آتشی که روباه آتشین ۴ به پا کرد!
سهشنبهی گذشته، شاهد عرضهی نسخهی چهارم مرورگر Firefox بودیم. آمار اولیه حاکی از این بود که این مرورگر متن باز، در ۲۴ ساعت ابتدایی عرضه خود بیش از ۵ میلیون بار دانلود شده است. اما این عدد، عدد صحیحی نبود. چرا که آمار رسمی منتشر شده در وبسایت رسمی این مرورگر، خبر از ۷٫۱ میلیون دانلود در روز اول و عدد خیره کنندهی ۱۵٫۸۵ میلیون دانلود در ۴۸ ساعت میداد.
اما این عدد، عدد صحیحی نبود. چرا که آمار رسمی منتشر شده در وبسایت رسمی این مرورگر، خبر از ۷٫۱ میلیون دانلود در روز اول و عدد خیره کنندهی ۱۵٫۸۵ میلیون دانلود در ۴۸ ساعت میداد.
کمی بعد، تیم موزیلا در وبلاگ خود اتفاقات پیش آمده در ۴۸ ساعت ابتدایی عرضهی این مرورگر را به صورت تصویری به نمایش گذاشت. بیشترین میزان دانلود در یک دقیقه عدد ۱۰۲۰۰ و میانگین دانلود در ثانیه عدد ۹۱٫۷ را نشان میداد که این ارقام، رقم ذکر شدهی میانگین ۲۷ دانلود در ثانیه برای مرورگر IE 9 را به کلّی از دور خارج کرد و موزیلا با عرضهی روباه آتشین خود، آتشی به جان مایکروسافت و آیای ۹اش انداخت تا لذت رکوردشکنی را خیلی زود فراموش کند.
برخی از نکات موجود در این تصویر:
- اگر هر مرتبه دانلود را به مسافت یک مایل نسبت بدهیم، این میزان دانلود همانند ۳۳ بار طی کردن مسیر بین زمین و کرهی ماه خواهد بود!
- تعداد دفعات دانلود این نسخه از مرورگر فایرفاکس در ۴۸ ساعت ابتدایی بیشتر از جمعیت شهر لسآنجلس (۱۲امین شهر بزرگ جهان) است.
- تعداد دفعات دانلود این نسخه از مرورگر فایرفاکس در ۴۸ ساعت ابتدایی، معادل با جمعیت کل کاربران اینترنت در سال ۱۹۹۵ است.
- این تعداد دانلود، معادل ۱۹۳٫۴ میلیون مگابایت است.
- در بین قارهها، اروپا با ۶٫۶۳ میلیون بار دانلود، رتبهی اول را دارد.
در ادامه، تیم تحلیلگر pingdom نیز، نسخهی تحلیلی تصویری خود در مورد Firefox 4.0 را عرضه کرده و در آن جدول زمانی، سهم بازار و وضعیت استفاده از این مرورگر در جهان را به نمایش گذاشته است.
برخی از نکات جالب موجود در این تصویر:
- آمریکا، آلمان، برزیل، فرانسه، روسیه، اندونزی، لهستان، ایتالیا، انگلستان و هند، ۱۰ کشور اول در تعداد دفعات دانلود این مرورگر در ۴۸ ساعت ابتدایی بودند.
- در حال حاضر بیش از ۴۰۰ میلیون کاربر فعال اینترنتی در سراسر جهان از این مرورگر استفاده میکنند.
- مرورگر فایرفاکس در مجموع (تمامی نسخهها) ۲۲٫۱ درصد سهم بازار را در اختیار دارد.
- فایرفاکس به ۸۱ زبان مختلف دنیا ترجمه شده است.
- تا به حال بیش از ۲۰۰ هزار افزونه برای این مرورگر به زبانهای مختلف نوشته شده است که ۴۰ درصد این افزونهها توسط کاربران داوطلب و به صورت رایگان برنامهنویسی شدهاند.
- تا به حال بیش از ۷۰۹۰ اشکال، اختلال، نقص و حفره از این نرمافزار برطرف شده است.
- پروژهی روباه آتشین موزیلا در سال ۱۹۹۸ شروع شد.
- جالبترین نکته: روباه آتشین در حقیقت نام یک نوع روباه نیست بلکه نام تیرهای از پانداهای قرمز رنگ است !!!
اگرچه فایرفاکس از زمان ارائهی نسخهی ۱ در سال ۲۰۰۴ تا کنون، تغییرات بسیاری داشته است، اما نظرات کاربران نشان از ثبات میزان علاقه و حتی در برخی موارد، کاهش علاقه به استفاده از این مرورگر دارد. جنگ بین مرورگرهای دسکتاپ، روز به روز قدرت و شدت بیشتری میگیرد و رقبای این جنگ، به برترین و به روزترین تکنولوژیها مجهز شدهاند تا دیگران را از دور خارج کنند، اما حقیقت این است که آیندهی دنیای وب، متعلق به ابزارهای قابل حمل، مثل تلفنهای همراه، PADها، PDAها و مینی لپ تاپهاست و این وسائل هستند که برندهی جنگ بین مرورگرها را مشخص میکنند و نه رایانههای دسکتاپ اما در هر حال، آمار میزان دانلود مروگرهای دسکتاپ را نیز نباید از نظر دور کرد.
منبع : Gooyait.com
ارسال نظر