیک خود کارخانه سازنده روی عدد ۸.۳ لیتر تاکید دارد. حساب و کتابش را بگذارید برای بعد، حجم باک این خودرو ۵۰ لیتر است که یعنی برای هر بار پر کردن باک آن باید یک تراول ۵۰ هزار تومانی خرج کنید.
حالا به سراغ ساندروی دنده اتومات برویم که سایپا ترجیح داده در بخش مصرف سوخت تنها به سیکل ترکیبی اشاره کند. آنها می گویند دنده اتومات جدیدشان در هر ۱۰۰ کیلومتر در سیکل ترکیبی ۸.۳ لیتر سوخت مصرف می کند. جالب بود، نه؟ دقیقا همان چیزی که برای تندر ۹۰ اتومات وجود دارد. خبر دیگر اینکه پر کردن باک ساندرو هم ۵۰ هزار تومان خرج روی دست تان می گذارد. چه رقابت کلافه کننده ای!
ساندرو اتومات از گیربکس چهار سرعته بهره می برد و به موتور خطی از نوع K۴MC۶ مجهز است. موتور این خودرو چهار سیلندر است و ۱۶ سوپاپ دارد. حجم موتور ۱۵۹۸ سی سی قید شده که طبق رسم بازار با کمی ارفاق باید همان ۱۶۰۰ سی سی در نظر گرفته شود. تا یادمان نرفته بگوییم این خودرو استاندارد آلایندگی یورو ۴ را گرفته و حداکثر قدرت موتورش برابر است با ۱۰۵ اسب بخار در ۵۷۵۰ دور بر دقیقه.
حالا بیایید نگاهی به زیر در موتور تندر ۹۰ بیندازیم. آنجا که موتور مشابه K۴M با حجم ۱۶۰۰ سی سی آرام گرفته است. برای اینکه خیال تان را راحت کنیم باید از همین حالا بدانید حداکثر قدرت این موتور به ۱۰۵ اسب بخار در ۵۷۵۰ دور بر دقیقه می رسد و اینجا هم با استاندارد آلایندگی یورو ۴ روبرو هستیم. جعبه دنده ها هم مشترک هستند. در تندر ۹۰ اتومات با همین مشخصات روبرو هستیم؛ ترمزهای ABS و EBD (چهار کاناله) شامل ترمز جلو دیسکی با سیستم خنک کاری و ترمز عقب کاسه ای. فرمان هم از نوع هیدرولیکی است. واقعا مقایسه کسالت آوری شده است.
۴- مقایسه سرعت؛ خودروی چابک کدام است؟
شکل و قیافه هر دو خودرو داد می زند که نمی توانید با آنها در مسابقات رالی شرکت کنید. حداکثر سرعت تندر اتومات روی سایت تولید کننده ۱۷۵ کیلومتر بر ساعت ذکر شده است. اگر پای تان را روی پدال گاز فشار دهید و ترمز دستی را بخوابانید، می توانید ظرف مدت ۱۱.۷ ثانیه از حالت سکون به سرعت ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت برسید.
ساندروی اتومات هم برای عاشقان سرعت گزینه ایده آلی نیست و بیشتر خودرویی برای راننده های با حوصله مناسب به نظر می رسد. با این تفاوت که چسباندن پدال گاز تا انتها، نهایتا سرعت را به ۱۷۰ کیلومتر بر ساعت می رساند. پر کردن صفر تا صد این خودرو ۱۱.۵ ثانیه زمان می برد.
ساندرو به فرمان دنده شانه ای به تقویت کننده هیدرولیکی مجهز است. سیستم تعلیق جلوی آن از نوع مستقل مک فرسون با بازوی جناقی انتخاب شده و در سیستم تعلیق عقب با مدل پیچشی با مقطع H و فنر مارپیچ روبرو هستیم. ترمز جلو از نوع دیسکی تهویه شونده و ترمزهای عقب از نوع کاسه ای انتخاب شده اند.
۶- تجهیزات ایمنی
هر دو خودرو سه ستاره ایمنی اروپا را گرفته اند و با شرایطی کاملا مشابه پای به میدان رقابت می گذارند. ساندروی اتوماتیک به کیسه هوای راننده و کیسه هوای سرنشین جلو مجهز است و سوییچ غیرفعال کردن آن هم در جلوی دست تان قرار دارد. سیستم ضد سرقت ایمولایزر رویش نصب کرده اند و کمربند ایمنی از نوع سه نقطه ای برای سرنشین های ردیف عقب وجود دارد. با این حال لازم است مراتب خجالت و شرمساری اش را به اطلاع تان برسانیم چون به عنوان خودروی اتومات ۵۰ میلیون تومانی هنوز باید سیستم تهویه مطبوع اش را به شکل دستی کنترل کنید. در عوض بالاخره چشم مان به کنترل سیستم صوتی در زیر فرمان روشن شده و آینه های جانبی برقی مجهز به گرمکن هستند. خبر خوب اینکه در مدل دنده اتومات، آینه ها، زه جانبی و دستگیره ها به رنگ بدنه عرضه می شوند.
حالا نزدیک تر بیایید تا به تندر ۹۰ اتومات خیره شویم. برای این خودرو دو عدد کیسه هوا در نظر گرفته اند. یکی برای راننده و دیگری برای سرنشین جلو. همچنان باید برای سیستم تهویه مطبوع دستی اش غصه بخوریم. هر چند که آینه ها به شکل برقی کنترل می شوند و صندلی ها این امکان را به راننده می دهند تا با اندازه گودی کمرتان تنظیم شان کنید.
همان طور که می دانید هر دو خودرو برند رنو را یدک می کشند و انتظار نداریم که مشخصات شان خیلی با هم متفاوت باشد اما برای راننده ایرانی تفاوت هایی وجود دارد که باید در نظر گرفته شوند.
ارسال نظر