از نمایشگاه CES امسال چه انتظاراتی می رود؟
سال جدید میلادی آغاز شده و این یعنی زمان زیادی تا برگزاری بزرگ ترین کنفرانس فناوری دنیا باقی نمانده است.
وب سایت دیجیاتو - مریم موسوی: سال جدید میلادی آغاز شده و این یعنی زمان زیادی تا برگزاری بزرگ ترین کنفرانس فناوری دنیا باقی نمانده است. هفته هاست که سایت ها و خبرگزاری های مختلف در باب CES ۲۰۱۶ می نویسند و بی صبرانه انتظار برپایی این رویداد مهم را در لاس وگاس می کشند.
البته در سال های اخیر، تا حدود زیادی از جذابیت این رویداد کاسته شده با این همه، نمایشگاه کالاهای مصرفی الکترونیکی لاس وگاس، فرصت خوبی است تا نگاهی کلی بیاندازیم به فناوری هایی که برای سال پیش رو، بیشتر از سوی شرکت ها مورد توجه قرار خواهند گرفت و به آنها پرداخته می شود.
البته این را هم باید بگوییم بسیاری از کالاهایی که در جریان این رویداد در معرض دید عموم قرار می گیرند هیچگاه رنگ واقعیت به خود نمی گیرند اما ایده هایی نظیر واقعیت مجازی، تلویزیون های با رزلوشن بالا و البته اتومبیل ها همگی از جمله بخش های اصلی این نمایشگاه بوده و هستند.
امسال هم انتظار می رود که همچون سنوات گذشته، شاهد انتشار خبرهای جذابی از این نمایشگاه سالانه باشیم و از دستاوردهای متعدد کمپانی های تولید کننده تلویزیون، خودروسازان، تولیدکنندگان دستگاه های پوشیدنی و حتی فعالان صنعت واقعیت مجازی مطلع گردیم.
اما بهترین بخش CES همواره همان قسمتی است که انتظار دیدنش را نداریم و هم می تواند خبری هیجان انگیز باشد که در جریان یک کنفرانس مطبوعاتی مطرح می گردد یا شکل به شدت متفاوتی از سرگرمی های نوین باشد که با بهره گیری از فناوری به عرصه ظهور رسیده است.
این نمایشگاه رسما از روز چهار شنبه همین هفته آغاز می گردد اما در روزهای قبل نیز اخبار متعددی از آن منتشر خواهد شد که به صورت لحظه به لحظه از طریق سایت ما به سمع و نظرتان خواهد رسید.
اتومبیل ها از جمله بخش های اصلی خواهند بود
این یک سنت سالانه شده که CES را «نمایشگاه اتومبیل» بخوانیم اما امسال، دیگر این مساله رنگ شوخی و مزاح ندارد: خودروسازان بزرگ دنیا در نظر دارند که خبرهای بسیار مهمی را در این حوزه به سمع و نظر مخاطبانشان برسانند و ده ها شرکت کوچک دیگر نیز در کنار بزرگان به معرفی دستاوردهایشان خواهند پرداخت.
انتظار می رود جنرال موتورز نسخه تولیدی از خودروی Chevy Bolt خود را معرفی کند که برای نخستین بار در میان ماشین های الکتریکی با قیمتی منطقی عرضه می گردد و با برد بیش از ۳۲۰ کیلومتری اش قطعا مورد توجه خریداران قرار خواهد گرفت.
فولکس واگن نیز مدتی است که به تبلیغ یک ماشین مفهومی الکتریکی می پردازد و در نظر دارد در جریان CES امسال معرفی اش کند. پیش بینی می شود این خودرو نسخه جدیدی از Microbus باشد که یکی از شناخته شده ترین محصولات این شرکت به شمار می رود.
فورد هم یکی دیگر از حاضران این رویداد است که طبق شایعات با گوگل وارد همکاری شده و در نظر دارد همراه با آن ماشین های خودران خود را بسازد. اما در این میان نام بی ام و خالیست.
این شرکت هم طبق آخرین خبرهای رسیده، روی سیستم تازه ای برای کنترل نسل جدیدی از رابط های کاربری درون ماشین به نام AirTouch کار می کند و پیش بینی می شود که آن را روی ماشین مفهومی i۸ Spyder پیاده سازی کند.
حالا که صحبت از بی ام و و i۸ به میان آمد بهتر است یادی کنیم از شرکت Rinspeed که در نظر دارد نسخه ای بهینه سازی شده از این ماشن را همراه با یک درون رونمایی کند. آئودی از آن شرکت هایی است که در جریان CES دست به کارهای جالبی می زد و این بار نیز قطعا حضوری فراموش نشدنی در آن خواهد داشت.
اما مهم ترین خبر مربوط به صنعت اتومبیل این است که یکی از بزرگ ترین نمایشگاه های صنعت خودرو به نام NAIAS (نمایشگاه بین المللی اتومبیل آمریکای شمالی) درست هفته بعد از CES برگزار می گردد.
تلویزیون ها شکل آشنای خود را حفظ خواهند کرد
تلویزیون ها همواره از جمله بخش های اصلی نمایشگاه CES بوده اند اما پیش بینی نمی شود که امسال با ایده چندان عجیب و غریبی در این زمینه روبرو باشیم.
قطعا مدل های ۴K بیشماری از سوی شرکت های مختلف حاضر در این رویداد به نمایش گذاشته خواهند شد (و حتی تعدادی مدل ۸K) و همچنین تعداد بیشتری از این دستگاه ها از تکنولوژی های HDR، دالبی ویژن و موارد دیگر پشتیبانی خواهند کرد تا تجربه کاربران خود را به ورای آنچه هست ببرند.
سامسونگ در تلاش است تا تلویزیون های هوشمند خود را به مرکز و قلب خانه هوشمند و اینترنت اشیاء بدل نماید و احتمالا شرکت های رقیبش هم ایده های مشابهی را در سر دارند.
در مورد اینکه حضور تلویزیون های اندرویدی و پنل های OLED هم بهتر است منتظر ماند و دید که چه تحولاتی در این زمینه ها رخ خواهد داد. در هر حال، شمار تلویزیون ها و سازندگانشان در این رویداد کم نخواهد بود و صنعت تلویزیون نیز مرتبا تلاش دارد تا راهکارهایی را برای ترغیب مردم در به روز رسانی دستگاه های قدیمی شان بیابد و CES بزرگ ترین فرصت برای این منظور است.
دستگاه های مرتبط به خانه های هوشمند فراوان خواهند بود
CES تنها یک بار در سال برگزار می شود و همین یک بار است که می شود به ایده تحقق خانه های هوشمند ایمان آورد. خوشبختانه در سال های اخیر، این ایده به واقعیت نزدیک و نزدیک تر شده است.
اپل و گوگل را می توان از جمله پیشتازان این بخش برشمرد چراکه این دو شرکت هرآنچه در توان داشته اند به کار بسته اند تا تک تک وسایل منزل ما با هم ارتباط برقرار کنند. امسال نیز به لطف تلاش های این دو شرکت، پیش بینی می شود که شاهد برقراری ارتباط این دستگاه ها در بخش های تازه ای از منزل باشیم.
از طرف دیگر، وسایلی که هم اکنون ایده خانه های هوشمند را محقق نموده اند قطعا در نمایشگاه امسال، یکپارچه سازی بیشتری با هم پیدا خواهند کرد.
البته تا تحقق کامل این رویا هنوز زمان زیادی باقی مانده است اما یکی از مهم ترین مواردی که پیش بینی می شود امسال در CES شاهدش باشیم، پیشرفت های عظیمی است که شرکت هایی نظیر سامسونگ، اینتل و دیگر نامداران دنیای اینترنت اشیاء، به آنها دست یافته اند.
آیا این نام ها ظرف ده سال آینده موفق خواهند شد تدابیری را بیاندیشند که وسایل مختلف با زبانی واحد با هم سخن بگویند؟
البته روشن است که اینترنت اشیاء یک شبه رنگ واقعیت به خود نمی گیرد اما پیش بینی می شود که نخستین بخش های ملموس زیرساخت آن در همین دوران ابداع گردند.
بازار پوشیدنی ها داغ خواهد بود
۲۰۱۵ را می توان سالی بزرگ برای پوشیدنی ها قلمداد کرد. در این سال شاهد معرفی و ورود اپل واچ به بازار بودیم، سهام شرکت Fitbit به صورت عمومی در آمد، تولید کنندگان لباس، تکنولوژی های بیشتری برای ارائه محصولاتشان به کار بردند و هدست های واقعیت مجازی نیز رنگ واقعیت به خود گرفتند.
اما بسیاری از این فناوری ها همچنان با محدودیت های تکنولوژیکی و عملی روبرو هستند و بعید به نظر می رسد که CES ۲۰۱۶ همان رویدادی باشد که در سال پیش رو، به بازار این محصولات جهت بدهد.
امسال انتظار می رود که شاهد ارائه پوشیدنی های هوشمند از سوی شرکت های مختلفی باشیم و ورود ساعت سازان قدیمی به بازار اسمارت واچ ها را ببینیم. همچنین انتظار می رود که در این سال، طراحی دنبال کننده های سلامت و امکانات مچ بندهای تناسب اندام بهبود قابل توجی پیدا کند.
دستگاه های حوزه شنوایی نیز از آن دست مواردی هستند که امسال دستخوش تغییرات قابل توجهی خواهند شد و این نشان می دهد که تولید کنندگان هدفون تشخیص داده اند می توانند با افزودن حسگرها به این تجهیزات بهبودی قابل توجه را در عملکرد آنها ایجاد نمایند.
اما شاید بهترین بخش ماجرا فراهم شدن دسترسی بهتر به این ابزارها باشد: این روزها همانطور که تایید خواهید کرد، دسترسی به پوشیدنی ها بیشتر و بهتر شده است، با این همه، برای آنکه دریابیم نوآوری واقعی در صنعت پوشیدنی ها رخ می دهد یا خیر، احتمالا باید تا بهار امسال منتظر بمانیم.
هدفون ها اولین آپدیت بزرگ خود را دریافت خواهند کرد
علیرغم پیشرفت های قابل توجهی که این روزها در حوزه استریم موسیقی رخ داده، سخت افزاری که ما برای گوش دادن به موسیقی مورد استفاده قرار می دهیم همچنان به همان شکل سابقش باقی مانده است.
اپل بعد از خرید Beats عمده تمرکز خود را روی توسعه یک سرویس موسیقی فراگیر قرار داده است و از آن سو اما کاری برای تولید هدفون های جدید انجام نداده. شرکت هایی نظیر Audio-Technica، Sennheiser و V-Moda البته همچنان به بهینه سازی محصولاتشان ادامه می دهند و طیف انتخاب های پیش روی مشتریان خود در زمینه تجهیزات صوتی بیسیم را گسترده تر می کنند، اما به نظر، دنیای تجهیزات صوتی شخصی نیازمند تحولاتی عظیم و بنیادین است.
پورت لایتنینگ اپل (که در آیپادهای مدرن، آیفون ها و آیپدها مورد استفاده قرار گرفته) می تواند نقش نوعی کاتالیزور را برای این تغییر ایفا کند.
البته هم اکنون شرکت هایی نظیر فیلیپس و Audeze هدفون های پشتیبانی کننده از این استاندارد را ارائه کرده اند و مزیت اصلی شان نسبت به انواع معمولی این است که می توانند سیگنال های دیجیتالی را برای یک آمپلی فایر یکپارچه سازی شده و کانورتور درون هدفون ها ارسال نمایند.
به این ترتیب، شرکت ها می توانند صدا را به طور مشخص برای هرکدام از هدفون ها بهینه سازی نمایند. البته این تکنولوژی، مورد نیاز همه نیست اما موج جدید عرضه انواع پشتیبانی کننده از لایتنینگ قطعا به ایجاد تجربیات صوتی بهتری خواهد انجامید و نیاز به طراحی خاص این دستگاه ها یا وجود لوازم جانبی اضافه را حذف خواهد کرد.
وسایل نقلیه الکتریکی فراتر از هاوربردها خواهند بود
سالی که گذشت از اهمیت بالایی برای وسایل نقلیه تک نفره برخوردار بود و این موضوع صرفا به هاوربردها محدود نمی شود.
در این بازه زمانی، شاهد ظهور شرکت های سازنده اسکیت بردهای الکتریکی، اسکوترها و موتورهای عجیب و غریب بودیم و حتی برخی از دست اندرکاران به پیشرفت های خوبی در زمینه عمر باتری ها و برد حرکتی وسایل نقلیه الکتریکی دست یافتند.
به نظر می آید که همین روند در سال جدید نیز ادامه داشته باشد، منتها با این تفاوت که امسال تمرکز، روی الکتریکی کردن این دستگاه ها قرار دارد.
در سال ۲۰۱۶، احتمالا به هر چیزی یک موتور الکتریکی متصل خواهد شد و شاهد حضور نام های جدیدی در این حوزه خواهیم بود: Arcimoto سبد سه چرخه الکتریکی و پرسرعت خود را رونمایی می کند، Inboard اسکیت بردی با موتورهای الکتریکی کار گذاشته شده درون چرخ هایش را نمایش می دهد و Segway که حالا تحت تملک شرکتی به نام Ninebot است (که توسط شیائومی حمایت می گردد) در نظر دارد مراسم رونمایی بزرگی را در تاریخ ۶ ژانویه برگزار کند.
مساله ای که در اینجا وجود دارد این است که استفاده از هاوربردها در جریان رویداد CES امسال ممنوع اعلام شده و صرفا در داخل غرفه ها می شود از آنها استفاده نمود. بنابراین نباید انتظار داشت که این تخته های پرنده را در هر گوشه ای از مرکز گردهمایی های لاس وگاس مشاهده نمود.
آیا در سال جدید، وسایل نقلیه الکتریکی تک نفره شکلی متفاوت از آنچه در سال قبل دیده ایم خواهند داشت؟ یا اینکه امسال هم همان وسایل با بهبودهایی اندک در معرض دید عموم قرار می گیرند.
واقعیت مجازی همچنان در ابتدای راه
پیش بینی می شود که در نیمه نخست سال جاری میلادی، شاهد بروز پیشرفت های قابل توجهی در حوزه واقعیت مجازی باشیم، اما این دستاوردها قطعا در جریان CES رونمایی نخواهند شد.
در حال حاضر به صورت حدودی می دانیم که در جریان این رویداد، دقیقا قرار است که چه سخت افزارهایی از سوی بازیگران اصلی این صنعت معرفی شوند: سونی، آکیلس و اچ تی سی همگی از جمله شرکت هایی هستند که در نظر دارند ظرف ماه های آتی هدست های خود را روانه بازار نمایند.
این روزها، تمرکز روی بازی ها و فیلم های واقعیت مجازی به شدت زیاد شده و پیش بینی می شود که در جریان جشنواره فیلم Sundance یا کنفرانس توسعه دهندگان بازی شاهد اتفاقات خوشایندتری در این زمینه باشیم.
گفته می شود که هنوز شگفتی های زیادی در این زمینه در راه است. واقعیت افزوده همواره حضوری ثابت در جریان CES داشته اما یک سال بعد از ارائه هولولنز، تصور می شود که اتفاقات خوبی در راه باشند.
آکیلس هنوز هم که هنوز است تاریخ رسمی عرضه هدست ریفت یا رونمایی از نسخه ای غیر از نمونه اولیه کنترلرهای تاچ خود را اعلام نکرده است و احتمالمعرفی آنها در لاس وگاس چندان هم دور از ذهن نیست.
با در نظر داشتن پتانسیل های بالای واقعیت مجازی، احتمال آنکه روز به روز بر تعداد شرکت های فعال در این زمینه اضافه گردد نیز بیشتر می شود و این احتمال به خصوص در مورد تولید کنندگان سخت افزار کامپیوتر و لوازم جانبی قوت بیشتری دارد.
حتی با وجود آنکه این شرکت ها هنوز هم جزئیات مربوط به دستاوردهای خود در این زمینه را مطرح نکرده اند، پیش بینی می شود که در دموهای به نمایش درآمده در این رویداد، از عبارت «آماده برای واقعیت مجازی» به میزان قابل توجهی استفاده گردد و البته شرکت های سازنده دستگاه های حوزه گیمینگ نیز قطعا از جمله استفاده کنندگان این عبارت خواهند بود.
موبایل ها، دوربین ها، تبلت ها، لپ تاپ ها و پهپادها از دیگر حاضرین CES 2016
این نمایشگاه معمولا برای دیگر کالاهای الکترونیکی مصرفی اهمیت بالایی ندارد، اما همه این دستگاه ها به نحوی در جریان آن حاضر خواهند بود.
تولید کنندگان مطرح موبایل در دنیا احتمالا معرفی محصولات جدید خود را به روزها یا ماه های آتی در سال ۲۰۱۶ موکول خواهند کرد اما پیش بینی می شود که نام های کوچک تری نظیر آلکاتل، ZTE و هوآوی در این رویداد خبرهای تازه ای برای مخاطبان خود داشته باشند.
همین مساله در مورد تولید کنندگان دوربین نیز صدق می کند: اغلب شرکت های فعال در این صنعت احتمالا معرفی محصولات جدید خود را به رویداد Photokina موکول خواهند کرد که اواخر سال برگزار می گردد اما پیش بینی می شود که دست کم یکی از بزرگان این صنعت خبر ساز شود.
در پایان لازم است یادی نماییم از مایکروسافت که از غایبان CES است و آنطور که گفته می شود دیگر در آن حضور نمی یابد، اما شرکای آن در لاس وگاس حاضر خواهند بود تا از لپ تاپ ها، تبلت ها و مانیتورهای خود پرده بردارند.
و البته انتظار می رود که صدای پره های پهپادها در هر جایی شنیده شود و اگر خاطرتان باشد چندی پیش کوالکام اعلام کرد که دستاورد مهم بعدی اش در ارائه تکنولوژی پهپادهای خودکار را در این رویداد در معرض دید خواهد گذاشت.
البته در سال های اخیر، تا حدود زیادی از جذابیت این رویداد کاسته شده با این همه، نمایشگاه کالاهای مصرفی الکترونیکی لاس وگاس، فرصت خوبی است تا نگاهی کلی بیاندازیم به فناوری هایی که برای سال پیش رو، بیشتر از سوی شرکت ها مورد توجه قرار خواهند گرفت و به آنها پرداخته می شود.
البته این را هم باید بگوییم بسیاری از کالاهایی که در جریان این رویداد در معرض دید عموم قرار می گیرند هیچگاه رنگ واقعیت به خود نمی گیرند اما ایده هایی نظیر واقعیت مجازی، تلویزیون های با رزلوشن بالا و البته اتومبیل ها همگی از جمله بخش های اصلی این نمایشگاه بوده و هستند.
امسال هم انتظار می رود که همچون سنوات گذشته، شاهد انتشار خبرهای جذابی از این نمایشگاه سالانه باشیم و از دستاوردهای متعدد کمپانی های تولید کننده تلویزیون، خودروسازان، تولیدکنندگان دستگاه های پوشیدنی و حتی فعالان صنعت واقعیت مجازی مطلع گردیم.
این نمایشگاه رسما از روز چهار شنبه همین هفته آغاز می گردد اما در روزهای قبل نیز اخبار متعددی از آن منتشر خواهد شد که به صورت لحظه به لحظه از طریق سایت ما به سمع و نظرتان خواهد رسید.
اتومبیل ها از جمله بخش های اصلی خواهند بود
این یک سنت سالانه شده که CES را «نمایشگاه اتومبیل» بخوانیم اما امسال، دیگر این مساله رنگ شوخی و مزاح ندارد: خودروسازان بزرگ دنیا در نظر دارند که خبرهای بسیار مهمی را در این حوزه به سمع و نظر مخاطبانشان برسانند و ده ها شرکت کوچک دیگر نیز در کنار بزرگان به معرفی دستاوردهایشان خواهند پرداخت.
انتظار می رود جنرال موتورز نسخه تولیدی از خودروی Chevy Bolt خود را معرفی کند که برای نخستین بار در میان ماشین های الکتریکی با قیمتی منطقی عرضه می گردد و با برد بیش از ۳۲۰ کیلومتری اش قطعا مورد توجه خریداران قرار خواهد گرفت.
فولکس واگن نیز مدتی است که به تبلیغ یک ماشین مفهومی الکتریکی می پردازد و در نظر دارد در جریان CES امسال معرفی اش کند. پیش بینی می شود این خودرو نسخه جدیدی از Microbus باشد که یکی از شناخته شده ترین محصولات این شرکت به شمار می رود.
فورد هم یکی دیگر از حاضران این رویداد است که طبق شایعات با گوگل وارد همکاری شده و در نظر دارد همراه با آن ماشین های خودران خود را بسازد. اما در این میان نام بی ام و خالیست.
این شرکت هم طبق آخرین خبرهای رسیده، روی سیستم تازه ای برای کنترل نسل جدیدی از رابط های کاربری درون ماشین به نام AirTouch کار می کند و پیش بینی می شود که آن را روی ماشین مفهومی i۸ Spyder پیاده سازی کند.
حالا که صحبت از بی ام و و i۸ به میان آمد بهتر است یادی کنیم از شرکت Rinspeed که در نظر دارد نسخه ای بهینه سازی شده از این ماشن را همراه با یک درون رونمایی کند. آئودی از آن شرکت هایی است که در جریان CES دست به کارهای جالبی می زد و این بار نیز قطعا حضوری فراموش نشدنی در آن خواهد داشت.
اما مهم ترین خبر مربوط به صنعت اتومبیل این است که یکی از بزرگ ترین نمایشگاه های صنعت خودرو به نام NAIAS (نمایشگاه بین المللی اتومبیل آمریکای شمالی) درست هفته بعد از CES برگزار می گردد.
تلویزیون ها شکل آشنای خود را حفظ خواهند کرد
تلویزیون ها همواره از جمله بخش های اصلی نمایشگاه CES بوده اند اما پیش بینی نمی شود که امسال با ایده چندان عجیب و غریبی در این زمینه روبرو باشیم.
قطعا مدل های ۴K بیشماری از سوی شرکت های مختلف حاضر در این رویداد به نمایش گذاشته خواهند شد (و حتی تعدادی مدل ۸K) و همچنین تعداد بیشتری از این دستگاه ها از تکنولوژی های HDR، دالبی ویژن و موارد دیگر پشتیبانی خواهند کرد تا تجربه کاربران خود را به ورای آنچه هست ببرند.
سامسونگ در تلاش است تا تلویزیون های هوشمند خود را به مرکز و قلب خانه هوشمند و اینترنت اشیاء بدل نماید و احتمالا شرکت های رقیبش هم ایده های مشابهی را در سر دارند.
در مورد اینکه حضور تلویزیون های اندرویدی و پنل های OLED هم بهتر است منتظر ماند و دید که چه تحولاتی در این زمینه ها رخ خواهد داد. در هر حال، شمار تلویزیون ها و سازندگانشان در این رویداد کم نخواهد بود و صنعت تلویزیون نیز مرتبا تلاش دارد تا راهکارهایی را برای ترغیب مردم در به روز رسانی دستگاه های قدیمی شان بیابد و CES بزرگ ترین فرصت برای این منظور است.
دستگاه های مرتبط به خانه های هوشمند فراوان خواهند بود
CES تنها یک بار در سال برگزار می شود و همین یک بار است که می شود به ایده تحقق خانه های هوشمند ایمان آورد. خوشبختانه در سال های اخیر، این ایده به واقعیت نزدیک و نزدیک تر شده است.
اپل و گوگل را می توان از جمله پیشتازان این بخش برشمرد چراکه این دو شرکت هرآنچه در توان داشته اند به کار بسته اند تا تک تک وسایل منزل ما با هم ارتباط برقرار کنند. امسال نیز به لطف تلاش های این دو شرکت، پیش بینی می شود که شاهد برقراری ارتباط این دستگاه ها در بخش های تازه ای از منزل باشیم.
از طرف دیگر، وسایلی که هم اکنون ایده خانه های هوشمند را محقق نموده اند قطعا در نمایشگاه امسال، یکپارچه سازی بیشتری با هم پیدا خواهند کرد.
البته تا تحقق کامل این رویا هنوز زمان زیادی باقی مانده است اما یکی از مهم ترین مواردی که پیش بینی می شود امسال در CES شاهدش باشیم، پیشرفت های عظیمی است که شرکت هایی نظیر سامسونگ، اینتل و دیگر نامداران دنیای اینترنت اشیاء، به آنها دست یافته اند.
آیا این نام ها ظرف ده سال آینده موفق خواهند شد تدابیری را بیاندیشند که وسایل مختلف با زبانی واحد با هم سخن بگویند؟
البته روشن است که اینترنت اشیاء یک شبه رنگ واقعیت به خود نمی گیرد اما پیش بینی می شود که نخستین بخش های ملموس زیرساخت آن در همین دوران ابداع گردند.
بازار پوشیدنی ها داغ خواهد بود
۲۰۱۵ را می توان سالی بزرگ برای پوشیدنی ها قلمداد کرد. در این سال شاهد معرفی و ورود اپل واچ به بازار بودیم، سهام شرکت Fitbit به صورت عمومی در آمد، تولید کنندگان لباس، تکنولوژی های بیشتری برای ارائه محصولاتشان به کار بردند و هدست های واقعیت مجازی نیز رنگ واقعیت به خود گرفتند.
اما بسیاری از این فناوری ها همچنان با محدودیت های تکنولوژیکی و عملی روبرو هستند و بعید به نظر می رسد که CES ۲۰۱۶ همان رویدادی باشد که در سال پیش رو، به بازار این محصولات جهت بدهد.
امسال انتظار می رود که شاهد ارائه پوشیدنی های هوشمند از سوی شرکت های مختلفی باشیم و ورود ساعت سازان قدیمی به بازار اسمارت واچ ها را ببینیم. همچنین انتظار می رود که در این سال، طراحی دنبال کننده های سلامت و امکانات مچ بندهای تناسب اندام بهبود قابل توجی پیدا کند.
دستگاه های حوزه شنوایی نیز از آن دست مواردی هستند که امسال دستخوش تغییرات قابل توجهی خواهند شد و این نشان می دهد که تولید کنندگان هدفون تشخیص داده اند می توانند با افزودن حسگرها به این تجهیزات بهبودی قابل توجه را در عملکرد آنها ایجاد نمایند.
اما شاید بهترین بخش ماجرا فراهم شدن دسترسی بهتر به این ابزارها باشد: این روزها همانطور که تایید خواهید کرد، دسترسی به پوشیدنی ها بیشتر و بهتر شده است، با این همه، برای آنکه دریابیم نوآوری واقعی در صنعت پوشیدنی ها رخ می دهد یا خیر، احتمالا باید تا بهار امسال منتظر بمانیم.
هدفون ها اولین آپدیت بزرگ خود را دریافت خواهند کرد
علیرغم پیشرفت های قابل توجهی که این روزها در حوزه استریم موسیقی رخ داده، سخت افزاری که ما برای گوش دادن به موسیقی مورد استفاده قرار می دهیم همچنان به همان شکل سابقش باقی مانده است.
اپل بعد از خرید Beats عمده تمرکز خود را روی توسعه یک سرویس موسیقی فراگیر قرار داده است و از آن سو اما کاری برای تولید هدفون های جدید انجام نداده. شرکت هایی نظیر Audio-Technica، Sennheiser و V-Moda البته همچنان به بهینه سازی محصولاتشان ادامه می دهند و طیف انتخاب های پیش روی مشتریان خود در زمینه تجهیزات صوتی بیسیم را گسترده تر می کنند، اما به نظر، دنیای تجهیزات صوتی شخصی نیازمند تحولاتی عظیم و بنیادین است.
پورت لایتنینگ اپل (که در آیپادهای مدرن، آیفون ها و آیپدها مورد استفاده قرار گرفته) می تواند نقش نوعی کاتالیزور را برای این تغییر ایفا کند.
البته هم اکنون شرکت هایی نظیر فیلیپس و Audeze هدفون های پشتیبانی کننده از این استاندارد را ارائه کرده اند و مزیت اصلی شان نسبت به انواع معمولی این است که می توانند سیگنال های دیجیتالی را برای یک آمپلی فایر یکپارچه سازی شده و کانورتور درون هدفون ها ارسال نمایند.
به این ترتیب، شرکت ها می توانند صدا را به طور مشخص برای هرکدام از هدفون ها بهینه سازی نمایند. البته این تکنولوژی، مورد نیاز همه نیست اما موج جدید عرضه انواع پشتیبانی کننده از لایتنینگ قطعا به ایجاد تجربیات صوتی بهتری خواهد انجامید و نیاز به طراحی خاص این دستگاه ها یا وجود لوازم جانبی اضافه را حذف خواهد کرد.
وسایل نقلیه الکتریکی فراتر از هاوربردها خواهند بود
سالی که گذشت از اهمیت بالایی برای وسایل نقلیه تک نفره برخوردار بود و این موضوع صرفا به هاوربردها محدود نمی شود.
در این بازه زمانی، شاهد ظهور شرکت های سازنده اسکیت بردهای الکتریکی، اسکوترها و موتورهای عجیب و غریب بودیم و حتی برخی از دست اندرکاران به پیشرفت های خوبی در زمینه عمر باتری ها و برد حرکتی وسایل نقلیه الکتریکی دست یافتند.
به نظر می آید که همین روند در سال جدید نیز ادامه داشته باشد، منتها با این تفاوت که امسال تمرکز، روی الکتریکی کردن این دستگاه ها قرار دارد.
در سال ۲۰۱۶، احتمالا به هر چیزی یک موتور الکتریکی متصل خواهد شد و شاهد حضور نام های جدیدی در این حوزه خواهیم بود: Arcimoto سبد سه چرخه الکتریکی و پرسرعت خود را رونمایی می کند، Inboard اسکیت بردی با موتورهای الکتریکی کار گذاشته شده درون چرخ هایش را نمایش می دهد و Segway که حالا تحت تملک شرکتی به نام Ninebot است (که توسط شیائومی حمایت می گردد) در نظر دارد مراسم رونمایی بزرگی را در تاریخ ۶ ژانویه برگزار کند.
مساله ای که در اینجا وجود دارد این است که استفاده از هاوربردها در جریان رویداد CES امسال ممنوع اعلام شده و صرفا در داخل غرفه ها می شود از آنها استفاده نمود. بنابراین نباید انتظار داشت که این تخته های پرنده را در هر گوشه ای از مرکز گردهمایی های لاس وگاس مشاهده نمود.
آیا در سال جدید، وسایل نقلیه الکتریکی تک نفره شکلی متفاوت از آنچه در سال قبل دیده ایم خواهند داشت؟ یا اینکه امسال هم همان وسایل با بهبودهایی اندک در معرض دید عموم قرار می گیرند.
واقعیت مجازی همچنان در ابتدای راه
پیش بینی می شود که در نیمه نخست سال جاری میلادی، شاهد بروز پیشرفت های قابل توجهی در حوزه واقعیت مجازی باشیم، اما این دستاوردها قطعا در جریان CES رونمایی نخواهند شد.
در حال حاضر به صورت حدودی می دانیم که در جریان این رویداد، دقیقا قرار است که چه سخت افزارهایی از سوی بازیگران اصلی این صنعت معرفی شوند: سونی، آکیلس و اچ تی سی همگی از جمله شرکت هایی هستند که در نظر دارند ظرف ماه های آتی هدست های خود را روانه بازار نمایند.
این روزها، تمرکز روی بازی ها و فیلم های واقعیت مجازی به شدت زیاد شده و پیش بینی می شود که در جریان جشنواره فیلم Sundance یا کنفرانس توسعه دهندگان بازی شاهد اتفاقات خوشایندتری در این زمینه باشیم.
گفته می شود که هنوز شگفتی های زیادی در این زمینه در راه است. واقعیت افزوده همواره حضوری ثابت در جریان CES داشته اما یک سال بعد از ارائه هولولنز، تصور می شود که اتفاقات خوبی در راه باشند.
آکیلس هنوز هم که هنوز است تاریخ رسمی عرضه هدست ریفت یا رونمایی از نسخه ای غیر از نمونه اولیه کنترلرهای تاچ خود را اعلام نکرده است و احتمالمعرفی آنها در لاس وگاس چندان هم دور از ذهن نیست.
با در نظر داشتن پتانسیل های بالای واقعیت مجازی، احتمال آنکه روز به روز بر تعداد شرکت های فعال در این زمینه اضافه گردد نیز بیشتر می شود و این احتمال به خصوص در مورد تولید کنندگان سخت افزار کامپیوتر و لوازم جانبی قوت بیشتری دارد.
حتی با وجود آنکه این شرکت ها هنوز هم جزئیات مربوط به دستاوردهای خود در این زمینه را مطرح نکرده اند، پیش بینی می شود که در دموهای به نمایش درآمده در این رویداد، از عبارت «آماده برای واقعیت مجازی» به میزان قابل توجهی استفاده گردد و البته شرکت های سازنده دستگاه های حوزه گیمینگ نیز قطعا از جمله استفاده کنندگان این عبارت خواهند بود.
موبایل ها، دوربین ها، تبلت ها، لپ تاپ ها و پهپادها از دیگر حاضرین CES 2016
این نمایشگاه معمولا برای دیگر کالاهای الکترونیکی مصرفی اهمیت بالایی ندارد، اما همه این دستگاه ها به نحوی در جریان آن حاضر خواهند بود.
تولید کنندگان مطرح موبایل در دنیا احتمالا معرفی محصولات جدید خود را به روزها یا ماه های آتی در سال ۲۰۱۶ موکول خواهند کرد اما پیش بینی می شود که نام های کوچک تری نظیر آلکاتل، ZTE و هوآوی در این رویداد خبرهای تازه ای برای مخاطبان خود داشته باشند.
همین مساله در مورد تولید کنندگان دوربین نیز صدق می کند: اغلب شرکت های فعال در این صنعت احتمالا معرفی محصولات جدید خود را به رویداد Photokina موکول خواهند کرد که اواخر سال برگزار می گردد اما پیش بینی می شود که دست کم یکی از بزرگان این صنعت خبر ساز شود.
در پایان لازم است یادی نماییم از مایکروسافت که از غایبان CES است و آنطور که گفته می شود دیگر در آن حضور نمی یابد، اما شرکای آن در لاس وگاس حاضر خواهند بود تا از لپ تاپ ها، تبلت ها و مانیتورهای خود پرده بردارند.
و البته انتظار می رود که صدای پره های پهپادها در هر جایی شنیده شود و اگر خاطرتان باشد چندی پیش کوالکام اعلام کرد که دستاورد مهم بعدی اش در ارائه تکنولوژی پهپادهای خودکار را در این رویداد در معرض دید خواهد گذاشت.
پ
ارسال نظر