۲۷۸۶۷۷
۵۰۳۸
۵۰۳۸
پ

داستان ورود خودروهای رنو به ایران

رنو خودروسازی است که عملکرد آن در کشور ما همواره با فراز و نشیب‌هایی همراه بوده است.

وب سایت پدال - علیرضا رحیقی: رنو خودروسازی است که عملکرد آن در کشور ما همواره با فراز و نشیب‌هایی همراه بوده است. سابقه رنو در ایران به دوران مظفرالدین شاه قاجار می‌رسد که در سفر خود به فرانسه دو دستگاه رنو را خریداری کرد و به ایران آورد. اما مسئله‌ای که نام رنو را در ایران بر سر زبان‌ها انداخت، ورود رنو ۵ به ایران بود.

نام رنو در ایران تا مدت‌ها تنها برای رنو ۵ اطلاق می‌شد و تنها انتخاب در کلاس سوپر مینی‌ها همان رنو ۵ بود. پس از مدتی رنو ۲۱ نیز به‌عنوان رقیبی برای پژو ۴۰۵ وارد کشور شد و با استقبال چندان بالایی نیز مواجه نشد.

داستان ورود خودروهای رنو به ایران

اما رنو خودروسازی است که هیچ‌گاه اشتیاق و علاقه‌اش را برای همکاری و فروش خودروهایش در کشور ما را پنهان نکرده است. پس بی‌دلیل نبود که زمانی که صحبت از پروژه پلتفرم ملی به میان آمد، رنو گزینه‌ای بود که برای همکاری انتخاب شد.

هرچند که آن پروژه که می‌توانست بسیار موفق باشد و پیشرفت‌های بسیاری را برای صنعت خودروسازی کشور به ارمغان آورد، تنها به دلیل سیاسی‌کاری مدیران وقت وزارت صنایع معطل ماند و درنهایت تنها به مونتاژ کج‌دار و مریز تندر ۹۰ توسط دو خودروساز بزرگ کشور ختم شد.

داستان ورود خودروهای رنو به ایران

اما اکنون در دوران پسا برجام، صحبت‌های فراوانی از همکاری‌های آتی رنو با شرکای ایرانی به گوش می‌رسد.

هرچند که نوع همکاری رنو با شرکای ایرانی بسیار سؤال‌برانگیز است، اما چیزی که آشکار است، این است که رنو عزم خود را جزم کرده است که سال‌های آینده در بازار ایران نقش پررنگ‌تری را ایفا کند.

محصولات رنو در حال حاضر علاوه بر اینکه توسط ایران‌خودرو و پارس‌خودرو مونتاژ می‌شود، توسط نگین خودرو نیز به‌صورت وارداتی به بازار عرضه می‌شود.

داستان ورود خودروهای رنو به ایران

چیزی که در مورد عملکرد رنو در سال‌های اخیر می‌توان گفت بدون شک این است که در حال حاضر عملکرد کیفی خودروهای رنو با توجه به گستره قیمتی که در آن قرار دارند بالاتر از متوسط است و این مسئله می‌تواند نقطه قوتی برای رنو محسوب گردد.

البته با توجه به برند اصیل فرانسوی رنو، چنین مسئله‌ای نیز چندان عجیب نیست. بسیاری نیز همین اصالت فرانسوی را به‌عنوان نقطه قوت محصولات رنو حتی در برابر رقبای قدرتمند کره‌ای و ژاپنی به‌حساب می‌آورند. اما آیا محصولات رنو که در بازار ما به فروش می‌رسند واقعاً فرانسوی هستند؟

داستان ورود خودروهای رنو به ایران

پس به بهانه پاسخ به این سؤال تصمیم گرفتیم که نگاهی به محصولاتی که رنو در ایران عرضه می‌کند بیندازیم تا ببینیم این رنوها واقعاً تا چه حد فرانسوی هستند.

همان‌طور که می‌دانید بسیاری از خودروسازان بزرگ جهان جهت کاهش هزینه‌ها و به حداقل رساندن جابه‌جایی بین کارخانه و بازار هدف، مونتاژ برخی از محصولاتشان را در کشورهایی غیر از کشور اصلی انجام می‌دهند.

رنو نیز از این روند مستثنا نیست و محصولاتش را در کشورهایی مانند کره جنوبی، روسیه، هند، مکزیک، آفریقای جنوبی و … به تولید می‌رساند. اما تجربه ثابت کرده است که محصولاتی که با این روش تولید می‌شوند، الزاماً کیفیت مونتاژ کمپانی اصلی را ندارند.

برای مثال می‌توانیم به محصولات همین رنو یا هم‌وطنش یعنی پژو که در کشور خودمان مونتاژ می‌شوند اشاره کنیم که قطعاً تفاوت‌های بی‌شماری با محصولات اصلی کمپانی مادر دارند.

پس در این مطلب نگاهی به محصولات عرضه شده رنو در ایران خواهیم داشت و سعی خواهیم کرد که با توجه به اطلاعات گمرک و منابع دیگر، اصالت آن‌ها را تشخیص دهیم.

داستان ورود خودروهای رنو به ایران


لوگان/تندر 90

تندر 90 یا لوگان بدون شک پرتیراژترین محصول رنو در کشور ماست. این خودرو که مشترکا توسط ایران‌خودرو و پارس‌خودرو مونتاژ می‌شود، حاصل قراردادی است که قرار بود جهشی بزرگ برای خودروسازی کشور ما باشد، اما درنهایت تنها نصیب خودروسازی کشور ما از این پروژه، مونتاژ نسل اول تندر 90 برای سال‌های طولانی حتی پس از عرضه نسل دوم آن در سال 2012 بوده است.

داستان ورود خودروهای رنو به ایران

این خودرو محصولی از زیرمجموعه رومانیایی رنو، یعنی داچیاست و در اغلب بازارها، از جمله بازار اروپا با نام داچیا لوگان شناخته می‌شود.

لوگان را می‌توان از محبوب‌ترین خودروها برای قشر کم‌درآمد اروپا برشمرد و در بسیاری از کشورهایی که عرضه می‌شود، ارزان‌ترین خودرو در کلاس خود می‌باشد.

به دلیل همین قیمت پایین، استقبال بسیار خوبی نیز در کشورهای در حال توسعه از این خودرو صورت گرفته است. برای این خودرو علاوه بر مدل سدان، مدل‌های پیکاپ و MCV نیز موجود می‌باشد.

داستان ورود خودروهای رنو به ایران

طراحی این خودرو توسط داچیا و با همکاری رنو صورت گرفته است و توزیع آن در اروپا از طریق کارخانه داچیا در رومانی انجام می‌شود.

این خودرو در اروپا با برند داچیا به فروش می‌رسد، اما رنو جهت جذب مشتریان در کشورهای در حال توسعه، آرم خود را بر روی این خودرو قرار داده است.

البته رنو هیچ‌گاه در بازار اصلی خود یعنی اروپا چنین خودرویی را با آرم خود عرضه نخواهد کرد، چراکه خودروهای داچیا از نظر طراحی، کیفیت و مشخصات فنی اختلافی فاحش با محصولات اصلی رنو دارند.

داستان ورود خودروهای رنو به ایران
Dacia Logan MCV

این خودرو تحت برند رنو در کشورهای مراکش، برزیل، ترکیه، روسیه، ایران، هند و آفریقای جنوبی نیز تولید می‌شود.

همچنین نسخه پیکاپ آن در آفریقای جنوبی تحت برند نیسان به فروش می‌رسد. این خودرو در کشورهای مختلف با نام‌های رنو لوگان، نیسان آپریو، ماهیندرا وریتو، رنو تندر 90، لادا لارگوس، نیسان NP200 و رنو سیمبل شناخته می‌شود.

تاکنون حدود 1.5 میلیون دستگاه از این خودرو تحت برند داچیا و تقریباً همین تعداد نیز تحت برند رنو در سراسر جهان به فروش رسیده است.


داستان ورود خودروهای رنو به ایران
Dacia Logan

نسل جدید لوگان با عنوان رنو سیمبل توسط نگین خودرو وارد کشورمان شده است و مدل 2016 آن با قیمت حدوداً 76 میلیون تومان به فروش می‌رسد.

البته سیمبل از نظر فنی تفاوت چندانی با تندر 90 ندارد و تفاوت‌های آن شامل برخی تغییرات ظاهری و همچنین اضافه شدن برخی آپشن ها و امکانات رفاهی می‌باشد. رنو سیمبل های وارداتی، در کشور مراکش تولید می‌شوند و از این کشور به کشور ما وارد می‌شوند.

داستان ورود خودروهای رنو به ایران

داستان ورود خودروهای رنو به ایران


ساندرو

ساندرو نسخه هاچ‌بک لوگان می‌باشد و همانند لوگان، مشترکا توسط رنو و داچیا طراحی شده است. در نتیجه بسیاری از اطلاعاتی که در مورد آن وجود دارد مشابه لوگان است.

این خودرو نیز در اروپا با نام داچیا ساندرو و در برخی بازارهای خاص مانند روسیه، آفریقای جنوبی، مکزیک، آمریکای جنوبی و کشور ما با نام رنو ساندرو شناخته می‌شود.

داستان ورود خودروهای رنو به ایران


چیزی که در مورد ساندرو ناخوشایند است این است که نسخه‌ای از ساندرو که مونتاژ آن در پارس‌خودرو آغاز شده است، از نسل اول این خودرو است که در سال 2007 وارد بازار شد و حتی فیس‌لیفتی که در سال 2011 بر روی این خودرو صورت گرفت نیز در کشور ما عرضه نخواهد شد.

احتمالاً یکی از دلایل اصلی این تصمیم نیز مشترک بودن موتور و سیستم انتقال قدرت نسل اول ساندرو با نسل اول لوگان است که همچنان در کشورمان تولید می‌شود.


داستان ورود خودروهای رنو به ایران

طبق اعلام پارس‌خودرو، قیمت ساندرو برای تیپ اتوماتیک ۴۷ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان و برای تیپ دنده‌ای ۴۳ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان خواهد بود.

داستان ورود خودروهای رنو به ایران


داستر

داستر نیز دیگر محصول مشترک رنو و داچیاست که از پلتفرمی مشترک با لوگان و ساندرو بهره می‌برد. این شاسی‌بلند که از سال 2010 وارد بازار شد، همانند دو برادر دیگرش، در کشورهای خاصی مانند هند، ایران، قزاقستان، روسیه، مکزیک، آفریقای جنوبی و کشورهای آمریکای جنوبی با برند رنو عرضه می‌شود.

داستان ورود خودروهای رنو به ایران

پلتفرمی که این ۳ محصول (یعنی داستر، لوگان و ساندرو) بر روی آن قرار گرفته‌اند، تنها یک هدف را دنبال می‌کند و آن‌هم هرچه ارزان‌تر بودن است.

در نتیجه داستر یکی از ارزان‌ترین شاسی‌بلندهایی است که در جهان به فروش می‌رسد و همین مسئله نیز موجب فروش بالای آن گردیده است در همین راستا، در سال ۲۰۱۳ داچیا داستر عنوان سومین خودروی شاسی‌بلند پرفروش جهان را از آن خود کرد.

داستان ورود خودروهای رنو به ایران


داستر در کشور ما در دو نسخه دو دیفرانسیل و تک دیفرانسیل به فروش می‌رسد. نسخه دو دیفرانسیل داستر از سیستم تمام چرخ متحرک نیسان بهره می‌برد که عملکرد نسبتاً خوبی را از خود به نمایش می‌گذارد.

مدل 2016 این شاسی‌بلند رومانیایی در نسخه دو دیفرانسیل توسط نگین خودرو با قیمت 112 میلیون تومان و در نسخه تک دیفرانسیل با قیمت 105 میلیون تومان به فروش می‌رسد.

داستان ورود خودروهای رنو به ایران

اخباری نیز مبنی بر مونتاژ داستر در پارس‌خودرو به گوش می‌رسد که به‌احتمال زیاد تا چند ماه آینده عملی خواهد شد.

در این صورت باید منتظر بمانیم و ببینم که آیا نسخه مونتاژی مشخصات فنی و رفاهی مشابهی با داستر وارداتی خواهد داشت و یا اینکه همان‌طور که احتمال آن نیز چندان کم نیست، داستر نیز با پیشرانه ۱.۶ لیتری K۴M که قبلاً بر روی تندر ۹۰ و ساندرو استفاده شده بود، تولید خواهد شد.

داستان ورود خودروهای رنو به ایران


فلوئنس

از محصولات داچیا که بگذریم، به محصولی جدید از رنو می‌رسیم که اخیراً نیز در حال زیاد شدن در خیابان‌های کشور است.

فلوئنس به‌عنوان جایگزینی برای مگان نسل 2 سدان (که هیچ‌وقت در خارج از ایران نتوانست محبوبیتی کسب کند)، در برخی از بازارهای رنو عرضه شد.

فلوئنس در کشورهای کره جنوبی، ترکیه، آرژانتین، هند و روسیه به تولید می‌رسد و در خود فرانسه خط تولیدی ندارد. این خودرو در کره جنوبی تحت عنوان رنو سامسونگ SM3 به فروش می‌رسد.

داستان ورود خودروهای رنو به ایران

طبق اطلاعات گمرک جمهوری اسلامی ایران، فلوئنس از مبدأ کره جنوبی به کشور ما وارد می‌شود. در نتیجه حداقل از نظر محل تولید تفاوت چندانی با رقبای کره‌ای ندارد و به دلیل اینکه در اروپا تولید نمی‌شود و به فروش نمی‌رسد، نمی‌توان آن را چندان یک خودروی اروپایی به شمار آورد.


داستان ورود خودروهای رنو به ایران

رنو فلوئنس مدل ۲۰۱۶ در نسخه ۲۰۰۰ سی‌سی فول با قیمت ۱۲۰ میلیون تومان و در نسخه ۲۰۰۰ سی‌سی نیمه فول با قیمت ۱۱۰ میلیون تومان توسط نگین خودرو به فروش می‌رسد.


سفران

سفران در واقع نام دیگر رنو لتیتود است که تا پیش از ممنوعیت واردات خودروهای با حجم موتور بیش از 2500 سی‌سی، توسط نگین خودرو با موتور 3.5 لیتری وارد می‌شد. اما پس از اعمال این قانون، نگین خودرو این مدل را با نام سفران و در دو نسخه 2 لیتری و 2.5 لیتری معرفی کرد.

داستان ورود خودروهای رنو به ایران

رنو سفران یا همان لتیتود در کره جنوبی و روسیه تولید می‌شود و نسخه تولید کره جنوبی به کشور ما وارد می‌شود. نسخه تولیدی کره جنوبی در واقع نسل سوم رنو سامسونگ SM۵ محسوب می‌شود.

فروش این خودرو در ابتدا در سال ۲۰۱۰ در آسیا، استرالیا و اروپای شرقی آغاز شد. در سال ۲۰۱۱ فروش آن در مکزیک نیز شروع شد و در همان سال به اروپای غربی نیز رسید. در آخر نیز در سال ۲۰۱۵ رنو تالیسمان جای این خودرو را در ترکیب فروش اروپایی رنو گرفت.

داستان ورود خودروهای رنو به ایران

این خودرو بر روی پلتفرم D رنو/ نیسان ساخته شده است و از این جهت با رنو لاگونا، نیسان آلتیما، تیانا و ماکسیما مشترک می‌باشد.

همان‌طور که قبلاً نیز ذکر شد، سفران در کشور ما در دو نسخه ۲.۵ لیتری و ۲ لیتری به فروش می‌رسد که اولی ۱۸۲ میلیون و دومی ۱۴۲ میلیون تومان برای مدل ۲۰۱۶ قیمت دارند.


اسکالا

اسکالا در کشور ما در دو نسخه هاچ‌بک و کوپه کابریولت به فروش می‌رسد. اسکالا در واقع نسخه هاچ‌بک فلوئنس می‌باشد و در نظر فنی مشابه آن می‌باشد.

اسکالای هاچ‌بک در ترکیه تولید می‌شود و در دو نسخه 2 لیتری و 1.6 لیتری به کشور ما وارد می‌شود. اما از طرف دیگر اسکالا کوپه کابریولت یکی از معدود خودروهای رنو در کشور ماست که در خود فرانسه تولید می‌شود.

داستان ورود خودروهای رنو به ایران

بنا به اعلام نگین خودرو، اسکالای هاچ‌بک فول با موتور ۲۰۰۰ سی‌سی ۱۲۰ میلیون تومان، اسکالای هاچ‌بک فول با موتور ۱۶۰۰ سی‌سی ۱۰۲ میلیون تومان و اسکالای هاچ‌بک نیمه فول با موتور ۲۰۰۰ سی‌سی ۱۱۰ میلیون تومان قیمت می‌خورد.


کولئوس

کولئوس کراس اور جمع‌وجور رنو است که سروصدای حاشیه‌های پیرامون فروش آن بیشتر از خود خودرو بود. این خودرو در ابتدا توسط پارس‌خودرو به فروش می‌رسید، اما پس از مدتی عرضه آن به نگین خودرو واگذار شد.

اولین حرکت پس از این انتقال، کاهش قیمت حدوداً 20 میلیون تومانی کولئوس بود. در نتیجه در حال حاضر مدل 2015 این خودرو توسط نگین خودرو با قیمت حدوداً 154 میلیون تومان برای نسخه فول و حدوداً 149 میلیون تومان برای نسخه نیمه فول به فروش می‌رسد.

داستان ورود خودروهای رنو به ایران

داستان ورود خودروهای رنو به ایران

این خودرو در کره جنوبی، هند و روسیه تولید می‌شود و نسخه‌های وارداتی به ایران از مبدأ کره جنوبی وارد می‌شوند که در خود کره با نام رنو سامسونگ QM۵ شناخته می‌شود.

همان‌طور که در کشور ما این خودرو نتوانست در برابر رقبای کره‌ای و ژاپنی قدرتمند خود قدرت‌نمایی کند، در برخی دیگر از بازارها نیز درخشش چندانی نداشت. از جمله در بازار انگلستان که به دلیل استقبال پایین، فروش این خودرو متوقف شد.

در نتیجه رنو به فکر یک کراس اور جمع‌وجور دیگر به نام کجار افتاد. احتمال حضور کجار در سال‌های آینده در کشور ما نیز وجود دارد.


کانگو

در لیست واردات نگین خودرو برای سال 2016 خودرویی به نام کانگو نیز به چشم می‌خورد که گران‌ترین خودروی این لیست هم می‌باشد. این خودرو یک ون است که با نام مرسدس بنز Citan نیز به فروش می‌رسد.

داستان ورود خودروهای رنو به ایران

داستان ورود خودروهای رنو به ایران

این خودرو تنها خودروی لیست ماست که در فرانسه تولید می‌شود. تاکنون هیچ خبر رسمی مبنی بر واردات این ون اعلام نشده است.

اما بر اساس ارزش گمرکی این خودرو، می‌توان قیمتی بالاتر از ۱۵۰ میلیون تومان را برای آن متصور بود و در چنین شرایطی تردیدهای جدی در مورد موفق بودن آن وجود خواهد داشت.


کپچر

پس از محصولات نگین خودرو، اکنون نوبت به محصول جدید ایران‌خودرو، یعنی رنو کپچر می‌رسد. این خودرو یک مینی کراس اور است که چند ماهی است فروش آن در ایران‌خودرو آغاز شده و استقبال بسیار خوبی هم از آن صورت گرفته است و تعداد آن در خیابان‌های کشور به‌تدریج در حال افزایش است.

داستان ورود خودروهای رنو به ایران

داستان ورود خودروهای رنو به ایران

کپچر بر پایه نسل چهارم رنو کلیو ساخت شده است که هر دوی این خودروها به‌احتمال زیاد در آینده نه‌چندان دور در کشور ما توسط ایران‌خودرو مونتاژ خواهند شد. کپچر در دو کشور اسپانیا و کره جنوبی به تولید می‌رسد.

در حال حاضر کپچرهایی که توسط ایران‌خودرو به فروش می‌رسند، از نوع تولیدی در اسپانیا هستند و از طریق امارات وارد کشور می‌شوند. در حال حاضر مدل ۲۰۱۶ کپچر توسط ایران‌خودرو به قیمت ۱۰۵ میلیون تومان به فروش می‌رسد.


رنو کلیو

کلیو نام آخرین محصول از رنو است که قصد بررسی آن را داریم. این خودرو یکی از محبوب‌ترین تولیدات رنو بوده و در کنار فولکس‌واگن گلف تنها خودروهایی هستند که تاکنون دو بار موفق به کسب عنوان خودروی سال اروپا شده‌اند.

داستان ورود خودروهای رنو به ایران


کلیو هاچ‌بکی جذاب و جوان‌پسند است که از نظر فنی نیز مشابه کپچر می‌باشد. این خودرو در فرانسه و ترکیه تولید می‌شود و هنوز قیمت رسمی برای آن از طرف ایران‌خودرو اعلام نشده است. اما پیش‌بینی می‌شود که با توجه قیمت‌گذاری کپچر، کلیو قیمتی در حدود 80 میلیون تومان داشته باشد.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج